Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Info Discovery2

zcg

Postări Recomandate

Salut,

Intentionez sa cumpar un 4x4. Momentan m-am oprit la Discovery2.

Dupa citeva zile de sapat pe net am sa fac un sumar al informatiilor de baza, pentru cei ca mine care nu stiu nimic despre masina.

Va rog sa ma corectati in caz ca o iau pe aratura.

In cazul unei masini nemodificate:

1. Are sasiu, punte rigida fata si spate.

2. Este 4x4 permanent. Asta inseamna ca are diferential central.

3. Are reductor.

4. Diferentialul central se poate bloca sau nu, depinde de versiune. Cele cu levier cu miscare fata/spate si stinga/dreapta au dif blocabil.

5. Diferentialele din punti nu se pot bloca

6. Suspensie cu arcuri sau perne cu aer.

7. Are o caruta de sisteme bazate pe electronica.

Am vazut una din 2002, TD5. Mi-a placut cum e construita. Nu are diferential central blocabil.

Acum citeva intrebari:

1. In cazul in care se monteaza timoneria(eventual si update-ul pentru blocarea diferentialului) trebuie modificat ECU-ul pentru controlul tractiunii, sau adaugati ceva senzori?

de exemplu: TC poate bloca ambele roti spate si nu-i bine deloc cu dif central blocat. De unde stie TC-ul ca nu mai trebuie sa blocheze ambele roti pe o punte?

2. Intre cutia de transfer si cardanul spate e o tulumba rotunda(vreo 30-40cm in diametru), pare un fel de ambreiaj. Ce e chestia aia?

3. Am vazut ceva ulei pe la motor si nu am experinta deloc cu treburile astea. E cineva in Sibiu care poate arunca o privire?

4. De asemeni pentru useri din sibiu, e vreun service recomandat prin zona?

5. Pot fi surprize la inmatricularea ca autoutilitara cu 5 locuri? Masina e N1 cu 5 locuri in acte dar nu are nimic despartitor intre bancheta spate si portbagaj.

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Info Discovery2

Salut, nu sunt un mare expert dar incerc sa -ti raspund la cateva intrebari

1. Daca e din 2002 si nu are timoneria 99,99% nu are blocantul nici in cutia de transfer, deci trebuie sa schimbi cutia cu totul daca veri sa ai blocant central( eu asa am procedat) TC functioneaza in continuare din ce stiu eu la alti parametri in conditiile in care ai blocant, cand blochezi cutia se aprinde si in bord martorul si isi schimba si TC parametri, sper ca nu gresesc

2 tulumba de care vorbesti e frana de mana, imediat dupa cutia de trensfer

3 La Land Rover sa-ti faci problema cand nu curge ulei, inseamna ca nu mai ai, este o gluma majoritatea mai lacrimeaza pe ici pe colo....

4.......

5 Si a mea e utilitara si nu am despartitorul, pana acum nu s-a legat nimeni de el dar nu se stie. Daca e inmatriculata trebuie sa faci doar autentificare la RAR

Link spre comentariu

MI-a scapat topicul asta pana acum, informatiile din prima parte a mesajului tau sunt corecte, despre TC nu-ti fa probleme, e facut sa egalizeze turatia intre roti punand frana doar pe cea ceare se invarte mai tare(patineaza) pentru diff central exista kit nu trebuie schimbata cutia de transfer cu totul ... restul informatiilor date de Ovidiu sunt corecte

daca vrei sa vezi mai mult despre sisteme si esti decis citeste aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56810-In-atentia-proaspetilor-posesori-de-land-rover

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Vin si eu in discutie ... dupa multumiri

Iti spun eu cum am ajuns sa imi cumpar discovery 2.

Intr-o zi am simiti nevoia de o masina mai mare cu care sa pot sa car si mi-am cumparat un L200. Un prieten avea un Disco 3 si mi-a zis ca pe ce deal urca el cu cauciucuri de asfalt eu nu urc cu cauciucuri de off road si asa a fost :grin: De atunci am inceput sa scormonesc internetul despre Land Rover si apoi despre Discovery 1,2,3 . Am lins youtube-ul de la un capat la celalat cu filme despre D2 sa vad cum se descurca in teren.

Am ramas la D2 pentru ca are TC fata de D1 si la pret nu te doare sa-l zgarii prin paduri ca pe un D3.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare