Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jimny 1.3i, 2007

valentin.stefan

Postări Recomandate

Re: Jimny 1.3i, 2007

Si in practica e tot asa cum zice minitehnicus: eu am Maxxis Trepador care sint mai grele decit alea stock si pina acum nu s-a descentrat nimic in 7 ani, dintre care 3 cu Maxxis. Daca stringi la cuplul recomandat de producator, nu are ce sa se intimple. Daca nu le stringi, intr-adevar gaura aia se va ovaliza si nu prea mai ai ce sa faci.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sincer eu nu am observat nici o modificare la tinuta de drum, poate si pentru ca am amortizor de directie, insa flansele in prima faza au fost stanse cu pistol pneumatic, si simteam o mica trepidatie pe la 70km/h, iar dupa ce au fost stranse manual nu am mai simtit nimic.

Vali S.
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut!

După ce am inaltat masina cu 5cm am observat că arcurile pe fara stau încovoiate, si nici rotile virate maxim nu stau intr-o poziție prea firească, drept urmare am decis să montez si bucsile de corecție caster, însă nu prea găsesc pe la noi, singura variantă decenta ca pret e undeva la 560 lei, fabricata de IronMan. A montat cineva acest tip?Sau aveți alte recomandări?

Vali S.
Link spre comentariu

La inaltare de 5cm lucrurile ar fi trebuit inca sa fie ok(ish). Sigur nu mai ai si alte probleme? Daca spui ca ai arcul incovoiat, eu pot sa presupun ca nu ai arcuri +5, ci mai mari, deci stau prea comprimate. Daca suspensia pe care o ai acum e mai tare decit aia stock, atunci investigheaza in directia asta.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

E normal sa stea asa. Mai lungi, cu flansa deasupra sau chiar originale +5 (testat cu Procomp), arcurile fac putina "burta".

Daca masina merge bine, directia e ok, bla, bla, bla... nu te complica cu bucse corectoare.

PS: daca totusi te mananca pana la urma sau treci la o inaltare mai mare care sigur va necesita corectie, treci direct la brate corectate (cumparate sau facute la noi... e "unii" pe aici care fac asa ceva)... bucsele cu corectie caster indiferent de marca lor vor ceda destul de repede.

• Like 1
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Salutare!

Dupa indelungi asteptari am reusit sa achzitionez si anvelope pentru Jimny. Am ales varianta Maxxis Trepador M8060, dimensiunea standard a masinii, jantele au fost intai sablate, apoi vopsite in camp electrostatic. Ca prima impresie, pe asfalt sunt peste asteptari de silentioase, iar pe teren se comporta foarte bine, per total, pentru mine, reprezinta compromisul perfect intre sosea si teren.

6.thumb.jpg.34cc1163cd38ac0f2358dc4a702dafbe.jpg 5.thumb.jpg.09638c0804329998b4da2992eb4b80ce.jpg 4.thumb.jpg.a9856d8f11726c3952c5f2e322fdfafc.jpg

3.thumb.jpg.30e112913bec9b155fadbbddee825fd6.jpg 2.thumb.jpg.3a7e53892c95b1b13f4fa9a0c84b9e33.jpg 1.thumb.jpg.79c90a01f34abef16e07f8a1786f57d7.jpg

Editat de Astral
Vali S.
Link spre comentariu

S-ti aduca numai satisfactii! :h5

De unde le-ai luat? ca ultima data nu mai erau in oferta la camskill?

PS: vezi ca jantele tale sint de Vitara, deci au ET pozitiv.

Later edit: vezi ca eu asta vara, pe caldurile alea mari, am pus Jimny un pic deoparte pentru ca anvelopele scirtiau pe asfalt incins chiar si la 30 - 40 la ora, atunci cind frinam. E un lucru la care trebuie sa fii atent.

Editat de unde

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

S-ti aduca numai satisfactii! :h5

De unde le-ai luat? ca ultima data nu mai erau in oferta la camskill?

PS: vezi ca jantele tale sint de Vitara, deci au ET pozitiv.

Later edit: vezi ca eu asta vara, pe caldurile alea mari, am pus Jimny un pic deoparte pentru ca anvelopele scirtiau pe asfalt incins chiar si la 30 - 40 la ora, atunci cind frinam. E un lucru la care trebuie sa fii atent.

Salut!

Am achizitionat anvelopele de pe OLX, din Bucuresti, 360 lei bucata, DOT 2016. Pentru jante am flanse distantiere de 38mm montate si stau perfect pe masina, cat despre circulat... masina merge doar in weekend si fac aprox. 50-100 km pe asfalt iar cel putin inca pe atat pe forestiere si pe drumuri de pamant.

Vali S.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare