Ungur Cristi Posted October 24, 2015 Share Posted October 24, 2015 Buna ziua. Detin un Pathfinder r51 de 4 ani. Masina are190000 km. De ceva vreme mă confrunt cu o problema si anume: daca accelerez puternic masina cade in nas , fara a mai avea putere, motorul mergând la relanti fara a putea să accelerez. Am dus o la service si la citirea calculatorului apare un cod de eroare pc 0093(pirdere mare combustibil, conducta spartă). Nu se vede nicăieri scurgeri de motorină. Daca se ia si se pune contactul motorul merge ok pana la urmatoarea acclerare puternica. Mentionez ca de curand am pus un chip tunning race chip pro. Problema o aveam si inainte dar nu asa de acută. Pana acum am verificat turbo, schimbat filtru motorină, urmeaza injectoarele. Daca sa mai confruntat careva cu asta astept un raspuns. Sunt din satu mare si aici nu avem reprezentanta nissan. Multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovidiua-car Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 Re: Nissan pathfinder r51 eroare pc0093 Daca ai bani de aruncat.....schimba in continuare diverse.... Sunt foarte curios cu ce tester s-a facut diagnosticarea....si unde??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliedragosmihai Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 Re: Nissan pathfinder r51 eroare pc0093 Mergi la reprezentanta sunt singuri care au tester original . Numai arunca cu bani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovidiua-car Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 Re: Nissan pathfinder r51 eroare pc0093 Mai sunt si alții care au Consult2 sau 3 sau 3+.....si probabil pricep mai multe si mai bine ca si reprezentantele...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ungur Cristi Posted October 25, 2015 Author Share Posted October 25, 2015 Re: Nissan pathfinder r51 eroare pc0093 Multumesc pt răspunsuri. Nu stiu ce tester au la service dar sigur nu este unul dedicat nissan. Atât timp cât eroarea a fost citită de mai multe ori bănuiesc că un tester original nu ar fi citit altceva? Sau nu? Service- ul este unul multi brand. Dupa cât am inteles din manualul de service sunt multe care ar putea fi cauzand aceasta eroare . Turbina nu se numara printre ele dar cred ca o curatare la ce aproape 200000 de km nu ia stricat. Pana acum nu s-a înlocuit decat filtru combustibil, care fusese schimbat acum 10000 km (man filtre daca conteaza)deci cheltuiala nu a fost majoră. Din cartea de service am vazut ca ar mai putea fii injectoare( de aceea as vrea sa fie verificate pe banc si nu cu eprubete) , pompa injectie,pompa alimentare combustibil...... Deci variante sunt multe din aceasta eroare. Mai vreau sa spun ca martorul motorul pe bord nu se aprinde. M-am mai gandit la injectoare pt ca in ultimul timp scoate si fum negru dar nu tot timpul. De ex in sarcina observ ca scoate fum cand accelerez, iau piciorul de pe accelerator , accelerez din nou si nu mai scoate. Urmele de fum sunt vizibile si pe bara spate. Daca nu o sa reusim sa-i dăm de capat o sa o duc la reprezentanta. Acum motorină nu am alimentat decat de la omv, care sper ca este si cât de cât ok. Sper ca la reprezentanta nu ar citi eroarea in alt fel , dar probabil au mai multa experienta cu un singur tip masina, deci probabil mai priceputi. Multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovidiua-car Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Re: Nissan pathfinder r51 eroare pc0093 Si ca sa nu o lungim.....problema este din pompa. Trebuie schimbat in prima faza cele doua supape de pe pompa si trebuie dezactivat acel CIP de putere.....Am avut aceasi problema pe R51 al meu,aceleasi simptome.... Spor la treaba si poate invata ceva si cei de la serviceul multi marca.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
patriciu Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 (edited) Re: Nissan pathfinder r51 eroare pc0093 Mai sunt si alții care au Consult2 sau 3 sau 3+.....si probabil pricep mai multe si mai bine ca si reprezentantele...... Ovidu , nu fii rau ca nu e chiar asa :) In rest ai dreptate , 90 % este SCV-ul de pe pompa de injectie cazurile mai rare si nefericite , Rampa :((( sau chiar pompa ma rog toate astea se vad si se gasesc usor cu Consult P.S. totusi depinde f mult anul de fabricatie , adica ce euro este 3,4,5 , ca la euro 5 poate fii si cu totul altceva un VIN , o bere ar ajuta :ha: Edited October 26, 2015 by patriciu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovidiua-car Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Re: Nissan pathfinder r51 eroare pc0093 PATRICIU.....știu ca ai dreptate si ca vb aceeași limba..... Mai trebuie sa înțeleagă si alții .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts