Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suricata si Dromaderul

miniger

Postări Recomandate

Dragi colegi, dupa un an si jumatate de cautari, mult-incercata si batrina Suricata a primit un fratior de alta categorie. Fiindca are cocoasa si e mai lenes, a primt numele Dromaderul. La "nastere" a avut o singura caracteristica, care l-a facut atit de greu de gasit : sasiu din 2014 schimbat chiar de reprezentanta Nissan din Olanda. Surprinzator,acest fapt i-a adus magarii fara numar din partea RAR Cluj care nu a fost in stare sa identifice seria de sasiu.

Schimbarea nu aparea in brief, totul fiind pe card-ul cu chip care insotea masina si pe care binevoitorii nu vrut sau nu au fost in stare sa-l citeasca...Odata intrat in vizorul lor, n-a mai fost loc de cotit la alt RAR judetean.

Asadar, 30 de zile a durat pina un telefon sosit de unde trebuie (uite cum se poate nika in tara asta in mod normal...) a rezolvat necazul. Am vazut destule la viata mea, dar atita marlanie RAR...in sfirsit in 10 minute priceputii au trecut fara macar un chitait in CI si anvelopele de 35"x11.5 R16 si 285x75 R16. Macar atita...Asadar traditionalul TOE de anul acesta l-am facut tot cu Suricata. Prepararea s-a finalizat doar la sfirsitul lui noiembrie iar proba ceva ceva mai serioasa a avut loc cu ocazia iesirii CERT de Craciunul acesta.

Ce i s-a facut "micutului" ? In principiu cam tot ce a tinut de experienta beton in Patroale / Samuraie a mecanicilor-prieteni (pentru a nu face reclama aici-informatii doar pe PM), sfaturile si post-urile clare a colegilor experimentati (dl. Parsu, Giorgel, Yonut, Big Ursu) si desigur parerile camarazilor din TOE : Rares, Omoroka, Vivi si Bogdan.

Cu "pomelnicul" complet sa trecem in revista ce imi aduc aminte (masinuta a fost stock, autoutilitara 2 locuri):

- rapoarte NitroGear de 5,13 in punti (urca panta de aproape 30 grade in relanti fara reductor cuplat !)

- Silverstoane originale de 35"x11,5 R16 (de 34" curat pe masurate...)

- jante ET-44 (aduse din Austria dar habar n-am ce brand)

- jantele originale (stare uritica) sablate si vopsite electrostatic au primit galosi de iarna 285x75 R16 KUMHO; linga ele si 2 perechi de lanturi VERIGA PRO - singurele pe care le-am gasit pe masura la un pret rezonabil...

- inaltare de 2" OME + trimpackere de 1,5cm de la ironman + amortizor fata OME

- kit de coborire cutie viteze "handmade" : ceva mai gros decit bucata de tabla din kit-ul ironman si facut din ceva poli-nu-stiu-ce care cica nu se strica defel. Suruburi grupa 10.9 mai lungi - prietenii stiu de ce.

- scut sudat pe diferentialul fata

- scut sudat la ciuperca de actionare a blocantului spate

- scut plat de aluminiu de 6mm undeva la mijlocul sasiului

- inlocuit MRL-urile automate cu AVM HD

- tendoanele spate ranforsate cu teava trasa, sudata peste ele

- anulat EGR-ul

- anulata toata evacuarea, exista doar o teava de esapament fara tobe care se termina cu gura in jos undeva dupa mijlocul masinii (mamaaaa cum suna masina !!! ca un motor de Scania - a fost o aroganta da' asa e de tare !)

- nu s-au pus bucse de corectie caster - o sa le punem dupa ce se uzeaza originalele

- nu a fost nevoie de bare panhard reglabile desi totul era pregatit pentru schimbarea lor. deviatia e numai de 2mm spate si 3mm fata.

- bara fata (chinese like ARB) de la House 4x4 primita cadou de la prieteni. E frumoasa dar atit. A trebuit ranforsata si modificata toata partea de prindere de sasiu si puse suruburi de 12 grupa 10.9 la prinderi

- in ea, troliu Rothfuchs de 13000 lb cu plasma sintetica. si aici a trebuit intervenit...e cunoscuta istoria de acum 3-4 ani de la un concurs din Cluj unde la un concurent i-a plecat bara asta de tip "comercial"cu totul in timpul unei trolieri...

(in paranteza, bara Suricatei e mult mai adevarata, pe testate groaznice...)

- slidere a la Toyota si praguri laterale vero-de-vero (handmade) din teava trasa prinse de sasiu cu suruburi 10.9

- overfendere Ala-Plast aduse direct din Polonia ca sa fie muuuult mai ieftine decit luate de aci

- 2 proiectoare de 96 W

- alternator de 140A de Navara (cu ceva modificare)- bateria este deocamdata o Varta de 95A pina gasim posibiltatea de pune ceva mai ca lumea...studiez topicurile...

- intrerupator general pitit bine (dar foarte accesibil)

- portbagaj proiect propriu facut la niste meseriasi in ale confectiilor metalice prins de bare transversale Thule

- tendoane de protectie parbriz

- scaun pliant pentru pasagerul clandestin bricolat la fix

- statia CB, compresorul pentru roti, rampele de tractiune, ancora de pamint, drujba - sunt jucarii comuna care se muta de la un frate la altul...o vreme2.thumb.jpg.64a972ca775488d33d05dbe3bd6ddf3b.jpg1.thumb.jpg.0936bee28b2f1e41489392aaad406a1f.jpg3.thumb.jpg.ca2a1596e84ed47670b66a792a206f25.jpg4.thumb.jpg.e8ec1d149f4cb6ec6536a0a7ce2b3274.jpg

- becuri schimbate in faruri cu "de-alea cu 160% mai tari Philips". Ma rog, parca nu-s asa de chioare ca originalele...

- mai urmeaza saptamina asta o interventie la motor (o sa aflu ce) ca sa fie mai bine - sa nu zic o tampenie maxima - ceva posibilitate de boost pe combustibil + aer ...si revizie totala la cablajul electric.

- de consumabile si uleiuri nu e cazul sa pomenesc

pun si niste poze cu trotinetele ...cea mica va iesi probabil la o pensie binemeritata si va merge la fiica-mea , oricum locul ei e la topicul de Daihatsu

in continuare astept sugestii si recomandari de la colegi pentru o permanenta evolutie pina la pensionarea unuia din noi...

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Suricata si Dromaderul

foarte frumoasa masina ;) grozava prezentare . Sa o folosesti sanatos si sa te poarte peste tot pe unde iti doresti fara probleme.

nu ai scris nimic de body lift , nu ating 35-urile fara BL ?

ce motor are ?

Editat de Irod

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

.. TD6 , scrie pe usa ...

Vad ca la time macar s-au potrivit Ala -Plast'urile .

Niste soroabe macar M6 nu bagi la portbagaj ?

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

.. TD6 , scrie pe usa ...

Vad ca la time macar s-au potrivit Ala -Plast'urile .

Niste soroabe macar M6 nu bagi la portbagaj ?

asta inseamna RD28T ?

Natura si aventura

Link spre comentariu

@IROD Scuze, n-am fost complet cu descrierea ...2,8TD din 1998 cu 270.000 km. Body-lift-ul este cel original (nou) venit odata cu sasiul. Ca sa incapa rotile (fara frecare la flexari) si sa potriveasca overfenderele, s-au tuns pina la os aripile si pragurile caroseriei. Oricum erau crincen ruginite si trebuiau reparate(n-am avut noroc si de caroserie noua :uameni).

Link spre comentariu

@ COS. Cu M5 gr.8.8 sunt prinse cele 2 jumatati identice ale portbagajului una de alta. Am constatat ca am facut masuratorile ca o maimuta si portbagajul a iesit mai mic decit trebuia (nu incap rampele de tractiune...:op). Il voi lungi cu un element intermediar, iar apoi il voi fixa cu ceva coliere patratoase de barele transversale. Pina atunci am zis ca-s buni si soriceii (24 din aia mari legati in cruce) de fixare.

Link spre comentariu

poti te rog sa pui ceva poze mai de aproape cu aparatorile Ala Plast sa le vaz mai bine ca tare ma tenteaza asa ceva si inca o poza chiar din fata cu bara fata ca la fel inca nu ma pot decide ce as dori sa pun pe Patrolul meu.

Multumesc anticipat.

Ce dimensiune au rotile de pe Feroza ?

Natura si aventura

Link spre comentariu

linga ele si 2 perechi de lanturi VERIGA PRO - singurele pe care le-am gasit pe masura la un pret rezonabil...

Poti sa imi trimiti un link/contact pentru setul de lanturi. Si eu sunt in cautarea unui set, la un pret cat de cat decent, care sa incapa pe 31.

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

@ Irod pun maine pozele ; pe Suricata 235 / 75 R15 Fedima Sirocco

@ symy139 : ai p.m.

@ patriciu : multumesc de urare. am vazut rezolvarea la cineva, cu niste bucse de bronz (cu guler) in balamale. se rod la un moment dat si se schimba - avea o punga . Si axurile au fost schimbate cu ceva otel tratat. La cit e de grea roata aia e aproape imposibil s-o manevrez singur sus-jos pe portbagaj si mai si ridica centrul de greutate pe care ma straduiesc sa=l tin cit mai jos...iar in spate e locul de bagaje :4079862908:

Link spre comentariu

multumesc pentru poze , tare bine arata masina , si scum ca ai pus astea din lateral , mai vad ceva ce imi place mult , pragurile HD - foarte frumoase.

Natura si aventura

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare