Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jante pentru Jimny

stanley

Postări Recomandate

1690028591_jantealiajjimny.thumb.jpg.515f93e0e749922309ee047ee0c269ce.jpg

Am nevoie de un set de jante pentru a monta niste anvelope A/T Hankook Dynapro RF 10 ATM 215/75R15 pentru folosire uzuala, in special iarna (masina este inaltata cu SL +50mm).

Are cineva modelul de jante de aliaj din poza? Ce parere aveti de ele?

Vanzatorul spune ca au 5,5x15

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Jante pentru Jimny

O alta varianta ar fi jantele astea de 6jx15 cu ET +10mm.

Tot pentru anvelopele mentionate mai sus, le pot monta fie fara flanse (atunci ET-ul ar fi +10mm), fie cu flanse de 28mm (atunci ET-ul ar deveni

-18mm)

Credeti ca pt. A/T-urile de 215/75R15 6j ar fi prea late? Imi place cum arata jantele

266841258_jantealiaj6x15ET10.jpg.8b3b710ee091983e0287e326018ce84f.jpg

Link spre comentariu

Nu sunt late, eu am avut 195/80/15 pe aliaj 7J dar trebuia sa le tin umflate bine.215/75/15 cu 6 j se impaca bine.Mai am o rezerva tot 195/80/15 pe janta de 6 j si vad ca a stat bine, eu zic ca este ok.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Nu sunt late, eu am avut 195/80/15 pe aliaj 7J dar trebuia sa le tin umflate bine.215/75/15 cu 6 j se impaca bine.Mai am o rezerva tot 195/80/15 pe janta de 6 j si vad ca a stat bine, eu zic ca este ok.

M-ai convins, le-am comandat, maine imi vin cele 4 bucati de la Campulung Moldovenesc cu Fancurier

Numai bine !

Link spre comentariu

la postul nr 25 o sa vezi jantele de aliaj 7J cum aratau cu gume de 195 din cate se vede iesea buza un pic in afara dar am mers cu ele fara probleme.

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?67389-Feroza-Facocerul/page3

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Le-ai luat, le-ai montat, cum sunt?

Deocamdata masina are montate anvelopele simex insa turbo 195/80R15 pe niste jante aliaj SH si este la un service unde incearca sa-mi monteze suportul pentru troliu + troliu in bara. Dupa ce o iau voi monta A/T-urile pe jantele astea (a venit iarna !), intre timp am gasit inca una identica pentru rezerva (am 5 anvelope). Voi pune poze dupa ce le montez

Link spre comentariu

Vanzatorul spune ca au 5,5x15

Daca vrei sa pui anvelope de 215, cauta si niste jante late de 6". Pentru latime de 5.5" poti sa pui pina la 205 latime.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Daca vrei sa pui anvelope de 215, cauta si niste jante late de 6". Pentru latime de 5.5" poti sa pui pina la 205 latime.

Pentru latime de 5,5 poti sa pui fara probleme si 235.

De unde limitare asta de pana la 205?

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Pentru latime de 5,5 poti sa pui fara probleme si 235.

De unde limitare asta de pana la 205?

De pus poti sa le pui, dar nu le poti folosi oricum si oricand si, mai ales, fara riscuri. Exista niste limite intre care se pot imperechea latimile anvelopa/janta.

Un exemplu de calcul: "AN IDEAL RIM-WIDTH CALCULATOR".

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu

De pus poti sa le pui, dar nu le poti folosi oricum si oricand si, mai ales, fara riscuri. Exista niste limite intre care se pot imperechea latimile anvelopa/janta.

ma asteptam la niste argumete serioase, nu ca asa srie intr-un tabel pe un site.

fac un site http://www.carbibles.ro cu un tabel in care la janta 5,5J de Suzuki se recomanda anvelope 235/75R15.

fara riscuri?

spune-mi te rog unul dintr riscuri!

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Singurul risc la J5,5 cu 215/75/15 este să nu dejanteji la 1,2 atm. Personal am această combinatie şi este perfectă pentru mine. Totuşi pentru 235/75/15 aş merge pe jante mai late de 5,5.

Link spre comentariu

Singurul risc la J5,5 cu 215/75/15 este să nu dejanteji la 1,2 atm.

Clarificare :)

Pastrezi janta de 5,5J si pui cauciuc mai lat (mai lat in anumite limite desigur) - scade riscul dejantarii

Ex: 205/70R15 si 215/75/R15 ambele puse pe jante 5,5J cu aceeasi presiune (1,2 atm de exemplu). Riscul de dejantare este mai mare la prima combinatie.

Pastrezi cauciucul 205/70R15 si-l pui pe janta mai lata - creste riscul dejantarii

Ex: 205/70R15 pe 5,5J si 205/70R15 pe 7J cu aceeasi presiune. Riscul de dejantare este mai mare la a doua combinatie.

Am vorbit mai sus despre cum variaza riscul dejantarii si nu despre cum se dejanteaza efectiv in teren:) Adica poti creste riscul dar asta nu inseamna neaparat ca o sa si se intample mai des:)

Jimnyholic inside :j

Link spre comentariu

ma asteptam la niste argumete serioase, nu ca asa srie intr-un tabel pe un site.

fac un site http://www.carbibles.ro cu un tabel in care la janta 5,5J de Suzuki se recomanda anvelope 235/75R15.

fara riscuri?

spune-mi te rog unul dintr riscuri!

Da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine, acum. Eu am indicat un calculator, nu un tabel.

Fiecare e liber sa aleaga cum si unde sa se documenteze. La fel si sa-si cheltuiasca banii.

Nu vreau sa intru in polemica; am irosi prea mult timp sa discutam despre forte si descompunerea lor in functie de geometria jantei si a anvelopei, de presiunea in pneu, teren, viteza, viraje etc. Argumentul cel mai la indemana mi-l ofera experienta producatorilor bazata pe cercetare, testare si urmarire in exploatare.

Un risc: uzura accelerata a flancurilor (la limita, taierea) la viraje stranse si rapide, mai ales in cazul anvelopelor inalte (75).

Numai bine!

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu

Personal nu cred că "tabelele" sau "calculatoarele" la care s-a făcut referire sunt făcute pentru anvelope care merg cu presiune scăzută (uneori chiar şi sub 1 atm.). Pentru o maşina de oras am încredere în acele tabele, dar în off road (şi cred că despre asta dicutăm pe forum) datele problemei se schimbă şi experienţa este cea care contează cel mai mult.

Editat de geo_jimny
Link spre comentariu

Singurul risc la J5,5 cu 215/75/15 este să nu dejanteji la 1,2 atm. Personal am această combinatie şi este perfectă pentru mine. Totuşi pentru 235/75/15 aş merge pe jante mai late de 5,5.

Este a nu stiu cata oara cand aud tampenia asta.... fratilor, cu cat e janta mai ingusta si anvelopa mai lata cu atat riscul de dejantare este mai mic... NU INVERS! Cine nu crede sa testeze, insa nu mai contraziceti doar de dragul polologhiei ca asa se nasc "legende".

Cum am mai spus-o, am avut si 31" pe jante stock si mergeam fara risc de dejantare (ma rog, risc scazut) si cu sub 0.5 presiune. Nu credeti, testati!

Link spre comentariu

Este a nu stiu cata oara cand aud tampenia asta.... fratilor, cu cat e janta mai ingusta si anvelopa mai lata cu atat riscul de dejantare este mai mic... NU INVERS! Cine nu crede sa testeze, insa nu mai contraziceti doar de dragul polologhiei ca asa se nasc "legende".

Cum am mai spus-o, am avut si 31" pe jante stock si mergeam fara risc de dejantare (ma rog, risc scazut) si cu sub 0.5 presiune. Nu credeti, testati!

Grea este limba română pentru unii ... iar neatenţia celor ce citesc e mare... Riscul este de a NU dejanta. Acuma se pricepe???

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare