culeamarius Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 salut...am un l200 cu easy select si as vrea sa ii pun super select de pe pajero mk2. amandoua masini sunt 2,5 diesel. a mai facut cineva asta? exista fire care sa imi dea batai de cap sau e doar cuplare mecanica? pot sa schimb doar cutia de transfer? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Re: schimbare easy select cu super select l200 A mai fost studiata treaba si de altii, si nu prea merge, pentru ca sunt ceva diferente pe la reductor. Si acolo nu merge cu taiat sudat, adaptat, fara risc sa crape ceva la un moment dat. Mai bine treci la modelul urmator care are Super Select, daca-l vrei neaparat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
culeamarius Postat Ianuarie 5, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Re: schimbare easy select cu super select l200 A mai fost studiata treaba si de altii, si nu prea merge, pentru ca sunt ceva diferente pe la reductor. Si acolo nu merge cu taiat sudat, adaptat, fara risc sa crape ceva la un moment dat. Mai bine treci la modelul urmator care are Super Select, daca-l vrei neaparat. multumesc pentru raspuns, dar cutia cu totul s-ar potrivi? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Re: schimbare easy select cu super select l200 Pai tocmai asta este, ca nu se potriveste la fix tot ansamblul. Ar merge incercat cu taiat/sudat, etc, dar iese un fel de Frankenstein si nu ai garantie ca merge si mai ales ca tine. Daca era simplu, aveam si eu de mult Super Select pe fosta masina. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
culeamarius Postat Ianuarie 5, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Re: schimbare easy select cu super select l200 Pai tocmai asta este, ca nu se potriveste la fix tot ansamblul. Ar merge incercat cu taiat/sudat, etc, dar iese un fel de Frankenstein si nu ai garantie ca merge si mai ales ca tine. Daca era simplu, aveam si eu de mult Super Select pe fosta masina. :grin: am inteles. deci mai bine stau cuminte :)) multumesc de lamurire! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Re: schimbare easy select cu super select l200 deci mai bine stau cuminte :)) Dar daca totusi insisti si tie iti reuseste cumva transplantul, sa ne zici si noua cum. :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduAlex Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Re: schimbare easy select cu super select l200 Am studiat eu problema pana la un moment dat. Diferenta consta in faptul ca la varianta SS, cutia de transfer este mai lunga cu 100mm. Asta presupune modificarea cardanului scurt. Si mai e ceva: are alt ECU. Cand imi trecea prin cap ideea de modificare, am dat jos de pe un pajero SS manual acest ECU impreuna cu tot cablajul aferent - am avut permisiunea sa macelaresc instalatia cum vreau eu. Daca esti hotarat in continuare trebuie sa gasesti o masina donatoare. Bafta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
weiwei Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Re: schimbare easy select cu super select l200 Si eu stiu ca se poate, d.p.d.v. mecanic trebuie doar sa ai cardanele potrivite fiindca nu se vor potrivi cele vechi. Daca ai masina donatoare atunci este mai simpla problema. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
culeamarius Postat Ianuarie 7, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 (editat) da am masina donatoare...adica pajero de la avatar este tras pe dreapta si are cutie ss... in legatura cu cardanul...nu cumva s-ar potrivi cel original de pajero ? adica sa pun pe l200 cutia si cardanul de pajero Am studiat eu problema pana la un moment dat. Diferenta consta in faptul ca la varianta SS, cutia de transfer este mai lunga cu 100mm. Asta presupune modificarea cardanului scurt. Si mai e ceva: are alt ECU. Cand imi trecea prin cap ideea de modificare, am dat jos de pe un pajero SS manual acest ECU impreuna cu tot cablajul aferent - am avut permisiunea sa macelaresc instalatia cum vreau eu. Daca esti hotarat in continuare trebuie sa gasesti o masina donatoare. Bafta. doar cardanul scut trebuie modificat? celalalt? Editat Ianuarie 7, 2016 de Tavi D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduAlex Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 Re: schimbare easy select cu super select l200 Parerea mea e ca trebuie modificat numai cardanul scurt, adica si mai scurt. Cu cat trebuie scurtat? Cu circa 100 mm dar asta se poate stabili exact abia dupa ce montezi ansamblul CV+CT. Eu luasem in calcul sa ma duc cu Cv si Ct in bena si sa le schimb la CSG Service - sper sa nu se considere reclama. Desi as fi capabil sa-mi schimb singur cutiile, e necesara experinta in modificarea cardanului si pe asta nu o am. Pe partea de electrica trebuie schimbate si ECU pt ca CT cu SS are mai multe contacte care trebuie luate in seama cand manevrezi levierul CT si butonul blocantului. Masuratorile le-am facut pe acelasi tip de CV, adica V5MT1 una cuplata la CT SS si cealalta la CT ES. Parerea mea este ca modificarea nu presupune alte modificari decat cardanul scurt si ECU di am stat ceva timp studiidu-le una langa cealalta. - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
weiwei Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 Re: schimbare easy select cu super select l200 Si eu am vrut sa fac modificarea asta la un Space-Gear 4x4 cu cutie ES. La aceeasi concluzie am ajuns si eu, ca singurele modificari sunt la cardane si ECU. Nu cred ca ar fi mare branza, important este ca ai un donator, restul este placerea de a face. Succes si sa ne anunti cum merge treaba, ca sunt tare curios. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
culeamarius Postat Februarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2016 Re: schimbare easy select cu super select l200 ma scuzati ca nu am mai fost activ...dar duc lipsa de timp...cu masina nu am facut nimic...cred ca o sa abandonez, mi-ar fi placut sa fac lucrarea,dar nu prea cred ca am timp si nu as vrea sa raman cu masina demontata, eu credeam ca e treaba doar de demontat-montat...fara modificari,adica o zi de munca maxim... ''optimus'' avea dreptate,mai bine strang bani de urmatorul model :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate