patroler Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 Salutare baieti!Recent am cumparat o Toyota LC.J90 scurt.Vreau sa incep modificarile.Asi avea nevoie de niste informatii daca ma puteti ajuta:M-am gandit la un kit OME de 5cm pt roti de 33".Mai multi au zis ca nu intra fara un bodylift si decupari.E ceva complicat de a pune bodylift ?E dificil pt.modelul asta?E mai bine un kit de 10cm de la Ironman(daca exista)OK.Jante!Ce ET este necesar pt.jante pe 15'?Am auzit ca si asta e o problema...Jante de 10J intra?Merci mult pt.ajutor!!! Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vily Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 Re: Modificare Toyota LC J 90 pune niste poze Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 Re: Modificare Toyota LC J 90 Jante pe 15 intra doar intoarse (ceaun). Eu cred ca o janta normala pe 15 nu intra nici cu flanse de 50mm, si daca tot pui jante intoarse, vezi ca pivotii nu sunt cei mai fericiti. Se cam smulg sau se foarfeca suruburile ce tin pivotul pe fuzeta. Iar cu 33-uri, trebuie sa ai grija cu reductorul si grupul fata, iarasi, nu sunt foarte "strong"... Ca si firma buna de pivoti inferiori, strainii recomanda "555", costa in jur de 180lei bucata. Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patroler Postat Ianuarie 23, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 Re: Modificare Toyota LC J 90 Jante pe 15 intra doar intoarse (ceaun). Eu cred ca o janta normala pe 15 nu intra nici cu flanse de 50mm, si daca tot pui jante intoarse, vezi ca pivotii nu sunt cei mai fericiti. Se cam smulg sau se foarfeca suruburile ce tin pivotul pe fuzeta. Iar cu 33-uri, trebuie sa ai grija cu reductorul si grupul fata, iarasi, nu sunt foarte "strong"... Ca si firma buna de pivoti inferiori, strainii recomanda "555", costa in jur de 180lei bucata. Merci! Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patroler Postat Ianuarie 24, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Re: Modificare Toyota LC J 90 Merci! Nu stie nimeni pt.jante pe 16" ce ET este necesar sa intre de etriere?Merci! Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HEM Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 (editat) Re: Modificare Toyota LC J 90 Nu stie nimeni pt.jante pe 16" ce ET este necesar sa intre de etriere?Merci! eu am DOTZ pe 16 cu et-20 si sunt ok. Pentru a pune cauciucuri 285 75 16 are siun bodylift , daca ii pui jenti cu et mai mare de -20 iti va atinge la viraj in coltul de jos dinspre usa. Mare atentie cat scoti in afara rotiile- probleme mari din cauza pivotilor inferiori si mai ales la calitatea acestora. Editat Ianuarie 24, 2016 de HEM Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Re: Modificare Toyota LC J 90 eu am DOTZ pe 16 cu et-20 si sunt ok.[ATTACH=CONFIG]257580[/ATTACH] Pentru a pune cauciucuri 285 75 16 are siun bodylift , daca ii pui jenti cu et mai mare de -20 iti va atinge la viraj in coltul de jos dinspre usa. Mare atentie cat scoti in afara rotiile- probleme mari din cauza pivotilor inferiori si mai ales la calitatea acestora. cat ajunge sa coste un pivot inferior de LC pe original ? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 (editat) Re: Modificare Toyota LC J 90 Cam 180 lei firma "555". Asta e japonez si americanii il prefera fata de Moog si alte branduri.... Si daca nu se smulge, se rup suruburile :)) Ieri am aflat ca trebuie stranse la 80Nm, la 100Nm deja stau "in tensiune"... Un american vrea sa produca in masa niste pivoti cu uniball. Sunt cu ochii pe el :al Editat Ianuarie 25, 2016 de Cristian1 Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patroler Postat Ianuarie 25, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 (editat) Re: Modificare Toyota LC J 90 eu am DOTZ pe 16 cu et-20 si sunt ok.[ATTACH=CONFIG]257580[/ATTACH] Pentru a pune cauciucuri 285 75 16 are siun bodylift , daca ii pui jenti cu et mai mare de -20 iti va atinge la viraj in coltul de jos dinspre usa. Mare atentie cat scoti in afara rotiile- probleme mari din cauza pivotilor inferiori si mai ales la calitatea acestora. Merci! Cate cm.de Body ai pus?E ceva complicatie la montaj?La Toyota inca nu am facut!E ff.interesant.Eu momentan am anvelope 265/75/16 si nu atinge.....poate deja are ceva kit de suspensie?Nu asi crede,toate arcurile si amortizoarele sunt ruginite,nu par ceva extra.Dati-mi va rog niste info in legatura de bodylift!In legatura cu jantele,poate le las cele originale si mai primeste un set de flanse de 3-4 cm... Merci!!! Editat Ianuarie 25, 2016 de patroler Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patroler Postat Ianuarie 25, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 (editat) Re: Modificare Toyota LC J 90 Cam 180 lei firma "555". Asta e japonez si americanii il prefera fata de Moog si alte branduri.... Si daca nu se smulge, se rup suruburile :)) Ieri am aflat ca trebuie stranse la 80Nm, la 100Nm deja stau "in tensiune"... Un american vrea sa produca in masa niste pivoti cu uniball. Sunt cu ochii pe el :al Cele inferioare sunt probleme Cristi?Daca afli ceva de rotulecu uniball, te rog da-mi o veste.Merci!!! Editat Ianuarie 25, 2016 de patroler Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Re: Modificare Toyota LC J 90 Da, cei inferiori sunt baiul.... Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dpopescu Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Re: Modificare Toyota LC J 90 Cam care este durata de viata in conditii normale de exploatare (cu anvelope dimensiune standard)? Intreb deoarece doresc sa ma hotarasc asupra achizitionarii unui model asemanator sau a unui Subaru Forester. Masinile for circula 40% din timp pe drumuri forestiere Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Re: Modificare Toyota LC J 90 Nu stiu ce sa zic....pot sa sara si pe asfalt. Depinde de uzura si de calitatea pivotului. Din noiembrie de cand am luat masina, studiez problema asta. Daca apare ceva promitator va spun. Pana acum exista doua solutii: Ori un kit de la Total Chaos, (scump tare), ori pivoti originali Sankei (555) fabricati in Japonia. Circulam cu viteza mica si mai ocolim gaurile :h5 Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patroler Postat Ianuarie 26, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2016 Re: Modificare Toyota LC J 90 Da, cei inferiori sunt baiul.... [ATTACH=CONFIG]257645[/ATTACH] Frumos!!!! Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Ianuarie 26, 2016 Partajează Postat Ianuarie 26, 2016 Re: Modificare Toyota LC J 90 Cam care este durata de viata in conditii normale de exploatare (cu anvelope dimensiune standard)? Intreb deoarece doresc sa ma hotarasc asupra achizitionarii unui model asemanator sau a unui Subaru Forester. Masinile for circula 40% din timp pe drumuri forestiere :ha: :ha: :ha: :ha: omule tu chiar vrei sa compari cacanaria de Forester cu LC 90 ? Scuze dar nu m-am putut abtine , documenteaza -te inainte sa scrii. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Ianuarie 26, 2016 Partajează Postat Ianuarie 26, 2016 (editat) Re: Modificare Toyota LC J 90 Nu stiu ce sa zic....pot sa sara si pe asfalt. Depinde de uzura si de calitatea pivotului. Din noiembrie de cand am luat masina, studiez problema asta. Daca apare ceva promitator va spun. Pana acum exista doua solutii: Ori un kit de la Total Chaos, (scump tare), ori pivoti originali Sankei (555) fabricati in Japonia. Circulam cu viteza mica si mai ocolim gaurile :h5 intreb si eu , nu se poate pune pe fata o punte rigida ? am vazut adaptat asa ceva pe R20 ( Terrano ) sau pe MK2 (Pajero) chiar la noi in tara. Sigur ar merge bine si pe LC 90. Editat Ianuarie 26, 2016 de Irod Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radui Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Re: Modificare Toyota LC J 90 Orice se poate face - intrebarea e daca merita. De curiozitate cat de diferite sunt prinderile de sasiu fata de 120/FJ? Problema acolo e corectata in plus gasesti multe variante after market/heavy duty pentru in US pentru ele. TLC KDJ120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Re: Modificare Toyota LC J 90 Pe unele Toyota seria 70, dupa 90 se gaseste punte rigida cu raportul 4.1 pe masinile cu motor de 3.0, doar ca au grupul pe dreapta... @radui, am cautat si eu ceva informatii despre suspensia de 120 sau hilux 2006+ dar nu am gasit nimic. Trebuie sa se potriveasca tot, brate, fuzeta, planetare... @patroler, ti-am poluat topicul :op Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HEM Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 (editat) Re: Modificare Toyota LC J 90 Stabiliti intai pentru ce va trebuie masina strada mai mult sau offroad la greu. O revizie generala in care sa schimbati cu piese de preferat de origine ( nu cele de la Toyota Romania) este intotdeauna bine venita si te scapa de multe probleme, mai ales daca este facuta si de un service care chiar cunoaste cu adevarat Toyota. Multi cunosc, dar putin se pricep intradevar sa schimbe macar o banala bucsa, care poate creea multe probleme. Pivotii inferiori si cutia de transfer sunt pct slabe ale modelului care pe pot face sa vi pe platforma. Cutia de transfer - pana sa se strice da semne de obicei -se aude lantul -sau daca ramai fara ulei- pare un pic subdimensionata-daca o compari cu cea de Mitsu e de 3 ori mai subtire ca dimensiui. Problema ar fi rezolvabila elegant cu o cutie de trasfer si o cutie de viteze de J120- scade si consumul binisor. Suspensia se poate schimba cu o suspensie mai buna si mai inalta -de recomandat daca cea veche e dusa - cea de origine fiind mai scumpa decat cele care modifica inaltimea. Body liftul -acum nu l-as mai pune- daca iei o suspensie cat mai inalta- un 32" la cauciucuri e suficient Jenti pe 16 cu u -20, -25, max -30, numai ca jenti veti gasii mai mult pe -20. Daca sunt prea late vor atinge rotile in pasajul de la usa -trebe ciocanit etc, etc- si in teren iti face geamurile laterale ca dracu. La motoare -eu am preferat D4D -cu 165cp din fabrica-daca sunt toti acasa sunt sufficienti, i-am pus si power box- care pacaleste calculatorul si ii mai da ceva cai, dar si fum negru -pana la urma m-am asigurat ca-i are pe cei originali si a fost sufficient. Alti prefera motorul de 125 cp cu injectoare mecanice si cu sau fara intercooler, au fost unele cu intercooler cu 140cp. Se simte diferenta de putere intre cele 2 motoare cat si consumul-putin mai mic la D4D, dar cutia si transferul de J120 poate face minuni. Cine vre punte rigida isi ia masina cu punte rigida -modificarile sunt destul de complicate si costisitoare. In teren conteaza ff mult tipul de cauciuc pe care il ai -daca nu ai aderenta pe cauciuc poti sa o inalti si 2m si sa ai si motor de 300cp ca tot degeaba. Vrei noroi si balaceala -Simex, vrei strada etc AT sau strada - in ambele cazuri sunt diferente mari cand treceti in partea cealalta. Conteaza si piesa dintre volan si scaun, cum abordezi fiecare situatie-dar asta este alta discutie. Modelul nu e nici mai bun si nici mai prost decat alte masini de teren-are cateva kikite si daca esti un pic atent la ele se rezolva. In nici un caz nu se amesteca cu crossovere sau alte tartacute care sunt facute pt urcat o bordura vara ca iarna raman agatate. J 90 sau J95 nu este o masina ff comoda de drum lung, stai cam incomod in scaune , J120 sau J150 -alta clasa la drum lung. Consumul nu are rost sa-l discutam-este pe masura a ce faceti cu masina-dar sigur ajungi acasa. Editat Ianuarie 27, 2016 de HEM Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Re: Modificare Toyota LC J 90 Eu urmaresc siguranta, sa nu raman in 3 roti, mai ales ca fac naveta cu masina asta la Sibiu. Prin octombrie anul trecut am patit-o cu masina mai strasnica decat Prado, si nu doresc la nimeni sa urce o masina de 2 tone pe platforma in 3 roti.... In rest ne place mult masina, daca s-ar potrivi suspensia de J120 sa scapam de pivotii asta delicati, ar fi lux ! Pentru off-road avem alta conserva :grin: Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HEM Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Re: Modificare Toyota LC J 90 Eu urmaresc siguranta, sa nu raman in 3 roti, mai ales ca fac naveta cu masina asta la Sibiu. Prin octombrie anul trecut am patit-o cu masina mai strasnica decat Prado, si nu doresc la nimeni sa urce o masina de 2 tone pe platforma in 3 roti.... In rest ne place mult masina, daca s-ar potrivi suspensia de J120 sa scapam de pivotii asta delicati, ar fi lux ! Pentru off-road avem alta conserva :grin: Pivotii nu sunt delicati-majoritatea au pivotii originali de 15 ani-daca ii schimbi la un service unde stiu sa- i schimbe si ii mai iei si originali( aprox 200 eu) -inca 10 ani nu sunt probleme. Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Re: Modificare Toyota LC J 90 OK..... Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dpopescu Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Re: Modificare Toyota LC J 90 :ha: :ha: :ha: :ha: omule tu chiar vrei sa compari cacanaria de Forester cu LC 90 ? Scuze dar nu m-am putut abtine , documenteaza -te inainte sa scrii. Sunt curios cum ai ajuns la concluzia ca Subaru Forester este o "cacanarie"! Care a fost sursa de documentatie??? Eu din cate am citit si auzit par masini foarte bune si fiabile (si nu-si pierd rotile pe forestiere) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patroler Postat Ianuarie 31, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Re: Modificare Toyota LC J 90 Pe unele Toyota seria 70, dupa 90 se gaseste punte rigida cu raportul 4.1 pe masinile cu motor de 3.0, doar ca au grupul pe dreapta... @radui, am cautat si eu ceva informatii despre suspensia de 120 sau hilux 2006+ dar nu am gasit nimic. Trebuie sa se potriveasca tot, brate, fuzeta, planetare... @patroler, ti-am poluat topicul :op Nici o problema!Ma bucur pt.info. :-) Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patroler Postat Ianuarie 31, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Re: Modificare Toyota LC J 90 Ma intereseaza ce ulei si cat intra i n cutie,reductor etc.Merci! Inca o mare problema la modelul respectiv e suportul de troliu.Capatul sasiului din fata e destul de scurta+e prea joasa.Troliul ar trebui sa fie cat mai sus....!Daca aveti idei...Merci! Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate