Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Amortizoare Feroza

mvr

Postări Recomandate

Salutare,

Astazi am constatat ca amortizorul spate stanga este rupt. Nu este mare lucru daca nu ar fi al doilea pe care il schimb. Ambele pe stanga si ambele au cedat de la ochi.

Scurt istoric; acum 2 luni am springuit arcurile !

Stie cineva cum as putea depasi momentul ? De ce numai pe stanga si cu ce as putea sa il inlocuiesc ? Ma gandesc sa caut un amortizor mai lung dar cat de lung sa fie ? Daca il schimb pe stanga cu unul mai lung trebuie sa il schimb si pe cel din dreapta (care e OK), sa aibe masina o tinuta corespunzatoare !

O idee, un sfat din experientele voastre ...

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Amortizoare Feroza

Acum depinde cu cat ai inaltat prin springuire.

Eu le am springuite si am cerut sa fie cu 5 cm mai inalte si nu am nici o problema, am pus amortizoare Monroe Adventure pe spate de 1 an si nu sau rupt nici in conditii de concurs.

Numai bine.

Silviu Grigore

Tel.: 0760.654.468 / Gratis nu exista, ieftin nu rezista :wink:

E-mail: grigsilviu@gmail.com

Link spre comentariu

Mai nene fara suparare dar nu exista inaltare din springuire.Cu cat arcul este incovoiat din springuire cu atat cercelul isi modifica pozitia si suspensia nu mai lucreaza, masina se comporta ca un carucior de supermarket.Cercelul ajunge sa stea undeva la 90 de grade fata de urechea arcului si astfel suspensia nu mai lucreaza urmand sa apara solicitari in alte piese.Vedeti postarea domnului Luigi de la sectiunea suspensii.

Dupa springuire mie mi s-a fisurat sasiul si mi-au cazut amortizoarele...

Tot Monroe adventure am si eu dar mi-am montat arcuri noi care cu toate ca sunt noi si cu 4 foi nu lucreaza cum trebuie, masina zguduie de iti rupe spinarea, de flexat poate in alta configurartie, ca sa lucreze ar trebui ceva greutate pe spate.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Salutare,

Cum sppuneam am springuit arcurile iiar cel care a facut lucrarea mi-a mentionat din start ca-mi va inalta masina maxim 4-5 cm ca imi convine sau nu...

deci, masina este ridicata cu aprox.4-5 cm la fel ca la Silviu si totusi ceva se intampla pe partea stanga. O fi cercelul care nu mai lucreaza ? Amortizoarele sunt KYB pe ambele parti.

Acum ca sa il schimb pe cel rupt am comandat Monroe iar cand am sa il schimb am sa rog mecanicul sa verificam cercelul.

In alta ordine de idei daca nu ma uitam pe sub masina nici nu observam ca am amortizorul rup. Masina lanseaza frumos fara socuri. este adevarat ca am presiunea in anvelope 1,9...

Link spre comentariu

Aah ai 1.9 mda, pune niste poze daca poti cu cercelul/arcul.Din cate stiu eu dar poate vorbesc aiurea cercelul ar trebui sa aiba o miscare de pendul sau de leagan, in cazul meu cand am avut arcuri springuite statea fix nu se mai misca.

uite aici postul nr 16 suspensia mea cu arcuri spinguite si la postul 12 suspensia cu arcuri si cercei noi, o sa vezi diferenta de pozitie a cercelului.

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?87917-despre-suspensia-pe-arcuri-foi-%28-lamelare%29-si-cercei/page2

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Ce am intels eu din acel post este ca cercelul meu de pe partea stanga nu functioneaza corect (adica se poate sa fie intepenit). Ca prima solutie este sa incerc sa il gresez putin iar pentru vitor sa ma gandesc la un kit complet de suspensie (arcuri, amortizoare si cercei). Stiti cumva cat ar costa varianta de inlocuire si ce ar fi mai potrivit pentru Feroza, ca producator, poate si o sursa de procurare ?

Link spre comentariu

&mvr vezi la Milner offroad, eu de acolo am luat.Te duce la aproximativ 1000 ron cu tot cu transport.

http://www.milneroffroad.com/daihatsu/sportrakferoza/f300-1-6petrol-1989-81999/f300-suspension-0

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi.

Pentru moment voi mai incerca odata sa schimb amortizorul si sa gresez cercelul (poate ii slabesc putin piulitele ca sa culiseze).

Link spre comentariu

• 5 ani mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Asa este. Comutatorul actioneaza toate cele 4 motorase din capul amortizoarelor.

la mine, un amortizor s-a rupt si nu gasesc acelasi tip (pe cel original scrie Daihatsu NA26).

Le-am dat jos si le-am inlocuit cu unele normale. Temporar sper....poate o sa reusesc sa gasesc intr-un final unele compatibile cu acest sistem de amortizare si care sa se potriveasca pe masina.

Am cautat si pe diverse site-uri straine ( din Anglia, Australia, Italia), dar fara succes. daca cineva are o idee, ar fi minunat.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare