Max Postat Noiembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Re: Incep controale la sange si pentru activitatile industriale ... nu e rau ca, ca sa ai un service iti cer stand de frana, etc. e normal. nu dau nume, vanzatorul e aici pe site, am plecat de la el cu etrierul de frana nestrans.. Sa inteleg ca standul de frane iti indica ca un etrier e nestrans? Nu cred. Iti indica ca merg franele iar dupa cativa km de rulaj probabil ca se desfaceau suruburile etrierului. Poti sa ai standul lui peste daca ai un mecanic dobitoc care uita sa stranga un surub sau se zgarceste sa puna niste pasta de blocaj pe suruburi. Dar hai sa o luam invers... Un stand de frane costa de la 10.000 de euro. Plus ca iti trebuie un loc dedicat pentru montajul lui. Cate placute de frana sau cati etrieri schimbi ca sa scoti banii astia si sa si castigi? Nu apuci sa iti scoti banii investiti ca dupa cativa ani poate apar reguli noi si te obliga sa montezi alte aparate in concordanta cu noile reglementari. Nici nu se accepta orice stand de frane ci numai modele indicate de ei... Eu stiu in Germania service-uri mici cu doua puncte de lucru care fac de toate si nu au nici stand de frane, nici echipamente pentru geometrie si nici analizoare de gaze. La fel si in state si in multe alte tari "civilizate"... mizeria de isarescu nu trebuie citat, ci bagat unde ii este locul: la puscarie. este unul din artizanii nenorocirii romaniei. Corect! fara credit nu o sa se miste nimic, gandirea fatalista a romanilor de a strange bani ca sa isi ia, sa faca, nu duce decat la o economie de sub-existenta care la un moment dat se blocheaza. romanii sunt cei care isi iau un costum nou dar nu il poarta sa nu se strice, si cand vor sa il poarte nu mai e bun... creditul e rege in afara. nu circula banul, nu mananca nimeni, nu se dezvolta nimic. nu iti asumi nici un risc, atunci esti intr-adevar sluga. sluga in tara ta, la straini, cu mana intinsa la investitori straini care rasu'-plansu' vin cu bani tot luati din credit. cu isarescu in fruntea bnr, creditul nu o sa fie decat o sperietoare pentru romani si ceva neutilizabil. e frumos visul de a face ceva cu bani proprii, dar la noi nu merge, pentru ca nu ai cum sa ii strangi. in afara mai sunt unii care lucreaza pe branci la corporatii 10 ani sau mai mult si pe urma au in cont niste sume frumusele ca sa isi inceapa propria afacere, daca ii mai tine sanatatea. dar si acolo in marea majoritate, tot de la un credit/imprumut pleaca totul. la firma care lucrez eu acum (firma e in stae), seful are bani proprii destui, dar tot la credit apeleaza sa ia echipamente cand e nevoie calculand roi-ul. si s-a mai si ars de cateva ori in trecut, evident creditul inseamna altceva acolo. si vine fiscul american peste noi, an de an, asta e treaba lor, de partea cealalata sunt avocatii. bine-rau, mancam o paine buna. Pentru mine nu, multumesc. Am lucrat pana in 2007 fara nici un credit si mi-a mers bine. am facut totul pe banii si munca mea. In 2007, in contextul in care treaba mergea ok, ne-am lasat amagiti si am luat un credit pentru a urgenta ceva. A fost o mare gresala... Datorita conditiilor economice de cacat care au urmat (conditii pe care noi oamenii de rand nu le-am putut prevedea) plus excrocheria bancii si manevrele cursului valutar, de la 1400 de lei rata pe luna am ajuns sa platesc 4500 de lei... Deci, sa nu aud de credite... Cu creditele de cacat din Romania nu poti sa iti faci niste previziuni corecte si de durata a afacerii tale. Nu e obligatoriu ca eu sa am dreptate. Imi exprim parerea din perspectiva mea si a ce am patit eu. Prefer sa fac ceva mic, limitat la posibilitatile mele si sa construiesc ceva incet si pas cu pas... Mediul economic de la noi nu mai permite asta din pacate... Avem sula in coaste permanent... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Re: Incep controale la sange si pentru activitatile industriale Sa inteleg ca standul de frane iti indica ca un etrier e nestrans? Nu cred. Iti indica ca merg franele iar dupa cativa km de rulaj probabil ca se desfaceau suruburile etrierului. Poti sa ai standul lui peste daca ai un mecanic dobitoc care uita sa stranga un surub sau se zgarceste sa puna niste pasta de blocaj pe suruburi. nu sunt expert cu standul de frana, dar masina tragea si usor in lateral pe franare (etrierul nestrans, adica juca liber bine de tot, fiind pe fata). teoretic asta insemna franare inegala, ceea ce standul ar detecta ? ideea pe care vroiam eu sa o subliniez e ca, cine verifica masina dupa ce se umbla la ea? in general se prefera robotul sau masinaria sa verifice din motive simple de inteles. ca e dobitoc sau priceput, omul e doar om pana la urma, toata lumea greseste, este inevitabil ca cineva sa greseasca pana la urma. ce e la unii sau la altii nu inseamna ca e si bine. in florida mi se pare ca inca nu au reintrodus obligativitatea verificarii anuale a masinii si inca nu se supun normelor de poluare. c-asa a vrut un guvernator mai demult. practic politia opreste masinile daca li se pare ca ceva nu e in regula tehnic.:al aveam la firma unul care umbla cu masina curgand zemurile din ea, poate o face la anul. :grin: e bine asa? nu prea, chiar deloc. la niste service-uri mici specializate se pot executa lucrarile respective si apoi trimite la un service mare pentru testele necesare, gen stand x. evident ca statului i se rupe, e treaba acestor service-uri mici sa se adune si sa isi ceara drepturile. ca nici in afara nu le-au dat drepturi statul, tot si le-au cerut. si ajungem in alt punct dureros al romanilor. schimbarea suntem noi, nimeni altcineva. firma din state pentru care a mea de aici e contractor se ocupa de hosting. ce inseamna credit sau leasing aici in domeniu? simplu, sunt firme specializate pe acest sector care ofera credit/leasing/finantare si echipamente. inchiriem servere sau echipamente, noi sau second, in chirie lunara sau intr-un fel de leasing cu avans si plata lunara. roi-ul la echipamente e undeva pe la 3 ani. atata vreme cat nu e roi, ne orientam pe altceva, ca sunt un milion de servicii pe care le putem sa le furnizam. in general hardware-ul nu prea mai renteaza, mai mult combinatia de software-comodity hardware. si cu software-ul ne-am luat tepe. americanul nici nu a clipit. daca nu merge, le punem echipamentul in brate si pa-pa. ultima luna sa fie achitata si gata. unde merge si merita, luam direct de la vendor fara intermediari. si revindem noi daca e. daca un echipament costa 20k si astia sunt banii, cel care ii da e fiul ploii. pentru ca nu mai are cash. incearca sa dea cat mai putin din ei, maxim 10k, si ia in leasing. cam tot ce e nou se prefera cu minim de investitie, costul mare initial sa fie pe vendorul care vinde echipamentul nu pe noi. luam echipamente in demo pe care le folsoim gratis si 6 luni. alte firma mai mari, fac si mai si. avem clienti care sunt hoster ei insasi, cica, adica iar serviciul de la noi si il vand clientilor lor. inclusiv parti din cabinetele noastre din datacenter. sau chiar firme mari de hosting care nu gazduiesc in datacenter-ul respectiv si iau de la noi. si noi facem la fel, daca trebuie sa gazduim ceva in alte parti. chiar si in amazon daca trebuie. adica facem si pe dracu' daca trebuie. acum cativa ani, aveam DoS protection la 1Gbps pe una din link-uri; de craciun ne-au bubuit cu vreo 75Gbps, imens la data respectiva. recordul mondial atunci era pe la vreo 100Gbps. am inchis portile? nope, nici macar cateva ore nu au reusit sa ne dea jos :wink: evident pentru puscariabilul isarescu, cel care ar face evaziune in loc sa schimbe lucrurile, toate astea sunt sf. la fel si pentru guvernul de incompetenti din fruntea tarii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate