plummer Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 (editat) Recent mi s-a aprins in bord beculetul enervant :dr3 "Check Engine" si vreau sa am mai multe cunostinte legate de codurile de eroare ale masinii decat ceea ce imi spun "profesionistii" in service (stim doar ca Pininul este o masina speciala cand vine vorba de electronica:wink:). Asa ca am decis sa caut un tester de diagnoza pentru coduri de eroare, intrebarea fiind "care din ele"? O alta varianta care umbla mult pe net este aceea de a cumpara adaptor OBD II cu bluetooth si conectare prin aplicatia "TORQUE". Ce varianta e mai buna, nu neaparat mai practica? PS: Bugetul e cam 50-70 lire. Editat Noiembrie 19, 2015 de plummer ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Noiembrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 Re: Tester Diagnoza - OBD II Vreo idee sau un sfat? :tk ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Noiembrie 20, 2015 Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 (editat) Re: Tester Diagnoza - OBD II Ce am observat eu legat de masina din dotare: Partea de citit senzori merge pe adaptoare chinezesti, dar partea de citit erori nu merge, pentru ca Torque Pro nu stie protocolul de interogat motorul si cutia de viteze pentru erori. Cu un soft corect si un adaptor china am reusit. Un adaptor pe bluetooth e ieftin daca il cumperi din China, Torque Pro costa si el putin. Eu as incerca cel putin, poate e cu noroc si poti citi erorile. Pe forumurile pentur Pinin ai intrebat? Editat Noiembrie 20, 2015 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Injust Postat Noiembrie 20, 2015 Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 Re: Tester Diagnoza - OBD II Salutare, eu folosesc un adaptor OBDII impreuna cu Torque Pro pe toyota prius. Sim cu totii ca e o masina plina de electronica, insa nu PID-urile (process ID) corecte citesc toti parametrii senzorilor si majoritatea erorilor. Daca reusesti sa gasesti pentru masina ta PID-urile o sa poti face ceva cu Torque-ul, altfel e aproape degeaba (varianta basic arata turometru, temperatura apa si vitezometrul, poate si 1-2 alti senzori cum ar fi presiune ulei). recomandarea mea e sa iti cauti pe net informatiile necesare inainte de a face achizitia, altfel nu merita investitia. Mihai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ERR Postat Noiembrie 20, 2015 Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 Re: Tester Diagnoza - OBD II Salutare, Un prieten are Pinin 1.8 din 2000 si nu a reusit sa faca nimic cu OBD2 adapter + torque. Dupa ce a mai săpat a ajuns la concluzia ca Pinin-ul nu e OBD 2 compliant... sau cel putin nu al lui. Portul fizic exista , adaptorul ae conectează dar nu transmite mai nimic. Vezi pe forumurile dedicate ce functionaza. Spor Robert Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Noiembrie 20, 2015 Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 Re: Tester Diagnoza - OBD II La mine pe Pajero cutiuta aia minune imi aprinde check-ul cind o infig in mufa obd a masini.Daca o scot se stinge si becul,nu stiu ce dracu nu ii convine banuiesc ca e ceva legat de protocolul de comunicare cu ecu-ul masini.La un Passat si la o Insignia a mers fara probleme. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Noiembrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 (editat) Re: Tester Diagnoza - OBD II Multumesc pentru interventie tuturor... In Manual arata sistemul MUT-II ca fiind cel de testare de eroare. Cautand pe net, cineva spunea urmatoarele: Part #: MB991502 Description: MUT-II Sub Assembly Mitsubishi MUT-II diagnostic tool is an electronic control box that plugs into the car for fault finding and servicing. This is Mitsubishi™s proprietary diagnostic scanner tool equivalent to the OBD-II. OBD is a abreviation for On Board Diagnostics. OBD-2 is in reference to Title 13 California Code 1968.1 titled "Malfunction and Diagnostic System Requirements-1994 and Subsequent Model-Year Passenger Cars, Light-Duty Trucks, and Medium-Duty Vehicles and Engines. filed on 8-27-90 to Air Resouce Board (ARB) This requires a standard electrical connector, open source standarized diagnostic trouble codes (DTC), data, and communication protocol with more specific self-diagnostic on-board monitoring of emission malfunctions. Nici pe forumul dedicat IO/Pinin nu se stiu foarte multe lucruri despre ce sistem e pe masini, pentru ca e posibil, in functie de zona de export(SUA, Europa, Australia), sa fie implementat sau nu acest sistem. Totodata stim urmatoarele, doar ca nu stiu cat este de adevarat, poate cineva poate sa confirme: The EOBD (European On Board Diagnostics) regulations are the European equivalent of OBD-II, and apply to all passenger cars of category M1 (with no more than 8 passenger seats and a Gross Vehicle Weight rating of 2500 kg or less) first registered within EU member states since January 1, 2001 for petrol (gasoline) engined cars and since January 1, 2004 for diesel engined cars. Daca s-ar aplica regula, inseamna ca si Pininurile dupa 2001 ar avea acest sistem de diagnoza On-board. Hai la dezbatere! Editat Noiembrie 20, 2015 de plummer ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Noiembrie 20, 2015 Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 Re: Tester Diagnoza - OBD II Platesti transportul si iti trimit interfata mea ching-chong pe Bluetooth sa probezi. Torque Pro costa cativa dolari. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Noiembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 Re: Tester Diagnoza - OBD II Platesti transportul si iti trimit interfata mea ching-chong pe Bluetooth sa probezi. Torque Pro costa cativa dolari. m.ebay.co.uk/itm?itemId=321732346601 Poate cineva sa confirme ce e scris in prezentare ? Most standard level OBD2 scanner not work well on Mitsubishi cars / (4x4 ) , because standard level OBD2 scanner only cover few popular OBD2 protocols , most Mitsubishi 4x4 use different OBD2 protocols . this Vgate Maxiscan scanner cover all OBD2 protocols , works brilliantly on Mitsubishi , it will also work for all other brand cars Daca ar fi corect ceea ce spun, as incerca varianta asta. Nu as vrea sa mai deranjez pe colegul @ssrli. Altfel, revin cu PM cu datele de contact si platesc transportul sa facem o incercare :tk ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 Re: Tester Diagnoza - OBD II Eu am ELM 327 pe cablu si imi citeste erorile si parametrii. Am vazut la un moment dat un knock pe un cilindru, dar era eroare veche si am sters-o si nu a reaparut. Aplicatia aia Torque mie mi se pare la nivel foarte amator. Mai bine iti iei un adaptor calumea pe usb, si mergi cu laptopul la masina, cu 2-3 softuri calumea, si compari. :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Noiembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 Re: Tester Diagnoza - OBD II Mai bine iti iei un adaptor calumea pe usb, si mergi cu laptopul la masina, cu 2-3 softuri calumea, si compari. Da-mi un exemplu concret de soft, chiar nu cunosc partea astea, incerc sa ma documentez. Cat de ok ti se pare ELM 327? Gaseste valorile exacte si erorile ? ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 (editat) Re: Tester Diagnoza - OBD II Da-mi un exemplu concret de soft, chiar nu cunosc partea astea, incerc sa ma documentez. Cat de ok ti se pare ELM 327? Gaseste valorile exacte si erorile ? Daca e chip original ELM327, atunci e the shit. Clonele chinezesti sunt PIC-uri. Toate fac practic acelasi lucru, traduc niste comenzi cat-de-cat standard in comenzi anume pentru protocoalele din masina. Softul care il folosesti stie ce fel de comenzi sa trimita adaptorului si cum sa interpreteze raspunsurile ca sa iti prezinte datele. Daca gasesti soft care merge la sigur, atunci ori iei o interfata originala pe Bluetooth, cum e asta: http://elm327.ro/blue21 Ori iei o clona pe USB. Am observat ca pentru clonele pe BT nu sunt drivere si de asta nu merg. EDIT: Ma refeream la clonele pe Bluetooth, nu USB Editat Noiembrie 22, 2015 de ssrli 1 '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 Re: Tester Diagnoza - OBD II Da-mi un exemplu concret de soft, chiar nu cunosc partea astea, incerc sa ma documentez. Cat de ok ti se pare ELM 327? Gaseste valorile exacte si erorile ? Nu am gasit momentan soft dedicat pentru Mitsubishi, dar am pentru Ford (FORScan) si chestii simple gen EasyOBDII. Uite aici softuri compatibile cu ELM: http://www.elmelectronics.com/obdsoftware.html :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 Re: Tester Diagnoza - OBD II Salut, Cum a fost la MOT? Au descoperit ceva ce nu stiai? Ai apucat sa testezi vreunul din softurile alea gratuite de pe siteul ELM? Eu tot caut un soft ceva mai destept care sa aiba baze de date de la mai multe marci, dar inca nu am gasit. :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Noiembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 Re: Tester Diagnoza - OBD II Indincatorul "Engine Check" s-a stins de la sine dupa ce am deschis acest topic(ironic, nu?). DAR... problema aparuta nu trebuie lasata nerezolvata si am cumparat pana la urma Interfata Bluetooth ELM 327 v2.1 folosita cu aplicatia Torque. Functioneaza foarte bine. Am gasit si sters P0103 Error (Cylinder 1 misfire). Primul pas e sa verific bujiile sa vad daca arata ok. Daca totul e ok ochiometric :oc o sa verific "la rece" si apoi "la cald" cu un multimetru rezistenta lor sa nu cumva sa fie rezistorul din interior crapat sau vreo fisura, ceea ce impiedica functionarea bujiei in parametri. Sper sa fie doar asta problema care a aprins becul in bord, altfel trebuie sa iau pe rand fise, senzor oxigen, compresie, etc :al Inca mai caut software pentru laptop pentru mai mult control asupra calculatorului (ECU). Care lucrati/aveti cunostinte de elctronica/software pentru Mitshubishi Pinin va rog nu va sfiiti sa dati un sfat. Masina asta am inceput sa o descopar incet-incet, nu e cum spun altii plina de electronica(cel putin nu mai mult decat alte masini din generatia ei) insa cu mijloacele potrivite putem sa ii facem o mentenanta fara batai de cap. Intreb de o solutie pentru ca e greu sa tot arunc bani pe diverse "experimente" . Multumesc tuturor pentru interventii. Promit sa pun toate detaliile utile rezolvarii problemei/lor. E foarte greu sa gasesti o rezolvare daca nu ai cunostinte in domeniu, insa omu` cat traieste invata. :old :tk ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Noiembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 Re: Tester Diagnoza - OBD II Salut, Cum a fost la MOT? Au descoperit ceva ce nu stiai? Ai apucat sa testezi vreunul din softurile alea gratuite de pe siteul ELM? Eu tot caut un soft ceva mai destept care sa aiba baze de date de la mai multe marci, dar inca nu am gasit. Inca sub observatie. Asteptam sa sune sa mergem sa luam rezultatul. :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate