Optimus Postat Februarie 15, 2016 Partajează Postat Februarie 15, 2016 Am urmatoarea situatie: motor care functioneaza perfect, pana cand cedeaza niste oringuri la injectoarele de benzina, montate gresit, adica altele decat cele care trebuiau. Merg la reprezentanta sa le schimb, si sa fiu sigur ca se pune ceea ce trebuie, se schimba si alte garnituri cu ocazia "deschiderii" motorului. Deci totul ok. Numai ca la plecare, dupa cateva sute de metri, se aprinde check engine, revin la service, se face test si rezulta cod eroare P0304 - Cylinder 4 Misfire Detected. Se verifica din nou, se schimba fisele intre cilindrii 4 si 5, dar apare aceeasi eroare, tot pe cilindrul 4. Si face la fel, atat pe GPL cat si pe benzina, cu mentiunea ca pe benzina dureaza putin mai mult pana se aprinde check engine-ul, adica in loc de cateva sute de metri pot face 4-5 km. Simptome: o usoara senzatie de pierdere de putere, mai ales pe accelerare, o usoara vibratie intre 80-100 km/h, si ceva tremur la relanti. Am lasat situatia asa, crezand ca poate sunt de vina bujiile si/sau fisele pe care nu le-am schimbat deloc de cand am masina, adica vreo 40000 km. Acum am schimbat bujiile si fisele, si in continuare se aprinde check engine-ul, tot pe cilindrul 4. Am facut test cu alta bobina, la fel... Am facut test cu alt debitmetru de aer, la fel... Nu trage aer fals... Acum ca am schimbat bujiile si fisele, simptomele sunt si mai slabe, daca nu s-ar aprinde check engine-ul as zice ca masina nu are nimic... Daca nu as fi putut face comparatia cu "inainte", poate ca nu as fi observat mai nimic in afara de martorul din bord. Cand am cumparat masina s-a facut si un test de compresie si a iesit ok... Are cineva idee ce ar mai putea fi? O fi simpla coincidenta cu lucrarea de la reprezentanta, sau au bulit aia ceva pe acolo la demontare/montare? Multam fain! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mpopescu Postat Februarie 15, 2016 Partajează Postat Februarie 15, 2016 Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? Buna seara, Nu vreau sa te sperii, dar inteleg ca ai facut test de compresie acu' 40.000, pana sa tot desfaci mai incearca sa-i mai iei compresia odata si macar stai linistit sau te intristezi mai tare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kimi Postat Februarie 15, 2016 Partajează Postat Februarie 15, 2016 Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? Cylinder Misfire Detected poate aparea in cazul in care amestecul dintr-un cilindru nu arde corespunzator , din experienta este cauzat de urmatoarelor probleme : - bujii - fise - bobine de inductie - injectoare - lipsa compresie pe cilindrul respectiv ( supape , etc ) Cea mai simpla rezolvare este permutarea elementelor suspectate , de pe un cil pe altul , ex. in cazul tau : bujie 4-1 , injector 4-3 , bobina ( daca se poate ) 4-2 , sterge erorile si daca eroarea apare iar pe cil 4 este clar o problema de compresie . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Februarie 15, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2016 Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? - bujii - fise - bobine de inductie Au fost schimbate bujiile si fisele cu unele noi, iar bobina inlocuita cu una de pe alta masina, dar degeaba. Au fost schimbate si intre ele. - injectoare Face la fel si pe GPL, deci cu alte injectoare decat cele de benzina, de unde concluzia ca nu e din injectoare. - lipsa compresie pe cilindrul respectiv ( supape , etc ) La asta am ajuns sa ne gandim si noi, poate nu mai lucreaza cum trebuie supapele alea... Mai banuim si ceva fire cu contact slab... @ Mpopescu: Daca e compresia slaba pe 4, cat de tare sa ma intristez? :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mpopescu Postat Februarie 15, 2016 Partajează Postat Februarie 15, 2016 Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? Cat de tare se poate bucura un om nevoit sa dea chiulasa jos, in cazul cel mai nefericit cand apar discrepante mari intre valorile masurate, daca in ture zici ca nu se simte ca ar pierde putere, poate scapi usor cu o supapa-doua, daca e mai jos la segmenti-piston-cilindru................mai bine nu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Februarie 15, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2016 Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? Mda... Sincer, motorul trage foarte bine, si daca n-as putea face comparatie fata de cum era inainte, n-as zice ca ar avea ceva. Eu ma gandesc ca poate au bulit aia la reprezentanta ceva cand au montat oringurile alea. Am banuit bujiile si fisele deoarece facusem 36000 km cu ele si nu stiu cand au fost schimbate ultima data la olandez. Cred ca asta o sa mai facem, un test de compresie... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 15, 2016 Partajează Postat Februarie 15, 2016 Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? Ce tester ai pus pe masina? consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mpopescu Postat Februarie 16, 2016 Partajează Postat Februarie 16, 2016 Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? Daca la cilindrul care iti face zile fripte, compresia e cu 10-20% mai mica decat la ceilalti fratiori, eu as lasa motorul nedesfacut si as incerca sa-i mai iau din gaz pe cilindrul respectiv (asta la un gepelist care se pricepe si are chef sa-si sparga capul cu masina ta), nu e cea mai inginereasca solutie e o lautarie care s-ar putea sa functioneze fara riscuri, legat de greselile celor ce ti-au lucrat la motor inafara de a fi scapat ceva in galeria de admisie( oring, rest de oring, mizerie, carpa, etc) ce ar fi putut sa se aseze pe suprafata de lucru a supapei de admisie, eu unul nu vad altceva decat cauze naturale de boala si batranete. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Februarie 16, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2016 (editat) Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? Au fost 2 testere, dintre care unul la reprezentanta. Problema apare atat pe GPL cat si pe benzina, deci nu cred ca ar ajuta ingineria asta. Cred ca o sa-l operam, sa vedem ce si cum sta treaba pe acolo. Cum nu am inca bani de masina noua, vreau sa o tin pe asta pana la adanci batraneti... :) Si intotdeauna am mers pe solutii corecte si "definitive", nu am carpit nici o masina pana acum. Este ciudat cum a lovit-o boala fix dupa lucrarea aia... de aia zic ca poate s-a intamplat ceva atunci. LE: Mi-am amintit o faza interesanta: acum vreo luna, s-a stins check engine-ul de la sine, am observat intr-o dimineata ca e stins, am circulat asa toata ziua, iar seara cand sa ajung acasa, s-a aprins iar. Ma gandesc ca daca ar fi o problema reala cu cilindrul 4 nu si-ar fi revenit asa din senin, si imi pare un semn ca e ceva ce misca pe acolo. :) Editat Februarie 16, 2016 de Optimus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Februarie 16, 2016 Partajează Postat Februarie 16, 2016 (editat) Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? Zici ca apare eroarea atat pe gaz cat si benzina. Masina ta are din fabrica instalatia de gaz, de stie el sa faca diagnoza de misfire pe cilindru 4? Daca e montata aftermarket, atunci ECU-ul de gaz, nu comunica cu cel de benzina, sa "impartaseasca" aceleasi diagnoze. In schimb, daca tu zici, ca modul cum lucreaza motorul, adica acele mici vibratii/balbaieli, sunt atat pe benzina cat si pe gaz, problema e destul de clara de aprindere. Chiar daca ai schimbat bobina, chiar daca ai schimbat bujia, fisa, este problema de contact imperfect, problema electrica undeva. Eu as zice sa mai insisti in directia asta, dar abia dupa ce faci un test de compresie, si vezi ca nu exista diferenta mai mare de 1 bar intre cilindru 4 si restul. In manualul masinii ar trebui sa iti specifice care este toleranta admisa de compresie intre cilindri. Editat Februarie 16, 2016 de symy139 Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Februarie 16, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2016 Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? Masina re GPL after market, de la Vialle, Olanda. Particularitatea acestei instalatii este ca injecteaza gazul lichid direct in piston, si vine cu soft dedicat direct de la producator (Vialle), nu se face nici un fel de reglaje dupa ureche, se pune softul si gata, de fapt nici nu ai ce sa-i faci. Din ce am inteles eu, comunica direct cu ECU masinii, nu se aprinde check engine-ul cum se intampla la instalatiile clasice pentru ca nu stie ECU cu ce functioneaza motorul pentru ca nu baga benzina. Din cercetarile mele dinainte sa cumpar masina si din discutiile directe cu reprezentantul Vialle din Romania, tehnologia asta este cu vreo 10 ani inaintea celorlalti. Comparativ cu alte instalatii GPL, cu Vialle nu consuma mai mult gaz decat benzina si nici nu scade puterea motorului, dimpotriva, mi se pare mai nervoasa pe gaz. Banuiala asta cu electrica o are si mesterul. Dar le-am luat pe rand, oricum trebuia sa schimb bujiile si fisele. Plus ca a fost faza aia cu ziua in care a functionat impecabil si s-a stins check engine-ul. Daca era o problema cu cilindrul, nu cred ca-si revenea subit dupa vreo 2 luni, fara sa-i fac nimic. Multam pentru sfaturi. Studiem partea electrica de la cilindrul 4 (ca in manualul de sevice la codul asta spune inclusiv despre probleme cu ECU motor si/sau cutie de viteze), asta fiind momentan banuiala nr.1, pentru ca la schimbarea bujiilor nu s-a vazut nimic in neregula cu bujia respectiva, care sa indice ceva probleme. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kimi Postat Februarie 16, 2016 Partajează Postat Februarie 16, 2016 Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? Ce treaba are instatalia de gaz cu ECU masinii ? Poti sa-i dai combustibil de unde vrei tu , daca ECU motor vede diferenta la detonatie intre cilindrii 1,2,3 si respectiv cilindrul 4 automat iti da eroare de missfire . Detonatie mai mica la un cilindru = scanteie , carburant , compresie . Schimba 2 injectoare intre ele si fii atent la oringurile care etanseaza injectorul pe galerie ( presupun ca e inj. indirecta multipunct ) , daca aia nu au gresat garniturile se poate sa traga aer fals pe acolo , daca trage aer fals problema se manifesta si pe gaz . Dupa parerea mea asta e cea mai usoara chestie de verificat , daca nu are compresie e mai grav . Atentie la compresie , daca o supapa are pb. de etansare se poate ca faza sa nu se manifeste tot timpul ( supapele se invart in functionare ) . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 16, 2016 Partajează Postat Februarie 16, 2016 Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? Am intrebat cu ce tester ai citit ptr ca diagnosticul e unul generic. Dupa cunostintele mele modeste in domeniu, teoria spune cam asa: cauze posibile 1. bujie 2. fisa de bujie 3. sonda lambda 4. problema pe alimentare (carburant de slaba calitate sau cantitate) 5. valva exhaust 6. catalizator busit 7. compresie slaba pe cilindrul respectiv 8. ECU sau cablaj defect sau problema de comunicare Plecand cu cele mai usoare si terminand cu cele mai grele, poti elimina din lista una cate una verificandu-le individual. Cand ajungi la cele mai greu de verificat cu un tester dedicat ar trebui sa compari valorile citite cu valorile care trebuie sa le ai in conditii normale de utilizare. Doar asa iti vei da seama ce si cum. Nu cunosc tipul asta de motor, dar ce am scris aici ar putea sa-ti fie de ajutor. In alta ordine de idei ...ar mai putea fi o cauza si nu ar fi rau sa o iei in calcul si pe asta ...s-ar putea sa isi fi bagat Oculta coada pe sub capota masinii tale ...ti-a trimit niste imigranti undercover ceva ... :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danciucu Postat Februarie 16, 2016 Partajează Postat Februarie 16, 2016 Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? dupa parearea mea singurele care raman luate in considerare,avand in vedere ca se manifesta si pe gpl si s-au schimbat bujiile / fisele ar fi : 5. valva exhaust 7. compresie slaba pe cilindrul respectiv 8. ECU sau cablaj defect sau problema de comunicare cele cu catalizatorul le-as exclude ca ar mai trebui si alte erori 0300 , etc XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Februarie 16, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2016 Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? Sunt toate pe lista, in zilele urmatoare se vor face verificarile necesare. Offtopic: Masina mea se va repara, pana la urma, pe cand unii, vor ramane asa toata viata lor, fara speranta de "rezolvare"... :tk1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 16, 2016 Partajează Postat Februarie 16, 2016 Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? Sper sa-ti rezolvi rapid atat masina cat si celelalte "probleme"! Foarte corecta observatia ta. In unele cazuri, "check engine"-ul ala nu prea ai cum sa-l stingi...nici macar daca "scoti cheia din contact"! Fluturii pur si simplu nu vor sa dispara! Mai grav este insa cand se transforma in carabusi roakeri cu breton care asculta manele! :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iunie 27, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2016 Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? Revin cu un update: intre timp, s-a verificat compresia = "compresie de motor nou" zice mesterul, am resoftat instalatia GPL, am schimbat power transistor unit-ul, si tot degeaba, in continuare check engine aprins. Culmea, la iesirea de la Lacul Vulturilor de acum o luna, pe coborare, s-a stins si motorul a functionat impecabil, pana am ajuns "pe drept" si am calcat-o mai tare, cand s-a aprins iar. Mesterul gpl-ist a facut un test OBD si zice ca rampa 1 de injectoare nu functioneaza la parametri normali, si ar avea un amestec sarac. Asta pe benzina. Si ca nu are treaba cu instalatia de GPL. La reprezentanta zic ca ar trebui demontate iar injectoarele si schimbate intre ele, sa vedem daca se mentine eroarea tot pe cilindrul 4, sau se muta odata cu injectorul 4... Inclin sa cred ca atunci cand mi-au schimbat oringurile au bulit ceva pe acolo, fie nu au gresat oringul de la 4, fie... fie... Mai are cineva vreo idee despre ce ar putea fi? Multam! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iunie 28, 2016 Partajează Postat Iunie 28, 2016 Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? pai testerul "simte" missfire pe baza analizei pierderii de curent inductiv al fisei de bujie. Principiul este ca atunci cnad bujia nu "aprinde" , curentul indus in fisa are o valoare mare. Mediul de propagare al scanteii e cu atat mai rau cu cat: - temperatura e mai joasa ( frig) - umiditate mare - compresie mare - AMESTEC BOGAT ( deci injector care ineaca pistonul), uda bujia etc - bujie decalibrata , calaminata etc - bujie ce nu face masa corect cu chiulasa ( mai greu de crezut) - Amestec sarac ( presiune joasa pe pompa de benzina, injector colmatat, admisie de aer fals pe cilindrul cu pricina) ...cam atat ma duce capul.. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iunie 28, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2016 Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? - Amestec sarac ( presiune joasa pe pompa de benzina, injector colmatat, admisie de aer fals pe cilindrul cu pricina) Pai cam asta a mai ramas pe lista. Saptamana viitoare voi duce masina la service sa desfaca iar injectoarele si sal verifice pe ala de la cilindrul 4. Cred ca este vorba despre o buleala de mecanic la montaj, cand au schimbat oringurile, pentru ca nu au fost probleme inainte de operatiunea asta. Asta cu aerul fals este hiba cea mai probabila. In rest, am schimbat tot, daca tot s-a desfacut, bujii, fise. Bujia de pe 4 era in stare foarte buna, fara semne anormale, uda, calaminata, etc... Uite-asa, duci o masina buna pentru o interventie banala, si o iei cu bube... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iunie 28, 2016 Partajează Postat Iunie 28, 2016 (editat) Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? e f usor sa dai vina pe cel ce ti-a lucrat la masina, dar eu unul, nu vad ce putea monta gresit in asa fel incat sa gafeze lucrarea Precizez ca habar nu am de cine ti-a umblat in motor, dar nu consider normal sa ii blamezi pana nu te convingi sigur care este cauza.. Pe de alta parte, poate fi vb de un banal gunoi ce iti obrureaza partial jetul injectorului. Trebuie sa desfaci si sa verif cu atentie tot ceea ce se intampla acolo ... Editat Iunie 28, 2016 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danciucu Postat Iunie 28, 2016 Partajează Postat Iunie 28, 2016 Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? pai testerul "simte" missfire pe baza analizei pierderii de curent inductiv al fisei de bujie. Principiul este ca atunci cnad bujia nu "aprinde" , curentul indus in fisa are o valoare mare. Parerea mea e alta si anume ca ECU calculeaza timpul necesar unei rotatii complete in functie de turatia la momentul respectiv si daca detecteaza un timp mai lung decat un anume prag, atunci ridica exceptia de misfire. Un argument prin reducere la absurd ar fi : multe au distribuitor ( chiar daca au OBDII ) iar ECU nu stie care cilindru ar fi daca s-ar baza pe principiu pierderii de curent. Tot pe acelasii principiu ( al calcului timpului de rotatie ) se detecteaza si misfire datorat alimentarii defectuuase cu combustibil ( oricare ar fi defectul, injector defect, aer fals prin admisie exact in zona cilindrului respectiv, etansare injector gpl/ benzina , etc) Marius, Unele instalatii GPL ( cum ar fi Tomasetto ) au posibilatea ca si "last resort" de ajustare a timpului de injectie per cilindru ( per injector ). De asemenea exista posibilitatea si cred ca si la a ta, caci este performanta , de anula alimentarea pe cilindrul 4 cu gpl si a folosi alimentarea cu benzina pe cilindrul respectiv. O alta observatie, e ca multi mesteri gpl nu prea se pricep chiar daca ies la pensie din domeniu si utilizeaza softul respectiv de configurare fara sa intelegea tot. Asta e avantajul instalatiei gpl, ca poti identifica / separa probleme electrice de cele de alimentare. XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iunie 28, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2016 Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? @ nissan4x4: Lucrarea care a generat "defectul" s-a facut la o reprezentanta. Trebuiau doar sa schimbe oringurile la injectoarele de benzina. Inainte, motorul functiona impecabil. Dupa lucrarea asta, s-a aprins check engine-ul la plecarea din service. Nu blamez pe nimeni, dar pare mai mult decat o banala coincidenta. Si eu cred ca pana la urma este vorba despre ceva banal, un gunoi pe la injectorul ala, o etansare slaba si trage aer fals, etc... Ca in rest, am eliminat toate posibilele probleme. Dar nu era mai bine daca mesterul era mai atent, si evita o astfel de situatie? Asta este, o sa le duc masina iar, si sa o desfaca iar, sa vada ce-i acolo. @ danciucu: Vialle ofera soft dedicat pentru fiecare model de masina si motorizare pentru care ofera instalatie GPL. Din ce am inteles, la softul ala nu prea ai ce sa-i mai faci, oricum, nu necesita "reglaje" si alte artificii cum vad la instalatiile clasice. Tocmai de-asta m-am bucurat de Vialle, ca am vazut destule probleme cu altele, care necesita "reglaje" si servisari la nesfarsit. De exemplu, la mine nu s-a aprins niciodata check engine-ul din cauza erorii clasice cu GPL-ul. Problema la mine este de la injectia pe benzina, GPL-ul doar citeste ECU masinii si ia valori de acolo. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iunie 28, 2016 Partajează Postat Iunie 28, 2016 Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? troace vechi de 15 -20 de ani, peste tot in Europa au ajuns la fier vechi... ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 13, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2016 Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? Incepe sa se faca lumina... Am schimbat sonda de oxigen, care cica lucra neregulat si mai mult nu lucra. Acum motorul functioneaza impecabil pe benzina, dar pe gaz apare iar check engine-ul. De ieri circul doar pe benzina si e totul ok, mai putin nivelul de combustibil... :ang1 Am tras ieri la greu de motor, plus clima pornita, etc, si nu mai "tuseste". Si am mai tras si concluzia ca atunci cand mi-au umblat "reprezentantii" la motor au bulit instalatia de GPL. Asta este, mai bag un ban sa o rezolv si pe aia. Si mai trag o concluzie, si anume, ca mai bine imi cumpar o bicicleta, pe care sa fiu in stare sa mi-o repar singur, decat sa umblu pe la mesteri neatenti si miserupisti. Problema rezolvata, topicul se poate inchide. Invataminte: cautati intotdeauna un mester serios si cu bun simt, care sa faca lucrari cu responsabilitate, din prima, fara sa buleasca nimic, si care sa se priceapa, sa aiba scule, si nu sa le ia pe ghicite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 19, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2016 Re: Cod eroare P0304 - rezolvare? Daca tot nu s-a inchis topicul, postez si rezolvarea finala: s-a desfacut ieri admisia din nou si s-a descoperit injectoul de GPL de pe cilindrul 4 infundat. De fapt, era infundata duza sau furtunul care pleca din injector, ca injectoarele erau toate 6 in stare impecabila. S-a procedat la o "curatenie generala" pe acolo iar acum e totul perfect. Acum masina fuge de rupe asfaltul, ca in vremurile bune. :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate