Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Licenta transport-asistenta rutiera

rudy

Postări Recomandate

Re: Licenta transport-asistenta rutiera

Stiu ca daca masina de tractari este peste 3,5 tone trebuie licenta si va fi nevoie si da tahograf....Am prieten care din acesta cauza a vindut IVECO 7,5 TONE si a pastrat PATROL GR1 +platforma...

Probabil ca daca ansamblul este pe PF si nu firma ar trebui sa nu pre ii intereseze...

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

gresit

o.ug 109/2005 completata prin legea 102/25.04.2006 cap 1 art 2 lit h

spune ca respectiva lege (legea transporturilor) nu se apluica pt''vehiculele rutiere care transporta vehicule avariate sau defecte''

pt transportul de autoturisme ai nevoie de licenta.pt tractari,depanari legea spune ca nu. isa de ex eu am dus in ungaria auto inmatriculat in ungaria accidentat in romania si ungurii nu dau doi bani pe legea noastra au cerut licenta.asta desi in acordul european AETR geneva 1 iulie 1970 spune la art 2 p 10 ca nu se aplica vehiculelor specializate de depanare respectivul acord reglementeaza si timpii de conducere deci conform lui nu ai nevoie de tahograf atunci cand efectuezi o tractare

in romania orice control arr a cooperat f ok la prezentarea unei copii a respectivei pagini din legea amintita

de girofaruri n-o sa se lege nimeni pe o masina de tractari mie la itp mi-a zis sa le dau jos sa nu ii apara in poza,asta a fost singurul incident legat de lumini desi legea spune pe undeva ca luminile galbene pot fi folosite de masinile de tractari si utilajele agricole

Link spre comentariu

da

de la locul accidentului spre service/acasa/localitatea de domiciliu= depanare/tractare

adusul unei masini din germania(de ex)=transport

e doar un exemplu sau ma rog o interpretare a legii

Link spre comentariu

Cred ca intentionat este facuta legea asa...pentru a lasa loc de tocmeli cu GARCEA si ARR ....daca nu stii legea te ard!

Link spre comentariu

Licenta de transport rutier iti trebuie atunci cand MTA (masa total autorizata) depaseste 3.5 to, indiferent ca este ptr transport marfuri, persoane, auto.

Aceasta licenta poate fi de 2 feluri:

-licenta de transport rutier in interes propriu (adica folosesti vehiculul numai ptr propria societate)

-licenta de transport rutier public (adica folosesti vehiculul ptr inchiriere respectiv alte societati sau interese)

Licenta de transport se obtine de la ARR (autoritatea rutiera romana) in urma unor formalitati pe care trebuie sa le indeplinesti si anume:

1.Iti trebuie "persoana desemnata" care sa conduca si sa coordoneze activitatea de transport - calitate care iti este atribuita in urma unui examen sustinut la ARR in urma unui curs respectiv examen care se da la institutia sus numita

2.In codul caen al societatii trebuie sa figureze :transport rutier de marfuri /persoane / auto

3.Soferul cara conduce astfel de vechicul trebuie sa aiba "atestat" care se obtine tot de la ARR

4.Se face dosarul societatii (operatorul de transport) care se depune la ARR si trebuie sa contina:

a) Socitatea: copii acte, bilant sau daca societatea este noua/ pe minus asigurare de risc a operatorului de transport

b) Persoana desemnata / administrator :cazier; fisa medicala si aviz psihologic (la pers. desemnata), contract de munca

c) Sofer: atestat, contract de munca, fisa medicala, aviz psihologic

d) Masina: copie carte/i, copie talon+ITP, RCA

In aceste conditii se va elibera o licenta de transport rutier (valabila 5 ani) si cate o copie conforma ptr fiecare vehicul (valabila 1 an) care va desfasura aceasta activitate.

Costul legal al acestor cursuri/taxe etc este intre 500-1000 EURO!

Persoana desemnata va tine FAZ (foi activitate zilnica) si centralizarea lor in registrul operatorului de transport, evidenta tuturor activitatilor vehiculelor sau soferilor stocand informatia si reprezentand societatea in relatia cu ARR-ul!

In cazul in care conduci un vehicul de tipul celor care necesita licenta de tra pe drumurile publice si esti surprins de autoritati risti pana la dosar penal.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Multumesc Yonutz pt informatii :h5 ,autovehiculul care tracteaza sa nu depaseasca 3,5t sau ansamblu autovehicul+platforma(Patrol 2,2t+remorca3t=5,2t)?? Dar ca persoana fizica?

Link spre comentariu

Multumesc Yonutz pt informatii :h5 ,autovehiculul care tracteaza sa nu depaseasca 3,5t sau ansamblu autovehicul+platforma(Patrol 2,2t+remorca3t=5,2t)?? Dar ca persoana fizica?

La lege spune asa: vehiculul sau ansamblul care are >3.5to MTA... In mod normal tu te incadrezi la situatiile cu licenta ... Ca persoana fizica exista urmatoarea varianta, asta in cazul in care vrei sa faci asistenta rutiera sau o activitate "comerciala" din care sa iasa ceva bani:

1.Se face un contract de inchiriere sau comodat intre persoana fizica, detinatorul vehiculului sau ansamblului si o societate de transport care are deja licenta de transport la ARR, obligatoriu inregistrat la fisc pe valoare declarata si apoi pe baza documentelor sus mentionate se obtine o "copie conforma" de la respectiva societate, copie pe care o elibereaza tot ARR-ul

sau

2.Constituirea unui SNC sau PFA si urmarea pasilor de mai sus.

Ptr. uzul masinii si a platformei in interes personal nu ar trebui sa existe probleme dar legal autoritatile care stau la control pe drum, respectiv ARR-ul te pot arde RAU in conditiile in care te incadrezi la tonajul prevazut ptr licenta. Un alt aspect demn de luat in calcul este montatul unui tahometru sau tahograf (aparat care masoara si inregistreaza timpii de lucru, repaos) in cazul in care prestezi o activitate comerciala cu respectiva masina. Momentan legea este permisiva si confuza, la fel si organele de control. Insa in cativa ani nu se va putea desfasura activitatea ALTFEL!

In cazul in care vrei si alte informatii referitoare la "licenta de transport" ; 0743.122.225

Un site util si actualizat cu ultimele legi: http://www.arr.ro

Link spre comentariu

Multumesc Yonutz,este o activitate ocazionala pe care doresc sa o prestez de aceea nu m-as incurca cu licente si alte kestii ,daca merge pe PFA ar fi ok,masina o folosesc mai mult pt off road si vinatoare(ar fi culmea sa pun tahograf la patrol)Am sa sun miine la nr de tel pe care mi l-ai dat.Ramin dator cu o bere :be

Link spre comentariu

:g

Si eu multumesc la rindul meu pentru informatii pentru ca si eu intentionez cam aceeasi activitate ca si RUDY.

Multumim pentru informatiile complete si o bere rece dau si eu :x cu mare placere...

Link spre comentariu

pai autoutilizatara mixta iveco are 3,5 to si e pe PF.

remorca este de 2 to si este pe PF

salupa de pe remorca este si ea pe PF.

cateodata toate PF sunt aceleasi cu soferul (eu), cateodata nu.

Ce tupeu are ARR sa-mi zica ceva pe strada, nu-mi pot cara prorpia barca cu propria remorca trasa de propria masina fara sa am licenta? Sau rulota? Sau remorca sa-mi car lemne de foc pentru cabana la iarna? Sau mobila? Sau motocicleta?

Pana acum nu m-a intrebat nimeni nimic, sa ma astept la fapte de vitejie din partea lor?

Oricum la semnalele ARR nu opresc din definitie....mi-e frica sa nu fie niste haiduci, etc...

LA MULTI ANI
Link spre comentariu

Nici pe mine nu m-a intrebat nimeni pina acum cind am tractat peridocul sau remorca(ambele cu o singura axa) ...si cred ca legea este confuza in beneficiul lor pentru a fi interpretata ...si fructificata financiar.

Acum ARR iese numai cu echipaj de politie....stiu de la prietenii camionagii...."capra cu trei iezi" ....daca iese si televiziunea.."e nunta mare"...etc.

Cea mai buna solutie(pe care o voi aplica) montarea unei statii si comunicarea cu colegii camionagii care stiu tot...

Link spre comentariu

Stiu....Este si normal daca sunt toata ziua pe drum....

Unde vad camioane ma opresc si eu sa maninc(e buna si acceptabila la pret)...Iar o statie nu este foarte scumpa...

Trebuie sa fie unitate de breasla ca altfel ne maninca GARCEA &partenerii

Link spre comentariu

on topic

transportul si depanarea (tractarea) sunt lucruri cu totul si cu totul diferite

recomand studierea atenta a articolelor mentionate

Atentie Zep, omul vb. de "transport auto pe platforma" nu de tractare chiar daca la un moment dat a pomenit de ea si mai vb. de "asistenta rutiera" nu depanare. Deja daca si depaneaza in traseu, atunci e ceva mai greu ...

Legea in momentul de fata este extrem de confuza, dar transporturile de marfuri (inclusiv auto avariate sau nu, transportate pe platforma sau chiar camion, NU TRACTATE) precum si ptr trabsportul de persoane persoane este aproximativ aceeasi. Cum limba romana are multe intelesuri ...normal ca legea devine interpretabila astfel incat fiecare face cum il taie capul.

Sa fiu mai explicit iti expun urmatorul caz:

-conduc o autoutilitara GOALA 7.49 to inmatriculat pe persoana fizica (la care in mod normal circul cu licenta cand car marfa) la care atasez o remorca cu 2 axe pe care pun un autoturism avariat! Trebuie licenta ptr asta? Trebuie folosit tahograful? ...Legea resp spune ca daca merg cu un camion gol pot merge fara licenta ... Ce e de inteles de aici?

Iti spun eu cum stau treburile: 20% din personalul insarcinat cu controlalele al ARR sunt cooperanti si te intelge, interpretand legea asa cum ar trebui ea formulata! Restul de 80% ori iti cer spaga, ori te amendeaza fara sa stea pe ganduri motivand ca ei au un plan de facut si un procent de luat din resp. plan!

Nu vreau sa-l descurajez pe resp domn, dar am considerat ca este util sa-i arat riscurile la care se poate expune prestand o astfel de activitate, asta din prisma unuia care deja are 14 ani vechime in domeniu!

Cu respect,

O seara placuta

Link spre comentariu

Prin prisma experientei ce sfaturi ne puteti da pentru a putea evita pagubele produse de ARR &comp...Am inteles ca si politaii stau in strada si noteaza masinutele pentru ca la a-2-a trecere si urmatoarele sa inceapa negocierile(ca sa nu zic cersetoria)

Link spre comentariu

topicul asta intradevar incepe cu un lucru si se indreapta spre altceva ..ai dreptate yonutz

@ asfalt tango asa cum ti-am recomandat si in alt topic ca sa faci tractari/transport fara batai de cap cumpara-ti o autoplatforma mma<3,5 t pe firma tai factura sau nu tai treaba ta si nu iti mai trebuie nici licenta nici tahograf nici alte categorii la permis si la bani marunti iti iei un samurai pt noroaie...

:wink: mentionez ca nici platforma nici samuraiul no sa mearga cu 150... :sr

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare