Patrolator Postat Martie 6, 2016 Autor Partajează Postat Martie 6, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " VIO. Ca sa scap de woblaj , acceleram puternic sa trec repede de zona 65-70km/h si mergeam exact ca tine cu 120-130 perfect .Cum reduceam viteza cum vedeam pe dracu . Verifica ce am zis mai sus (GAURA )si surubul ca se mai toaca si el (m-ai greu d-ar se face un sant in el ) .@ Danciucu exact acestea sunt simptomele ; trosnete la viraj Se slabeste piulita(Bara panhard ) cu timpul si face un pic de joc , care da fix aceasta problema de woblaj . Nu spun din povesti , Aproape ca am vazut moartea ,situatie in care bucsele erau noi noute la toata masina . Fierul mai si rugineste ,masinile nu sunt chiar noi si se fac jocuri ,pe la suruburi . Exact asa e si la mine. Simt (si aud) o pocnitura în podea, atît pe partea soferului cît si pe partea pasagerului, de cîteori frînez mai tare sau accelerez mai puternic. Se simte ca si cum ar fi exact sub picioare. Am verificat bucsele de la lonjeroane si totul pare OK. Nu exista nici un loc unde sa ajunga fier pe fier. O sa mai verific înca o data de îndata ce se mai înbunatateste vremea. Pîna atunci merci de sfat. Deasemenea tot asa cum ai descris tu, e si la mine; 65-70 e viteza critica. Sub si peste, NO PROBLEM. Deasemenea, cînd rotile sînt mai tare solicitate (de ex. în curbe sau cînd o "forjez" în "zona" respectiva de viteza)), nu am probleme. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " E normal ca sub sarcina sa nu oscileze , sarcina anuleaza posibilul joc al componentei defecte , o tine presata pe o singura parte . ... caz in care cel putin unele bucse pe care le crezi in buna stare nu sunt deloc in buna stare ... Daca se simte pe ambele parti , verifica doar bucsele de la tendoanele fata . Verificarea nu se face inspectand vizual ci punanad rotile pe platouri oscilante , ca pentru ITP. Nu poti trage cu mana sau cu levierul si sa invingi si greutatea masinii . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 8, 2016 Autor Partajează Postat Martie 8, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " E normal ca sub sarcina sa nu oscileze , sarcina anuleaza posibilul joc al componentei defecte , o tine presata pe o singura parte . ... caz in care cel putin unele bucse pe care le crezi in buna stare nu sunt deloc in buna stare ... Daca se simte pe ambele parti , verifica doar bucsele de la tendoanele fata . Verificarea nu se face inspectand vizual ci punanad rotile pe platouri oscilante , ca pentru ITP. Nu poti trage cu mana sau cu levierul si sa invingi si greutatea masinii . Si eu tendez tot mai mult pt. schimb de bucse la Panhard si tendoane. Nu ma pot hotarî daca sa pun sport (mai rigide 90ShA) sau normale (80 ShA). Tu ce ai pune? Deasemenea vreau sa schimb si bucsele dintre caroserie si sasiu. În weekend ma bag sub tomberon. Va tin la curent. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " Normale de cauciuc , originale . Atentie ca bucsele se comprima la montaj , reducand latimea umarului si tensionand bucsele ciuperca . Daca ar fi prea dure nu s-ar mai comprima la fel ca cele din cauciuc . In orice caz , atunci cand a iesit tendonul trebuie ciocanit si curatat bine cu biaxul gaura din suportul de tendon de pe sasiu , inspectata cu atentie structura cautand fisuri sau alte posibile avarii . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 9, 2016 Autor Partajează Postat Martie 9, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " Normale de cauciuc , originale . Atentie ca bucsele se comprima la montaj , reducand latimea umarului si tensionand bucsele ciuperca . Daca ar fi prea dure nu s-ar mai comprima la fel ca cele din cauciuc . In orice caz , atunci cand a iesit tendonul trebuie ciocanit si curatat bine cu biaxul gaura din suportul de tendon de pe sasiu , inspectata cu atentie structura cautand fisuri sau alte posibile avarii . OK am înteles. Merg pe varianta "moale" din PU. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 10, 2016 Partajează Postat Martie 10, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " Daca elasticitatea nu e mentinuta si la temperaturi joase , nu le folosi . Am vazut prea multe poliuretanice din care cad bucati ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " Mai neaos se mai spune ca .. "iti flencane rotile" http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
misca Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " WOBBLING !, ce o fi acest wobbling, pe romaneste , olteneste, moldoveneste sau tiganeste cred ca nu sunt cuvinte potrivite ?, sau poate este numai pentru profesionisti , nu stiu ? o poza face cat 1000 cuvinte din orce limba :D Actiunea incepe de la 00:41 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " In multe situatii , din cauza rotilor supradimensionate , caseta de directie este pur si simplu depasita de solicitarile generate de greutatea suplimentara a rotilor. In aceasta situatie pot fi toate articulatiile beton ca fenomenul tot apare. Eu am avut asa ceva la un Cherokee si am fost aproape sa ma dau peste cap. Masina avea multi kilometri si rotile erau puse de forma , ca nu aveau nici o legatura cu specificatiile din talon. Inainte sa vand masina am gasit niste anvelope mult mai mici si fenomenul a disparut la solicitari uzuale ale masinii . Daca insistam si intram cu viteza mare in gropi sau abordam mai vitejeste denivelari , aparea iarasi dar foarte mult diminuat si disparea mult mai repede . Ai incercat sa pui niste roti mai mici si mai usoare sa vezi daca mai face ? Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 11, 2016 Autor Partajează Postat Martie 11, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " In multe situatii , din cauza rotilor supradimensionate , caseta de directie este pur si simplu depasita de solicitarile generate de greutatea suplimentara a rotilor. In aceasta situatie pot fi toate articulatiile beton ca fenomenul tot apare. Eu am avut asa ceva la un Cherokee si am fost aproape sa ma dau peste cap. Masina avea multi kilometri si rotile erau puse de forma , ca nu aveau nici o legatura cu specificatiile din talon. Inainte sa vand masina am gasit niste anvelope mult mai mici si fenomenul a disparut la solicitari uzuale ale masinii . Daca insistam si intram cu viteza mare in gropi sau abordam mai vitejeste denivelari , aparea iarasi dar foarte mult diminuat si disparea mult mai repede . Ai incercat sa pui niste roti mai mici si mai usoare sa vezi daca mai face ? Rotile mele sînt rotile normale înafara UE. Doar în UE, pt. consum si norme de poluare au masinile roti mai mici, motorul asta mic de 2,8l si EGR. Si chiar daca ar fi rotile prea mari, folosesc marimea asta (si în general tot setting-ul trenului de rulare) de cînd am masina si n-a "wobblat" pîna de curînd. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 11, 2016 Autor Partajează Postat Martie 11, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " WOBBLING !, ce o fi acest wobbling, pe romaneste , olteneste, moldoveneste sau tiganeste cred ca nu sunt cuvinte potrivite ?, sau poate este numai pentru profesionisti , nu stiu ? Denumirea corecta e death wobble. În toate limbile. Nu ca nu s-ar putea traduce, dar asa e cunoscut. Ca si facebook :grin: Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " Daca ai totusi posibilitatea sa pui niste roti mai mici , ar merita ca si experiment, sa vezi daca macar se mai reduce din amplitudinea fenomenului . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " EU am death wobbling de vreun an de zile, dar fiind masina de offroad 90% cu simex 35, l-am acceptat ca normal. Daca am curaj sa accelez peste 70km/h, fenomenul dispare... dar nu trebuie sa mai fie nimeni pe strada :grin: Un drum de cateva sute de km extraurban m-a facut sa imprumut niste AT-uri uzate 265, iar Patrolul rupe asfaltul cu 120km/h fara jocuri in volan. Bineinteles ca am ucis acest death wobble :grin: Simexul 35 este de vina?! De ce nu a facut asa dintotdeauna? Masina este de vina?! De ce nu face si acum? Eu chiar nu-mi bat capul... dupa cum spuneam este pt 90% offroad :wink: In acest timp am avut pe rand bara de conexiune indoita, sau joc in rulmenti, sau bucsi duse etc... fiecare interventie a mai diminuat din death wobble. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 (editat) Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " Ar mai exista o explicatie. Se merge in padure cu presiune joasa. In multe cazuri masina sta "pe presiune joasa" multa vreme. Anvelopele tinute mai mult timp cu presiune mica sub greutatea masinii isi schimba forma (se deformeaza) pe talonul anvelopei. In unele cazuri "galma" este vizibila pe exteriorul rotii pe talon (partea care a stat pe asfalt), in alte cazuri nu se vede nimic. Posibil si aceasta sa fie o cauza. Am un amic cu un Y61 lung care si-a pus 35-uri/12.5 (AT-uri) pe masina. Absolut tot la nivel de directie si articulatie a fost reviziuit sau verificat. A iesit de cateva ori cu masina dupa care a lasat-o in parcare, pe presiune joasa mai multe luni. Dupa, a luat masina si a facut un drum mai lung. Masina a inceput sa wobbleze pe intervalul de viteza 60-70km. S-a luat la verificat iar toata masina. Totul la locul lui. Am schimbat rotile cu unele normale uzate dar echilibrate. Wobblingul a disparut. Am verificat rotile pe masina de la vulcanizare. "Usor" dezechilibrate. S-au echilibrat rotile iar, dar destul de greu. Le-am pus pe masina dar ...fenomenul a reaparut din pacate dupa ce le-am incercat modificand gradual presiunea in ele... 1.5, 2, 2.5, chiar si la 3 bari. Cand am pus in ele presiune pe fiecare dintre ele a aparut o mica galma (am banuit ca e partea pe care masina a stat pe asfalt) in ciuda faptului ca a urcat cu presiunea la 3 bari. Practic anvelopa era oarecum echilibrata dar la o anumita viteza se crea un dezechilibru pe rotire care se transmitea prin roata in punti-sasiu-caroserie. Ulterior am constatat ca orice defect (joc) pe directie si/sau articulatie amplifica considerabil acest fenomen . Editat Martie 12, 2016 de Astral consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " Death wobble apare doar la masinile cu punte rigida pe fata, nu la cele cu bare de torsiune. Ai scapat, stai linistit!! :ha: Ce ma surprinde este ca apare si la masinile de generatie noua, cum este si jeepul din film.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " EU am death wobbling de vreun an de zile, dar fiind masina de offroad 90% cu simex 35, l-am acceptat ca normal. Daca am curaj sa accelez peste 70km/h, fenomenul dispare... dar nu trebuie sa mai fie nimeni pe strada :grin: Un drum de cateva sute de km extraurban m-a facut sa imprumut niste AT-uri uzate 265, iar Patrolul rupe asfaltul cu 120km/h fara jocuri in volan. Bineinteles ca am ucis acest death wobble :grin: Simexul 35 este de vina?! De ce nu a facut asa dintotdeauna? Masina este de vina?! De ce nu face si acum? Eu chiar nu-mi bat capul... dupa cum spuneam este pt 90% offroad :wink: In acest timp am avut pe rand bara de conexiune indoita, sau joc in rulmenti, sau bucsi duse etc... fiecare interventie a mai diminuat din death wobble. Tot ansamblul cauciucuri, amortizoare, bucsi, capete de bara e un sistem care poate intra in oscilatie. De aceea la unii se repara cu alte roti, la altii cu alte capete de bara, la altii cu bucsi etc etc. TOTUL trebuie sa fie ok ca sa nu intre in oscilatie. O bucsa destransa la track-bar? S-a schimbat "elasticitatea" sistemului si poate intra in oscilatie. Roti cu talon mai rigid? La fel, poate intra in oscilatie. 1 '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 26, 2016 Autor Partajează Postat Martie 26, 2016 (editat) Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " Între timp am primit si schimbat bucsele de la barile Panhard (PUR de la StrongFlex De 80 ShA). Nu s-a schimbat nimic.:ang2 Alaltaieri am împrumutat un set de jante identice cu ale mele (8JJ 15" ET -20), pe care am pus cauciucuri identice cu ale mele (BFG MT KM2 33x10,5R15) si le-am echilibrat cu plumbi. Cauza nu a disparut, doar efectul s-a îmbunatatit. Adica la rotile cu echilibrare dinamica (cu perle) rezonanta o data aparuta se amplifica mai tare decît la rotile cu echilibrare clasica (cu plumbi); ...e si normal. Dar cauza e înca prezenta si nu stiu care este. Singurele piese pe care le mai pot schimba sînt bucsele dinspre caroserie a tendoanelor fata (le-am primit deja, sînt de PUR, de la SuperPro - ca si caster-ele -, dar înca nu le-am montat) si telescoapele (amortizoarele), care si astea sînt deja ca si pe drum spre mine. Tendez sa cred ca amortizoarele îmi creeaza problema. Spun asta pt. ca ar fi un pic logic. Anume: Suspensia e pe masina de 5 ani si 60.000km, din care peste jumatate offroad. A "vazut" 2x The R.A.T. la standard, 1x The R.A.T. la extrem, 1x GPS Trophy standard, 1x DTT standard, cîteva (3 sau 4) trialuri în Germania, cel putin o data pe luna antrenamente (de obicei tehnice) prin împrejurimi, în fiecare an de doua ori expeditii în România + 1x (Oct.-Nov. 2015) 4 saptamîni Maroc (unde cred ca le-am dat înfrîngerea). Saptamîna viitoare o sa pun masina pe un stand de probat amortizoare, stiti voi, placile alea care scutura masina "de purici" si îti spun dupa aia cît la % (sau daca) mai lucreaza amortizoarele. ...asta doar ca sa stiu eu. Va tin la curent... . Editat Martie 27, 2016 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ion_Bumbu Postat Martie 26, 2016 Partajează Postat Martie 26, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " Experienta cu a baiatului a decurs cam asa: masina de 40KKm Y61 2,8l SWB. Luata din Germania , a mers cu ea vreo 4Kkm prin germaina si adusa in Romania, a mers fara urma de woblaj , perfect. Aici facuta revizia mare , strinsi foarte putin rulmentii pe fata , verificat bucse , jocuri , etc... totul perfect. Pina la inlocuirea anvelopelor, erau nu rele dar mai vechi de 5 ani Scorpion , la crerea baiatului le`au rotit . Service are experienta in Nissan , am fost cu cele de serviciu tot la ei si n`am avut nici o pb. Au avut in service garantii Patrol . Totul e perfect dar masina a inceput sa wobleze pe la 70Km/h.... S`a trecut la echilibrarea rotilor.... gresala mare, le`au echilibrat pe toate 4 , normal , varza.... Alta firma , la fel dar au gasit ca anvelopele erau deformate de la stat mult masina nefolosita ( cum drak ca in Germania a mers fara probleme pina a ajuns sa le roteasca??) Bun, alte roti , de iarna, echilibrate, la fel, reechilibrate , la fel. Jocuri nu avea masina dar dupa ultima echilibrare woblau mai putin , daca sareai de 80Km/h se putea merge. A inceput baiatul cu rabdare, inlocuit amortizorul , ceva ceva mai bine dar nu esential. Rotit anvelope , a iesit ceva mai bine, jucat cu presiunea , pe la 2,2bar pe manometrul lui era mai bine, din cind in cind wobla , intrai in viraj si incepeau woblajul , iesai din el se potoleau si tot asa insa acuma se mai putea merge. In final a hotarit cu stringere de inima sa dea jos flansele de 30 mm , incit sa ajunga deportul la locul lui, surpriza, totul perfect!! In momentul asta totul merge perfect, dar cum a mers asta in Germania cu flanse ?? Proprietarul i`a spus sa aiba grija ca e foarte pretentioasa la echilibrarea rotilor. Nu vreau sa spun ca la astea de iarna a fost in 3 locuri cu ele si de fiecare data au iesit greutati diferite si locuri diferite! Cu masa se echilibreaza totusi la noi? Grig Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian_popescu Postat Martie 26, 2016 Partajează Postat Martie 26, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " Mai spun odata .S-AU LARGIT GAURILE de la bara PANHARD . Nu trebuie sa aiba absolut nici ce-l mai mic joc . De acolo provine zgomotul (troznetul cand viram ) Joaca surubul in gaura Si de aceea dispare woblajul in curbe ,deoarece se tensioneaza ansamblul Caroserie- Sasiu .Deci la Bara panhard la ce-a mai mica denivelare gasita pe sosea (joaca suruburile in gauri ) (Sunt masini vechi pe care le fortam pe teren ,iar tensiunile la teren sunt mari fata de sosea ,si azi un pic maine un pic se produce o deformare a gaurilor si implicit am gasit si surubul tocat in zona respectiva cativa milimetri ceea ce a fost fatal Poti sa pui bucse de ozn nu rezolvi nimic absolut Te rog cu riscul de a ma injura verifica ce spun . pare banal dar asa e , macar sa pierzi fix 30 de minute din viata ta asa aiurea cum cred multi . Am fost la un pas de moarte de cateva ori din cauza asta (toate bucsele saracele fiind absolut noi noute ) . de aceea am masurat totul la subler ca aia de la numarul 9 Si am gasit buba cea INVIZIBILA . Astept un raspuns . te rog . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 27, 2016 Autor Partajează Postat Martie 27, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " Mai spun odata .S-AU LARGIT GAURILE de la bara PANHARD . Nu trebuie sa aiba absolut nici ce-l mai mic joc . De acolo provine zgomotul (troznetul cand viram ) Joaca surubul in gaura Si de aceea dispare woblajul in curbe ,deoarece se tensioneaza ansamblul Caroserie- Sasiu .Deci la Bara panhard la ce-a mai mica denivelare gasita pe sosea (joaca suruburile in gauri ) (Sunt masini vechi pe care le fortam pe teren ,iar tensiunile la teren sunt mari fata de sosea ,si azi un pic maine un pic se produce o deformare a gaurilor si implicit am gasit si surubul tocat in zona respectiva cativa milimetri ceea ce a fost fatal Poti sa pui bucse de ozn nu rezolvi nimic absolut Te rog cu riscul de a ma injura verifica ce spun . pare banal dar asa e , macar sa pierzi fix 30 de minute din viata ta asa aiurea cum cred multi . Am fost la un pas de moarte de cateva ori din cauza asta (toate bucsele saracele fiind absolut noi noute ) . de aceea am masurat totul la subler ca aia de la numarul 9 Si am gasit buba cea INVIZIBILA . Astept un raspuns . te rog . Merci înca odata de sfat. La mine, respectiv la masina mea nu am nici un fel de joc. Am verificat personal deja la prima ta postare, au verificat mecanicii la service si cel care mi-a facut geometria rotilor. Totusi ca sa dorm linistit, voi marca cu vopsea de sigilat suruburi toate înbinarile barii panhard. La cea mai mica deplasare a pieselor una fata de alta, vopseaua se crapa/sare. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 27, 2016 Autor Partajează Postat Martie 27, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " Experienta cu a baiatului a decurs cam asa: masina de 40KKm Y61 2,8l SWB. Luata din Germania , a mers cu ea vreo 4Kkm prin germaina si adusa in Romania, a mers fara urma de woblaj , perfect. Aici facuta revizia mare , strinsi foarte putin rulmentii pe fata , verificat bucse , jocuri , etc... totul perfect. Pina la inlocuirea anvelopelor, erau nu rele dar mai vechi de 5 ani Scorpion , la crerea baiatului le`au rotit . Service are experienta in Nissan , am fost cu cele de serviciu tot la ei si n`am avut nici o pb. Au avut in service garantii Patrol . Totul e perfect dar masina a inceput sa wobleze pe la 70Km/h.... S`a trecut la echilibrarea rotilor.... gresala mare, le`au echilibrat pe toate 4 , normal , varza.... Alta firma , la fel dar au gasit ca anvelopele erau deformate de la stat mult masina nefolosita ( cum drak ca in Germania a mers fara probleme pina a ajuns sa le roteasca??) Bun, alte roti , de iarna, echilibrate, la fel, reechilibrate , la fel. Jocuri nu avea masina dar dupa ultima echilibrare woblau mai putin , daca sareai de 80Km/h se putea merge. A inceput baiatul cu rabdare, inlocuit amortizorul , ceva ceva mai bine dar nu esential. Rotit anvelope , a iesit ceva mai bine, jucat cu presiunea , pe la 2,2bar pe manometrul lui era mai bine, din cind in cind wobla , intrai in viraj si incepeau woblajul , iesai din el se potoleau si tot asa insa acuma se mai putea merge. In final a hotarit cu stringere de inima sa dea jos flansele de 30 mm , incit sa ajunga deportul la locul lui, surpriza, totul perfect!! In momentul asta totul merge perfect, dar cum a mers asta in Germania cu flanse ?? Proprietarul i`a spus sa aiba grija ca e foarte pretentioasa la echilibrarea rotilor. Nu vreau sa spun ca la astea de iarna a fost in 3 locuri cu ele si de fiecare data au iesit greutati diferite si locuri diferite! Cu masa se echilibreaza totusi la noi? Grig Salut. Nu cred ca la masini ca a mea, echilibratul rotilor are o prea mare importanta. Am venit pe sosea 1200km fara probleme cu "blumbi" pierduti prin padure, la o roata care avea 250gr. doar pe exterior si cu una la care un "plumb" de 60gr. s-a rotit pe janta exact diametral opus fata de pozitia lui initiala si a mai luat cu el si doi mai mici pe care i-a întîlnit pe traectoria lui. Deasemenea am un amic care nu echilibreaza deloc cauciucurile (Silverstone MT 117 sport 33") si nu are death wobble (Patrol Y61 lung). Trepideaza un pic la viteze mai mari, dar nu intra în rezonanta. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 (editat) Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " Ideea e ca pe undeva joc este , cu siguranta este , ramane doar sa descoperi unde . Jocul respectiv da posibilitatea de oscilatie la trenul de rulare fata . Nici eu nu echilibrez rotile dar le am mici ( 31 MT BFG ) si puntile sunt mari ( Y61 ) iar punte fata e modificata la unghiul de cadere si e foarte nesimtita avand si un grad in plus la caster ( jumatate de dropbox ) si am si doua amortizoare de directie ... dar ideea e ca si la jante intoarse cu ET-44 nu facea death-wobble desi volanul tremura usor la 70-80kmh pentru ca jantele erau ( si sunt ) strambe ( nu mai sunt ovale ci trapezoidale ) fiind un set de jante de sacrificiu , fiind respinse la centare si totusi sudate ca bune la caruta nu la masina . Chiar si cu roti mari resapate si neechilibrate ( ziarelii brutale ) tot nu aveam probleme dar totul e in stare tehnica buna , nu am nici un joc , nici o uzura . O problema am avut candva cu rulmentii de roata , desi erau maxim stransi tot avea joc roata pentru ca s-a mers foarte mult cu rulmentii foarte largi , fapt care a dus la uzura foarte rapida a discului de frana si a placutelor de frana ( dar pentru ca puntea are caderea exagerata jocul se prelua pe o sprijinire laterala a rotii si era greu de intuit in mers , singurul simptom fiind scartaitul placutelor pe disc la virare ) . Asa ca rulmentii de roata stransi fara joc nu e si o excludere a unui posibil joc ( joc de uzura la rulmentii conici care nu mai au calea de rulare conica , in cazul descris calea de rulare la rulmenti era vizibil curba nu conica iar rolele se facusera butoias nu mai erau conice ) . Cand ajungi s-o verifici la platouri cerceteaza tot cu mare mare atentie , un joc este pe undeva altfel rotile n-ar avea unde sa oscileze liber stg-dr , ar fi conduse strict si ar putea apare doar dezechilibre de rotatie nu oscilatii . Jocul rulmentilor de roata uzati excesiv e greu de de observat VIZUAL la miscarea pe platoruri dar poate fi SIMTITA la deget - se pune un deget pe disc si pe portetrier si se simte daca discul misca fata de portetrier ( care e un reper fix constructiv ) . Atentie si la capetele de bara ale timoneriei , pune mana pe ele in acelasi mod , daca nu ai experienta strange-le in podul palmei pa pe o pasarica ( vrabie ... de ex ... ... suntem in post ... pacatosilor ) sa simti daca misca sau nu pivotul in carcasa sau pe con . Echilibrarea dinamica incorecta ( roata mai grea pe ext si mai usoara pe int - cazul beadlock pe ext ) nu induce oscilatii iar fata de greutatea totala a rotii in miscarea de rotatie e aproape neglijabila proasta pozitionare a unui plumb de echilibrare .Deci , un joc exista pe undeva , trebuie sa-l descoperi chiar daca e o insumare de jocuri mici care te lucreaza insumate, ele ... . Nu te da-nu te lasa ca doar esti om nu fomeeie cauta bine , defecte inexplicabile si masini cu vointa proprie nu s-au inventat inca ! Editat Martie 27, 2016 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " Am schimbat bucsele de la bara Panhard pe fata si mi-a disparut wooblingul. Desi visual pareau in ordine, cand am dat Panhard-ul jos o bucsa a ramas loco, nu a iesit cu bara cum ar fi fost normal. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ion_Bumbu Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " Salut. Nu cred ca la masini ca a mea... Asa o fi insa la aia scurta cu flanse de 30mm facea urit . Dupa scoaterea flanselor e OK, au verificat jocurile la bara Panhard, data jos, totul a fost OK. Masina nu a fost folosita in teren si totul e normal pe ea si asa cum am mai spus, cu alea facute la nemti a venit fara probleme . Anvelopele si jentile sint cele normale , 265/70/R16. Oricum acuma merge bine, dupa ce sta o saptamina parcata in primii 10-20 Km se simte o vibratie a gumelor. Probabil ceva s`o fi intimplat si la bucse, is cele originale din `99. La rulmentii fata avea vopseaua originala de sigiliu pe suruburile de blocaj a flanselor de reglare. Grig Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ion_Bumbu Postat Martie 29, 2016 Partajează Postat Martie 29, 2016 Re: Cum sa scap de WOBBLING? " death wobble " Salut. Nu cred ca la masini ca a mea, ... Deasemenea am un amic care nu echilibreaza deloc cauciucurile (Silverstone MT 117 sport 33") si nu are death wobble (Patrol Y61 lung). Trepideaza un pic la viteze mai mari, dar nu intra în rezonanta. Am schimbat bucsele de la bara Panhard pe fata si mi-a disparut wooblingul. Desi visual pareau in ordine, cand am dat Panhard-ul jos o bucsa a ramas loco, nu a iesit cu bara cum ar fi fost normal. Cind mai multi iti spun un lucru macar intrebi ce si cum. Am intrebat acuma in mod clar cum si ce s`a verificat la Panhard, da, a fost verificat capatul de pe punte , s`a dat jos piulita si flansa si totul arata perfect. Deci, Volga nu era Volga ci bicicleta si nu a fost cistigata la Loto ci furata ! Pina la urma o sa dau jos bara sa vad si capatul de pe sasiu cum este. Multumesc! Grig Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate