stanley Postat Noiembrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou Stie cineva care a fost motivul pentru care s-a intrerupt productia modelului convertibil care s-a fabricat in Spania? Era (si este) un model foarte popular Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou A dat faliment fabrica: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Santana_Motor http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou Intrebare: Masina are inclinometru/busola? Ma tot uit in configurare si nu vad. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Noiembrie 2, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou Intrebare: Masina are inclinometru/busola? Ma tot uit in configurare si nu vad. Nu, dar exista accesoriu universal care se poate monta sus pe bord Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Noiembrie 3, 2015 Partajează Postat Noiembrie 3, 2015 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou Cand montezi statia CB sa ne pui si noua o poza cu locul ales. Multumim. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Noiembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou pe diagonala incap si eu lejer :) . Hai ca m-ai facut sa masor din nou: in partea opusa volanului, de la muchia capacului de la bord pana in spate la haion sunt 190cm, iar de la volan la haion sunt cca 175, deci partenerul (a) trebuie sa fie pana in 175cm ! Iar latimea peste nivelul aripilor (asa cum e in poza) este 120cm Iar daca se merge intr-o mini expeditie obligatoriu trebuie sa ai un portbagaj pe acoperis in care sa depozitezi noaptea toate lucrurile din interior in niste saci impermeabili (din material de prelata, sa reziste daca vine ursul noaptea sa faca un control pe acoperis !) Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Noiembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou Cand montezi statia CB sa ne pui si noua o poza cu locul ales. Multumim. Iti spun de acuma: La suportul franei de mana si a paharelor dintre scaune (care vad ca este foarte solid ancorat de pod), se prinde in spate cu doua suruburi, pe verticala, o platbanda din inox de 50x4-5 mm lunga de cca 24-25 cm care la capatul de sus se indoaie cam la 60 grade inspre inainte, in capat se da o gaura in care fixezi rama de la statzia CB, deci practic aparatul va fi intre scaune, la indemana sa umbli la butoane, cu antena fixata in spate, iar microfonul se va aseza pe ceva moale in locul de pahar. Pentru legatura electrica se poate trage un fir de la soclul brichetei pe sub mocheta si facuta o priza cu 3 pini chiar in golul celuilalt pahar, asta ca sa nu mai insiri vizibil cablul original de la statie pana la bricheta Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Noiembrie 4, 2015 Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou statia nu se poate monta in locul scrumierei din bord? la samurai am fabricat un braket care o fixa de zici ca era din fabrica. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Noiembrie 4, 2015 Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou Pentru statie va recomand Alan 42, am eu si e foarte ok si in felul asta rezolvati si problema montatului. Dezavantajul e ca pretul e invers proportional cu miniaturizarea. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Noiembrie 4, 2015 Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou Da, personal am asa ceva pe Feroza (ML Alan 52) dar pot sa spun ca nu ma satisface.Este mica dar ai in permanenta doua cabluri mari care atarna si se incurca, alimentarea si cablul de antena.La o statie normala alimentarea si cablul antenei le poti ascunde frumos ramanand doar cu microfonul. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Noiembrie 5, 2015 Partajează Postat Noiembrie 5, 2015 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou Asta e minor. Eu cablul pentru antena il trag pe la usa spate si pina acum nu m-am agatat in el si nici cablul in bagaje. Celalalt cablu e ala de la microfon, deci de asta nu se scapa nicicum. Poate cablu de alimentare de la bricheta sa deranjeze. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Ianuarie 1, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2016 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou Asa arata Jimny echipat, in decor veritabil de iarna La multi ani tuturor! Sa aveti noroc, sanatate si sa va realizati cu bine toate planurile in 2016 ! Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 1, 2016 Partajează Postat Ianuarie 1, 2016 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou Frumos tare micutul! Sa il bulgaresti sanatos. Un set de flanse l-ar ajuta un pic la stabilitate. Si cred ca cel mai ok ar fi sa montezi nr deasupra troliului. Spor sa turat! Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Ianuarie 1, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2016 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou Frumos tare micutul! Sa il bulgaresti sanatos. Un set de flanse l-ar ajuta un pic la stabilitate. Si cred ca cel mai ok ar fi sa montezi nr deasupra troliului. Spor sa turat! Are flanse de 28mm dar jantele SH de 15" de Vitara pe care am montat anvelopele A/T de 215/75R15 au ET de +10mm (fata de 0 sau +5mm normal pentru jantele de Jimny). Pentru montarea numarului o sa prind 2 platbenzi verticale in suruburile cu care e fixata fanta de la troliu (spre interior) Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 1, 2016 Partajează Postat Ianuarie 1, 2016 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou Dc il montezi sub placa risti mult sa il pierzi prin balti sau sa il lovesti. Daca il montezi desupra, nu o sa mai vezi cum se infasoara sufa pe tambur si daca te troliezi intr-un unghi o sa se frece de el si iar nu e bine. Al meu sta asa si nu ma incurca nici la deschiderea capotei, nici la troliu. 12308589_1080710191993569_5121070317646390979_n Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Ianuarie 1, 2016 Partajează Postat Ianuarie 1, 2016 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou Dc il montezi sub placa risti mult sa il pierzi prin balti sau sa il lovesti. Daca il montezi desupra, nu o sa mai vezi cum se infasoara sufa pe tambur si daca te troliezi intr-un unghi o sa se frece de el si iar nu e bine. Al meu sta asa si nu ma incurca nici la deschiderea capotei, nici la troliu. 12308589_1080710191993569_5121070317646390979_n Masinuta asta a fost echipata de noi :grin: si numarul tot de noi a fost pus acolo :wink: E o masinuta pe cinste. PS Sa cauti un ledbar care sa il pui acolo sus, unde a fost candva unul, deoarece vad ca suportii ii ai inca. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Ianuarie 1, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2016 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou Dc il montezi sub placa risti mult sa il pierzi prin balti sau sa il lovesti. Daca il montezi desupra, nu o sa mai vezi cum se infasoara sufa pe tambur si daca te troliezi intr-un unghi o sa se frece de el si iar nu e bine. Al meu sta asa si nu ma incurca nici la deschiderea capotei, nici la troliu. 12308589_1080710191993569_5121070317646390979_n Ar mai fi ca varianta de montat numarul excentric, in stanga, la nivelul placii troliului. Sus pe bara, in fata gratarului, vreau sa montez 2 proiectoare de distanta Hella, dreptunghiulare de 90x190 si n-ar mai ramane loc intre ele pentru numar AUTOCLINIC: anvelopele A/T 215/75R15 Hankook Dynapro RF10ATM sunt cele cumparate de la voi, deabia acuma le-am testat , s-au comportat peste asteptari si pe sosea (se poate merge cu Jimny cu viteza de 120km/h pe sosea in siguranta), si pe serpentinele cu zapada subtire batatorita pana la iesirea din sosea spre Cuntu - Tarcul (pe serpentinele cu zapada am mers lejer cu 4WD) dar mai ales in zona de munte unde era o zapada de pana in 10 cm (in poza unde am lasat masina sub copac, locul fiind protejat, era mica) partial cu crusta inghetata, cu denivelari si pante unele chiar abrupte. Pana la locul in care am lasat masina am mers lejer, fara a forta, cu treapta 2-a pe 4WD-L. Nu stiu cum s-ar fi comportat anvelopele pe zapada afanata mai mare. Ca o observatie,in teren s-ar fi impus o reducere a presiunii, dar am ramas in anvelope cu presiunea de 1,8atm (din lene ca sa nu mai umflu cu pompa la revenirea pe sosea !) A mai aparut in zona un Jimny verde de la Craiova cu o trupa f. simpatica care mergeau de Revelion la Cuntu, de unde am lasat eu masina au pus lanturile (daca tot le aveau !) ca sa ajunga in siguranta la destinatie. Cred ca s-ar fi descurcat chiar si fara lanturi, dar poate va va descrie pe forum aventura chiar soferul ! Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Ianuarie 2, 2016 Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou Ar mai fi ca varianta de montat numarul excentric, in stanga, la nivelul placii troliului. Sus pe bara, in fata gratarului, vreau sa montez 2 proiectoare de distanta Hella, dreptunghiulare de 90x190 si n-ar mai ramane loc intre ele pentru numar AUTOCLINIC: anvelopele A/T 215/75R15 Hankook Dynapro RF10ATM sunt cele cumparate de la voi, deabia acuma le-am testat , s-au comportat peste asteptari si pe sosea (se poate merge cu Jimny cu viteza de 120km/h pe sosea in siguranta), si pe serpentinele cu zapada subtire batatorita pana la iesirea din sosea spre Cuntu - Tarcul (pe serpentinele cu zapada am mers lejer cu 4WD) dar mai ales in zona de munte unde era o zapada de pana in 10 cm (in poza unde am lasat masina sub copac, locul fiind protejat, era mica) partial cu crusta inghetata, cu denivelari si pante unele chiar abrupte. Pana la locul in care am lasat masina am mers lejer, fara a forta, cu treapta 2-a pe 4WD-L. Nu stiu cum s-ar fi comportat anvelopele pe zapada afanata mai mare. Ca o observatie,in teren s-ar fi impus o reducere a presiunii, dar am ramas in anvelope cu presiunea de 1,8atm (din lene ca sa nu mai umflu cu pompa la revenirea pe sosea !) A mai aparut in zona un Jimny verde de la Craiova cu o trupa f. simpatica care mergeau de Revelion la Cuntu, de unde am lasat eu masina au pus lanturile (daca tot le aveau !) ca sa ajunga in siguranta la destinatie. Cred ca s-ar fi descurcat chiar si fara lanturi, dar poate va va descrie pe forum aventura chiar soferul ! Ma bucur sa aud ca sunt ok si mai ales ca iti place masina. Eu personal pot sa spun ca desi imi plac masinile mari (Patrol, Land Cruiser), sunt un mare fan Jimny ! Uite masinuca care a ajuns la Koais ce frumos flexeaza cu o suspensie Ironman de 2inch lift. Roata fata este la 55cm de sol si cea din spate inca nu da semne, cum ca ar vrea sa se ridice. Deci jos palaria fata de Jimny Ma bucur pentru Koais ca a luat-o, e o masinuca ok :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Ianuarie 2, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou In poza 1: Ce inseamna bucata de cablu care iese dintre role si se prinde de inelul din stanga? E capatul infasurarii? Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Ianuarie 2, 2016 Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou In poza 1: Ce inseamna bucata de cablu care iese dintre role si se prinde de inelul din stanga? E capatul infasurarii? Exact, nu mai incape cablu pe rola. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Ianuarie 2, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou Exact, nu mai incape cablu pe rola. La troliul meu (Tiger Shark 9,5 SR cablu sintetic), dimensiunea normala a cablului conform caracteristici din manual ar fi trebuit sa fie 24,3m x 9,25mm, dar importatorul din Bacau mi-a trimis un cablul fie mai lung, fie mai gros decat normal si ultimele spire la infasurare intra fortat, freaca in cele doua tije de deasupra tamburului. O solutie ar fi sa-l scurtez, crezi ca ar fi OK ? Oricum voi tine in masina si o chinga prelungitoare de 20m (pe langa scripetele si sufa de copac) Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 2, 2016 Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou La solutia asta am apelat si eu, am taiat 4m si suplinesc cu un ARB de 20m si o sufa de 5m. Dea semenea a trebuit sa coafez placa de troliu pentru ca freca sufa. E ok, masori cat nu iti incape, mai adaugi 2-3m pentru ca atunci cand te troliezi nu se va infasura niciodata frumos. Desfaci priza metalica de la capat, scoti plasma, tai cat ai nevoie, o bagi inapoi. Eu am executat-o cu o surubelnita subtire si mi-a luat o ora jumatate sa o scot pe partea calalta. Daca ar trebui sa o fac din nou, as infasura strans o sarma pentru a micsora la minim diametrul si asa as trece capatul. Apoi am strans la menghina din nou priza si am fixat inapoi pe troliu. Sau vezi pe youtube ce variante sunt. Sau inlocuiesti cu una de 8, dar eu am ales sa raman cu cea de 10mm + sufa. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou La solutia asta am apelat si eu, am taiat 4m si suplinesc cu un ARB de 20m si o sufa de 5m. Dea semenea a trebuit sa coafez placa de troliu pentru ca freca sufa. E ok, masori cat nu iti incape, mai adaugi 2-3m pentru ca atunci cand te troliezi nu se va infasura niciodata frumos. Desfaci priza metalica de la capat, scoti plasma, tai cat ai nevoie, o bagi inapoi. Eu am executat-o cu o surubelnita subtire si mi-a luat o ora jumatate sa o scot pe partea calalta. Daca ar trebui sa o fac din nou, as infasura strans o sarma pentru a micsora la minim diametrul si asa as trece capatul. Apoi am strans la menghina din nou priza si am fixat inapoi pe troliu. Sau vezi pe youtube ce variante sunt. Sau inlocuiesti cu una de 8, dar eu am ales sa raman cu cea de 10mm + sufa. Foarte buna solutia ta. Ce mai trebuie facut la tine, e inclocuirea fantei, deoarece troliul a fost initial echipat cu cablu metalic, dupa care s-a trecutpe plasma sintetica. Atentie, la troliul de pe masina ta, fanta nu este standard (e un pic mai mica). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Ianuarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 (editat) Re: Pana la urma am luat un Jimny nou Foarte buna solutia ta. Ce mai trebuie facut la tine, e inclocuirea fantei, deoarece troliul a fost initial echipat cu cablu metalic, dupa care s-a trecutpe plasma sintetica. Atentie, la troliul de pe masina ta, fanta nu este standard (e un pic mai mica). La mine suportul de la troliu este facut artizanal, avand la baza un tronson de profil laminat de U 200mm cu inima profilului de 8,5mm grosime la care i s-au decupat partial aripile (deci suportul are o latime de 200mm fiind lipit de traversa dintre lonjeroane si este montat intre capetele lonjeroanelor deoarece "pe lonjeroane" ar fi fost prea sus). Cand am stabilit cu mecanicul pozitionarea fantei pe verticala, am verificat ca partea superioara a golului fantei sa fie la nivelul cotei inferioare a tamburului troliului fara cablu montat. La mine fanta are distanta intre goluri standard, adica 255mm, iar golul fantei este de 182x22mm M-am uitat pe link-ul ElectricSuperWinch UK, la accesorii pentru trolii la fante (aluminium hawse fairlad), la varianta standard cu 255mm distanta intre goluri, doar la un singur alt model golul era mai mare: 195x32mm Editat Ianuarie 3, 2016 de stanley Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Re: Pana la urma am luat un Jimny nou La mine suportul de la troliu este facut artizanal, avand la baza un tronson de profil laminat de U 200mm cu inima profilului de 8,5mm grosime la care i s-au decupat partial aripile (deci suportul are o latime de 200mm fiind lipit de traversa dintre lonjeroane si este montat intre capetele lonjeroanelor deoarece "pe lonjeroane" ar fi fost prea sus). Cand am stabilit cu mecanicul pozitionarea fantei pe verticala, am verificat ca partea superioara a golului fantei sa fie la nivelul cotei inferioare a tamburului troliului fara cablu montat. La mine fanta are distanta intre goluri standard, adica 255mm, iar golul fantei este de 182x22mm M-am uitat pe link-ul ElectricSuperWinch UK, la accesorii pentru trolii la fante (aluminium hawse fairlad), la varianta standard cu 255mm distanta intre goluri, doar la un singur alt model golul era mai mare: 195x32mm La tine da, e standard. Eu ziceam de masina lui Koais . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate