Big.Ursu Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Am renuntat asta primvara la confortul MRL-urilor automate din motive tehnice - aveau oarece probleme, mai trozneau din cand in cand, dar isi faceau treaba. Asa ca sunt "rezerva-calda" pentru moment, si am pus MRL-uri manuale (AVM). Sambata am facut o revizie completa la etrieri (Fata + Spate), schimbat garnituri, burdufuri, pistonase + discuri frana pe fata. Toate faine si frumoase pana ieri de dimineata cand vrand sa plec dintr-o panta (4x4 usor), masina a plecat un pic greut...ma rog...nimic notabil pana azi-dimineata cand iarasi nu mi-a placut cum s-a comportat intr-o situatie asemanatoare. Asa ca am apelat la ajutorul unui coleg de serviciu si observat ca fata nu trage deloc. Am strabatut repede jumate din calendarul crestinesc sub forma de vorbe de duh, si am desfacut MRL-urile. In afara de oarece gasket in exces pe stanga nu am gasit nimic, iar pe dreapta cand am desfacut, coroana din interiorul MRL-ului mi-a ramas pe planetara. Am scos-o (foarte usor, fara efort), am repozitionat-o in carcasa. inchis si ... am tractiune si pe fata - deocamdata. Intrebarile mele: MRL-ul respectiv mai prezinta incredere ? Sau trebuie sa ma invart de o pereche noua ? NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) Re: MRL-uri AVM Sunt XP - e normal . Sunt HP - cam nasol , i-a sarit bucsa ...sau siguranta ... dar ...sa vedem zise orbu' ! Sunt modelul obisnuit - tot cam nasol , n-are nici bucsa e fer pe fer ... deci .... Niste poze cu problema sunt de mare ajutor la elucidarea dilemei , fie ele facute cu teelespikeru' . Daca sunt normale te ajut cu orice pesa ai nevoie ( nu te costa bani da' te leaga rau la karma ) . Da e oarece silicon gasket in exces ... nu trebuie sa fie deloc in exces , doar putin in locul potrivit poate impiedica bucsa canelata sa nu intre pe dantura corespunzatoare . Si daca ca nu intra , nu intra ... adio tractiune ... ... daca totusi vorbim de mansonul intermediar de cuplare atunci exprimarea initiala a fost incompleta in sensul ca n-a ramas pe planetara ci pe butucul de roata a MRL-ului ... caz in care e doar sarita de pe arcul care o actioneaza , se remonteaza usor ... cerceteaza cu atentie pozitia la liber si apoi intelegi cum se monteaza pe arcul din capac in concordanta cu crestatura din manson si partea lipsa la canelura interioara ( a masonului intermediar ) prin care se leaga de arc ( arcul din capac ) . Cu capacul si mansonul intermediar in mana intelegi imediat ca ai facut tu altele si mai nasoale , am incredre ca sfintii aia invocati te vor calauzi ei ... cumva .... Editat Ianuarie 18, 2016 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Ianuarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Re: MRL-uri AVM Intre timp, i-am dat un tzar si lui @giorgel, l-am dezmortit un pic :) Am dat jos MRL-ul iar...coroana interioara pe planetara, dar abia am scos-o de acolo. Pam pam! Am epuizat si a doua jumatate a calendarului ortodox, am venit in birou si studiat la caldura problema. Arcul (resortul) care impinge/trage acea coroana era sarit de pe canelura interioara a coroanei...dupa vreo 10 minute am reusit sa fixez resortul corespunzator si acum functioneaza in parametri. Dubios este cum a reusit acel resort sa sara de pe caneluri, caci eu am dat jos MRL-urile sambata, dar le-au fixat baietii de la service si nu am fost de fata. Sa le fi cazut pe jos de pe bancul de lucru oare si atunci sa fi sarit resortul ? NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) Re: MRL-uri AVM Nu s-a potrivit la montaj .. si in loc sa invarta de roata sa intre pe caneluri a scos masonul ( iese usor daca tragi de el ... ) , l-a potrivit in butucul de pe roata si i-a pus capacul ... Unii au ei o vorba desprinsa din amaraciunea vietii ... ' daca vrei ceva bun fa-ti singur ' ... Masonul iesea foarte usor daca roteai roata cu 0,5 grade unghiulare . Ungere doar cu putin ulei sau ceva WD40 ... uscate se pot lasa numai in Sahara ... Editat Ianuarie 18, 2016 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Re: MRL-uri AVM Nu-i AVM dar din cate am vazut eu sunt destul de asemenatoare . Zice ceva de pozitia arcului . Poate o fi de acolo . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Re: MRL-uri AVM Principiul e asemanator , internele sunt putintel diferite . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Re: MRL-uri AVM Dupa ce m-am bucurat de un mic puseu de febra pe care l-am utilizat cu succes stand cu ochii pe geam , revin cu cateva recomandari la subiect . ... asa ... foloseste intodeauna pe suruburi o vaselina degripanta ( unsoare cu Cu pentru frane , unsoare cu Ni pentru axele de elice , cu Al pentru ansamble in mediu agresiv ) , in special pe suruburile de la capac . Suruburile capacului se strang moderat la un cuplu chiar mic , doar tin capacul care gazduieste mecanismul melc , ele ( suruburile ) nu suporta nici o alta sarcina si strangerea lor nu face decat sa faca probleme ulterioare ... asta fiind motivul folosirii unei metode pentru antigripare . Daca se blocheaza un surub de la capac nu se mai poate demonta altfel decat prin distrugerea capacului la surubul in cauza si e cam deranj . Adauga in trusa de scule un ( sau mai multe ) bit torx 15 si un bit HEX 8 care sa se potriveasca cu cheia de roti sau ce scula ai in dotare . MRL-ul nu e invincibil ( si Giorgel stie ... sa stieee ... eu nu mai zic ca mi-e rusine ) , trebuie sa ai posibilitatea de a-l inlocui in traseu cu unul din 'stocul vechi' pe care sa-l pui pe LOCK ... Si nu in ultimul rand exerseaza cuplarea de pe capota dupa ce ai iesit pe geam ... ( dar asta n-ai aflat de la mine ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Ianuarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Re: MRL-uri AVM M-am fript odata cand am strans de cele 6 surubele ca innecatul...si numai eu stiu ce am patit pana cand le-am dat jos. Acum nu le mai strang in halul ala. Posibil sa le fi scapat pe jos sau chiar sa fi facut ce ai zis tu...pentru usurinta in montaj. Cum am indoieli asupra faptului ca flacaii ar intelege cum functioneaza MRL-ul....au mers pe principiul "merge si asa". Solo nu aveam cum sa fac lucrarea, din lipsa de conditii ... si am si lipsit vreo 40+ minute... In fine, pana una alta, am verificat cuplare/decuplare...functioneaza. Pe cele automate, le am inca in masina, au obiceiul din cand in cand sa mai trozneasca, dar inca isi fac treaba - le tin pentru situatii maronii. Pe alea le-as reconditiona, daca s-ar putea. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Re: MRL-uri AVM Se pot reconditiona , daca ai un stoc respectabil de altele din care sa alegi piesele necesare . Iarasi din nou , te pot ajuta ... insa nu asa face reconditionarea lor , nu e deloc rentabil , mai ales ca cele de Y61 sunt oarecum evoluate tehnic dar evolutia le-a adus o oarece rezistenta mai mica , au ingramadit toate piesele intr-un singur bloc reducand cateva latimi ... si se monteaza si mult mai usor decat cele de Y60 ( care necesita un timp de montaj mai mare si au piese separate in afara carcasei , altele decat suruburile de prindere pe butuc ) . In schimb , se pot taia la strung , elimina unele parti si rezulta niste flanse fixe de toata mandretea ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate