Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Santa Fe 2003 - Surub bascula rupt in cadrul motor

Ryon

Postări Recomandate

Stimati colegi de forum, am o mare belea cu Santa Fe-ul din semnatura, fabricatie 2003: unul din cele doua suruburi ce tin bascula in partea din fata, nu vrea sa iasa nici in ruptul capului.

In incercarea de a-l insuruba/dezsuruba, la fel ca la bujiile incandescente - poate poate reusim, se pare ca s-a taiat filetul surubului. Cel de al doilea surub a iesit, insa in zona in care a "strans", filetul era mult subtiat, parca mancat de oxid. De aici am dedus ca filetul surubului incapatanat...pur si simplu s-a dus in incercarile repetate de al strange/desface.

Ce solutii exista in cazul acesta? Acum nu merge nici sa-l mai strang la loc. Atasez si o imagine cu bascula in cauza.

Multumesc anticipat pentru ajutor.

1821256425_basculadreaptafata.thumb.jpg.f4e11e0ce3de685a9e877f38907a8f97.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Santa Fe 2003 - Surub bascula rupt in cadrul motor

DSC_2008.thumb.JPG.c51a21fba605f4d16967bf477b10de61.JPGDSC_2003.thumb.JPG.aa01d3bad363be28c6e4d2a4b5ae30ee.JPGDSC_2005.thumb.JPG.fb84c55b35bc898862e2e0d87445e292.JPGDSC_2006.thumb.JPG.53b6d59fff6ac9aef37ba90c7c37664f.JPG

Nu, bascula este inca pe masina, am reusit sa desfac doar surubul din stanga, cel din dreapta se invarteste in gol. Atasez posa cu bascula, cadrul motor si surubul in cauza.

Editat de Ryon
Si pozele
Link spre comentariu

Nu prea ajuta, pentru ca surubul se invarteste in gol. Ar fi fost util daca surubul era "gripat" acolo.

Piulita in care este insurubat este in cadrul motor, nu ajungi la ea neam, decat sa faci "fereastra" in cadrul motor, iar dupa ce bricolezi acolo in interior, sa sudezi la loc capacul. Dar parca nu as pune flexul pe el.

Link spre comentariu

#Kedu58, am primit mesajul tau pe e-mail, dar nu-l vad si aici pe forum - ciudat. Referitor la bascula, nici nu imi bat capul, o iau noua.....ma gandeam ca ultima solutie sa iau si alt cadru motor, in caz ca si pe partea stanga patesc acelasi lucru. Vreau doar sa scap de nenorocitul ala de surub.

Deci surubul nu este rupt si nici blocat in cadrul motor, ci pur si simplu sa invarteste in gol - nu pot nici sa-l strang, nici sa-l scot.

Multumesc.

Link spre comentariu

Scoti bascula prin taierea capului surubului , tai surubul la fata , impingi in interior capatul si apoi refiletezi la o marime mai mare gaura afectata , faci un prezon in trepte in locul surubului , infiletezi prezonul cu treapta marita in jug - cu loctite pe filet , montezi bascula cu un surub la gaura buna si o piulita pe prezon

• Like 1

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Ca bine spui, bascula oricum nu cred ca poate fi scoasa altfel.

Sau, taiata bucsa - in cazul in care exista o presa prin care pot apuca de surub (de capul surubului), si sa trag de el si dezfileta in acelasi timp, in speranta ca "poate" prinde filet, si reusesc sa-l scot.

M-am gandit sa tai si capul surubului si sa-l imping inapoi, dar piulita nu este la fata cadrului motor, ci pe la mijloc - de aceea nu a avut nici un efect degripantul. Deci ai o gaura un pic mai mare prin care intra surubul in cadrul motor, iar piulita este la vreo 20mm mai in spate (nu ai acces la ea).

Link spre comentariu

Pai , sudeaza pe capul surubului o piulita sa ai un inel de tragere/desfacere .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Multumesc, o sa tai capul surubului si sudez o piulita. Sau tai bucsa de la bascula, sa ramana capul surubului la locul lui, sa am de ce trage.

Link spre comentariu

Daca tot am febra de-mi fierbe capul si-mi tiue urrechile ... in caz ca se reuseste o oarecare desfiletare a surubului buclucas ... in urma ramane un filet relativ compromis dar care poate fi majorat la acelasi pas ... daca ai acum M12 X1,5 se poate refileta la M14X1,5 si folosi surubul corespunzator ( M14,1,5 ) in gaura majorata cu doar 1 mm la bascula fata de ce gaura e acum . Majorarea e minima si nu afecteaza nimic la bascula ( teoretic afecteaza , practic se poate aplica ) .

Toate cele de mai sus se cam schimba daca piulita e afectata major ... daca surubul iese cu strigate ...etc ...

Link spre comentariu

Presimt ca o sa iasa cu distractie, si m-am gandit sa majorez gaura fara sa o mai filetez, si sa strapung cadrul motor punandu-i piulita pe partea cealalta....

Link spre comentariu

S-ar putea dar trebuie neaparat o bucsa ( sudata cu atentie in ambele laterale ale cadrului ) prin care trece surubul . Fara bucsa se apropie lateralele cand strangi , si se poate largi asamblarea in mers ... si nu numai ...

... daca e distractie e bine , numai sa fie bine si la anu' ...nu numai acu' ... lucreaza responsabil si cu atentie . Unu' batran care a si raposat de atunci m-a invatat de mic o axioma ... 'fa treaba buna sa n-aiba cleentul ce kkt manca ' . Punct .

Axioma asta e inca valabila .

Editat de cos

Link spre comentariu

Ai mare dreptate cu bucsa, trebuie sa fie foarte grosi retii cadrului motor, sa nu se intample fenomenul prezentat de tine.

Sa vina weekend-ul, sa pot intra in atelier si vad ce iese. O sa am si tinichigiul la munca, in caz ca nu reusesc sa-l scot, o sa fac fereastra sub locul unde este piulita si vad exact ce s-a intamplat acolo - sper doar sa nu fie cazul.

Multumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare