Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme ambreiaj y 60

ady_petre

Postări Recomandate

Asa cum am zis și im titlu am o problema cu ambreiajul la y 60 la care momentan nu găsesc soluție. Ambreiajul de pe mașină are cam 2000 km max, am schimbat pompa și cilindrul. Când se încălzește mașina indiferent ca e în sarcina sau pe drum drept ambreiajul patinează încă nu a început sa miroasă. Am fost și în service și au zis ca e posibil ca tija de la pistonas sa fie prea lunga sau sa se gate ambreiajul ceea ce e cam greu de crezut deoarece mașină nu a văzut offroad de când am schimbat ambreiajul.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme ambreiaj y 60

Nu mai știu ce marca este deoarece e schimbat în primăvara , dar a costat cam 1000 ron. Oricum dacă se dovedește a fi așa pun un extreme outback. Oricum mă termina nervos mașina asta deoarece mai e puțin și mai rămâne șasiul neschimbat ca în rest .......

Link spre comentariu

Salutare

Vad ca si tu ai in dotare un L200 ...cica de familie.

Ei bine eu am avut un L200 din 2003 super pus la punct si tot l-am dat.

Nu sunt dezamagit de el dar sincer nu dau y60 pe nici un L200 oricat de tunat ar fi.

Sa revenim on topic : patinarea se poate face din 3 motive

1 - placa (otelul din care sunt facute razele de la placa) e slaba calitate

2 - ferodourile de pe disc sunt consumate ca urmare ori a utilizarii agresive ori a calitatii slabe a materialului din care erau facute

3 - pe ansamblul disc / placa de presiune in anumite conditii bizare se scurge(picura) ulei din cutie atunci cand sunt indeplinite simultan mai multe conditii intre care una ar fi cea pe care tocmai ai pomenit-o "se incalzeste"

Nu sunt mecanic - de loc - dar am furat meserie de la toti care au lucrat pe masinile mele vreodata - recomand demontarea cutiei - nu costa mult si vezi ce ajunge pe disc de il face sa patineze numai la "cald"

Bafta

:fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc

Link spre comentariu

Inainte de a demonta cutia verifica daca pistonul receptor de la ambreiaj nu cumva ramane intepenit si nu face toata cursa .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Inainte de a demonta cutia verifica daca pistonul receptor de la ambreiaj nu cumva ramane intepenit si nu face toata cursa .

Așa o să fac ptr ca e un cerc vicios. Totul a început cu spargerea membranei din tulumba de servo așa ca am schimbat tulumba. Am descoperit ca pierd lichid pe la pompă , așa ca am schimbat pompă și dacă tot am schimbat pompă am zis să schimb și cilindrul receptor. După toate aceste schimbări ambreiajul prindea foarte sus și patina așa ca am scos vacuumul din tulumbă și acum prinde la jumătate până se încălzește și începe să patineze. Partea cea mai deranjantă e ca a fost în doua servisuri și nu știu ce să îi facă. Nu asm nici cilindru vechi ca să pot face o comparatie

Link spre comentariu

Salut

Cred ca iti ramane "atacat" cilindrul de ambreiaj, acesta exercita forta pe placa de presiune ( inclusiv cand nu e pedala de ambreiaj actionata) , ceea ce conduce la patinarea discului.

E numai o supozitie, dar ca sa o verifici, dupa ce masina se incalzeste si ambreiajul incepe sa patineze, da drumul la aerisitorul cilindrului ( evident trebuie sa te bagi sub masina). Presupun ca o sa tasneasca un jet scurt de lichid de frana dupa care nu o sa mai patineze.

Nu intru in detalii de ceea ce iti poate cauza acest defect, acum. Daca masina matali merge pe schema de mai sus, te rog sa ma contactezi ( preferabil telefonic) pt solutii posibile de remediere.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Acelasi simptom ar fi si daca in placa de presiune s-a intepenit ceva rupt din ambreiaj . In cazul meu a fost un arc de la discul de ambreiaj .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Acelasi simptom ar fi si daca in placa de presiune s-a intepenit ceva rupt din ambreiaj . In cazul meu a fost un arc de la discul de ambreiaj .

1. DA, e posibil si ceea ce spui dumneata, dar nu ar avea nici o legatura cu situatia de patinare NUMAI LA CALD

2. Ambreiajul e totusi aproape nou, asa zice omul , ma gandesc ca i-or sta maselele bine in gura , inca :) , sau ma rog , arcurile

3. E mai usor si rapid de verif suprapresiunea din circuitul de comanda al ambreiajului decat sa dai cutia de viteze jos de pe masina ! Sau ma rog , asa imi pare mie :), desi e posibil sa ajunga si acolo !!!

Editat de nissan4x4

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

1 - discutabil .... e destul de posibil ca odata cu motorul sa se incalzeasca si ambreiajul din cauza unei usoare patinari continuee dar greu de sesizat .

2 - s-au mai vazut ... n-ar fi nimic nou ... cauze pot fi multe ( eroare umana la montaj sau/si exploatare , calitate nesigura ... ) .

3- foarte corect , tot asa gandeam si eu de la bun inceput .Cu mult chin si sculele potrivite se poate arunca o privire si in ambreiajul montat pe masina dar daca se ajunge acolo deja sunt mari sanse sa fie nevoie de demontare ... poate e cu noroc ...

Link spre comentariu

• 4 ani mai târziu...

Nu mai știu ce marca este deoarece e schimbat în primăvara , dar a costat cam 1000 ron. Oricum dacă se dovedește a fi așa pun un extreme outback. Oricum mă termina nervos mașina asta deoarece mai e puțin și mai rămâne șasiul neschimbat ca în rest .......

Imi poti spune cum demontezi cutia de viteze?vreau sa schimb kitul de ambreiaj si nu sunt sigur cum se demonteaza cutia??

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare