alexbjorg Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 (editat) Imi cer scuze pentru acest topic,in caz ca exista ceva asemanator rog a se integra. Dupa cum spune si titlul,as dori un 4x4 pentru drumuri de tara si zapada necuratata,drumuri care vor fi cam 25%,restul va fi mai mult oras (Cluj-Napoca). Momentan detin un matiz care isi face treaba cu brio (mai putin in nameti cind sint nevoit sa las masina la drumul principal si restul de cam 1 km la pas)insa as dori sa il schimb,as nevoie si de carlig doarece ma ocup si de agricultura (cartofi de Rasca :D )deci va trebui sa tracteze si remorca de 500-700kg. Fondurile sint limitate (maxim 3000e din banca pana ce ne mai revenim)de aceea va trebui sa fie undeva de maxim 2500e si de restul taxe-apropo cam la cit sa ma astept,ar fi de ajuns un 500e? Am tot citit si aici si pe alte forumuri in legatura cu 4x4 si parerile sint cam impartite ca si model de masina,insa se cam configureaza un jimny (80%) sau vitara (20%). Vitara ar fi teoretic un diesel din cauza cuplului mai mare la acelasi cosum fata de benzina. Alte pareri,nu neaparat suzuki? Per total,imi trebui masina de oras 75-80% drumuri scurte maxim 50km,25-20% drumuri de tara cu tot ce tine de ele,exclus of-road,preparari si alea-alea. Masina ar trebui sa fie ieftina din toate punctele de vedere: pret de achizitie,consum si intretinere (stiu ca ieftin si bun nu exista dar mai exista si variante capra-varza), schimbator la maneta,eventual distributie pe lant,diesel sau benzina in functie de consum-cit mai mic. Va multumesc pentru intelegere si pentru eventualele sfaturi-idei. Alex Editat Decembrie 12, 2015 de alexbjorg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse Imi pare rau sa te dezamagesc dar in banii astia nu iei o masina in care doar sa te urci si sa circuli..... Iti iei un ronghi de masina in care va trebui sa bagi bani seriosi sa o faci circulabila, nu ma refer la accesorii off-road, ci la tablarie si mecanica. Sfatul meu e sa mai aduni macar 1500 de iepuri.....in 5000 gasesti o masina in mintile ei de care te poti folosi o vreme. Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexbjorg Postat Decembrie 12, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse Iti iei un ronghi de masina in care va trebui sa bagi bani seriosi sa o faci circulabila, nu ma refer la accesorii off-road, ci la tablarie si mecanica. Am consultat pe net pietele de masini si am gasit citeva Jimny-uri care par a fi cit de cit ok,atat tabla cit si pret. Insa mi-as dori citeva variante in afara lor. Cit despre tabla si mecanica...capra-varza. Oricum,mutumesc de raspunsul promt. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 (editat) Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse Cel mai ieftin suzuki jimny e 2500 de euro in germania, cea pe benzina, cea diesel sare de 4900. Mai adauga transportul, actele, inmatriculari, taxa de mediu.....si o s avezi ca ajungi la vorba mea. Editat Decembrie 12, 2015 de SilenceDJ Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexbjorg Postat Decembrie 12, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2015 (editat) Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse Ca si exemplu http://www.ebursaauto.ro/vanzare/autoturisme/suzuki_jimny/?toate Si mai sint,insa nu vreau sa "mi-o iau" de reclama. Si sint si vitara si grand vitara cam pe aceleasi preturi,insa am inteles de pe forum ca astea stau cam prost cu tabla. Oricum,astept recomandari,modele,etc. de la cei cunoscatori. M-am uitat si dupa feroza dar cind am vazut ce consum am zis pas. Chiar am povestit cu un vecin care are de asemenea o feroza-intamplarea a facut-si zicea de consum de 9-10 oras,8-9 afara iar la of- cit cuprinde. Editat Decembrie 12, 2015 de alexbjorg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse Ramai la Vitara lunga pentru ca e suficient de incapatoare, o vei putea folosi si in oras si pe unde mai ai tu nevoie, o sa traga si remorca aia fara probleme, are costuri mici de intretinere, este robusta si fiabila,piesele de schimb sunt accesibile, taxa de kkt este relativ mica, iar faptul ca are motor pe benzina (1.6 cu 16v) nu-i nicio problema pentru ca si ala e suficient de potent pentru ce vrei tu de la masina asta. Dar in 3000 euro, cu tot cu taxe, nu cred ca vei rezolva.... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
freeland Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse Un Freelander? Am gasit (acum 1 an) unul impecabil din toate punctele de vedere pe care l-am si luat. Diesel, consumabile schimbate si motorina. In rest nu a vazut nimic. A avut parte de multe iesiri (on si off)...peste 20.000 km facuti de mine. 2400 euro (negociat de la 2700) plus 500 euro inmatriculare Bg. Deci...cauta si vei gasi ceva bun si la banii astia. Land Rover Freelander 2.0Di, 2000 Mercedes Benz W211 E220, 2005 Rescue 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ERR Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse Daihatsu Terios Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse toyota 4runner mk2 The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse Sa te bulversez si eu putin :grin: . Ce zici de un pickup ? Mai vechiut putin , de prin 2000-2002 , ceva simplu , cu bena ( daca te ocupi si de agricultura ) majoritatea din generatia de care vorbim duc aproape o tona in bena . Timbrul mic ca este autoutilitara , impozit mai mic decat la turisme cu motoare similare ( maxim 400 ron la motor de 2.5 ). Asigurarea este cam mare , dar te consolezi ca poate fi si masina de toata ziua . Vinzi Matizul si ai diferenta :ha:. Consum pana in 10 dar scoti si 8 dupa ce inveti sa mergi cu ea . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse Sa te bulversez si eu putin :grin: . Ce zici de un pickup ? Mai vechiut putin , de prin 2000-2002 , ceva simplu , cu bena ( daca te ocupi si de agricultura ) majoritatea din generatia de care vorbim duc aproape o tona in bena . Timbrul mic ca este autoutilitara , impozit mai mic decat la turisme cu motoare similare ( maxim 400 ron la motor de 2.5 ). Asigurarea este cam mare , dar te consolezi ca poate fi si masina de toata ziua . Vinzi Matizul si ai diferenta :ha:. Consum pana in 10 dar scoti si 8 dupa ce inveti sa mergi cu ea . mda ... sfatul Fordului , pertinent ca de obicei. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse La Subaru Justy te-ai uitat? Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexbjorg Postat Decembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse Acum m-am uitat si la justy dar e 4x4 permanent si nu imi place cum arata din start.Multumesc de info. LandRover-ul am inteles ca e scump la piese. Pck-up e deja cosmar:am crescut cu o toyota pick-up in vecini era un vis umed :grin: in prezent e cam mare de parcat in mijlocul orasului sau la parcare cu etaj-clujenii stiu de ce. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse Eu ma cam uit dupa un Daihatsu Sirion ... zic si eu ... m-a surprins in mod placut cat am tras de ea .. ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse Apropo de land rover, e mai ieftin de intretinut decat un Logan, inainte sa crezi tot ce zboara, documenteaza-te. Eu am unul din anul 2008, fabricatie 2002, motorul de bmw td4. Si in afara de o pompa de ambreiaj care a costat 100 de euro si am schimbat-o eu, alti bani in afara de consumabile nu am bagat. Ba sa nu mint, de curand i-am schimbat discurile de frana pe fata, 250 de lei noi noute. (cele vechi mai mergeau dar oricum am schimbat placutele si am zis ca le schimb si astea) Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexbjorg Postat Decembrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2015 (editat) Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse Dupa cateva zile de forumuri,aici si in alte parti,sint pe spate ca si masina,taxa de mediu,rca,emisii,consum,etc. Pur si simplu sint bulversat :cr1 Vreau o masina ieftina,cu consum relativ ok,taxa pana in 500e.Calculam un diesel GV 2000-2001 peste 1500e taxa. Probabil voi alege un GV,piese sh garla,relativ ieftine insa nu stiu benzinar sau diesel,ca si consum,tocmai din cauza taxelor. Ce ziceti? L.E. Vis-a-vis de landrover,cineva (un sef de la firma)zicea la landrover ceva cu vaso-cupla de schimbat la 100.000km,el a dus-o in Alba-Iulia,cica acolo reconditioneaza cu schimbat lichid si rulmenti,300e. Editat Decembrie 18, 2015 de alexbjorg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse la ce vrei tu , un LOGAN e parfum :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexbjorg Postat Decembrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2015 (editat) Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse Ce rau esti :grin: Fata de matiz,logan-ul chiar ESTE parfum. As merge eventual pe samurai,dar e prea spartan si mi-e frica de carburatorul dublu.Am avut oltcit :D carburator boxer cu racire pe aer si carburator cu dubla camera.Pe dealul de la Izvorul Crisului (catre Oradea) cu pedala la blana urca ca bmv-ul si cadea acul de benzina milimetric la 4 secunde. Iarna aveam 14-15 in oras,un rezervor (30l) la ~200km. Editat Decembrie 18, 2015 de alexbjorg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse Compari pere cu oua , deschide ochii in prezent si eventual fa-ti o lista cu candidatii si vezi cine iese castigator la puncte . Si incearca sa alegi pe aia cu tzatzele mai mari .... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jineas Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse jimny 4x4 2000, volan dreapta inmatriculat gasesti in bugetul tau! "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse Vis-a-vis de landrover,cineva (un sef de la firma)zicea la landrover ceva cu vaso-cupla de schimbat la 100.000km,el a dus-o in Alba-Iulia,cica acolo reconditioneaza cu schimbat lichid si rulmenti,300e. Vasco-cuplajul tine mult si bine daca stii sa folosesti masina corect. Nu mai apleca urechea la tot ce auzi in folclor. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 19, 2015 Partajează Postat Decembrie 19, 2015 Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse poti sa uiti de Samurai , e o masina scumpa pt. bugetul tau mai ales daca e cu volanul pe stanga si cu acte in regula. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse Sau...poti sa-ti iei KIA Sorento MK1, iar daca o sa cauti cu atentie gasesti cu GPL montat! :app Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Decembrie 24, 2015 Partajează Postat Decembrie 24, 2015 (editat) Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse Imi pare rau sa te dezamagesc dar in banii astia nu iei o masina in care doar sa te urci si sa circuli..... Iti iei un ronghi de masina in care va trebui sa bagi bani seriosi sa o faci circulabila, nu ma refer la accesorii off-road, ci la tablarie si mecanica. Sfatul meu e sa mai aduni macar 1500 de iepuri.....in 5000 gasesti o masina in mintile ei de care te poti folosi o vreme. Masina mea se incadreaza in aceasta suma si este perfect functionala, se poate verifica in orice ''gaurica'' este inmatriculata, are itp, nr de Ro, volan pe partea buna dar inca nu este de vanzare plus ca, colegul este cam departe. Sfatul meu este sa cauti o masina cu ''istoric'' pe un forum adica sa vezi ce s-a facut la ea.Am vazut de curand o Vitara luata de cineva care in anunt arata super dupa ceva timp a aparut minunea, gauri in caroserie astupate cu placute de inmatriculare lipite cu silicon, podeaua carpita cu hartie si smoala....tiganie. Editat Decembrie 24, 2015 de Caphonne Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexbjorg Postat Decembrie 24, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2015 (editat) Re: Recomandare 4x4 soft of-road pana in 3000e-taxe incluse Multumesc tuturor pentru idei si sfaturi.Pare-se ca ramanem la jimny. Acum sa vedem cind va fi achizitionarea. Craciun Fericit! Editat Decembrie 24, 2015 de alexbjorg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate