mariusb Postat Decembrie 25, 2015 Partajează Postat Decembrie 25, 2015 (editat) Buna dimineata. In ajunul craciunului am reusit sa aduc la mine la serviciu Freelanderul achizitionat din olanda. Masina arata foarte bine foarte curata cu defectele precizate de olandez. Garnitura de chiuloasa sufla , uleiul este curat nu are spuma sau apa in el nu este schimbat la culoare. Antigelul a fost ok la culoare nu a bagat ulei in apa si invers . Nu am avut rabdare si am bagat-o un pic pe coclauri sa vad cum merge transmisia. Foarte buna nu zgomot nu troncanit, Planetarele fata noi jante aliaj originale 17" cauciucuri synergy fabricatie 2014, absolut nici o zgarietura pe tabla doar o mica frecare pe bara fata, Piele alcantara, comenzi volan. Nu sunt scurgeri la IRD. Plecand de la ideea de a o face mai puternica am deschis acest topic unde am sa completez pas cu pas ideea mea. Probabil in timp de 3 luni bugetate am sa ajung sa pun pe ea un motor turbo de rover 75 1.8 modificat pentru a obtine 180-200 hp cu un cuplu de 240-280Nm. Dar cum fiecare poveste incepe cu inceputul momentan asta este inceputul. Am sa schimb garnitura de chiuloasa si prezoanele de la actualul motor deoarece doresc sa fac cartea cu motorul actual. Dupa ce fac schimbarile (sper sa reusesc ) am sa fac omologare individuala. Cred ca este mai safe asa. Masina acostat 1300 euro + 500 transport + 50 euro comision transfer bancar , deci la acest moment am platit pana acum 1850 euro. Sunt tare curios daca am sa reusesc in max 4000 sa o aduc la valorile de mai sus. Editat Decembrie 25, 2015 de mariusb Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Decembrie 25, 2015 Partajează Postat Decembrie 25, 2015 Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander Preţul de achiziţie este foarte bun de accea merită să investeşti ceva în ea, se poate trece la RAR în carte "serie motor invalida, nu se poate poansona " ceva de genul ăsta şi poţi să schimbi câte motoare vrei fără factura. If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Decembrie 25, 2015 Partajează Postat Decembrie 25, 2015 Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander Ai in vedere un "mic aspect": conform noilor reglementari ale RAR, omologarea individuala, in urma schimbarii motorului, presupune testul dinamic! Si asta, pe langa costuri (undeva la 8000 lei), dureaza destul de mult, (chiar si doua luni) si nu garanteaza obtinerea omologarii. Parerea mea: daca vei vrea sa ai actele in regula, va trebui sa gasesti o cale "ocolitoare" pentru a le obtine:wink: In rest, multa bafta si spor la treaba! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2015 (editat) Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander Ai in vedere un "mic aspect": conform noilor reglementari ale RAR, omologarea individuala, in urma schimbarii motorului, presupune testul dinamic! Si asta, pe langa costuri (undeva la 8000 lei), dureaza destul de mult, (chiar si doua luni) si nu garanteaza obtinerea omologarii. Parerea mea: daca vei vrea sa ai actele in regula, va trebui sa gasesti o cale "ocolitoare" pentru a le obtine:wink: In rest, multa bafta si spor la treaba! salut ai idee daca ma duc la rar cu acelasi bloc motor din carte dar cu turbina in plus pe motor mai trec prin toate protocoalele? Patesc acelasi lucru sa nu mi faca cartea? Ideea este ca pot folosi blocul original si pot pune pistoane, camasi , biele si axele de tip "forge" pentru turbo. Si in plus mai apare turbina atasata motorului. Injectoarele le pot pastra pentru ca in caracteristicile lor suporta debit pana la un "balance" de 12 PSI. Oricum K series 1.8 turbo din fabricatie la 150 hp are un boost de 7 PSI. La fiecare 1 PSI cartea spune ca vei castiga 10-14HP (depinde si de exhaus). Ok si 10 PSI daca castig se ridica in 180 HP la 10PSi boost si probabil 190 Hp la 11 psi Boost. Oricum din ce am citit media maxima de boost pe k series 1.8 este de 11PSI la 7500 rpm . PS: dar cred ca cel mai bine luni ma duc pana la RAR sa vb cu inginerii de acolo pt ca sunt chiar langa mine. Editat Decembrie 25, 2015 de mariusb Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 25, 2015 Partajează Postat Decembrie 25, 2015 Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander Intre timp cauta si un ambreiaj care sa reziste la cresterea de putere, cel de pe Freelander nu cred ca va face fata unui cuplu mult prea mare. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 25, 2015 Partajează Postat Decembrie 25, 2015 Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander Un ambreiaj HD,poti gasi doar in Australia si ala la un pret prohibitiv. Singura solutie cat de cat mai ieftina, este sa puna kevlar pe disc. Nu stiu cate martoage scoate KV6,dar ma intreb cum poate rezista transmisia la 180CP? Ma refer la IRD si grupul spate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Decembrie 25, 2015 Partajează Postat Decembrie 25, 2015 Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander Un ambreiaj HD,poti gasi doar in Australia si ala la un pret prohibitiv. Singura solutie cat de cat mai ieftina, este sa puna kevlar pe disc. Nu stiu cate martoage scoate KV6,dar ma intreb cum poate rezista transmisia la 180CP? Ma refer la IRD si grupul spate. La grupul nu stiu ,dar la IRD raportul este diferit la KV6 fata de restul... If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 26, 2015 Partajează Postat Decembrie 26, 2015 Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander Nu stiu cate martoage scoate KV6,dar ma intreb cum poate rezista transmisia la 180CP? Ma refer la IRD si grupul spate. KV6 scoate 177 hp/240 Nm, acelasi motor cu aceeasi cutie este cotat la 195 hp/280Nm pe MG ZT. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 26, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2015 (editat) Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander La grupul nu stiu ,dar la IRD raportul este diferit la KV6 fata de restul... ce am observat legat de ird au existat ceva modificari de la aparitia freelanderului pana dupa anii 2000. La inceput au avut pinioanele pentru grupul de pe spate cu ratii diferite: cu diffuri diferite Petrol engine - 4.200 : 1 L-series eng - 3.674 : 1 Td4 engine - (manual) 3.182 : 1 (auto) 2.910 : 1 apoi au unificat ird la L si TD dupa 2000-2001 au fost : Td4 - 1.467 : 1 1.8 - 1.467 : 1 KV6 - 1.359 : 1 diferenta nu este mare fata de v6 legat de cutia de viteza de la freelander in varianta in care maresti cuplul nu cred ca am de ce sa mi fac probleme deoarece cuplul maxim poate fi atins la turatii pe care nu o sa le poti mentine mult timp sau aproape deloc (sa fim seriosi cine merge cu 7500 rpm?). Practic tot normal (3000-4000 rpm) vei merge cu ea. Curba de consum la motorul turbo la turatii pana la 3800 este in favoarea motorului turbo. Ce am vazut pe un mg (dar vvc) la un test dyno avea la 4000 ture un cuplu de 228. Ambreiajul poate suferii dar pana la proba contrarie nu pot spune nimic. Am trimis de curiozitate un mail tipului care a facut modificarea cu roverul vvc pe freelander si inca nu mi-a raspuns. Editat Decembrie 26, 2015 de mariusb Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 26, 2015 Partajează Postat Decembrie 26, 2015 Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander au unificat ird la L si TD dupa 2000-2001 au fost : N-au unificat nimic, L a fost inlocuit de Td4 in 2000. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 26, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2015 Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander In atentia celor care vor mai multa putere pe motorul L4 1.8 daca tuneaza motorul si pun o turbina la 7psi boost obtin la 5500 rpm 147 BHP cu 210 Nm. Este un tuning care nu poate fi costisitor practic transformi motorul in 1.8 turbo de pe rover 75 . Aceleasi supape singurul lucru la care trebuie sa fie atenti sa aibe ambele axe cu came egale. Au existat modele cu axe diferite. Dupa 2000 ambele axe au fost egale ( de fapt au fost puse pe intake axele de pe exhaus) Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 26, 2015 Partajează Postat Decembrie 26, 2015 Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander Pai stati ca m-ati pierdut! Rover-ul 75 nu are tractiune fata? Cum puteti sa faceti analogie cu Freelander-ul care are IRD? :oo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 26, 2015 Partajează Postat Decembrie 26, 2015 Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander Rover 75 foloseste aceeasi cutie ca si Freelander, PG1 pentru 1.8 si Getrag pentru Td4, dar in varianta fara IRD, diferentialul fiind in cutia de viteze. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2015 Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander Salut Astazi am facut disectia motorului. Garnitura busita plus o supapa crapata in doua. In rest este ok nu exista uzura pe camasi Ramane sa o spal si vad alte defecte. Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2015 Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander o sa o pun la munca pe stella. am imprumutat de la un prieten un aparat de sablat umed. Sa vedem daca face ce lauda stapanul. Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2015 (editat) Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander dupa sablare chiuloasa a iesit foarte bine. Singura paguba supapa busita si bineinteles o valva hidraulica de la care i-am pierdut arcul > daca ma ajuta cineva cu o supapa hidraulica defecta raman dator. Am nevoie de arcul mic de la bila de absortie Editat Decembrie 29, 2015 de mariusb Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2015 Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander Salut In primul rand sper ca " chiuloasa " sa nu mai fie fara "o" (pentru a treia oara :)). Mea culpa. Se mai intampla din viteza. Astazi intr-un moment de pauza la job m-am apucat de slefuit scaunele de la supape. In timp ce slefuiam am observat ca orificiile prin care circula apa prin chiuloasa - cap piston sunt atat de mici ca nu puteam sa-mi inchipui cat volum de lichid pot angrena. Una din gauri avea o dimensiune de 4x8 mm. Eu nu sunt mecanic de meserie si nu am vazut multe chiuloase dar din cate am observat in cateva fotografii vechi de la un motor GM 3.0l ce l-am modificat anul trecut orificiile de racire cap piston aveau undeva la 10 -12 mm diametru. Asa ca m-am apucat cu freza sa fac loc mai mult pentru recirculare. Cred ca a iesit ceva ok. Sper sa fie un flux mai mare de lichid mai ales in zona exhaus. Ma gandesc serios sa atasez o pompa electrica exterioara sa ajute la un flux mai bun (cum exista la audi A6). Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander Aia care au facut motorul respectiv banuiesc ca au calculat gaura cu pricina in functie de multi parametrii,nu au dat-o mica doar pentru ca n-au avut un burghiu mai mare.:ha: Nu cunosc "K"-ul dar am experienta cu fratele mai mare T16...aceeasi dilema am avut-o...dar la T16 turbo garnitura limiteaza debitul apei (si al uleiului)...dupa ce m-am coit am ajuns la concluzia ca e mai sanatos sa le las asa cum l-a facut producatorul...diametrul gaurii trebuie corelat cu debitul pompei,cu arhitectura motorului,cu presiuni si dracu mai stie cu ce. In special pe circuitul de ulei cartea scrie ca trebuie sa existe acel restrictor...fie pe garnitura,fie in bloc...dar nu amandoua simultan. Spor la modificari. 1 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander Nu este o problemă, este scris şi în acel document de tuning al motorului o practică şi cei de prin UK... şi la pompa de ulei se pot face nişte modificări pentru un flow mai bun. If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander Un ambreiaj HD,poti gasi doar in Australia si ala la un pret prohibitiv. Singura solutie cat de cat mai ieftina, este sa puna kevlar pe disc. Nu stiu cate martoage scoate KV6,dar ma intreb cum poate rezista transmisia la 180CP? Ma refer la IRD si grupul spate. Amreiaj HD pentru Freelander poti gasi si in Romania, pe la 800 de euro cei drept, dar este. Nu si pentru td4 si asta e drept. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 30, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2015 (editat) Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander Aia care au facut motorul respectiv banuiesc ca au calculat gaura cu pricina in functie de multi parametrii,nu au dat-o mica doar pentru ca n-au avut un burghiu mai mare.:ha: Nu cunosc "K"-ul dar am experienta cu fratele mai mare T16...aceeasi dilema am avut-o...dar la T16 turbo garnitura limiteaza debitul apei (si al uleiului)...dupa ce m-am coit am ajuns la concluzia ca e mai sanatos sa le las asa cum l-a facut producatorul...diametrul gaurii trebuie corelat cu debitul pompei,cu arhitectura motorului,cu presiuni si dracu mai stie cu ce. In special pe circuitul de ulei cartea scrie ca trebuie sa existe acel restrictor...fie pe garnitura,fie in bloc...dar nu amandoua simultan. Spor la modificari. La circuitul de ulei ai perfecta dreptate. Diametrul orificiilor dicteaza presiunea de lucru. In multe cazuri si asta stiu sigur pentru ca am studiat problema in cazul in care valva antisifon de la filtru sau pompa de ulei nu face fata se calibreaza din orificii sau conectori. De ex pentru cooler la ulei trebuie sa mergi pe 8AN , 10AN sau daca este mai mare 12AN spre deosebire de turbosuflanta unde conectorul este de 4AN sau chiar de 3AN. Mai mare la turbo distruge simeringurile si da uleiul pe evacuare. La apa vorbim de debite si volum mare de apa angrenat. Si mai este un aspect nu toate gaurile aveau o forma geometrica standard ca sa poti calcula o suprafata de iesire. Se vedea clar ca a fost o turnare defectuoasa. Nu pot sa nu ma gandesc si la faptul ca initial termostatul a fost asezat in zona de Intake unde existau acele gaurele mititele, fapt pentru care ducea la procesul se supraincalzire a termostatului si apoi de racire brusca. Mutand termostatul pe furtun in bucla probabil nu au mai modificat chiuloasa. In cazul in care presiunea va creste pe instalatia de apa exista (destul de ieftin) supape regulatoare de presiune care pot lucra pe vacuum sau pe procent din valoarea presiunii atmosferice. Un alt aspect ciudat la acest motor este pozitionarea sezorului de presiune de ulei. Este asezat pe intrarea de la filtru de ulei. Acest lucru nu este bine deoarece daca nu calibrezi bine conectorii de la turbo poti avea surpriza sa circule mai mult ulei pe bucla de turbo si sa nu mai ai presiunea optima pe rampa. Majoritatea motoarelor aseaza senzorul de presiune de ulei pe canalul colector de la vibrochen, in felul acesta stiind exact la ce presiune de ulei lucreaza cuzinetii. Sa nu uitam ca o presiune mica duce la depunere fapt pentru care poate aparea uzura cuzinetilor. Am sa pun pe admisia de lichid de racire un manometru cu glicerina (5-8 euro) sa vad ce presiune de lucru are pompa de apa. Editat Decembrie 30, 2015 de mariusb Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 30, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2015 Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander Amreiaj HD pentru Freelander poti gasi si in Romania, pe la 800 de euro cei drept, dar este. Nu si pentru td4 si asta e drept. Am gasit in UK ambreiaj HD facut de Birtpart. Nu stiu despre ei nimic sunt cumva chinezi? Ca au pret bun. Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 30, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2015 Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander Nu este o problemă, este scris şi în acel document de tuning al motorului o practică şi cei de prin UK... şi la pompa de ulei se pot face nişte modificări pentru un flow mai bun. daca ma poti ajuta cu un link cu optimizarile pompei de ulei raman recunoscator. Este un subiect sensibil si ma intereseaza ce recomanda altii. Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Decembrie 30, 2015 Partajează Postat Decembrie 30, 2015 Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander Am gasit in UK ambreiaj HD facut de Birtpart. Nu stiu despre ei nimic sunt cumva chinezi? Ca au pret bun. Tot pe forumurile englezesti ai sa gasesti porecla "Shitpart"! Parerile sunt totusi impartite in privinta asta, se pare ca este loterie in ceea ce priveste calitatea pieselor de la ei, foarte multi ii evita daca au alternative(chiar mai scumpe) It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 30, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2015 Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander Tot pe forumurile englezesti ai sa gasesti porecla "Shitpart"! Parerile sunt totusi impartite in privinta asta, se pare ca este loterie in ceea ce priveste calitatea pieselor de la ei, foarte multi ii evita daca au alternative(chiar mai scumpe) cam acelasi lucru patesc eu de aprox 3 zile. Caut o supapa de evacuare si in afara de FAI la un pret ordinar de 20-30 lei nu gasesc in Romania. O sa caut afara. Simeringuri de la supape si axe cu came am gasit in Romania de la Victor Reinz Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate