Patrolator Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 (editat) Ca si în alte cazuri, dupa ture solicitante, Tomberonu` meu (Nissan Patrol GR Y60 LBW din 95, cu motor 28RTD) a capatat un "Wobbling" de cîte ori trec de 60-65km/h. Am zis ca e normal, dupa cîte i-am facut în Maroc si am început prin a-i schimba capetii de bara, la bara de directie (la cea de conexiune îi schimbasem deja). Efectul de Wobbling a devenit mai putin dur, dar nu a disparut. Stiind ca si rulmentii, atît cei ai rotilor cît si cei de directie, au fiecare cîte putin "joc", iar una dintre rotile din fata, pe care am taiat-o lateral si mi-a fost vulcanizata cu un petic + camera si neechilibrata înca din Africa, am fost sîmbata la atelier sa remediez totul. Asadar, am reglat jocul la rulmentii rotilor si am schimbat rulmentii de directie, astfel încît ambele roti sînt complet fara joc. Deasemenea am montat patru cauciucuri noi dotate cu perle noi de echilibrat (vezi http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56926-Perle-de-echilibrare-Counteract ). Cu toate acestea Wobblingul nu a disparut. Ce mai poate fi? :cn :hl :pl Editat Februarie 29, 2016 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
l_stoian79 Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 Re: HELP! Cum sa scap de WOBBLING? geometria e ok? amortizorul de directie e in mintile lui? "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Februarie 29, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 29, 2016 Re: HELP! Cum sa scap de WOBBLING? Geometria e OK. Amortizorul de asemenea, cu toate ca nu stiu ce legatura ar avea amortizorul cu wobbel-ul. Ma gîndesc ca ar putea fi bucsele "ciolanelor" (tendoanele care leaga puntea fata de caroserie) cu toate ca le-am schimbat de putin timp cu bucse de Polyurethan. Cele caster sînt de la SuperPro (anume de racing, cu garantie pe viata), iar cele de la caroserie sînt "normale". O sa verific cînd ajung din nou la atelier. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 Re: HELP! Cum sa scap de WOBBLING? .. si bucsele de la Panhard fata ... Trebuie sa fii sigur ca nu e de la roti ca sa nu orbecai aiurea . Incearca si cu niste roti civile mai mici si usoare , cu istoric cunoscut fara antecedente ( dar asta nu te scuteste de verificat toate bucsele si jocurile in rulmenti/caseta ) . ... garantie pe viata ? Ei bine , o sa afli ce si cum e cu viata ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 Re: HELP! Cum sa scap de WOBBLING? Capete de bara? Al meu Jeep avea death wobble oribil la peste 70 din cauza capetelor de bara terminate. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
EDI OPREA Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 Re: HELP! Cum sa scap de WOBBLING? Geometria e OK. Amortizorul de asemenea, cu toate ca nu stiu ce legatura ar avea amortizorul cu wobbel-ul. Ma gîndesc ca ar putea fi bucsele "ciolanelor" (tendoanele care leaga puntea fata de caroserie) cu toate ca le-am schimbat de putin timp cu bucse de Polyurethan. Cele caster sînt de la SuperPro (anume de racing, cu garantie pe viata), iar cele de la caroserie sînt "normale". O sa verific cînd ajung din nou la atelier. Garantie pe viata ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
misca Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 Re: HELP! Cum sa scap de WOBBLING? Garantie pe viata ? Garantie pe viata piesei... cand moare, se termina si garantia :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 (editat) Re: HELP! Cum sa scap de WOBBLING? Poliuretanul sau busile aftermarket ptr tendoane si barile panhard la Patrol, sunt o porcarie indiferent de cine le produce si cu ce rinichi garanteaza ptr ele. Iti pot confirma asta mai multi colegi. Cea mai buna varianta posibila ptr ambele variante sunt bucsile originale de Nissan. Nu-i stres toti am trecut prin faza de bucsi galbene, rosii si albastre ...Am ajuns, cel putin eu la concluzia ca alea negre de la mama lor, din cauciuc, sunt sfante. As incepe verificarile de aici. Elasticitatea sau rigiditatea bucsilor (dupa caz) in general produc acest wobbling. Pe o lista de verificare din punctul meu de vedere ar trebui sa verifici: -tren de rulare ...roti, jante si anvelope (echilibrare, descentrarea jantei, uniformitatea anvelopei atat radial cat si axial) -rulmentii de la roata - rulmentii centrali cat si rulmentii pivoti (sa nu fie slabi sau sparti) -directie - capetele de bara sa nu aiba joc, caseta de directie ptr jocuri si delay comanda, bratul pitman -sistemul de brate - daca nu cumva exista joc in vreun fel de bucsa - bucsa tendon fata, bucsa brat panhard. Editat Februarie 29, 2016 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 1, 2016 Autor Partajează Postat Martie 1, 2016 Re: HELP! Cum sa scap de WOBBLING? .. si bucsele de la Panhard fata ... Trebuie sa fii sigur ca nu e de la roti ca sa nu orbecai aiurea . Incearca si cu niste roti civile mai mici si usoare , cu istoric cunoscut fara antecedente ( dar asta nu te scuteste de verificat toate bucsele si jocurile in rulmenti/caseta ) . ... garantie pe viata ? Ei bine , o sa afli ce si cum e cu viata ... Da, o sa încerc prima data cu alte roti, complet altele, cu toate ca am pus cauciucuri noi. Referitor la garantia pe viata, sînt si eu scheptic ca bucsele sînt asa grozave, dar e ceea ce îmi ofera producatorul. E linistitor sa stiu ca daca se strica, primesc gratuit altele. FOR EVER :wink: Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
misca Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Re: HELP! Cum sa scap de WOBBLING? E linistitor sa stiu ca daca se strica, primesc gratuit altele. FOR EVER :wink: Unii sunt cetateni europeni sunt mai europeni decat altii... vezi sa nu pierzi punga :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
EDI OPREA Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Re: HELP! Cum sa scap de WOBBLING? Da, o sa încerc prima data cu alte roti, complet altele, cu toate ca am pus cauciucuri noi. Referitor la garantia pe viata, sînt si eu scheptic ca bucsele sînt asa grozave, dar e ceea ce îmi ofera producatorul. E linistitor sa stiu ca daca se strica, primesc gratuit altele. FOR EVER :wink: [ATTACH=CONFIG]260186[/ATTACH] Am un prieten care a cumparat o suspensie de samurai de vreo 2500 de euro de la Zanfi, LIFETIME GUARANTEE,si cand s-a rupt un arc a cerut sa-i fie schimbat si i-au zis ca l-a rupt intentionat,ca alea nu se rup niciodata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 (editat) Re: HELP! Cum sa scap de WOBBLING? Am un prieten care a cumparat o suspensie de samurai de vreo 2500 de euro de la Zanfi, LIFETIME GUARANTEE,si cand s-a rupt un arc a cerut sa-i fie schimbat si i-au zis ca l-a rupt intentionat,ca alea nu se rup niciodata. :ha::ha::ha::ha::ha::ha: Creca era firma romaneasca, de la "Zanfi Telescoape si Arcuri HDD" care nu se rup niciodata.:ha2 On topic: Grand Cherokee cu bara panhard slabita. Masina era pe toata latimea drumului, facea ca naiba. Strans suruburile, a revenit cat de cat, dar era prea tarziu pentru bucse. Au trebuit schimbate. Dupa, statea teapana pe strada. Editat Martie 1, 2016 de symy139 Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Re: HELP! Cum sa scap de WOBBLING? ... E linistitor sa stiu ca daca se strica, primesc gratuit altele. FOR EVER :wink: Si munca necesara schimbarii lor cine ti-o plateste? Sunt de acord ca munca face sa creasca muschiul frumos pe mana... dar timpul pierdut? Ti-l trimit si pe asta la punga la pachet cu rinichiul cu care iti garanteaza bucsile? :no1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " No , acum aspectele legale nu sunt de interes tehnic si nu stiu cat de mult putem ajuta cu neincrederea in ceva ce noua ni se pare inimaginabil ... Eu , insa , sunt foarte curios cum au rezistat bucsele mai sus amintite - s-au crapat , s-au largit ? ... cunoscand terenul in care au fost exploatate de curand . Intreb din pura curiozitate , eu am renuntat la bucsele poli pentru ca pur si simplu n-au tinut fara sa se crape sau sa se roada intr-un ritm inacceptabil chiar daca au fost bucse pentru unghiuri stock - am jumatate de dropbox pe fata , inaltarea e compensata exact fix-pe-fix ( si nu fac offroad serios si nici neserios ci numai de nevoie si fortat de imprejurari iar geometria suspensiei care a implica direct bucsele mai sus mentionate este orientata spre stabilitate nu spre flexare , de asta se ocupa spatele cu triangulatie ) . Printre cele incercate sunt si SuperPro ... de asta intreb ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian_popescu Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 (editat) Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " Salut VIO . Dupa cum te stiu de meticulos cred ca deja ai verificat aproape tot ce se putea . Vreau sa readuc in discutie , o situatie . Verifica ceva de care nimeni nu vorbeste si anume ; De la woblaj se largesc gaurile unde este fixata bara panhard (Caroserie respectiv Sasiu ) si poti sa pui tu mama bucselor de la ce vrei tu si va vobla tot asa ca innainte . Gaurile acelea trebuiesc sa fie perfecte fara ABSOLUT nici un milimetru de joc , altfel sari de pe sosea ,sau doamne fereste si pune bucse din cauciuc . Ca sa le repari pune niste seibi tapene pe care le sudezi sa dispara jocul . Pana am descoperit asta am zis ca ajung la nebuni . Masinile noastre sunt vechi si zona aceea se uzeaza , deoarece puntea flexeaza cand iesim de pe sosea . Daca mergi numai pe sosea normal nu se uzeaza acel loc ,insa la noi DA se uzeaza pentru ca fortam mult mai mult Scuze de vorba multa ,insa incearca si o sa-mi dai dreptate Situatia de mai sus mi-a luat un an de studiu zilnic toate bucsele schimbate si woblingul erea si mai dracesc ,in loc sa dispara pana cand am sesizat dracia asta . Am amvelope de 35 si merg perfect drept fara gram de woblaj la ori ce viteza .Inainte ma rugam cand mergeam pe strada . Editat Martie 1, 2016 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " Surubul ar fi trebuit sa stranga urechile laterale si sa imobilizeze bucsa . De ce nu le-a strans ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nissan Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " perlele de echilibrat sunt problema,eu sunt sofer pe tir de multi ani si va spun din experienta ca aceste perle sunt bune ,dar pentru roti mari (de camion),dar pentru astea mai mici nu sunt bune am echilibrat si eu cu perle 33/12.5/15 si trepida rau undeva pe la 70 km/h, am dat perlele jos (greu ca se lipesc de talon) si am pus plumb si am scapat de trepidatii Relu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 3, 2016 Autor Partajează Postat Martie 3, 2016 Re: HELP! Cum sa scap de WOBBLING? Unii sunt cetateni europeni sunt mai europeni decat altii... vezi sa nu pierzi punga :grin: :off Merci de subtila ironie, dar eu de sloutii am nevoie. Ai vreuna? L.E.: Bucsele le-am cumparat de la Taubenreuther Romania. Nu punga îmi da garantia. :wink: Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 3, 2016 Autor Partajează Postat Martie 3, 2016 Re: HELP! Cum sa scap de WOBBLING? Am un prieten care a cumparat o suspensie de samurai de vreo 2500 de euro de la Zanfi, LIFETIME GUARANTEE,si cand s-a rupt un arc a cerut sa-i fie schimbat si i-au zis ca l-a rupt intentionat,ca alea nu se rup niciodata. Te cred, dar nu asta e tema discutiei. No offence. :h5 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 3, 2016 Autor Partajează Postat Martie 3, 2016 Re: HELP! Cum sa scap de WOBBLING? Si munca necesara schimbarii lor cine ti-o plateste? :no1 Nimeni, exact ca si în cazul cînd rup o bucsa originala (ca doar sînt toate consumabile). Dar macar piesa o am gratuit. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 3, 2016 Autor Partajează Postat Martie 3, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " Salut VIO . Dupa cum te stiu de meticulos cred ca deja ai verificat aproape tot ce se putea . Vreau sa readuc in discutie , o situatie . Verifica ceva de care nimeni nu vorbeste si anume ; De la woblaj se largesc gaurile unde este fixata bara panhard (Caroserie respectiv Sasiu ) si poti sa pui tu mama bucselor de la ce vrei tu si va vobla tot asa ca innainte . Gaurile acelea trebuiesc sa fie perfecte fara ABSOLUT nici un milimetru de joc , altfel sari de pe sosea ,sau doamne fereste si pune bucse din cauciuc . Ca sa le repari pune niste seibi tapene pe care le sudezi sa dispara jocul . Pana am descoperit asta am zis ca ajung la nebuni . Masinile noastre sunt vechi si zona aceea se uzeaza , deoarece puntea flexeaza cand iesim de pe sosea . Daca mergi numai pe sosea normal nu se uzeaza acel loc ,insa la noi DA se uzeaza pentru ca fortam mult mai mult Scuze de vorba multa ,insa incearca si o sa-mi dai dreptate Situatia de mai sus mi-a luat un an de studiu zilnic toate bucsele schimbate si woblingul erea si mai dracesc ,in loc sa dispara pana cand am sesizat dracia asta . Am amvelope de 35 si merg perfect drept fara gram de woblaj la ori ce viteza .Inainte ma rugam cand mergeam pe strada . Merci de sfat. În sfîrsit o idee pe care înca nu am avut-o. O sa verific gaurile. :tk :h5 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 3, 2016 Autor Partajează Postat Martie 3, 2016 (editat) Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " Tocmai am adus masina de la atelier. Geometria rotilor a fost nou facuta. Toate bucsele, rulmentii si capetele de bara au fost verificate. Totul e tip-top înafara de un joc depistat la bucsele unui telescop spate. (le voi înlocui). S-au efectuat probe în mers în doua zile si fectul de death wobble a disparut. Am preluat masina bucuros, am probat de cîteva ori zona de viteza problematica (65-70km/h) si am adus-o acasa (cca. 40km) pe autostrada mergînd constant cu 130Km/h. Nici o problema. Pe ultimii 3km pîna acasa, dupa ce am coborît de pe autostrada, pe soseau nationala, efectul a reaparut exact în portiunea aia între 65-70km/h. Mult mai atenuat dar exista. Fac cu nervii :ang2 Editat Martie 3, 2016 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 3, 2016 Autor Partajează Postat Martie 3, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " perlele de echilibrat sunt problema,eu sunt sofer pe tir de multi ani si va spun din experienta ca aceste perle sunt bune ,dar pentru roti mari (de camion),dar pentru astea mai mici nu sunt bune am echilibrat si eu cu perle 33/12.5/15 si trepida rau undeva pe la 70 km/h, am dat perlele jos (greu ca se lipesc de talon) si am pus plumb si am scapat de trepidatii Nu pun la îndoiala experienta ta cu perlele. Eu am perle în roti de un an si nu mi-au creeat probleme. Dar ca sa elimin si aceasta varianta voi monta pe masina de proba roti echilibrate classic (cu plumbi). Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danciucu Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " Surubul ar fi trebuit sa stranga urechile laterale si sa imobilizeze bucsa . De ce nu le-a strans ? Intreb doar , e posibil sa se desfaca surubul chiar in tensiune fiind ? Ca eu asa am patit, dar pana sa wobbleze trosnea , pocnea la frana sau schimbarea directiei. Adevarat si ca am scapat de wobble prin schimbarea capetele de bara care aveau putin joc, suficient , combinat cu uzura din bucsi sa faca orchestra de tremurat. XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian_popescu Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 (editat) Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " VIO. Ca sa scap de woblaj , acceleram puternic sa trec repede de zona 65-70km/h si mergeam exact ca tine cu 120-130 perfect .Cum reduceam viteza cum vedeam pe dracu . Verifica ce am zis mai sus (GAURA )si surubul ca se mai toaca si el (m-ai greu d-ar se face un sant in el ) .@ Danciucu exact acestea sunt simptomele ; trosnete la viraj Se slabeste piulita(Bara panhard ) cu timpul si face un pic de joc , care da fix aceasta problema de woblaj . Nu spun din povesti , Aproape ca am vazut moartea ,situatie in care bucsele erau noi noute la toata masina . Fierul mai si rugineste ,masinile nu sunt chiar noi si se fac jocuri ,pe la suruburi . Editat Martie 3, 2016 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate