cernescucosti Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol vezi ce motor alegi, sa nu aibe sorbul de ulei in fata, ca multe de la vw. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol Motor central , baie de ulei adanca ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giukusala Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol Daca imi da-ti voie sa imi zic si eu parerea,as spune ca motorul 2.7 cdi Mercedes,este un motor ft bun,am fost sofer pe un Sprinter 2.7 cdi pe extern,si masina are deja 1.200.000 km si inca merge.piese pt acest motor sunt peste tot.nu prea au probleme numai la cate un injector.Momentan locuiesc in Germania si aici gasesti un MB e 270 cdi kombi pe la 220000 km la 1000 de e toata masina.Eu varianta acesta as alege. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol Da, stiu despre ce e vorba. Nu se urmareste doar puterea ci si fiabilitatea. Inclusiv posibilitatea de a gasi ulterior piese ptr respectivul motor in caz de ... 2.7 trage ca boul, mananca exact cat o vrabie si e rezistent ca un taur. Singurul secret al lui e schimbul de ulei la timp si folosirea unui ulei bun. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giukusala Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol Piese pt acest motor se gasesc aproape la orice dezmembrari,dar problemele cu care m-am intalnit eu la acest motor,au fost doar injectoarele.sunt sensibile la motorina,dar in cateva sute de mii de km care le-am facut eu cu motorul ala,s-au schimbat doar 2 injectoare,in rest doar ulei la timp si filtre,si motorul asta nu are moarte.plus ca motorul de 2.7 cdi de pe e class din 2001 are 173 cp si se poate aduce pe la 220 cp,eu zic ca sunt suficienti,plus cuplu ft bun ce il are.totusi nu stiu cum s-ar rezolva cu partea electronica? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol :) ma aberez si eu :) 4,7 benzina de jeep de pe WJ baie de ulei custom sau chiar baie uscata cum zic unii pt lipsa grija ungere pe inclinatii laterale si altele, cutie manuala as zice un AX15 parca foloseau americanii de pe Durango, iar punti...de care vrea muschiul tau de la dana 60 in sus,10 bolt...etc personal am avut un alt motor pe care l-as pune e vorba de 5,9 care e full fonta:) suporta abuzuri inimaginabile, (am avut un motor pe care l-am invartit cam 2 ore special in ideea de a il termina, ii scoteam apa ii scurgeam uleiul...ii dadeam socuri termice si nu am reusit sa il toc,doar dupa vreo 25-30 de minute de mers fara apa si fara ulei deloc in motor si la vreo 3000 de ture tinut :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Pointer Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol Vitarele G probabil ati vazut si voi mai de mult aveau motorul de 2.9 de 122 cai de pe sprinter.Proiectul tau necesita mai multi cai din pacate asa ca 2.7 cdi.Poti pune si benzinare de orice fel dar atunci trebuie sa renunti la idea a gasi piese pe fiecare gard.Eventual poti lua in considerare si motorul de 2.8 4 cilindri de pe LT,Au intre 130 respectiv 158 cai nu se gasesc usor dar se gasesc.4 cilindri nu ocupa mult loc are distributia pe pinioane si pompa clasica.Nu stiu cdi ul cum rezista la asa ceva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 (editat) Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol 2,8 de lt este un esec rusinos 2,7 cdi nici daca se mai naste odata nu va ajunge la fiabilitatea (sa nu vorbim de costuri de exploatare) parintelui sau 2,9 td care il gasim si pe E class-ul din aceeasi perioada cu sprinterul. Dar pe limuzina are 140 de cai si banuiesc ca se mai pot inhama cativa cu o alta turbina. Daca vorbim de un proto ne intereseaza performanta-fiabilitate-costuri asa ca nu inteleg de ce ne gandim la diesel ,personal m-as uita in gradina la volvo -unde gasim masini cu motorul t5 226 de cai la 700-1000 euro masina completa. Motor care e folosit in mai multe sporturi pe diverse masini si e relativ usor de adus la 300 de cai. Pruncii astia trag de un asemenea motor de cativa ani si cam au rezultate http://www.xtreme-4x4.de/2xtreme.htm Editat Noiembrie 17, 2015 de zep Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol volvo -unde gasim masini cu motorul t5 226 de cai la 700-1000 euro masina completa. Motor care e folosit in mai multe sporturi pe diverse masini si e relativ usor de adus la 300 de cai. Pruncii astia trag de un asemenea motor de cativa ani si cam au rezultate http://www.xtreme-4x4.de/2xtreme.htm Tare proiectul astora, zep. Yoane,inclini balanta spre diesel sau spre benzina?Sau e prea devreme sa te fi hotarat? Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 (editat) Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol Nu as miza pe Volvo ptr ca sunt motoare destul de costisitoare. Stiu de la capetele tractor FH-uri ... Banuiesc ca la fel e si la turisme. Nu stiu ...ca n-am avut ceolofan de pus sub cur marca Vovo...da studiem problema... :2dr La Jeep idem ...sunt multe masini la dezmembrat dar multe sunt intesate de electronica...si daca o mierleste dioda belesti cardanul ...ori o cauti de te internezi la Socola, ori astepti dupa aia sa vina de peste garla de iti creste iarba pe piept sau ori platesti ptr ea cat ptr un weekend cu Pamela. Din punctul meu de vedere, pana acum as opta ptr un motor in 5 de Sprinter. Alte optiuni nu prea am intrezarit pana acum. Luminita din tunel se vede usor, usor...doar ca pana la dansa te papa babaul. Si diesel ...ptr ca pana la urma nu conteaza neaparat lungimea cat ...grosime (putere vs. cuplu). Pe amandoua e greu sa le ai ...adica ar fi aiurea sa le ai ca ti s-ar bloca creierii la un moment dat ... de ajungi sa mananci ciorba cu furculita. Editat Noiembrie 17, 2015 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol @Yonutz, cred ca ai omis motorul diesel de pe Freelander,de provenienta BMW. :shock::grin::h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol Da, iau in calcul acest supermotor sa il pun la stergatoare... :ha: 1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Horace Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol Uite aici prietene drag:)))) - motor v8 GC 4,7, cutia originala, reductor dana 300 sau atlas ca sa se potriveasca cu puntile de Nissan. Are cuplu de jos(1800 ture), 230 cp, ai turatie super si nici nu rupi ceva in puntile de Patrol. Preturile sunt rezonabile - motor 500 euro, cutie 500 euro, reductor dana 300 cam 600-700 euro, atlasul e scump, 2000 - 5000 euro, depinde de model. Daca e o panta pe care nu o urca...iti garantez ca nicioalta masina nu urca acolo. Today. Tomorrow. Land Rover. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sami 1300 Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol Nu injosi BMW-ul , ca am eu BMW E90 care cred ca te-ar satisface cu vreo 340nm si 163cp de la mama lui doar si mai este si usor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol Da, iau in calcul acest supermotor sa il pun la stergatoare... :ha: Atunci poate te "coafeaza" un motor de locomotiva pe aburi sau un motor electric de titicar?:grin::ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol Masina de teren cu motor electric ar fi geniala :) Nu mai ai probleme cu schimbatul de viteze, cu lipsa cuplului la turatii mici, cu plaja de turatii mica. Legat de 2.7 Mercedes, nu imi place pentru ca nu se invarte mult, al meu parca la 4000 rpm se opreste. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiua-car Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol Yonut..... pe noul meu proiect ,adică noua masina de raid am pregătit un motor Audi 4,2 S8 ,electronica MTM,440CP. Daca alegi un V8 de Audi 4,2 ai un motor relativ ușor,nu foarte mare,ușor de găsit( ma refer la A8) si zic eu fiabil. Băieții de la TM fratii Cernescu au o mare experiența in aceste modificări si montaj de motoare Audi....o spun pt ca si eu am apelat la ei pt a împerechea cutia de Y61(2,8) cu motorul..... Folosind o electronica Vems.....ai rezolvat problema. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol Folosind o electronica Vems.....ai rezolvat problema. Asta ziceam si eu pe prima pagina, si nu neaparat Vems, un Megasquirt2 se descurca foarte bine, la mult mai putini bani. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 (editat) Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol Nu as miza pe Volvo ptr ca sunt motoare destul de costisitoare. Din punctul meu de vedere, pana acum as opta ptr un motor in 5 de Sprinter. Salut Exista un aspect, motoarele cu pistoane impare au multe dezavantaje in sensul vibratiilor. Detonarile nu mai sunt la grade fixe cu divizor pentru 360 de grade (rotatie completa) si produce vibratii destul de mari (asta daca te orientezi catre un motor de la dezmembrari care are uzura). De exemplu la un chevy v6 un shaft balancing consta cat un arbore cotit. Pune bine in balanta tipul de motor. Eu m-as orienta spre numar par de pistoane (asta daca motorul este cu uzura). Plus ca sunt unele motoare care pistonul 5 este pe post de compresor. Nu cred ca este cazul la mercedes. Pana la urma doresti diesel sau benzina? Am inteles bine? vrei fara electronica pe el? adica preferi pompa injectie clasica la diesel sau carburator la benzina? Editat Ianuarie 24, 2016 de mariusb Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol Yonutz, la 300td(OM606) te-ai gandit, asta e singurul diesel simplu si fiabil mai ales cu pompa de 603.https://youtu.be/oE18YVrxfbQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Aprilie 5, 2016 Partajează Postat Aprilie 5, 2016 Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol Om606 dublu turbo cu pompa dieselmeken 555 Hp si 925 Nm. sau simplu turbo 488Hp si 780Nm.https://www.facebook.com/saved/?collection_token=100000236850582%3A586254444758776%3A121&cref=35 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dpopescu Postat Aprilie 5, 2016 Partajează Postat Aprilie 5, 2016 Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol De motorul de 3l kzt e de Toyota ce păreri avem? Eu cred ca este peste multe dintre motoarele enumerate Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fulgeras Postat Aprilie 6, 2016 Partajează Postat Aprilie 6, 2016 Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol OM 606 + o turbina de camion Scania, o sa faca minuni acest motor...urmariti un pic pe youtube masina asta: Christian Dan :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Aprilie 6, 2016 Partajează Postat Aprilie 6, 2016 (editat) Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol OM 606 + o turbina de camion Scania, o sa faca minuni acest motor...urmariti un pic pe youtube masina asta: clipul circula de mult timp pe net suna frumos dar un motor de serie cu turbina cu AR mare (cu boost la liber) nu va face niciodata asa ceva daca nu se schimba: injectoare pistoane biele camasi pompa(pompe ) de ulei arbore supape rigidizarea axelor si inca multe altele = mii de euro + timp+ mana buna de lucru si nu am pus in calcul ambreiaj + cutie Editat Aprilie 6, 2016 de mariusb Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fulgeras Postat Aprilie 6, 2016 Partajează Postat Aprilie 6, 2016 Re: Idei motor masina proto, baza Nissan Patrol Da lasi boost cat baga ea cu siguranta nu va rezista...dar sa il limitez cu un boost controller la 1,2 bar eu zic ca va rezista...la ce debit de aer baga turbina aia eu zic ca sunt niste caluti frumosi acolo...doar cu o turbina de x5 pe un patrol de 2.8 la 0.8 bar merge de rupe,apai turbina de camion nu cred ca este loc de indoiala...doar ca va trebui un pic de debit la motorina si pompa de injectie schimbata,cea originala are ceva electronica pe ea! Christian Dan :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate