Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Despre turbina

sierrafery

Postări Recomandate

Salut, am o nelamurire ca mecanica ma cam depaseste, la o turbina normala(nu VNT sau combinata) respectiv in cazul asta Garrett cum sunt pe multe Rovere, care e chestia cu ''overspeed''-ul? in ce conditii poate intra turbina in supraturatie? intreb pentru ca studiez tot felul de tuninguri la Td5 si am o teorie impotriva folosirii acelor "boost boxuri" care limiteaza semnalul MAP caz in care se poate trece de ce era setat in ECU ca "overboost" sa taie alimentarea, chestia asta de protectie "overboost" e secondata de o alta protectie care e pe semnalul debitmetrului care daca depaseste o limita atunci ECU-ul intra in asa numitul "turbocharger overspeed protection" si iar taie alimentarea ... chestia e ca unii s-au apucat sa puna limitatoare pe ambele si de aia intreb in cazul asta nu se poate ca turbina sa intre in supraturatie, iar daca da ce se intampla?(ma refer la pericole majore, se poate buli turbina? , poate crapa chiulasa? etc. Merci

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Despre turbina

Cauta pe net "turbocharger overspeed" si te vei lamuri rapid.

Cred ca orice turbina ar trebui sa aiba VNT sau Wastegate.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

VNT=variable nozzle turbo, un model de turbina alta decat cea de care vorbesc nu are nimic cu wastegate-ul, ala stiu ce e si cum functioneaza.... am intrebat aici sa aud ceva pareri din experienta unora care stiu exact mecanic ce se poate intampla in cazul de overspeed... de cautat pe net am cautat si nu sunt foarte lamurit, merci

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Si care'i turbina combinata? Cred ca la "normala" te referi la geometrie fixa (cu/fara wastegate).

Prin overspeed s-ar putea referi la situatia cand ceri prea multa presiune de la turbo (iesi din zona de eficienta a compresorului, se invarte prea repede) si creezi doar caldura. Ca si efect: scade puterea, bagi aer cald in motor, daca te intinzi mult prea mult ar putea ceda fizic turbo. Se dezintegreaza turbina sau compresorul. Sau amandoua :D

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Da ma refeream la geometrie fixa dar cu wastegate, multumesc, am mai sapat si pe net si am mai intrebat mecanici si m-am mai lamurit

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare