florin1 Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Misiune dificilă, chiar în seara de „Focul lui Sumedru“, a pompierilor cîmpulungeni! Nu, n-au avut de lichidat vreun in*cendiu de proporţii, ci au fost solicitaţi, printr-un apel la numărul de ur*genţă 112, să inter*vi*nă pentru a salva trei persoane care au rămas blocate cu maşina, un Ford Maverick, în apele învolburate ale rîului Tîr**gului. Intervenţia pom*pierilor a decurs fără pro*bleme, maşina şi cei trei pasageri, şo*fe*rul şi alţi doi prieteni de-ai a*ces*tuia, ajungînd în si*guranţă la mal. Surprinşi de creşterea bruscă a nivelului apei Incidentul s-a petrecut în zona barajului de la Hidroelectrica, în imediata apropiere a podeţului de la „Matriţe“, aşa cum era cunoscut odinioară. Potrivit martorilor, să fi fost în jur de ora 20, cînd, de pe strada Calea Măgurii, şi-au făcut apariţia autoturismul de teren, şoferul acestuia, Mihai Bînă, de 20 de ani, din Cîmpulung, avînd intenţia vădită de a traversa rîul Tîrgului direct prin vad, pentru a ajunge la staţia Petrom de pe strada Alexandru cel Bun. Cum apa era mică, şoferul a crezut că poate trece dincolo fără probleme numai că, din păcate, în scurt timp, nivelul apei a crescut brusc, iar maşina nu a mai putut înainta, rămînînd blocată în mijlocul rîului. În cîteva minute, apa a atins peste un metru adîncime, ajungînd pînă la parbriz şi inundînd interiorul fordului. Salvaţi de pompieri Şoferul şi prietenii acestuia, Ioana Marin şi Marius Badea, aflaţi în mare pericol, au ieşit pe geamurile laterale şi s-au urcat pe autoturism, de unde au sunat la 112, solicitînd disperaţi ajutor. La locul incidentului a ajuns un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Cîmpulung, care i-a „pescuit“ rînd pe rînd din apele învolburate, după care salvatorii au pregătit cu migală operaţiunea de scoatere din apă a maşinii. Acest lucru nu a fost posibil decît după ce nivelul apei a fost redus, stopată fiind uzinarea în amonte, autoturismul ajungînd pe malul celălalt cu ajutorul unui buldoexcavator. Întreaga operaţiune a durat mai bine de o oră. Si acum ,cum era corect intreb -daca are decuplezi esp daca are -cuplezi dinainte 4x4 greu si treci cu a intiia sau a doua fara sa incerci sa schimbi treapta sau sa reduci acceleratia eu asa am mai procedat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florin1 Postat Octombrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Re: Cum era mai bine ? http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=vie Şmecherii, salvaţi de pe capotă Imprimare E-mail 1 2 3 4 5 (3 voturi) marţi, 27 octombrie 2015 Prin rîu, spre benzinărie Şmecherii, salvaţi de pe capotă Misiune dificilă, chiar în seara de „Focul lui Sumedru“, a pompierilor cîmpulungeni! Nu, n-au avut de lichidat vreun in*cendiu de proporţii, ci au fost solicitaţi, printr-un apel la numărul de ur*genţă 112, să inter*vi*nă pentru a salva trei persoane care au rămas blocate cu maşina, un Ford Maverick, în apele învolburate ale rîului Tîr**gului. Intervenţia pom*pierilor a decurs fără pro*bleme, maşina şi cei trei pasageri, şo*fe*rul şi alţi doi prieteni de-ai a*ces*tuia, ajungînd în si*guranţă la mal. Surprinşi de creşterea bruscă a nivelului apei Incidentul s-a petrecut în zona barajului de la Hidroelectrica, în imediata apropiere a podeţului de la „Matriţe“, aşa cum era cunoscut odinioară. Potrivit martorilor, să fi fost în jur de ora 20, cînd, de pe strada Calea Măgurii, şi-au făcut apariţia autoturismul de teren, şoferul acestuia, Mihai Bînă, de 20 de ani, din Cîmpulung, avînd intenţia vădită de a traversa rîul Tîrgului direct prin vad, pentru a ajunge la staţia Petrom de pe strada Alexandru cel Bun. Cum apa era mică, şoferul a crezut că poate trece dincolo fără probleme numai că, din păcate, în scurt timp, nivelul apei a crescut brusc, iar maşina nu a mai putut înainta, rămînînd blocată în mijlocul rîului. În cîteva minute, apa a atins peste un metru adîncime, ajungînd pînă la parbriz şi inundînd interiorul fordului. Salvaţi de pompieri Şoferul şi prietenii acestuia, Ioana Marin şi Marius Badea, aflaţi în mare pericol, au ieşit pe geamurile laterale şi s-au urcat pe autoturism, de unde au sunat la 112, solicitînd disperaţi ajutor. La locul incidentului a ajuns un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Cîmpulung, care i-a „pescuit“ rînd pe rînd din apele învolburate, după care salvatorii au pregătit cu migală operaţiunea de scoatere din apă a maşinii. Acest lucru nu a fost posibil decît după ce nivelul apei a fost redus, stopată fiind uzinarea în amonte, autoturismul ajungînd pe malul celălalt cu ajutorul unui buldoexcavator. Întreaga operaţiune a durat mai bine de o oră.w&id=72539&Itemid=374 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Re: Cum era mai bine ? care e intrebarea? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Re: Cum era mai bine ? Nu cred ca e vreo intrebare...cred ca era o povestire luata de pe vreun site local, iar colegul a uitat sa spuna "Kids, dont do this @home". A vrut sa arate ca poate ... ramane impotmolit in apa cu masina. Mai rau este cand sunt si vieti omenesti in joc. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Re: Cum era mai bine ? care e intrebarea? Si acum ,cum era corect intreb -daca are decuplezi esp daca are -cuplezi dinainte 4x4 greu si treci cu a intiia sau a doua fara sa incerci sa schimbi treapta sau sa reduci acceleratia eu asa am mai procedat Eu cred că mai bine şi mai corect lua un vermifug, ceva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ovidiu off Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 (editat) Re: Cum era mai bine ? Acu 6 ani, cand nu aveam nici o experienta de off road, cu un imens dulap pus pe un G scurt cabio am traversat Crisul . Era targul de la Negreni si fiind aglomerat, am luat-o pe unde nimeni nu ma bloca. Si dupa 3 metri am inceput sa plutesc si sa am tangaj atingand cu rotile din cand in cand pamantul . Dar am ajuns pe malul celalalt deviat mult in aval. Pe atunci nu era numarul de urgenta sa sun la pompieri si chiar daca era , cred ca intru-o apa de. 1 metru adancime nu as fi ramas pe capota, ci as fi plecat cu dulapul prin apa. Cred ca se impune ca sa nu fie deranjati pompierii doar daca apa este de mai adanca de 1,5 metri . Editat Octombrie 30, 2015 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate