Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cote stabilizator semicaseta

Plumb

Postări Recomandate

Re: Cote stabilizator semicaseta

salutare, nu am cote dar iti pot face o poza cand ajung acasa, eu am facuta intarirea pe masina (Terrano 1), e destul de usor de realizat.

Edit: am ajuns acasa in timp util cat sa atasez linkul catre poza fara sa fac un nou post: https://lh3.googleusercontent.com/-qe9MEpbUz38/Vss6E-r63EI/AAAAAAAAXH0/IwgIf1bn-GY/s640-Ic42/IMAG2209.jpg

o sa vezi acolo ca la mine e sudar pe sasiu suportul, insa cred ca mai usor e sa il prinzi in cele 3 suruburi cu care prinzi semi-caseta (in faci sandwich intre semi-caseta si sasiu), oricum e importanta prinderea semi-casetei la surubul care tine bratul, acolo apare tensiune si din cauza asta isi face joc repede.

Editat de Injust
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cu pompa servo de Patrol e bine, merge usor directia acum la masina. as vrea si puntea dar acolo e mult de munca :)

ma bucur sa aud asta :) macar a meritat munca:) pai daca ai puntea cu brate cu tot mai trebuie suportii de pe punte de sudat de sasiu si dupa gata treaba:):):)

Link spre comentariu

Piesa se poate face si ceva mai corecta tehnic .

Ca bonus la o structura mai corecta , ar arata si mai bine .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

oricum, ca idee generală; colegii care mai au terrano, sa știți ca e diferența de la cer la pământ cu 'artificiul' asta :). Urmează sa-i pun pe bara de direcție șuruburi fixe si sper sa scap in totalitate de problemele de direcție... Cu 33-URI cred ca e a 4-5 oară cand ii fac direcția...

Link spre comentariu

de fapt si Mitsubishi are aceeasi problema, toate IFS-urile au sistemul asta de prindere in 3 suruburi la semi-caseta, pe care noi il transformam in prindere in 4 puncte. e bine ca ai reusit sa faci piesa, chiar e simpla constructia ei, un sudor o face in 30 minute daca ii dai un fier din care sa isi taie ce are nevoie.

Link spre comentariu

Problema vine la pachet cu faptul ca se misca ( flambeaza ) si capetele de sasiu ... pentru o adevarata imbunatatire trebuie strutbar intre caseta si semicaseta .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Problema vine la pachet cu faptul ca se misca ( flambeaza ) si capetele de sasiu ... pentru o adevarata imbunatatire trebuie strutbar intre caseta si semicaseta .

nu sunt sigur ca iti permite locul sa montezi strutz-bar, cred ca trebuie sa ocolesti cumva partea din fata a motorului. O sa arunc o privire, chiar m-ai facut curios, desi nu ma tenteaza montarea unei bari suplimentare intre capetele de sasiu. La mine cred ca sunt rigidizate capetele de sasiu cu placa de la troliu care le leaga in cap, deci strutzu poate sa ramana la magazin.

Link spre comentariu

Depinde pe placa de troliu ... dar tot e departe ...

Aceasi problema are Vitara ( care e cel mai critic exemplu de directie instabila ) . Si Grand vitara ( care are din start strutbar dar numai pe capetele amortizoarelor ) ...

E foarte ciudat pentru puterea mea de intelegere - cum sa lasi o masina in lumea larga ( ca producator de masini ) stiind ca daca soliciti prinderea casetei de directie si a semicasetei aceasta zona flambeaza ??? ... ???... ?

Sau , de ce nu ai facut un recall ( ma rog ... de inlocuire a sasiului ?? ... ) .

Link spre comentariu

in privinta la strutbar, la mine cred ca bara fata(supre solida) care e prinsa direct de capetele de sasiu, alaturi de placa de la troliu a cam rezolvat problema(flambarii). Am facut Sambata o iesire mai extrem si nu a mai patit masina/directia nimic...

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Buna seara domnilor !

Mă lupt cu direcția unui Ford Maverick. Bineînțeles, bara de direcție este praf. Doresc să îi fac articulații fixe, cu șurub și nu prea știu cum se face exact treaba asta. Mă poate ajuta cineva cu cotele pentru șurub și cămașa acestuia ? Pe urmă doresc sa îi mai fac intaritura la semicaseta. Mai jos aveți un video cu mașina în cauză.

Inițial am vrut sa ii pun bara de direcție de pe Navara cu tracțiune spate, dar n-am găsit pe nicăieri una, nici macar second ....

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare