freeland Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 Va salut! Tocmai ce am schimbat uleiul la al meu Freelander (diesel Rover). Cu ocazia asta am observat pe cutia de viteze doi senzori (unul pe la mijlocul cutiei si unul aproape jos in fata ei). Cel de jos vad ca are mufa rupta (nu stiu cum sau de cand e asa). Ma poate ajuta cineva cu un cod sau pentru ce e acel senzor? Nu am nici un bec aprins in bord. Multumesc. Land Rover Freelander 2.0Di, 2000 Mercedes Benz W211 E220, 2005 Rescue 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 (editat) Re: Identificare senzor O poza era buna dar fiind doar doua vezi si tu pe care seamana: 1. https://www.lrdirect.com/UMB100080-supplied-by-LAND-ROVER-branded-LAND-ROVER.html asta-i asa numitul "HDC switch" ar cam aprinde ceva martori pe ABS 2. https://www.lrdirect.com/CDU51L-supplied-by-britpart-branded-lucas.html asta daca e bulit nu ai lumini de marsarier Editat Februarie 18, 2016 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
freeland Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 (editat) Re: Identificare senzor Becurile pe marsarier functioneaza. Treaba e ca eu nu am ABS / TC pe masina. Ma gandeam sa dau iar scutul jos si sa unesc firele sa vad daca se aprinse vreun bec in bord... Al 2-lea nu e sigur. La mufa arata ca primul. Editat Februarie 19, 2016 de freeland Land Rover Freelander 2.0Di, 2000 Mercedes Benz W211 E220, 2005 Rescue 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Re: Identificare senzor Model din 2000 fara ABS?... asta nu am mai auzit-o, sau e doar ''mesterit'' si anulat? NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
freeland Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 Re: Identificare senzor Nu e mesterit nimic. Nu are calculator, senzori, buton pe maneta, nimic. Am inteles ca acel senzor transmite si catre ecu daca masina e pe liber sau in viteza. L-am comandat dar vine in 6 zile. Multumesc pentru cod. Land Rover Freelander 2.0Di, 2000 Mercedes Benz W211 E220, 2005 Rescue 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Re: Identificare senzor Da, am verificat, se pare ca sunt modele pana la YA999999(an 2000) fara ABS din fabricatie, macar am mai invatat si eu ceva NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
freeland Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 Re: Identificare senzor Si eu am crezut ca l-a manarit italianul cand l-am cumparat...nici nu vazusem ca nu are butonul pe schimbator. Treaba e ca eu merg de un an cu mufa rupta (cine stie de cand e asa)... sunt curios daca e vreo diferenta dupa ce il schimb. Masina functioneaza perfect doar ca are o mica fluctuatie la relanti... cu toate ca nu cred sa fie vreo legatura. Land Rover Freelander 2.0Di, 2000 Mercedes Benz W211 E220, 2005 Rescue 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Re: Identificare senzor Am verificat schema electrica, daca senzorul de care vorbim e acel UMB100080 nu are nici o legatura cu managementul, e legat doar de ABS asa ca poate nu trebuia sa-l comanzi, celalalt e important sa fie bun ca e legat si de management nu numai de marsarier... cat despre relanti, pot fi multe, trebuie tester NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
freeland Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 Re: Identificare senzor Am zis ca daca tot e pe cutie... Totusi firul se duce in ecu... Poate nu face nimic, dar sa fie acolo. Land Rover Freelander 2.0Di, 2000 Mercedes Benz W211 E220, 2005 Rescue 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Re: Identificare senzor Da, la cate discrepante am vazut intre scheme si realitate si avand in vedere ca nu e scump mai bine sa fie acolo, conform schemei e legat doar de ABS ECU prin conectorul C162 atat, am vazut multe scheme si am experienta mare in a le deslusi, daca era legat si de altceva era o sageata din conetor sau arata direct conexiunea, totusi cum am spus pot fi si discrepante, postez aici exact cum se urmareste schema, partea de schema relevanta apoi poza conectoarelor in cauza am pus sageti rosii unde e relevant. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
freeland Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 Re: Identificare senzor Am verificat mufa. Are minus pe un fir. Acum nu stiu exact, dar daca senzorul acesta e un switch, ar trebui sa functioneze doar ca intrerupator, nu si prin intensitate. Am facut o punte intre cele doua fire si am plecat cu masina...acum, poate am eu pitici pe creier..ce sa zic....dar mi se pare ca nu mai e asa "violenta" cand ridic piciorul de pe acceleratie. Oricum, cu acea sarmulita pe care am pus-o, nu pot simula acel senzor. Astept sa vina comanda (5-7 zile) si sa vad daca e vreo diferenta cu sau fara mufa bagata. Multumesc Sierrafery! Land Rover Freelander 2.0Di, 2000 Mercedes Benz W211 E220, 2005 Rescue 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Re: Identificare senzor asta si e senzorul ala, un simplu switch care inchide la masa cand e selectata viteza 1 si coroborat cu HDC activat are efect pe managementul ABS doar pt HDC ceea ce nu e cazul la tine deoarece conform schemei si descrierii din cartea tehnica e legat doar de ABS ECU. ... dar fiind LR cine mai stie? NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Re: Identificare senzor Da, am verificat, se pare ca sunt modele pana la YA999999(an 2000) fara ABS din fabricatie, macar am mai invatat si eu ceva Pana in 2000 exista modele fara ABS, TC, HDC, AC, geamuri actionate electric (sau doar cele din fata actionate electric = varianta 5 usi), airbag pasager, oglinzi fara incalzire, scaun sofer fara reglaj lombar (foarte rar), erau varianta economic si/sau Van. In acea perioada exista si varianta de 4 locuri, nu 5, fara ''cotiera'' din fata. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
freeland Postat Februarie 20, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2016 Re: Identificare senzor Da...mi-ar fi placut sa am reglaj lombar. :) Nu am reglaj decat fata spate si spatar. E hardtop, are geamuri electrice, oglinzi electrice incalzite, AC si cele doua trape panoramice manual sus/jos sau le pot scoate. Are 5 locuri trecute. E LHD din fabrica chiar daca capota se deschide din dreapta. :) Oricum, pana acum m-am bucurat ca nu are TC. In continuare astept acel senzor. :) Land Rover Freelander 2.0Di, 2000 Mercedes Benz W211 E220, 2005 Rescue 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate