Tudor Vreme Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 Azi am fost in teren un pic, in situatii de offroad light, si dupa ce am mers ceva, la relanti, am inceput sa aud din cind in cind o bataie din zona abreiajului, numai in relanti indiferent daca am 2x sau 4x cuplat. Daca apas ambreiajul, dispare, daca accelerez dispare, apoi un timp de nu se mai aude, si la un moment dat apare iar. Pe sosea la regim normal de mers e totul OK, cind intru in relanti, dupa un timp incepe sa sune din nou, ca si cum ceva e desprins si loveste cutia dar nu foarte tare, o bataie nu chiar regulata, dar suna suparator. Ati patit si voi ceva in genul asta, aveti sugestii sa imi dati inainte de a merge la service si probabil sa dea motorul jos. La ce ar mai trebui sa ma uit inainte, ce pot verifica ca sa fiu mai aproape de problema. Mulumesc Terrano2 - 2.7 TDi/2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 Re: Sunete ciudate in relanti la placa de presiune sau rulment de presiune Azi am fost in teren un pic, in situatii de offroad light, si dupa ce am mers ceva, la relanti, am inceput sa aud din cind in cind o bataie din zona abreiajului, numai in relanti indiferent daca am 2x sau 4x cuplat. Daca apas ambreiajul, dispare, daca accelerez dispare, apoi un timp de nu se mai aude, si la un moment dat apare iar. Pe sosea la regim normal de mers e totul OK, cind intru in relanti, dupa un timp incepe sa sune din nou, ca si cum ceva e desprins si loveste cutia dar nu foarte tare, o bataie nu chiar regulata, dar suna suparator. Ati patit si voi ceva in genul asta, aveti sugestii sa imi dati inainte de a merge la service si probabil sa dea motorul jos. La ce ar mai trebui sa ma uit inainte, ce pot verifica ca sa fiu mai aproape de problema. Mulumesc Indiferent de situatie, tot va trebui sa dai jos cutia de viteze si sa desfaci ambreiajul. Posibil sa fie defect rulmentul de presiune. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Vreme Postat Februarie 29, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 29, 2016 Re: Sunete ciudate in relanti la placa de presiune sau rulment de presiune Miercuri sint programat la desfacut cutia, inca nu ma pot baga eu sa fac asta, caci specialitatea mea este mult mai umanista decit e necesar aici. Dar nu am ce sa ma pling, masina e din 2000, si acum se va da cutia jos prima data. Dincolo de asta, capete de planetare 1 data, si o pompa de apa, rulmenti pe fata si cam atit am avut treaba pina acum. Ori masinile astea sint al naibii de bine facute, ori eu am mincat rahat cind am fost mic si nu-mi mai aduc aminte... Cert e ca de dimineata, cu motorul rece (l-am dus pe fiul meu la scoala cca 3 km) nu am mai auzit nimic... Acum sint bicilist, orasul nu merita masina asta. Terrano2 - 2.7 TDi/2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebi11 Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 Re: Sunete ciudate in relanti la placa de presiune sau rulment de presiune Posibil sa bata priza, bucsa din vibrochen sparta si un mic joc la rulment egal bataie!Dupa demontarea cutiei se gaseste problema. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Vreme Postat Martie 3, 2016 Autor Partajează Postat Martie 3, 2016 Re: Sunete ciudate in relanti la placa de presiune sau rulment de presiune Merci, Am lasat-o in service, sa vedem ce ma astepta... Am urcat-o pe crick si la apasarea ambreiajului face un zgomot in cutie, deci posibi sa nu fie ambraiaj ci in cutie. La nevoie piese de schimb pt cutie unde pot gasi? Revin cu detalii cind le am. Terrano2 - 2.7 TDi/2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 Re: Sunete ciudate in relanti la placa de presiune sau rulment de presiune Am urcat-o pe crick si la apasarea ambreiajului face un zgomot in cutie, deci posibi sa nu fie ambraiaj ci in cutie. Revin cu detalii cind le am. Cutiile, manuale in general, mai ales cele 4x4, sunt facute supradimensionate, si de cele mai multe ori destul de rezistente. Daca gogomania ca, calci pedala de ambreaj si se aud zgomote in cutie, a spuso cel de la service, ar fi bine sa mergi si o iei de acolo, ca nu are treaba una cu alta. Singura legatura care este intre ambreaj si cutie, este priza de putere a acesteia, pe care aluneca rulmentul de presiune. Asa ca, mare grija ce verdict iti ofera service-ul respectiv, ca o cutie defecta nu se determina prin calcarea ambreajului. Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Vreme Postat Martie 3, 2016 Autor Partajează Postat Martie 3, 2016 Re: Sunete ciudate in relanti la placa de presiune sau rulment de presiune Am vorbit acum cu ei, si la ambreaj sint uzuri normale, deci nu vine de acolo. Sunetul l-am auzit si eu si aparea in momentul in care abreiajul cupla cutia, mie imi suna ca si cum un ax din cutie ar fi fost cel care face jocul. Este foarte posibil sa fie un joc creat de o busitura pe care am avut-o din spate in oras unde s-a bagat sub mine o masina si s-a oprit in roate din spate dreapta, in timp ce eu am oprit la o trecere de pietoni. Eu nu mai stiu in ce pozitie eram cu ambreiajul si daca eram in viteza sau nu, dar tare cred ca de aici e problema. Nu stiu cum arata o cutie inauntru, cum sint dispuse pinioanele, probabil ca miine o s-o deschida si vedem. Revin Terrano2 - 2.7 TDi/2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebi11 Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 Re: Sunete ciudate in relanti la placa de presiune sau rulment de presiune Priza nu are joc? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ion_Bumbu Postat Martie 5, 2016 Partajează Postat Martie 5, 2016 Re: Sunete ciudate in relanti la placa de presiune sau rulment de presiune T2 aveau o "buba" clasica cu bucsa din vilbrochen , nu se spargea dar facea joc. Manifestrarea era la fel cu ce e prezentat. La mine a aparut pe la 60Kkm, masina era in garantie si au schimbat bucsa, rulment si disc. Dupa inlocuire a reaparut dupa vreo 100KKm dar asa am lasat`o pina am predat masina, pe la 350KKm. Ailalta clasica era cu display-ul ce tragea liniute la km. Grig Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CristiJ Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Re: Sunete ciudate in relanti la placa de presiune sau rulment de presiune Eu stiu ca la terrano se duce si primul rulment la cutie este presat exact pe priza directa neaparat sa schimbi bucsa din vibrochen e 10 euro nu e o avere si cele 2 cleme ce tin rulmentul de presiune ca si alea cedeaza destul de des si la fel nu sunt o avere doar disconfortul ca stai dupa ele sa fie livrate. sper sa postezi rezultatul... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Vreme Postat Martie 19, 2016 Autor Partajează Postat Martie 19, 2016 Re: Sunete ciudate in relanti la placa de presiune sau rulment de presiune Am luat-o incet in pasi marunti, am schimbat ambreiajul complet. Pe moment sunetul a disparut. Am facut cca 300 km si e totul OK. Astept sa vad daca mai apare, si atunci schimb bucsa de la vibrochen, eventual deschid cutia sa vad daca e OK totul acolo. Amreiajul vechi avea uzuri normale, la priza directa e posibil sa fi fost. Uneori mi-ar place sa stiu mai multe despre mecanica masinii asteia, dar nu poti sa le faci pe toate. Sper sa fie OK acum, daca revin la subiectul asta e clar ca trebuie sapat mai departe... Terrano2 - 2.7 TDi/2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebi11 Postat Martie 19, 2016 Partajează Postat Martie 19, 2016 Re: Sunete ciudate in relanti la placa de presiune sau rulment de presiune Ai schimbat ambreiajul si bucsa din vibrochen nu? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cneazu Postat Aprilie 11, 2016 Partajează Postat Aprilie 11, 2016 Re: Sunete ciudate in relanti la placa de presiune sau rulment de presiune Eu la plecarea de pe loc, la prima plecare a zilei, aud o uruitura scurta, numai uneori, dar a inceput sa fie mai deasa.... oare tot pe la ambreiaj trebuie sa o caut? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate