Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Imi trebuie factura service schimbat bloc motor

panoramasecret

Postări Recomandate

Salutare,

Am schimbat blocul motor si ca sa il trec in carte pentru RAR am nevoie de o factura pentru schimbat bloc motor de la un service autorizat RAR. Din cate am inteles service-ul trebuie sa aiba "licenta" sau ceva asemanator pentru marca auto la care a facut schimbare Daihatsu in cazul meu. Ma poate ajuta cineva? Please...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Imi trebuie factura service schimbat bloc motor

Mai bine dai din urechi si treci in carte "fara serie motor".

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Da, parca asa este, sa treci chiar si fara serie trebuie act de la service.

Cine a schimbat motorul?

Nu stiai ca o sa te lovesti de serie?

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Da, parca asa este, sa treci chiar si fara serie trebuie act de la service.

Cine a schimbat motorul?

Nu stiai ca o sa te lovesti de serie?

Initial am inteles ca orice factura de la orice service precum ca s-a schimbat blocul motor seria x cu blocul motor seria y e suficient. Ulterior am aflat ca nu e chiar asa. Schimbarea am facut-o printr-un prieten, nu mi-as fi permis sa o fac la un service autorizat etc.

Link spre comentariu

Salut. De cand e regula asta cu factura?eu stiam ca te duci la rar si iti trece seria noului motor in carte, atata timp cat e acelasi tip de motor.

Sau mai degraba rezolvai cu "fara serie" ca sa fie mai simplu. Ciudat

Link spre comentariu

Salut. De cand e regula asta cu factura?eu stiam ca te duci la rar si iti trece seria noului motor in carte, atata timp cat e acelasi tip de motor.

Sau mai degraba rezolvai cu "fara serie" ca sa fie mai simplu. Ciudat

I-auzi. Pai maine pun si eu in fundul curtii alt motor, apoi ma duc la RAR fudul si le zic: "Salut baieti, taman ce-am schimbat motorul singur-singurel, n-am acte n-am nimic, scrieti si voi seria asta in carte, dar mai bine nu, lasati liber. Si mai repejor, ca ma grabesc".:ha::ha: Ce crezi ca vor zice acei baieti?

Bre, am schimbat vreo doua motoare, adica nu eu ci reprezentanta, si tot ei au facut paper-work-ul cu RAR-ul, fara serie. SI la "fara serie" tot trebuie sa isi asume cineva ca a pus ce trebuie acolo.

Link spre comentariu

Cosmin, arunca un ochi pe site la RAR si o sa vezi ca motorul trebuie schimbat in service ''autorizat'' cu factura si blabla.Din aceasta cauza inca prefer sa merg cu 100 km/h si nu cu 140 km/h si o sa trag de motorul asta pana face poc dar vad ca nu face :))))

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Problema cu trecutul in carte la RAR ii mai spinoasa decat se crede,va spun din propie patanie,,,,

- daca vrei sa schimbi motorul ,ii ok dar noul motor trebuie sa treaca testul de noxe, si sa bata in parametri lor iar toata tevatura asta trebuie insotita si de factura de achizitie a noului motor.

amintirile cele mai frumoase le am din........vise.
Link spre comentariu

Ehh dai un pic din coate si cu $ daca ai timp si $, faza e ca la Bucuresti s-a imputit treaba au aparut o gramada de ''ingineri'' tineri pe la RAR si cum apare cate o vechitura care mai are si ceva modificari cum ii cauta cate ceva in plus.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

faza e ca la Bucuresti s-a imputit treaba

Omu poate merge si in alte orase unde legea veche ($) e inca in vigoare.

Eu am dus parca o copie dupa cartea masinii donatoare ( sau talon ) si nu mi-a trebuit nici o hartie de la service. Am avut acelasi motor.

Noxele se fac daca cumva se schimba incadrarea euro. ( o sa para ciudat dar s-a intamplat , desi e acelasi motor, treaba patita )

In concluzie cauta provincia si oamenii au mai putina aroganta si mai multa intelegere.

Editat de danciucu
XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

Iti trebuie o adeverinta de la un service autorizat precum ca s-a schimbat motorul cu seria XXXXX cu un altul cu seria XXXXXX , eventual devizul de montaj si factura . Daca nu ai un prieten pe la un service , treaba asta se poate sa te coste ceva .....

Dupa asta motorul nou trebuie sa treaca testul de noxe la RAR conform normei euro la care este incadrat , daca nu vrei sa pierzi timp degeaba , fa testul din timp la orice statie ITP .

Atentie , codul de motor ( ex. AXR , K9K-K7 , etc ) trebuie sa fie IDENTIC cu cel vechi care este scris in cartea de identitate altfel nu se poate .

Iti recomand sa stergi seria de pe blocul motor nou ( atentie sa nu stergi si codul de motor ) , astfel incat sa ti-l treaca in carte MOTOR CODUL XXX - FARA SERIE , astfel scutesti o eventuala situatie similara si in plus nu o sa se mai oboseasca aia la ITP sa o caute .

Acte pt. provenienta blocului nou nu iti trebuie , eventual dai o declaratie pe propria raspundere ca nu e furat , etc .

Link spre comentariu

Iti trebuie o adeverinta de la un service autorizat precum ca s-a schimbat motorul cu seria XXXXX cu un altul cu seria XXXXXX , eventual devizul de montaj si factura . Daca nu ai un prieten pe la un service , treaba asta se poate sa te coste ceva .....

Dupa asta motorul nou trebuie sa treaca testul de noxe la RAR conform normei euro la care este incadrat , daca nu vrei sa pierzi timp degeaba , fa testul din timp la orice statie ITP .

Atentie , codul de motor ( ex. AXR , K9K-K7 , etc ) trebuie sa fie IDENTIC cu cel vechi care este scris in cartea de identitate altfel nu se poate .

Iti recomand sa stergi seria de pe blocul motor nou ( atentie sa nu stergi si codul de motor ) , astfel incat sa ti-l treaca in carte MOTOR CODUL XXX - FARA SERIE , astfel scutesti o eventuala situatie similara si in plus nu o sa se mai oboseasca aia la ITP sa o caute .

Acte pt. provenienta blocului nou nu iti trebuie , eventual dai o declaratie pe propria raspundere ca nu e furat , etc .

si cei care pun pe patroale motoare de 3000 bmw , cum le trec in carte , ca nu mai are treaba seria si codul motor ?

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

si cei care pun pe patroale motoare de 3000 bmw , cum le trec in carte , ca nu mai are treaba seria si codul motor ?

nu le trec....

Link spre comentariu

Factura de achiziție nu trebuie, asta în mod sigur.

Ajunge o declarație pe proprie răspundere.

Despre motoare de alt tip se poate intr-un singur mod, se reomologheaza toată mașina cu noul motor, asta presupune teste dinamice etc, e ca și cum ai fi un producător de mașini și scoți un nou model. Credeți ca e rentabil ?

Link spre comentariu

Poate ca la tine nu trebuie in zona, dar la Bucuresti e musai factura de cumparare a motorului. :)

Bucuresti , sau oricare zona , regulile ar trebui sa fie peste tot la fel ! Astea sunt pe rarom.ro , asa ca inchidem polemica !

Actele necesare sunt:

actele motorului pe care doriti sa il montati pe autovehicul sau macar o declaratie notariala pe propria raspundere ca nu e furat;

actul de identitate (CI/BI) al detinatorului vehiculului;

cerere de activitate Registrul Auto Român (R.A.R.) - cerere tip;

cartea de identitate al vehiculului;

adeverinta din partea atelierului autorizat care a efectuat inlocuirea motorului.

Link spre comentariu

Omule, eu vorbesc din experienta ca am schimbat motorul la Feroza, nu din ce scrie pe site si din auzite de la.vecini. :) si asta in Bucuresti.

Dar ma rog, n are sens sa continui discutia. Sanatate

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare