Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Posesor de Grand Cherokee 06

DonHacker

Postări Recomandate

Va salut.

De cateva zile am achizitionat un Jeep Grand Cherokee 2006 3.0 CRD.Avand o varsta,masina are mici probleme,pe care sper sa le rezolv pe rand.Masina o voi utiliza pe drumuri neasfaltate si forestiere,nu am de gand sa fac off road extrem cu ea.

In primul rand vreau sa ii schimb cauciucurile cu 4 buc noi de Goodyear Wrangler Hp Allweather 4x4,fiindu-mi recomandate de o firma de anvelope din oras.

Pe partea dreapta fata simt o bataie cand intru in gropi cu viteza mai mare,iar volanul sta putin in dreapta,suspectez ca ar fi planetara ?

La o viteza de peste 100 km/h cand franez simt usor ca trepideaza masina,ceea ce cred ca ar putea fi discurile de frana ovalizate.

Imi apare in bord avertizare pentru presiunea in pneuri,nu stiu cum se face resetarea.Pe diagnoza nu mi-a aparut sa fie dus vre-un senzor.

Vreau sa ii pun faruri cu lupa + xenon.A mai facut cineva aceasta modificare ? Am vorbit cu cineva si a zis ca e destul de riscant de taiat plasticul si lipit la loc.

Poate sa-mi recomande cineva vreun service/mecanic care are habar de marca asta,in Oradea? La Autosiena fac doar vanzari de Jeep nu si service specializat.

Numai bine !

Editat de DonHacker
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Posesor de Grand Cherokee 06

Discurile de frana iti bat cand ataci frana . Probabil ca ai rotile dezechilibrate sau cu uzura inegala . Planetara iti face urat la virat in loc . Daca virezi stanga/dreapta si nu face , nu-i planetara .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

daca nu ai senzorii de presiune pe janta o sa iti dea eroarea asta mereu, asa patesc eu pe rotile de iarna care nu au, rotile de vara au senzori, cand te avertizeaza..le mai umflii :P. cat despre faruri, eu nu m as baga.

Link spre comentariu

Masinuta a fost la service,am de schimbat cateva bucsi pe fata/spate,un pivot fata,un capat de bar,cablu frana de mana,cea mai nasoala chestie e ca trebuie sa schimb si o bucsa(din cate am inteles) de la diferential fata (de aici se auzea zgomotul acela ciudat cand acceleram/franam tare),piesa originala de vreo 350 RON,manopera ? (am fost la 3 service-uri in oras si nici unul nu se incumeta sa mi-o schimbe din cauza ca e prea mult de lucru cica,trebuie desfacuta toata partea fata,diferential,etc).

Am fost placut surprins ca pe tester nu are nici o eroare,km nu sunt umblati la ei,test amortizoare ok,cutia ok,planetarele ok.

Mi-a mai aparut o mica problema,am ramas cu ea impotmolit si cand am fortat sa ies din noroi,am tras tare de volan dreapta,am accelerat si imediat dupa aceea cand am ajuns pe asfalt se aude un zgomot la pompa de servo cand virez rotile pe loc.La service mi-au zis ca e clar pompa servo si am programat-o la niste baieti sa o serviseze saptamana ce urmeaza.Una noua e vreo 1100 RON.

Volanul statea intr-o parte din cauza uzurii neuniforme la anvelopele fata :hm , greu a fost sa imi dau seama :grin:

Presiunea din pneurile de pe partea stanga nu mi-o citeste din cauza ca sunt duse valvele (sunt niste valve speciale,vreo 300 RON bucata,am zis pas momentan)

Saptamana asta am mers cu ea numai prin oras,consum 10,5%,care mi se pare foarte ok.

Link spre comentariu

Masinuta a fost la service,am de schimbat cateva bucsi pe fata/spate,un pivot fata,un capat de bar,cablu frana de mana,cea mai nasoala chestie e ca trebuie sa schimb si o bucsa(din cate am inteles) de la diferential fata (de aici se auzea zgomotul acela ciudat cand acceleram/franam tare),piesa originala de vreo 350 RON,manopera ? (am fost la 3 service-uri in oras si nici unul nu se incumeta sa mi-o schimbe din cauza ca e prea mult de lucru cica,trebuie desfacuta toata partea fata,diferential,etc).

Am fost placut surprins ca pe tester nu are nici o eroare,km nu sunt umblati la ei,test amortizoare ok,cutia ok,planetarele ok.

Mi-a mai aparut o mica problema,am ramas cu ea impotmolit si cand am fortat sa ies din noroi,am tras tare de volan dreapta,am accelerat si imediat dupa aceea cand am ajuns pe asfalt se aude un zgomot la pompa de servo cand virez rotile pe loc.La service mi-au zis ca e clar pompa servo si am programat-o la niste baieti sa o serviseze saptamana ce urmeaza.Una noua e vreo 1100 RON.

Volanul statea intr-o parte din cauza uzurii neuniforme la anvelopele fata :hm , greu a fost sa imi dau seama :grin:

Presiunea din pneurile de pe partea stanga nu mi-o citeste din cauza ca sunt duse valvele (sunt niste valve speciale,vreo 300 RON bucata,am zis pas momentan)

Saptamana asta am mers cu ea numai prin oras,consum 10,5%,care mi se pare foarte ok.

in bucuresti consumul meu este de la 14 in sus....parerea mea ar fi sa te duci la o reprezentanta jeep, adica autoitalia, sa vada si ei daca problema este de la diferential, pentru un control de rampa nu poate sa iti ia o avere.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Salut

DonHacker nu stiu daca ai rezolvat problemele dar sfatul meu este sa schimbi cele trei bucse de la diferential fata sunt 2 in partea de sus care sunt mai greu de schimbat pentru ca necesita demontarea diferentialului de pe masina lucru care nu este deloc greu de facut in service singura atentie trebuie sa o aiba la partea lunga a dif. Iar bucsa de jos aceea este in jur de 400 lei pe original. Mare atentie si la mufa elecrtica de pe dif. trebuie deconectata prima ca sa fi sigur ca nu o rupi.

La pompa de servo daca sigur este dusa trebuie schimbat tot lichidul care este cam 250 lei litru. Obligatoriu spalat tot circuitul la montarea pompei reparate. Motivul acestei operatiuni: este un circuit complex acelas lichid de sevo se foloseste la ventilatorul de racire al motorului acesta este hidroelectric, nefolosirea lichidului original duce la defectarea intregului sistem servo plus aceste ventilator.

Link spre comentariu

Salut

DonHacker nu stiu daca ai rezolvat problemele dar sfatul meu este sa schimbi cele trei bucse de la diferential fata sunt 2 in partea de sus care sunt mai greu de schimbat pentru ca necesita demontarea diferentialului de pe masina lucru care nu este deloc greu de facut in service singura atentie trebuie sa o aiba la partea lunga a dif. Iar bucsa de jos aceea este in jur de 400 lei pe original. Mare atentie si la mufa elecrtica de pe dif. trebuie deconectata prima ca sa fi sigur ca nu o rupi.

La pompa de servo daca sigur este dusa trebuie schimbat tot lichidul care este cam 250 lei litru. Obligatoriu spalat tot circuitul la montarea pompei reparate. Motivul acestei operatiuni: este un circuit complex acelas lichid de sevo se foloseste la ventilatorul de racire al motorului acesta este hidroelectric, nefolosirea lichidului original duce la defectarea intregului sistem servo plus aceste ventilator.

Eu vreau sa schimb bucsile de la diferential,problema e ca nu am gasit service in Oradea care sa se incumete sa le schimbe.

Pompa servo am inlocuit-o (cost total 1100 RON cu manopera cu tot).

Masinuta se prezinta ok pana acuma.Azi am facut 5000 km cu ea de cand o am.Cauciucurile nu mi-au venit inca,sper saptamana asta sa le ajunga.

Am schimbat bucsi,pivoti,ceva brate fata-spate (nu mai stiu exact care) dar am avut total 2450 RON cu manopera cu tot.

Am modificat farurile,am pus bec cu lupa si xenon (se comporta f ok)

Per total,pana acuma sunt multumit de jucarie.

Link spre comentariu

Salut,

sunt proaspatul posesor al unui Grand Cherokee 2007 3.0 CRD. Maasina nu este inca inmatriculata dar acest lucru se va intampla in urmatoarea saptamana. Am facut cu ea un scurt test drive si am ramas placut surprins de cat de fin toarce motorul si ca este sprintena in comparatie cu greutatea ei.

Acum, avand ceva anisori, as vrea sa merg in service sa ii schimbe toate lichidele si eventuale alte piese precum si sa ii fac o scanare de soft -erori etc. Imi puteti recomanda un service de incredere? Inteleg de pe discutiile pe forum ca domnul Marian Lupu ar fi persoana potrivita, dar postul citit cu numarului dansului de contact are ceva vechime. Mai este de actualitate?

O zi frumoasa va doresc!

Link spre comentariu

Salut,

sunt proaspatul posesor al unui Grand Cherokee 2007 3.0 CRD. Maasina nu este inca inmatriculata dar acest lucru se va intampla in urmatoarea saptamana. Am facut cu ea un scurt test drive si am ramas placut surprins de cat de fin toarce motorul si ca este sprintena in comparatie cu greutatea ei.

Acum, avand ceva anisori, as vrea sa merg in service sa ii schimbe toate lichidele si eventuale alte piese precum si sa ii fac o scanare de soft -erori etc. Imi puteti recomanda un service de incredere? Inteleg de pe discutiile pe forum ca domnul Marian Lupu ar fi persoana potrivita, dar postul citit cu numarului dansului de contact are ceva vechime. Mai este de actualitate?

O zi frumoasa va doresc!

Daca ai vrut sa spui Marius Lupu, nu este omul tau.Este axat pe benzinare . nu are treaba cu mercedes de 3.0 si modelul tau.

Mergi la Casa Auto.Mergi la orice service care stie cu Mercedes si probleme specifice.

Pentru partea de jeep- cauta info si invata singur.....

spor!

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare