vortex Posted October 11, 2015 Share Posted October 11, 2015 exista un traductor de presiune a aerului pe care sa-l conectez la un manometru ? am rascolit zeci (chiar sute) de pagini pe internet si nu am gasit nimic concludent. ce vreau eu : un senzor pe care sa-l montez pe un furtun de aer comprimat si care sa-mi transmita in habitaclu (prin intermediul unor conductori electrici) pe un manometru (preferabil pe o scala de la 0 la 15 atmosfere) presiunea existenta. se poate folosi eventual switch-ul de presiune de pe butelia de presiune ? pot trai si fara asa ceva dar cand mi se pune bulina nu mai am liniste. :jp1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolfman Posted October 11, 2015 Share Posted October 11, 2015 Re: traductor presiune La 15 bari am vazut doar cu conexiune directa (prin conducta/furtun) sau montat direct pe butelie dar trebuie sa existe si cu senzor. Daca te multumeste unul pana la 7-8 bari poti folosi un manometru auto pentru presiune ulei (cu senzor electronic si conductor electric pana la ceasul din bord) "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link to comment Share on other sites More sharing options...
vortex Posted October 11, 2015 Author Share Posted October 11, 2015 Re: traductor presiune am switch de presiune pe butelie care intrerupe alimentarea compresorului la 13,6 atmosfere si o reia cand scade sub 9,8 atmosfere. asta este motivul pentru care caut un manometru cu o scala de la 0 la 15 atmosfere sau cat mai apropiat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssrli Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 (edited) Re: traductor presiune http://www.freescale.com/products/sensors/pressure-sensors:DRSNSPRSSR Freescale au senzori pana la 10 bar. In regim de quick and dirty, cu un senzor de 10 bar, un arduino si un LCD obtii ce vrei Distractie placuta :D Edited October 12, 2015 by ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XTra Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 Re: traductor presiune Ai cautat pe la camioane? Gasesti ceva sa-ti fie util. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vortex Posted October 12, 2015 Author Share Posted October 12, 2015 Re: traductor presiune http://www.freescale.com/products/sensors/pressure-sensors:DRSNSPRSSR Freescale au senzori pana la 10 bar. In regim de quick and dirty, cu un senzor de 10 bar, un arduino si un LCD obtii ce vrei Distractie placuta :D se cam complica treaba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vortex Posted October 12, 2015 Author Share Posted October 12, 2015 Re: traductor presiune Ai cautat pe la camioane? Gasesti ceva sa-ti fie util. nici nu ma gandisem, multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssrli Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 Re: traductor presiune se cam complica treaba. Mai "simplu" http://www.rsxstore.com/rsxstore/Autometer-Ultra-Lite-Mechanical-Air-Pressure-gauge-2-1-16-524-p-479.html Si tot e manometru mecanic, deci trebuie sa duci o conducta de aer pana la ceas. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vortex Posted October 12, 2015 Author Share Posted October 12, 2015 Re: traductor presiune Mai "simplu" http://www.rsxstore.com/rsxstore/Autometer-Ultra-Lite-Mechanical-Air-Pressure-gauge-2-1-16-524-p-479.html Si tot e manometru mecanic, deci trebuie sa duci o conducta de aer pana la ceas. eu tocmai asta vroiam sa evit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 Re: traductor presiune Daca vrei un afisaj digital e nevoie de traductor . Daca vrei un afisaj rotund obisnuit nu e neaparata nevoie sa fie electric ( mai ales ca cele cu motor stepper o cam dau in bara si bazaie enervant iar unele perechi traductor-afisaj merg foarte prost afisand aleator doua valori apropiate ) . Pentru un afisaj rotund obisnuit e si mult mai simplu sa duci presiunea direct la manometru , cata vreme poti folosi un singur tub de plastic de 3 mm diametru in loc de 5 fire electrice ( sau minim 3 daca traductorul e simplu si ceasul e fara iluminare si fara comanda culorii de afisare ) . Personal prefer metoda nonelectrica ( cu manometru ) dupa mai multe incercari de masurare eleganta . Cele pe care le-am incercat n-au rezistat pe masina si cele care cu adevarat ar fi functionat (gandesc doar la modul 'probabil ca ar fi functionat' , ca nu le-am mai incercat ) erau ilogic de scumpe sau total nepotrivite ( industriale ) ca nu am de gand sa fac 40 volti pe masina . Problema mea acum e un voltmetru de incredere , fiabil si care sa afiseze corect . Am epuizat pana acum variantele ieftine ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vortex Posted October 12, 2015 Author Share Posted October 12, 2015 Re: traductor presiune Daca vrei un afisaj digital e nevoie de traductor . Daca vrei un afisaj rotund obisnuit nu e neaparata nevoie sa fie electric ( mai ales ca cele cu motor stepper o cam dau in bara si bazaie enervant iar unele perechi traductor-afisaj merg foarte prost afisand aleator doua valori apropiate ) . Pentru un afisaj rotund obisnuit e si mult mai simplu sa duci presiunea direct la manometru , cata vreme poti folosi un singur tub de plastic de 3 mm diametru in loc de 5 fire electrice ( sau minim 3 daca traductorul e simplu si ceasul e fara iluminare si fara comanda culorii de afisare ) . Personal prefer metoda nonelectrica ( cu manometru ) dupa mai multe incercari de masurare eleganta . Cele pe care le-am incercat n-au rezistat pe masina si cele care cu adevarat ar fi functionat (gandesc doar la modul 'probabil ca ar fi functionat' , ca nu le-am mai incercat ) erau ilogic de scumpe sau total nepotrivite ( industriale ) ca nu am de gand sa fac 40 volti pe masina . Problema mea acum e un voltmetru de incredere , fiabil si care sa afiseze corect . Am epuizat pana acum variantele ieftine ... eu mi-am luat o prostie de-aia de-o bagi in priza de bricheta si afiseaza temperatura in habitaclu si tensiunea electrica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted October 13, 2015 Share Posted October 13, 2015 Re: traductor presiune ...si eu , dar nu bate deloc cu ce zice aparatul de masura . L-am demontat si calibrat ( are un semireglabil ) dar n-a stat asa decat cateva zile . Al doile a inceput intr-o buna zi sa indice 30 V . Inca le am , si pe altele cumparate de pe adelaida si altele , le-am pastrat poate folosesc componente ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RETI Posted October 13, 2015 Share Posted October 13, 2015 Re: traductor presiune http://www.ebay.com/bhp/pressure-transducer gaseti....doar sa cauti..pe cuvinte in engleza.SI aici gasesti ..in romania... Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link to comment Share on other sites More sharing options...
vortex Posted October 13, 2015 Author Share Posted October 13, 2015 Re: traductor presiune http://www.ebay.com/bhp/pressure-transducer gaseti....doar sa cauti..pe cuvinte in engleza.SI aici gasesti ..in romania... uite cine stie sa caute ! multumesc ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts