florin1 Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Salut .Coborind de la pestera Ialomicioara se inserate o piatra mi-a gaurit cauciucul pe lateral .La vulcanizare i-a pus un petic pinzat pe interior .Ma pot baza pe el ca rezerva sau sa caut altul? Este continental all season 215 65 R 16 . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
freeland Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Re: Anvelopa gaurita lateral Merge fara probleme. Am cateva luni de cand l-am gaurit si tot de ala mi-a pus. Land Rover Freelander 2.0Di, 2000 Mercedes Benz W211 E220, 2005 Rescue 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florin1 Postat Decembrie 7, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2015 (editat) Re: Anvelopa gaurita lateral Conteaza unde sa-l pun ?Era pe fata, sa-l mut pe spate ?Multumesc frumos . Editat Decembrie 7, 2015 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
freeland Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Re: Anvelopa gaurita lateral Eu il am pe stanga fata. Nu are galma, nu bate... Daca nu pierde presiune nu are nici o problema. Land Rover Freelander 2.0Di, 2000 Mercedes Benz W211 E220, 2005 Rescue 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mihai C Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 (editat) Re: Anvelopa gaurita lateral Salut, Daca petecul a fost pus bine ar trebui sa nu ai probleme, insa daca anvelopa a suferit interventii mecanice (gaurire, taiere, ciupituri, peticire, snur, etc.) nu mai reprezinta siguranta 100%. Parerea mea este o montezi pe spate pentru a proteja directia sau daca poti sa o treci pe rezerva. Succes! Editat Decembrie 7, 2015 de Astral AR TREBUI......NU SE SCRIE NICIODATA CU DOI I ! "Daca vrei sa ajungi repede, mergi singur. Daca vrei sa ajungi departe, mergeti impreuna." Proverb african Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florin1 Postat Decembrie 7, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Re: Anvelopa gaurita lateral Este prima pana facuta .Am 16000 km facuti cu ea .Multumesc frumos de raspunsuri . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Re: Anvelopa gaurita lateral Intr-un mod incredibil de stupid am taiat pe lateral un BFG KM2 , i-am pus petic radial ... in ideea ca daca tine la camioane cu ceva incarcatura ... la mine va oarecum in siguranta . ... cat despre plasarea cat mai sigura pe masina ... pana acum m-am descurcat onorabil cu incidente la rotile fata ( inclusiv plecarea rotii ) ... in ideea asta nu stiu daca nu cumva e mai riscant sa ai o explozie la un cauciuc pe spate ( inca n-am ajuns la partea asta ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Re: Anvelopa gaurita lateral in ce ai reusit sa tai Km2 ul Costele ? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Re: Anvelopa gaurita lateral Intr-o mare prostie , facand o aroganta care mi-a fost penalizata imediat . Si acum imi e rusine ca am degeaba capul intre urechi . L-am taiat 10 cm atacand din lateral o muchie inalta pana la genunchi ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Re: Anvelopa gaurita lateral Cos pe spate am facut eu EU lozie si nu e vreo treaba tor naspa este poate chiar mai naspa ca incepi a dansezi de fund intoate partile e naspa si guma fusese atinsa intro bordura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Re: Anvelopa gaurita lateral In cazul unei explozii, in afara de viteza de deplasare, mai conteaza si contramasurile pe care le iei. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Re: Anvelopa gaurita lateral In cazul unei explozii, in afara de viteza de deplasare, mai conteaza si contramasurile pe care le iei. Continuand un pic off-topicul: in caz de explozie, fiecare masina se comporta diferit, in functie de multi factori (viteza, drum drept sau curba, tipul transmisiei, etc.), nu prea ai cum sa anticipezi "reactia" masinii fara un "antrenament" special pentru situatii deosebite. Si acum, on topic: o anvelopa gaurita pe lateral, chiar reparata profi, eu as folosi-o doar ca rezerva si numai pana cand as gasi o alta de acelasi tip (si eventual grad de uzura apropiat) pentru a o inlocui! Consider ca e mai "sanatos" sa nu stau cu frica in san din cauza unei gume pe care nu ma mai pot baza. Parerea mea, nu dati cu pietre!:old It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Re: Anvelopa gaurita lateral ... no , e o parere buna ... zic si eu ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Re: Anvelopa gaurita lateral da io stiam ca numai anvelopele cu camera fac nebunie in caz de explozie si ca astea fara camera sunt mult mai safe ... Ca paranteza , eu am avut o singura data explozie pe dreapta spate pe coborare in teren la Aro 10 , am auzit o scurta bubuitura un fasait si asta a fost tot. Fara sa traga stanga sau dreapta. Viteza de deplasare era undeva la 20-30 la ora. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Re: Anvelopa gaurita lateral https://www.youtube.com/watch?v=iPzciXRhdYo Ma indoiesc ca pe acest Porsche este montata camera in anvelopa, si totusi, bubuie bine de tot. Cei drept sub presiunile repetate a idiotului de la volan si a turatiilor excesive intr-un mediu abraziv cred, nisip, piatra etc. Poti vedea la final daunele produse de o anvelopa normala, cand este supusa unei sarcini excesive. Revenind la subiect. Am avut BFG MT, 5-6 luni, am rulat cred ~2000-3000km, din care vreo 500 in teren. Rezultatul a fost unul dezamagitor pt mine ca anvelopa, atat teren cat si asfalt. In plus, la o urcare mai sustinuta prin zona Ceahlaului, pe piatra, am alumecat in timp ce incercam "testul jalonului" pe munte, pentru a proteja cat mai mult dedesubturile oaresce sensibile a Jeep-ului, sa nu il tai pe burta, am taiat anvelopa in peretele exterior lateral. Rezultatul: s-a desprins o bucata de ~2 cm din cauciuc, ca si cum ai lua o cupa de inghetata din cutia cu arome. Nu s-a perforat, sa fac pana, dar nici mult nu mai avea. Am decis ca respectiva anvelopa este compromisa, mai ales pentru o masina grea, si le-am trecut in rezerva, pe toate, ca e mai bine. Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Re: Anvelopa gaurita lateral https://www.youtube.com/watch?v=iPzciXRhdYo :ha: i-a sarit si air-bagul :ha: @irod, la viteza de 20 - 30 km/h pe ora nici nu conteaza 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Re: Anvelopa gaurita lateral da , ai lovit greu BFG-ul dar se stie rezistenta lor in talon e mare, te-a lasat in drum ? NU , te-a dus acasa, deci si-a facut treaba , acum nu pot fi indestructibile ca nu is senile. Is curios daca vin cu opinii colegii care au experimentat mai multe MT de un versus intre simex de la Silverston sa zicem si BFG MT la rezistenta in talon. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Re: Anvelopa gaurita lateral intre simexul de la Silverstone si bfg mt km2 nu pot sa te ajut da cu unele resapate pot:) alea de la Maxis pot sa spun ca sunt comparabile cu un plus la bfg, la bppneus sunt beton in flancuri dar e drept multe din ele sunt pe carcase de C-uri si asta e clar ca sunt mai dure de la Insa e mai slab ca bfg-ul iar federal couragia iarasi e mai moale si mai slab mie personal mi se pareau mai rezistente bfg km1 dar probabil ca sunt sentimental eu ca imi place profilul de guma:):):) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Re: Anvelopa gaurita lateral Pot spune ca Silverstone-ul este mai sensibil decat BFG-ul la piatra, asta e clar, deoarece Silverstone-ul e dedicat noroi. Se si vad anvelopele dupa cateva iesiri in teren unde mai sunt radacini, ceva piatra calcaroasa, daca e anvelopa moale, cum de altfel se preteaza in teren, parca o zgariat ursu la ele, asa is de belite. Pentru ca o anvelopa la piatra sa reziste, trebuie sa aiba peretele gros, si material dur, cum de altfel se apropie BFG-ul. La mine a fost o experienta neplacuta cu ele, si exprim o parere din cele traite. :wink: PS: Facu a mea consoarta pana acu cateva luni, la un 31' , parca general grabber at2. Pana sa simta ca masina sta aplecata de dreapta spate, a mers ~ 150-200m. Rezultatul? Am scos 2 pumni sanatosi de crema de cauciuc din anvelopa. :grin: Concluzia? Alta anvelopa si bice. :dr2 Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 (editat) Re: Anvelopa gaurita lateral KM2 e mult mai gros ( si mai rigid ) in lateral decat KM1 . Cum performanta nu prea ai cum sa faci cu ele , MT-urile raman doar MT-uri oricare ar fi ele , fiecare cu compromisul lui , alegerea fiind in functie de ce urmareste si ce neglijeaza fiecare cumparator . Am ales BFG MT doar pentru durabilitatea lor dovedita practic ( de ce si cum e prea mult de scris ) . Mentionez ca pana acum nu am nici o pana intepata in anvelopa desi am tot scos din ele diverse lucrusoare ascutite , am sub roti mai mult de 45 000 km si aprox 6 ani . Uzura e mai mica de 50% ... nu compar cu altele ca ar insemna sa comparam profile si compozitii si presimt ca e doar o discutie folcloristica si sigur urechistica , exista in istoria acestui forum o singura comparatie corecta BFG vs Federal Couragia si de atunci ( si pana atunci ) nu s-a mai auzit nimic nici macar de alt penetrator . Ca i-am dat dauna la unul nou era oricum inevitabil , l-am taiat pe lateral intr-o gresie ascutita bine ascunsa intr-un fagas de tractor ( si mi-am dat seama imediat dupa aia de ce era batul ala infipt in mijlocul drumului ) . Nici un alt cauciuc n-ar fi avut nici o alta sansa , partea buna e ca am mers usurel 30-40 km cu KM2 taiat grav in lateral fara sa stric janta , incluzand si o urcare/coborare la bacul peste Dunare . Da , sunt cam asa de groase ... estimez ca ar fi dublu fata de cele moi si mai 'eficiente ' prin scaderea presiunii . Mai rigide , asta e sigur . Urmatoarea dauna cu taiere in lateral la KM2 a fost din negandire si aroganta prosteasca ca l-am taiat urcand din lateral o muchie ascutita . Iarasi , n-a avut nici o sansa in fata prostului , n-ar fi avut nici daca era din aluminiu pe lateral ... Cu alte MT-uri ( pe care am avut onoarea sa le cunosc pe pipaite si pedalate ) nici nu urcam pe muchia in cauza , se taia de la primul contact , la prima apasare . Editat Decembrie 8, 2015 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Re: Anvelopa gaurita lateral acum cu jantele de -44 rotile mele sunt destul de evazate si pe un drumeag ingust de munte sunt fix cat el. M-ai linistit cu ce ai spus despre KM2 . La masina asa lata lovitul taloanelor e greu de evitat. In prima faza ma gandisem sa imi iau Coopere dar apoi m-am intors la ce mai avusesem si pe R20 , la KM2. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Re: Anvelopa gaurita lateral cele mai rezistente gume sint cele bias-ply. dar se consuma si cel mai repede. oricum nu le poti avea pe toate. eu rred ca daca folosti masina 90% offroad, merita sa pui bias ply. daca esti sub 60% offroad, pune gume radiale. cu petecul nu e ok nici pe fata nici pe spate. la un moment dat o sa faca fis. explozia pe spate e la fel de nasoala ca si explozia pe spate. tine mult de masina, de cit de grea este, de cit de inaltata este. cea mai mare guma cu care am facut poc se apropia de 31", era un bp pneus cross country si era pe spate la 61. te trage pe dreapta repejor. n-am azit de explozii la 33 sau 35 sau mai mari, doar de dezumflari si taieri. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Re: Anvelopa gaurita lateral E adevarat ca pliurile diagonale ar fi una din cele mai bune armari ( la tractiune , restul e discutabil ) la carcasa anvelopei dar depinde mult si cate pliuri sunt real , nu doar echivalente . Si mai e si usoara problema ca nu pot fi omorate cu salbaticie pe drumuri proaste la fel ca un radial daca nu sunt de constructie speciala ( deci scumpe si de neatins ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate