Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander

mariusb

Postări Recomandate

Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander

6200 euro cu taxa Anaf dar sper sa o recuperez pt ca ma judec. Ba nu am uitat tobele 1700 Ron și ele

Editat de mariusb
Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 292
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut

Dupa o luna de teste , montari , demontari si iar montari am ajuns la varianta finala si ma apropii de sfarsit cu acest proiect. Bara fata a fost modificata de cineva care face bari sport din Branesti - ilfov. Am avut probleme cu racordul de la evacuarea gazelor din turbina, cu sistemul de racire al masinii(in sensul ca nu era suficient de capabil sa mentina temperatura dorita) , cu presiunea din carterul motorului, . am sa revin maine sau poimaine cu explicatii exacte asupra modificarilor. pana atunci cateva poze cu exteriorul .

O zi placuta

ps: una din foto se vede prost pe preview dar daca faceti click pe ea se vede ok

IMG_2970.thumb.JPG.4c586e2601788947787ae87bcec594a0.JPG

IMG_2974.thumb.JPG.afcd3249ed21021a1d54f92bba21ddce.JPG

IMG_2976.thumb.JPG.3aabe19d8c1082ab05bf55d275447052.JPG

IMG_2981.thumb.JPG.a8c6620e1954fe5a82307f8ea07d2d0f.JPG

Editat de mariusb
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut

Ma apropiii cu pasi repezi de finalizarea cat si testarea proiectului 1.8 turbo. Dupa prima iesire cu turbina pe masina am avut destul de multe neplaceri in sensul ca racordul de la turbina s-a rupt din cauza ca nu era suficient de flexibil. Am fostotbligat sa dau jos dinnou radiatoarele si sa-i adaug un racord flexibil. Am modificat si tevile de la intercooler deorece erau prea rigide si fortau in intercooler plus am regandit sistemul de racire in sensul ca sondele ce comanda racirea motorului dupa oprire au fost montate in partea de sus ca sa citeasca temperatura maxima apei. cateva foto de la ultimele modificari. Am ridicat si admisia turbinei pe teava de 77 (greu cu ea ca este groasa) , nu puteam pune furtun extensibil deoarece se "sugea" si optura admisia.

DSC00288.thumb.JPG.4682acb8a0f709cc2591fe7ad023de2a.JPG

DSC00289.thumb.JPG.01136d952a50dbdbfeaccde386991c15.JPG

DSC00290.thumb.JPG.7e10e1148c3818fc2e824382b991e902.JPG

DSC00291.thumb.JPG.27b4ae120544bf007d48fcc38c4ca62b.JPG

DSC00292.thumb.JPG.553b33bfd58c0f0a07fda443d4eb76d1.JPG

DSC00294.thumb.JPG.4b96485ea4fe821e5b408121d2f99921.JPG

Link spre comentariu

Asa cum am deschis acest post in decembrie doresc ca astazi sa-l inchid printr-un filmulet privind sistemul de racire al masinii. A venit vara si eu nu mai am timp de postat ca deh ma asteapta barca. Daca v-a placut sau nu postul meu eu tin sa va multumesc ca l-ati urmarit (peste 10K vizualizari nu-i de colo) si sa va spun ca de fapt daca ai ambitie poti face orice cu motorul tau . ideea este sa-l faci inteligent fara graba si cu multa rabdare.

Va multumesc inca o data ca m-ati urmarit in proiectul acesta si sper ca si eu sa urmaresc proiecte similare facute de voi. Nimeni nu s-a nascut invatat ideea este sa invatam unii de la altii.

Toate cele bune

Marius

PS probabil am sa mai fac o filmare cu dyno test dar astept sa-i termin rodajul

Link spre comentariu

Mda,ce se mai poate spune la o asa lucrare,decat felicitari! Nu-ti doresc decat pe viitor sa-ti iei un TD4 si sa faci acelasi lucru pe care l-ai facut la motorasul asta. Asa o sa ma inspir si eu si o sa copiez tot. Oricum, pt tractat mi se pare mai indicat dieselul la cuplu, decat benzina.:h5

L.E.-pentru tractat nu ar trebui sa schimbi anvelopele si sa faci ceva schimbari la ambreiaj? Ma gandesc ca daca bagi peridocul in alta parte decat o rampa dedicata sa nu rammai cu ansamblul acolo. Din putina mea experienta am vazut ca ori e malul abrupt,ori e lin si trebuie sa intri cu peridocul destul de mult in apa si atunci iesi direct cu reductorul sau troliu,in functie de greutatea ambarcatiunii.

Editat de Liviu-San
Link spre comentariu

Mda,ce se mai poate spune la o asa lucrare,decat felicitari! Nu-ti doresc decat pe viitor sa-ti iei un TD4 si sa faci acelasi lucru pe care l-ai facut la motorasul asta. Asa o sa ma inspir si eu si o sa copiez tot. Oricum, pt tractat mi se pare mai indicat dieselul la cuplu, decat benzina.:h5

L.E.-pentru tractat nu ar trebui sa schimbi anvelopele si sa faci ceva schimbari la ambreiaj? Ma gandesc ca daca bagi peridocul in alta parte decat o rampa dedicata sa nu rammai cu ansamblul acolo. Din putina mea experienta am vazut ca ori e malul abrupt,ori e lin si trebuie sa intri cu peridocul destul de mult in apa si atunci iesi direct cu reductorul sau troliu,in functie de greutatea ambarcatiunii.

la tractat nu am nevoie de alte cauciucuri. eu tractez de ani de zile o salupa de 1,35 to + 200 kilo peridocul cu o astra 1,7 diesel . regula principala a remorci este aceea de a se echilibra puntea remorcii astfel incat sa nu apese pe carlig cu o forta mai mare de 45 kg. se cantareste roata fata de la remorca (peridoc) in pozitie orizontala si daca este mai mica se muta puntea remorcii pe fata daca este mai mare se muta pe spate. barca nu se lasa niciodata la apa pe mal abrupt se lasa pe asa zise diverse plaje salbatice sau rampe astfel incat intrarea sa fie lina. se intra cu peridocul in apa atat cat forta apei sa ridice spatele barcii in sus. daca nu reusesc sa o scot din cauza nisipului ma folosesc de winch . am un winch de 12000 lbs ce-l instalez la nevoie pe carligul fata al masinii. in 3 ani l-am folosit de 3 -4 ori. Si mai este o regula la scoaterea barcii din apa , peridocul si masina se aseaza in asa fel inainte de a urca barca pe peridoc astfel incat sa formeze un unghi de 130 grade. nu se pleaca la inceput perpendicular pe mal pt ca vei patina.

se pleaca un pic in lungul malului ca sa usurezi plecarea apoi redresezi masina

La ambreiaj ....... nu stiu inca am sa vad. la opel face fata fara probleme. am 90 mii km cu el si nu am schimbat ambreiajul si vara sta la remorca destul de des pt ca eu nu mai las salupa in delta deoarece se fura foarte mult si circul cu el la remorca. nu am probleme .... se tracteaza mult mai usor o barca decat o rulota pt ca forma barcii taie aerul foarte usor.

La rulota intampini foarte multa opozitie din partea aerului. si mai este ceva cu cat remorca este mai lunga (cum este peridocul ) este mult mult mai stabil in curbe decat cu o remorca scurta la care forta centrifuga actioneaza foarte agresiv la viteza.

IMG_20150225_131051.thumb.jpg.2e47a7f823addeedcf884288fa6a6ef4.jpg

IMG_20150808_140317.thumb.jpg.25203f958d87a16d9b77cf3ff28e0f1c.jpg

IMG_20150808_140330.thumb.jpg.2442f0fc656de1a51e9455cb56e504d9.jpg

Editat de mariusb
Link spre comentariu

Off topic! Am o remorca de 2,5T detarata la 2T. Eu o "echilibrez" punând stupii cei mai grei pe axe si restul pe capete. Chiar nu am știut de cele 45 kg/cârlig!

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

. Chiar nu am știut de cele 45 kg/cârlig!

este regula remorca incarcata trebuie echilibrata max admisibil este 65 kg dar la 45 este optim. ideea este ca remorca incaracata sa se sustina pe puntea ei nu pe carlig. carligul face doar echilibrarea. si mai este ceva ..... gandeste te ca o remorca apasa pe carlig 80 kg ce te faci cand cobori panta? cu ce forta apasa? adica 35-40 % muti greutatea incarcaturii pe carlig ? adica pe puntea spate a masinii? cand ea trebuie sa stea pe osie.

Link spre comentariu

Asa cum am deschis acest post in decembrie doresc ca astazi sa-l inchid printr-un filmulet privind sistemul de racire al masinii. A venit vara si eu nu mai am timp de postat ca deh ma asteapta barca. Daca v-a placut sau nu postul meu eu tin sa va multumesc ca l-ati urmarit (peste 10K vizualizari nu-i de colo) si sa va spun ca de fapt daca ai ambitie poti face orice cu motorul tau . ideea este sa-l faci inteligent fara graba si cu multa rabdare.

Va multumesc inca o data ca m-ati urmarit in proiectul acesta si sper ca si eu sa urmaresc proiecte similare facute de voi. Nimeni nu s-a nascut invatat ideea este sa invatam unii de la altii.

Toate cele bune

Marius

PS probabil am sa mai fac o filmare cu dyno test dar astept sa-i termin rodajul

Intrucat ma simt ''responsabil'' ca te-am zgandarit, te felicit pentru rezultatul obtinut si sper sa te bucuri de masina cat mai mult posibil.

Pentru tractat poti sa cauti cutie automata de Rover 1.8 (daca tot te-ai pus pe modificat).:twisted:

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Intrucat ma simt ''responsabil'' ca te-am zgandarit,:twisted:

DA asa este 99% esti vinovat. :grin: eu doar 1 %. :ha:

Editat de mariusb
Link spre comentariu

Pentru tractat poti sa cauti cutie automata de Rover 1.8 (daca tot te-ai pus pe modificat).:twisted:

eu am studiat cv auto de rover dar din ce am vazut trebuie renuntat la 4x4. Gresesc?

Link spre comentariu

Din cate tin minte se poate modifica si adapta IRD pe respectiva cutie, aceeasi procedura ca la Jatco de pe Td4/Rover, pe Rover existand si varianta FWD, fara IRD.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Din cate tin minte se poate modifica si adapta IRD pe respectiva cutie, aceeasi procedura ca la Jatco de pe Td4/Rover, pe Rover existand si varianta FWD, fara IRD.

din pura curiozitate am tot cautat si din pacate nu poti obtine un raport bun la o cutie automata dar cu ird pe ea ca sa ai 4x4. sunt cativa baietasi care au pus cutia de v6 dar fara mari performante.

Editat de mariusb
Link spre comentariu

in alta ordine de idei calculatorul meu de la masina a luat din nou drumul angliei pentru o reconfigurare finala cu supapa de benzina de 3.3 bari. dadea prea multa benzina cand era rece mirosea si ce ma deranja cel mai mult afuma tobele. ...... si cu rampa aia de plastic (originala) nu mi se parea ok.

PS: din pacate in romania nu am gasit pe cineva sa-mi garanteze configurarea. (sau poate nu am gasit eu) Cert este ca la variante custom la modelul acesta de masina ...... greu. toata lumea audi vw bmw.....se pare ca de acolo ies banii

Editat de mariusb
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut

prima iesire cu masina si barca dupa ea. se comporta excelent. iesirea din rampa (43 grade) ok fara sa se forteze foarte mult (3000 rpm) , consum cu barca dupa ea max 11.1.

340 km cu 37 litri de benzina.

Pana acum ma declar multumit de ce poate avand in in vedere ca este benzina.

la urmatorul schimb de ulei o sa ma duc sa-i fac un dyno

IMG_20160913_170444.thumb.jpg.e11b0cde2ba67dfa82abd96a82718d1d.jpg

Link spre comentariu

nu este post de anunturi dar .... daca stie cineva un disco 3 busit la motor sau transmisie ma intereseaza.

multam

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare