CraiovaDakarProject Postat Septembrie 20, 2008 Partajează Postat Septembrie 20, 2008 De cateva zile aud niste zgomote ciudate pe sub masina, nu mereu, doar uneori. M-am uitat sub ea....si nu e nimeni, de la ce sa fie? Scuze, acum serios: cand plec de pe loc, si uneori cand schimb vitezele se aude ceva sub ea, uneori in fata, alte ori in spate, in zona cuplajelor de la diferentiale, si se mai simte si un fel de vibratie! Sa fie ceva joc in cruci, sau ce poate fi? Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Septembrie 23, 2008 Partajează Postat Septembrie 23, 2008 Re: Zgomote ciudate! Trebuie sa descrii zgomotele cat de bine se poate. Deocamdata n-ai pus decat ca sunt 'ciudate'. Desemenea, trebuie sa gasesti conditiile in care apare zgomotul si sa le definesti cat mai bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Septembrie 23, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2008 Re: Zgomote ciudate! Zgomotul este ca si cum s-ar cupla ceva, asemanator unui "klamp" si apare cand ridic piciorul de pe ambreiaj in urma unei schimbari de viteza, sau chiar in urma unei debreieri, ne urmata de schimbare de viteza. Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Septembrie 23, 2008 Partajează Postat Septembrie 23, 2008 Re: Zgomote ciudate! Daca inteleg bine, inseamna ca zgomotul se poate reproduce si in stationare si atunci e simplu. Gaseste pe careva curajos sa se bage pe dedesubt in timp ce tu faci ce trebuie sa aduci aduci zgomotul la iveala. Daca nu-i dai de cap asa sau nu face "clanc" in stationare, scoate pe rand cei doi arbori cardanici fata/spate si mergi cu diferentialul central blocat. Daca face "clanc" in ambele cazuri atunci pesemne ca e treaba binecunoscuta cu canelurile arborelui ce iesire din CV care se uzeaza din lipsa de ungere. Ca sa verifici asta trebuie sa dai capacul PTO jos. Daca atunci cand scoti unul dintre arborii cardanici scapi de "clanc", trebuie sa investighezi tot lantul de transmisie de la cutia de trasfer la roata la puntea de la care lipseste arborele respectiv. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Septembrie 23, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2008 Re: Zgomote ciudate! Ok, multumesc, incerc asta in weekend, ca sa nu plang prea mult dupa cei 700 de km la care se pare ca-mi iau adio! Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Septembrie 23, 2008 Partajează Postat Septembrie 23, 2008 Re: Zgomote ciudate! Se aude si cand in mers iei piciorul de pe acceleratie, rulezi putin si apoi accelerezi iarasi..? fenomenul descris de tine apare oarecum si la mine.. numai ca nu e 4x4.. suspectez un capat de bara..sau bucsa, nu ma pricep ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Septembrie 24, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: Zgomote ciudate! Da apare, si atunci dar mai ales cand apas ambreiajul, rulex putin si apoi il las loc iar, dar pare a fi in spare nu in fata! Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Octombrie 3, 2008 Partajează Postat Octombrie 3, 2008 Re: Zgomote ciudate! Si eu aud un sunet ca un cloncanit dar il aud numai pe drumuri forestiere cu denivelari mai mici si dese cand masina isi face balans pe verticala cand roata urca si cobaoara rapid.Interesant e ca pe drum pavat nu suna doar la denivelari.M-am uitat pe dedesupt si nu se vede nimic suspect.E sunet de fier pe fier cumva.Ce ar putea fi?Se aude in partea stanga -fata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Octombrie 6, 2008 Partajează Postat Octombrie 6, 2008 Re: Zgomote ciudate! O idee macar... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Octombrie 6, 2008 Partajează Postat Octombrie 6, 2008 Re: Zgomote ciudate! amortizoare uzate? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Octombrie 7, 2008 Partajează Postat Octombrie 7, 2008 Re: Zgomote ciudate! Am auzit amortizoare uzate cum suna si nu mi se pare a fi un astfel de sunet.Se poate sa atinga cumva osia fata pe tirant? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Octombrie 7, 2008 Partajează Postat Octombrie 7, 2008 Re: Zgomote ciudate! Am avut si eu ceva zgomote ciudate in partea din fata cind mergeam pe drumuri neasfaltate si se auzea un "clonc" ;mi-a fost teama sa nu fie pivotii fata care se schimba greu tare la masina mea, dar s-au dovedit a fi bucsile de prindere(cele de jos) ale amortizoarelor; partea metalica care se prindea pe bascula era smulsa din bucsa de cauciuc si amortizorul se putea misca si cu mina. La Disco 1 nu stiu cum este prinderea dar merita verificat daca nu cumva e ceva asemanator si se deplaseaza amortizorul pe bucsa cind e solicitat ,apoi se loveste de bascula sau arc . Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Octombrie 7, 2008 Partajează Postat Octombrie 7, 2008 Re: Zgomote ciudate! O sa verific asta dar e un sunet mai "sanatos" de exemplu daca stai sub masina si schimbi vitezele cu motorul oprit se aud niste sunete.Si sunetul pe care il aud seamana cu asa ceva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 Re: Zgomote ciudate! Nu te mai chinui. Aceste zgomote sunt normale pt land rovere. Este jocul din transmisie. Iar la LR este mai accentuat decat la alte marci. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 Re: Zgomote ciudate! M-as bucura sa fie asta problema. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kess Postat Noiembrie 28, 2008 Partajează Postat Noiembrie 28, 2008 Re: Zgomote ciudate! Nelu, te rog sa rectifici, se numeste "toleranta Land Rover" :P Range Rover Classic V8 The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Noiembrie 28, 2008 Partajează Postat Noiembrie 28, 2008 Re: Zgomote ciudate! Asta-i faina :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Noiembrie 29, 2008 Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 Re: Zgomote ciudate! Nelu, te rog sa rectifici, se numeste "toleranta Land Rover" :P Pe bune acum....cand am mers prima oara cu un LR, mi se parea ca se rupe ceva. Dupa care sa aflu ca asa sunt mai toate land roverele (de fapt vb despre range rover) Dar cum au aceiasi mecanica, ...aceleasi zgomote. Ma refer cand accelerezi si frana de motor. Clank...clank... Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate