ubu Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Re: Ce motor se poate adapta pe Niva? In ultimii doi ani am observat niste schimbari de comportament la oamenii de la rar... si am tot fost cu diverse turisme, niva, aro. Eu nu cred ca se mai poate omologa ceva in tara asta. Sunt refractari la orice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niva4live Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Re: Ce motor se poate adapta pe Niva? Adevarul este ca de birocratia asta mi-e frica. Inca ma mai gandesc... Oare se merita aceasta investitie? ... dupa calculele mele sar putea sa ajung la vreo 3000 lei, motorul+adaptarea+omologarea. Oare sunt pe aproape? Poate estima cineva aceasta investitie? Va multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu-San Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Re: Ce motor se poate adapta pe Niva? Adevarul este ca de birocratia asta mi-e frica. Inca ma mai gandesc... Oare se merita aceasta investitie? ... dupa calculele mele sar putea sa ajung la vreo 3000 lei, motorul+adaptarea+omologarea. Oare sunt pe aproape? Poate estima cineva aceasta investitie? Va multumesc Asta cu meritatul, este subiectiva... Calculele tale sunt departe de realitatea cruda,trista,dar adevarata. Pot sa-ti spun din experienta proprie,in ceea ce priveste omologarea motorului. Am omologat motor de Renault 1.9D,pe Aro 11.4 nativ benzina 1.4 de Dacie. La vremea respectiva m-a costat undeva la 1600 de lei daca bine-mi aduc aminte la RAR,incluzand teste dinamice,schimbat carte si certificat inmatriculare. Situatia a fost asemanatoare cu ce vrei tu sa faci,in sensul ca motorul montat de mine s-a mai pus pe Aro de fabrica,dar nu a avut omologare de serie ci a fost facuta omologare individuala artizanala pentru fiecare automobil in parte. Ce ti-am spus acum, e treaba de 15 ani. Ca o mica paranteza, la RAR,m-au pus sa montez lant la cardan,ca la camioane(am pus o curea de transmisie prinsa in suruburi direct pe sasiu) si am lasat vreo 2 zile masina la ei. Acum,cu noile norme si reglementari, nici nu cred ca mai e posibil. Sfatul meu, inainte macar sa te apuci de gandit la ce motorizare sa adaptezi pe Niva, trebuie sa suni la RAR si sa intrebi daca se poate si ce ar implica operatiuna ca si costuri. Pe de alta parte, o solutie mult mai simpla,iei legatura cu @Atila,ca el avea o Niva de vanzare cu motor Peugeot diesel,gata inmatriculata si scapi de toate problemele,cred ca iesi mai ieftin si-ti ramane si masina donatoare de piese.:wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roxi Posted January 4, 2021 Share Posted January 4, 2021 Salutare ! Ma intereseaza un motor Lada Niva 1.7 i are cineva multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Costescu Posted March 10 Share Posted March 10 Se mai poate adapta motor de golf 3 1.9 AFN de 110 Dețin eu Este rachetă Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts