cernescucosti Postat Februarie 27, 2016 Partajează Postat Februarie 27, 2016 (editat) [video=youtube;0HF_-8tVOFQ] Care e mai buna? Solid axle sau Independent suspensions? Editat Februarie 27, 2016 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vetu Postat Februarie 27, 2016 Partajează Postat Februarie 27, 2016 Re: Timmi...Cameron, si-a facut suspensie ca de Aro pe fata... Ma uitam la filmulete cu masinile participante la editia de anul acesta a King of Hammers/Ultra4 si am observat ca peste 50% din buggy-uri folosesc solutia ifs pe fata. Imi pun si eu aceeasi intrebare....o fi buna/o fi rea? Eu zic ca-i buna, nu pot argumenta tehnic, imi lipseste pregatirea de specialitate, dar din experienta (pozitiva) personala de utilizare in conditii foarte grele a unui 4x4 cu ifs pe fata pot sustine parerea emisa mai anterior. Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 Re: Timmi...Cameron, si-a facut suspensie ca de Aro pe fata... o explicatie simplista e exact in definitia tipului de suspensie :) adica: cand o punte rigida intalneste un obstacol pe partea dreapta sa spunem aceasta se va misca in intregime pe toata lungimea ei pivotand pe roata stanga catre in sus, asta aferent duce si la miscarea caroseriei ca urmare a acestei miscari a puntii la suspensia de Aro :) sau defapt clasica suspensie cu paralelogram deformabil,sau A-frame parca ii zic americanii, lucrul asta nu se intampla, se ridica doar roata cu obstacolul si atat fara sa afecteze starea caroseriei sau a structurii aferente,defapt o afecteaza dar intr-o masura mult mai mica decat o face rigida toate astea se traduc prin confort la viteze mari prin denivelari adica e o soultie mult mai buna pe rally raid cu mai mult control si confort :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
quick Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 Re: Timmi...Cameron, si-a facut suspensie ca de Aro pe fata... suspensia independenta inseamna mai mult confort, dar am impresia ca pt offroad este mai stricacioasa, mai pretentioasa, pot aparea probleme de fiabilitate, chiar si in primele video clipuri puse se vede ca la masina cu axa solida scoate untu din masina, in schimb la cea independenta merge linistit la pas, acuma ambele isi fac treaba, nu pot spune care este mai buna sau mai rea....chiar si hammer-ul foloseste suspensie independenta pe fata.....iar despre King of The Hammers din ce am cautat, intr-un minut, castigatorul are masina cu punte rigida pe fata...dar pt offroad-ul nostru rigida este sfanta, iar rallyraid-ul (sau orice alta cursa de viteza in offroad) este alta mancare de peste, acolo se cere viteza, se cere contac cat mai mult a roti cu pamantul pt ca cu cat timp masina sta in aer pierde viteza si pt treaba asta o suspensie independenta este exact ce trebuie... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate