MihaiK Postat Februarie 7, 2016 Partajează Postat Februarie 7, 2016 Salut, vreau sa intreb si eu cum bate o volanta cu masa dubla defecta? Cum iti dai seama ca e defecta? Am citit aici pe forum si pe diferite situri diferite pareri, cum ca ar trebui sa sune a zornait metalic cand e defecta, ca ar bate in pedala de ambreiaj cand e apasata mult in profunzime, alte surse zic ca se simte bataia cand apesi foarte putin pedala de ambreiaj, dar nimic concret totusi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 Re: Volanta cu masa dubla La un Mondeo 2.0 Tdi, 2006, tremura pedala de ambreiaj la relanti. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 Re: Volanta cu masa dubla Iti dai seama daca intelegi constructa unui volan bimasic . Volantul acesta este facut din doua placi , puse una peste cealalta , cu niste arcuri foarte puternice in interior si sunt gandite sa ofere o anume elasticitate in preluarea cuplului motor . Arcurile discului clasic de ambreiaj au o cursa mult prea mica pentru a realiza acest lucru si , cel mai important , nu beneficiaza de o inertie , efectul cuplarii fiind aproape instant . Volantul bimasic lucreaza permanent m nu numai la schimbarea treptelor de viteza . De aici poate aparea un indiciu despre manifestarile unui volant defect. Motorul are o anumita elasticitate insa simti imediat la utilizare daca nu mai ai acele arcuri functionale din volant . La plecarea de pe loc , unde rupi inertia masinii , cuplarea se va face brusc daca volantul este intepenit . De obicei se rupe unul sau chiar toate arcurile si partile volantului nu mai revin in pozitia corecta , adica cu arcurile destinse ci raman intepenite de bucatile rupte de arc si in acest caz nu mai beneficiezi de nici o elasticitate. Deci , o masifestare este plecatul dardait de pe loc. Atunci cand volantul nu mai lucreaza corect , socurile sunt preluate de celelalte componente ale kitului de ambreiaj si merg pana in cutie . Mersul cu volant stricat mult timp ( sau care nu este in parametri optimi ) poate genera defectiuni majore in cutia de viteze. Daca cele doua placi ale volantului fuleaza , si-au facut joc la prinderea centrala , este clar ca nu mai dureaza mult si se rupe ceva . In aceasta situatie manifestarile sunt mai blande si apar sporadic si in situatii total diferite pentru ca depinde de deplasarea placilor si unde se intepenesc arcurile . Volantul care bate din cauza uzurii prinderii celor doua placi , de obicei revine la loc , adica este relativ functional ca si functie de a prelua socurile generate de cuplul motor , dar in timp din cauza spatiului creat intre placi , arcurile ajung in pozitii nepotrivite si se rup sau se intepenesc . Testul cel mai concludent este plecatul mai sportiv de pe loc cu masina banuita ca ar avea probleme. dupa aceea te dai jos si pleci pe loc cu alta masina , care nu are problema respectiva. Vei sesiza imediat diferenta . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 Re: Volanta cu masa dubla La relanti motorul se balbaie, ca si cum ar functiona in 3 cilindri. Dai un spritz si isi revine. Asta a fost simptomul de volanta bimasica defecta, la Patrolul meu. O am in pod. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Februarie 8, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2016 Re: Volanta cu masa dubla Im sfarsit! Explicatii si exemple pertinente! Multumesc @FordRanger asta inseamna ca masinile cu volant bimasic nu au disc de ambreiaj cu element elastic, "disc cu arcuri"? Sau ma gandesc ca e de la masina la masina, de la domeniu de utilizare la altul, unele au unele nu au. Ma gandesc ca aici poate aparea confuzia, daca bate la demaraj din cauza volantei sau din cauza discului de ambreiaj care bate asemeni volantei cand arcurile sunt uzate/rupte/dizlocate. Un exemplu gasit cautamd informatii pe internet: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 Re: Volanta cu masa dubla Ai intuit foarte corect. Discul de ambreiaj al unui kit cu volant bimasic nu mai are acele arcuri . Arcurile au fost mutate in volant. Discul mai are rolul doar de a prelua frictiunea inerenta cuplarii cu ajutorul materialelor de frictiune de pe ambele parti ale discului , insa elasticitatea o dau acum arcurile din volantul bimasic . In principiu , daca ai probleme , va trebui sa dai jos cutia si vei sesiza imadiat daca volantul este plecat de la loc si intepenit ( adica nu mai revine in pozitia cu arcurile destinse ) . Foarte rar se intampla ca problema sa fie in placa de presiune si numai in ea , celelalte componente sa fie ferite . De obicei , volantul este partea cea mai slaba a kitului ( la varianta cu volant bimasic , la kitul cu volant normal volantul este cea mai putin generatoare de probleme parte ). Intotdeauna, volantul bimasic este componenta cea mai scumpa a kitului , celelalte fiind sesizabil mai omenoase la pret. De aceea este bine sa schimbi tot kitul daca dai jos cutia. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 Re: Volanta cu masa dubla Ai intuit foarte corect. Discul de ambreiaj al unui kit cu volant bimasic nu mai are acele arcuri . Arcurile au fost mutate in volant. . Nu intotdeauna. Discul care era pe Patrol cand s-a bulit volanta avea arcuri. Il am si pe asta in pod:grin:. De fapt, discul vechi de pe bimasica si discul nou, din setul cu volanta simpla, sunt identice si la fel. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 Re: Volanta cu masa dubla Nu am vazut cum arata kitul de Patrol. Kiturile de care m-am lovit eu erau toate cu disc fara arcuri . Cam cat tine un volant bimasic la Patrol ? Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 Re: Volanta cu masa dubla Un propietar de 3.0 spunea ca a schimbat volanta si discul in garantie la 80k si ceva , la timpul ala avea aproape 400K si nu am veste ca ar fi probleme . Stiu alte cateva 3.0 cu peste 300K km si n-ar probleme de volanta , si cateva 2.8 care si ele merg linistite . Stiu si una 3.0 la 270K km care e la a doua volanta dar omu' e strain de mecanica , vanator pe mosia lui . Discul de Y61 cu 2.8 cu DMF ( Exedy ) este asemanator ( si identic - vorba lu' un nene ) cu cel de Y60 ( Exedy ) - aceleasi arcuri cu aceleasi marcaje , aceasi grosime , aceasi bucsa , aceasi decalare ... desi au coduri diferite . Masina ( Y60 ) care este echipata cu disc de Y61 pentru bimasica merge de ceva timp asa si nu are nici un simptom ca ar sughita purceaua , motivul montarii aceastui disc a fost pretul ( 270 lei Exedy pentru Y61 vs 650 lei Exedy pentru Y60 ) . Am observat mai demult asemanarea , le-am adus pe amundoua si le-am pus unul langa celalalt si am luat decizia logica . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 Re: Volanta cu masa dubla in general volanta bimasica e folosita pentru ca filtreaza mult mai bine aciclismul motor, indiferent cati cilindri are motorul aciclismul e prezent in valori mai mari sau mai mici in rest...sunt povesti si motive pe care un anume producator lea gandit cand a facut acel motor. un motor cu volant bimasic e mai echilibrat prin simplul fapt ca e mai filtrat de orice e parazit, e mai putin zgomotos in functionare, modurile proprii de vibratie sunt rupte in doua pt ca avem defapt doua sisteme masa amortizor acolo si bineinteles decalarea acestor Frecvente sau armonice cum sunt numite :) sunt decalate pe diagrama Campbell :) astfel incat acestea sa nu se suprapuna peste armonica de ordin 2 la motorul de 3 litri sau la armonica nr 3 la cel in 6 linie :) deasemenea stiu si eu cativa care pe Y61 au pus volanta simpla de Y60 si aici ma refer la clasicul motor de 2,8 :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate