Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

roti 33 nissan patrol y61

Cosmin81

Postări Recomandate

Salutare tuturor!

Sunt posesorul unui y61, model 2009 si dupa vreo 75000 km cu bfg all terrain as vrea sa pun cooper discoverer stt. Masina are jante pe 17. Am vazut ca exista dimensiunea 33 / 12.5 / 17. Imi puteti spune ce ar trebui sa pun in plus pe masina? Trebuie inaltata? Va multumesc anticipat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: roti 33 nissan patrol y61

Salutare tuturor!

Sunt posesorul unui y61, model 2009 si dupa vreo 75000 km cu bfg all terrain as vrea sa pun cooper discoverer stt. Masina are jante pe 17. Am vazut ca exista dimensiunea 33 / 12.5 / 17. Imi puteti spune ce ar trebui sa pun in plus pe masina? Trebuie inaltata? Va multumesc anticipat

la mine cu 33/12.5/15 cu suspensie ironman +5 cm si jante cu et negativ -44 tot atinge la flexari in aripile spate pe interior...eu am barile stabilizatoare taiate jos de pe masina...tot cooper stt am si eu

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

Salut,intamplator sunt posesorul unui patrol fabricatie 2009 (oricum nu conteaza) si am cooper stt 33/12,5 r17 pe masina.Am lift de +5 cm cu barile stabilizatoare inca pe masina dar montate bielete mai lungi de la ironman si nu atinge deloc.Suspensia este Koni Heavy Track Raid cu arcuri de la Ironman +100kg fata si +200Kg spate.

Editat de tzucul
Link spre comentariu

eu am 33x12,5x15 cu suspensie Iron Man +5 cm , cu barile stabi la locul lor si nu atinge nici pe strada si nici la flexari foarte mari.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

inseamna ca la mine atinge din cauza lipsei barilor stabi...sau?

Sigur ca fara barile stabilizatoare puntile flexeaza mai mult, dar asa e de bine... :wink:

Daca cumperi arcuri cu specificatia "+5cm" nu inseamna ca masina se va inalta exact cu 5cm. Depinde cat sunt de grele barele, troliul, ce cari in masina...

Ai masurat inainte si dupa montarea noilor arcuri?

Am constatat ca la Y61 incap roti mai mari decat la Y60, cu aceeasi inaltare.

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

Salut !

Sa o stapanesti sanatos !

Am vazut ca sfaturi ( bune dealtfel) ai primit deja ... O sa indraznesc sa mai adaug unul :

Scapa de jantele pe 17 " si pune unele de 16". Argumentele ar fi:

- anvelope mai ieftine , la aceeasi dimensiune a diametrului exterior , respectiv 33" cam cat iti doresti matali. In plus o sa ai de unde alege ...

- daca treci la janta de 16" , ia unele de tabla cu ET negativ ( recomandat -25 sau -30mm) , creste stabilitatea masinii si imbunatateste semnificativ look-ul agregatului

Ref la kituri de suspensie , sunt f multe variante pe piata , dar cele mai semnificative sunt:

- OME ( solutia clasica nitrocharger)... pe la 1200E

- Ironman nitrocharger --- ieftin pe la 840E + bucse caster

- Ironman foamcell -- tehnologie jmekera si amortizoarele serios mai groase .... 920E +bucse caster

- Tough Dog ...diverse variante, diverse preturi

- Dobinson..... diverse variante, diverse preturi

Te risti un pic daca combini arcurile de la o firma si amortizoarele de la alta. Daca te hotaresti la asa ceva, trebuie sa apelezi la cineva cu experienta lucrurilor astora, altfel te trezesti cu masina fie minge de ping-pong , fie piftie... de o sa tot vrea sa se rastoarne pe viraje.

PS: Masina din anul matali e ceva mai inalta decat modelele anterioare, asa a vrut fabrica , daca pui niste flanse de inaltare sub arcuri , incap anvelopele de 33" fara probleme. Te costa 40E/flansax4 buc + manopera aferenta

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare