Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Td5 cam leneÅŸ

sierrafery

Postări Recomandate

Ca să nu invadez topicul consortului cu Discovery I aş dori aici să primesc lămuriri cum aş putea să "stimulez" puţin fără tuning Discovery Td5-ul meu care cum spuneam mi se pare cam leneş până pe la 50-60 km/oră(pe lângă chestia cu filtrul de aer)

Apropo, după câte ştiu acest tip de motorizare este şi pe unele modele de Defender, mai este cineva care are impresia că-i cam leneş?

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Td5 cam leneÅŸ

1.Scoti capacul de protectie a motorului din cele 3 suruburi, apoi vezi ca in stinga ta este EGR-ul (are un furtun gros de 8-10 cm diametru care intra in el,venind din intercooler).Vezi ca in el(EGR) intra si un furtun subtire care actioneaza EGR-ul lasind sa intre in galeria de admisie fumul din esapament.Scoti furtunul ala subtire si-i astupi orificiul cu un surub,sau ceva ce se potriveste acolo.

Poti sa-i dai o tura sa vezi cum merge sau sa treci la punctul 2.

2.Tot in partea stinga a motorului,in continuarea EGR-ului este galeria de admisie.In partea de sus are un senzor(MAP) care e prins cu 2 suruburi si e legat la instalatia masinii cu o mufa.Il scoti cu grija(ai grija sa-l tragi in sus drept ca altfel il rupi).Vezi cit de curat este....si-l cureti cu un spray de curatat contacte electrice sau orice spray de curatire de uz mecanic.

Pui totul la loc si poti incerca acum cum merge.

Astea sint cele mai la indemina metode ce implica costuri 0 si rezultate imediate.

3.Filtru aer K&N

4.Scos toba intermediara(si catalizatorul), englezii vind un de-cat kit care are tevile drepte fara nici o toba sau catalizator.

5.Scos visco cuplarea si montat electro-ventilator.

6.Intercooler marit(poti sa-l scoti si sa-l speli pe al tau ca sa mai imbunatatesti performantele)

7.Chip tunning sau re-mapare a ECU-ului(costa astea pe afara de te ustura);pe la noi poti incerca Eco-tunning care-ti si scade putin consumul din ce se spune.

Spor la treaba si asteptam primele rezultate!

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

1.Scoti capacul de protectie a motorului din cele 3 suruburi, apoi vezi ca in stinga ta este EGR-ul (are un furtun gros de 8-10 cm diametru care intra in el,venind din intercooler).Vezi ca in el(EGR) intra si un furtun subtire care actioneaza EGR-ul lasind sa intre in galeria de admisie fumul din esapament.Scoti furtunul ala subtire si-i astupi orificiul cu un surub,sau ceva ce se potriveste acolo.

Poti sa-i dai o tura sa vezi cum merge sau sa treci la punctul 2.

!

Am realizat pt început punctul 1. Chestia mi se pare eficientă ca primă impresie, mulţumesc, am să trec şi la fazele următoare şi am să relatez rezultatele, dar mai durează din motivul că vreo două săptămâni am să fiu plecat din ţară cu altă maşină.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Ca să nu invadez topicul consortului cu Discovery I aş dori aici să primesc lămuriri cum aş putea să "stimulez" puţin fără tuning Discovery Td5-ul meu care cum spuneam mi se pare cam leneş până pe la 50-60 km/oră(pe lângă chestia cu filtrul de aer)

Apropo, după câte ştiu acest tip de motorizare este şi pe unele modele de Defender, mai este cineva care are impresia că-i cam leneş?

Am un Defender 90 Td5 cumparat in 2004, am cca 43.000km. Motorul este identic cu Td5-ul de la Discovery dar s-ar putea sa difere rapoartele de transmisie. Oricum, ai dreptate, demarajul este lent, la plecarea de la semafor ne cam injura cei din spate care se grabesc, dar masina asta nu a fost conceputa pentru demaraje rapide ci pentru comportament eficace in teren. Dar dupa ce "a luat-o", adica cam de la 40 - 50 km/h, are deja reprize hotarate, (de fapt asta este si diferenta intre benzinar si diesel, la puteri apropiate dieselul are reprize mai bune si demaraj mai slab decat benzinarul). Am avut o perioada in care am circulat in oras doar cu Defenderul (acuma mai am o masina cu care circul in mod curent), am mers mult prin tara cu el (anual la mare la camping si multe iesiri la munte chiar la distanta de Timisoara) si am ajuns in faza in care m-am obisnuit cu masina, efectiv "o simt", ii stiu limitele si chiar ii anticipez reactiile si la munte si pe sosea. Se poate face chiar un fel de conducere sportiva cu "fluierat de cauciucuri" si pe serpentinele stranse in panta de la munte (cu conditia sa "vii lansat") si la intersectiile din oras la orele necirculate (cu conditia sa nu fie echipata cu cauciucurile MT), se cam apleaca ea in momentele astea, dar asta tine de farmecul masinii!

Oricum este interesant ce recomanda "flay", dupa ce inchei tu actiunea sunt curios care sunt rezultatele finale, nu am timp deocamdata dar mai tarziu vreau sa fac si eu ceva in sensul imbunatatirii caracteristicilor. Dar oricum exista niste limite mai ales ca la rapoartele de transmisie nu ai cum umbla!

Si pentru ca am deschis subiectul "Defender", tin neaparat sa deschid mai incolo un topic pe tema Defender-ului, vreau sa ofer din experienta mea (i-am facut multe dotari si am

trecut prin multe intamplari cu masina)si bineanteles ca vreau sa aflu si parerile altor

proprietari . Indiferent de ce spun unii si altii, chiar daca in scaun stai cu cotul lipit de usa din stanga iar de la semafor pleaca mai incet, pentru ce ofera in rest Defender este o masina

extraordinara!

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu

Bravo Stanley! :h5 100% de acord despre Defender. Am facut in vara asta 7700 km cu el (Ungaria, Croatia, Italia, Elvetia, Franta, UK, Belgia, Germania, Austria) si nu am avut nici o problema (am facut si un pic de off road in UK). Am tot Td5 din 1999 si am un chip montat la Master Tuner (http://www.unichip.ro/contact.php) de care am fost foarte multumit. Defenderul nu pot sa spun ca este o masina confortabila dar are acel ceva care o face ...speciala. Am sa revin si eu cu poze si cateva cuvinte (ca multi dintre voi am prea putin timp) iar un schimb de experienta intre cei cu Defender mi se pare o idee excelenta. :ypu Sa aperam ca nu tine trei zile... ca multe dintre minuni :grin:

Cei care asteapta au parte de lucruri bune. Cei care incearca au parte de lucruri si mai bune...!
Link spre comentariu

Azi am reusit sa termin operatia numarul 5 adica scoaterea visco-cuplei si montarea electro-ventilatorului.

Vreau sa spun ca am simtit fiecare cal putere cistigat prin aceasta operatie(site-ul kenlowe spune ca se pierd 8,5% din putere si consum datorita visco-cuplarii).

Masina alearga sprintene, turatia creste repede cind o calci,poti avea chiar un condus sportiv fara exagerari.

Deocamdata mai curat intercoolerul si ma opresc pina la primavara;sint foarte multumit cu ce am cistigat cheltuind cca. 1000 RON(filtru,conducta esapament,EGR inlocuit,ventilator).

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Ar fi interesant sa detaliezi putin. Ce vrei sa spui prin "conducta de esapament", ai inlocuit catalizatorul printr-o simpla teava de legatura? Operatia asta am facut-o eu mai de mult la un Opel Astra GSI 16V si efectul a fost neasteptat de eficient! Iar privind eliminarea visco-cuplei si montarea electro-ventilatorului, ai pastrat ventilatorul original la care i-ai adaptat un motor electric cu termocuplaj sau ai pus totul nou ? Ai facut toate operatiile intr-un singur atelier?

Link spre comentariu

Ma refeream de fapt la toba de esapament intermediara, care a fost inlocuita cu o teava de esapament facuta la o firma din BV;catalizatorul abia l-am montat(ca sa intru la Euro3) si inca nu sint tentat sa-l dau jos.Viscocuplarea(care are vreo 5 kg ) am inlaturat-o complet si am pus electroventilator(nou, bineinteles) care are un intrerupator termostatic reglabil;vreau sa-i pun o termocupla pentru mai multa siguranta dar inca nu am gasit pentru temperatura indicata .

Cu exceptia esapamentului(care a costat 150 Ron), toate celelalte operatii le-am facut acasa(nu in fata blocului) unde am tot felul de scule,flexuri si aparate de sudura.Mi-am bulit vre-o doua degete, dar asta e..un hobby e un hobby.

Recomand primele 2 operatii oricui are motor td5.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

.....

4.Scos toba intermediara(si catalizatorul), englezii vind un de-cat kit care are tevile drepte fara nici o toba sau catalizator.

.....

In legatura cu punctul 4: La Defender-ul meu cu motor Td5 din 2004 exista catalizator, in Workshop Manual (sistemul de evacuare la Td5 a ramas identic cu cel de la motorul 300Tdi)se prezinta schema evacuarii formata din 3 tronsoane: prima parte continand catalizatorul si acea toba "de foc" mica din fata catalizatorului: "Front pipe with catalytic converter"; partea cemtrala cu toba intermedioara "Intermediate silencer"; partea finala cu toba finala "Tail pipe silencer". Pentru partea din fata este desenata langa ea si varianta fara catalizator intitulata "Front pipe", deci rezulta ca in Anglia s-ar putea procura acest tronson din fata in varianta fara catalizator.

Deci: la ce te referi cand spui "toba intermediara (si catalizatorul)? Deoarece catalizatorul face parte din primul tronson iar toba intermediara din tronsonul central. Vrei sa spui ca se vor schimba ambele tronsoane sau doar primul care contine catalizatorul?Este necesar sa se elimine si toba intermediara?

Cum spuneam la ultima mea interventie, la fosta mea masina Opel Astra GSI 16V i-am scos catalizatorul inlocuindu-l cu o teava dreapta iar efectul a fost un raspuns mult mai bun la accelerare. Insist deoarece sunt si eu interesat de ce i-ai recomandat lui sierrafery!

Link spre comentariu

In fata catalizatorului nu e nimic , doar un racord flexibil.Eu am scos toba intermediara deci "intermediate silencer" din cartea ta;se poate scoate si partea cu, catalizatorul(downpipe) dar eu nu am scos-o inca ca am dat 1000 euro pe el si mi-ajunge puterea pe care o am fara sa poluez mai mult .Toba finala nu se scoate, dar nimic nu e imposibil...

I-ti pun poze cu ce se vinde pe afara;eu am montat varianta a treia si le-am aratat baietilor poza si au facut-o in juma de ora.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Ce apare in prima poza este chiar tronsonul prim in varianta fara racord flexibil si fara catalizator (front pipe) din schema "Manifolds and exhaust system" din manual pentru Defender(adica prezentand in manual si varianta fara catalizator inseamna ca pentru engleji nu este o tragedie sa renunti la catalizator si sa poluezi mediul !) Si scuze pentru ce am spus inainte, in fata catalizatorului nu este nici o toba "de foc" ci este un racord flexibil.

Iar in legatura cu renuntarea la ventilatorul cu vascocuplu si montarea unui ventilator nou cu termocupla (apropo, unde ai montat senzorul de temperatura care sa cupleze ventilatorul?), nu crezi ca exista un risc fiind undeva in munti cu masina sa se defecteze ceva in sistemul nou (senzor, motor ventilator, termocupla) si sa ai probleme, la sistemul cu vascocuplu nu are ce sa cedeze, ma gandesc ca de aceea au prevazut sistemul cu vascocuplu la ventilator, chiar daca ia din putere substantial, nu se poate strica si nu este un risc fiind undeva izolat. Nu te supara, am

ridicat si eu o problema, trebuie sa ne gandim la orice varianta proasta pentru ca nu folosim masina doar in oras! Oricum am de gand sa incep si eu actiunea la Defender-ul meu (inca nu am timp) si voi avea in vedere tot ce ai expus in topic!

Link spre comentariu

Referitor la electroventilator versus viscocuplare, dezbaterile de pe forumurile din UK sint net in favoarea primei variante;sint unii care chiar nu au deloc ventilator(in Franta) si spun ca nu au nici un fel de probleme cu temperatura motorului.Se pare ca masinile astea sint facute sa indure conditii vitrege(jungla,desert,clima tropicala) iar la noi in zona temperata nu sint prea abuzate(chiar daca avem si noi temp. de 40 garade).

Eu totusi am incredere in electroventilator mai ales ca toate masinile de ultima generatie au acest mod de racire(cu diferenta ca acolo ventilatorul e comandat de computer nu de electro-valva sau altceva).

Termostatul(special pentru acest tip de utilizari-cu tubul acela de alama cu mercur inauntru) l-am introdus in radiator pe la furtunul superior iar partea de contacte e afara.

Nu e cea mai buna solutie,ca mai curge lichid pe acolo si voi trece la o termocupla prinsa cu coliere pentru mai buna etansare.

Cu viscocuplarea poti avea probleme, eu am patit la un Ford Sierra ,la care s-a blocat si apoi s-a rupt lasindu-ma fara racire si ventilator.

Avind in vedere cite electronice are o masina azi, defectarea termocuplei sau a ventilatorului e un risc mult mai mic decit defectarea altor componente(ECU,pompa de alimentare,senzori si altele);si chiar asa daca se strica termocupla poti pune "pe direct" si tot nu ai ramas pe drum.

Vezi site-ul Kenlowe pentru mai multe detalii legate de electro versus visco. Sa ne gindim totusi ca motoarele noastre si accesoriile respective au fost proiectate in anii '90 si ca de atunci cercetarea a mai evoluat si tehnica s-a mai perfectionat, de-aia au aparut solutiile astea constructive, inclusiv la racire.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Sal,

am si eu un Discovery 300 TDI. Stiu ca topicul asta se refera la TD5 dar vreau sa spun atat: am anulat EGR-ul si am spart catalizatorul (fagurele interior) si am simtit clar plusul de putere. Referitor la consum, parca ar consuma mai putin, dar nu sunt inca sigur. E greu de spus. In orice caz, fumul de easpament arata mult mai bine acum.

Bafta,

Matteo

Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare