Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anti wrap bar

Dpopescu

Postări Recomandate

Am observat la Bj 73-ul din dotare,in special cand dau in marsalier,puntea spate are tendinta a se roti.Prwcizez ca masina are si kit de inaltare OME.

Din ce am citit pe net,pentru a contracara efectul este necesara constructia asa numetei anti wrap bar.

A facut cineva asa ceva la acest model sau la altul asemanator? Ma bate gandul sa fac unul si mi-ar fi bune ceva sfaturi de la cine a mai facut asta.

Am vazut diferite modele pe net...cat si pareri pro si contra asupra anumitor variante,de aceea prefer un sfat de la cineva avizat.

Multumesc

images.png.376016c20cd0f65cebacbd6c2cfa9fda.pngantiwrap6.jpg.f22ba205eace411d049854d308b90b82.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Anti wrap bar

BJ73 e cu arcuri lamelare?

Cea mai buna varianta e ceva postata de tine, 2 prinderi cu bucsa pe punte, cat mai departate vertical si prindere cu ochet pe sasiu

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Am precizat ca vreau sfaturi de la persoane ce au mai facut asta.Discutii am tot citit....

Ma interesau dimensiuni,unghiuri si alte mici secrete.care daca nu le iei in calcul mai rau strici.

Link spre comentariu

No atunci sa zic cum am facut io in necunoasterea mea ...

Am ales sa instalez pe o singura parte ( pe stanga ca pe dreapta trecea esapamentul ) si pe aceasi parte cu foile de arc ( peste punte ) . Mi-am decupat doau piese care se asezau bine pe punte , ca un piscot cu decupare semicirculara la centru , am masurat distanta intre centrul puntii si centru curubului de la ochiul fix al foii de arc si am facut bratul la cat mai exact aceasi lungime intre centrul bucsei de la capatul bratului pana la centru decuparii semicirculare a pieselor care ar fi trebuit sa fie fixate pe punte .

...acum urmeaza o mica variatie - se poate inlocui surubul de la ochiul fix cu unul mai lung care tine si bucsa de la capat , sau se poate articula capatul bratului cu un cercel ca la cercelul foii de arc . Acolo unde erau foi subtiri care flexau mult ar fi fost o prostie sa nu pun cercel mobil , din simplul motiva ca arcul cu foi flexibil isi schimba permanent lungimea si antiwrap ramane cu lungime fixa , consecinta fiind o rigiditate excesiva . cercelul trebuie sa fie cat mai scurt sa nu aiba tendinta de a se inclina ( cred ... nu am observat deloc ca ar foi probleme chiar si cand am gresit ceva si a trebuit sa-l lungesc ( adina m-am grabit si dupa ce era totul gata mi-am adus aminte ca mai trebuie bagate pene compensatoare de unghi intre arcuri si punte ) .

Acolo unde erau foi scurte care flexau un lat de palma in sus si trei degete in jos l-am montat nearticulat , cu surub mai lung dar si masina era o cotineata ridicola ... din multe aspecte ... inclusiv al propietarului ( la multi ani Macfero crapati-ar inima ) .

Dupa ce se stabileste lungimea si pozitia bratului , se ia o incarcare media a suspensiei si se aseaza piesele cu decuparea semicirculara pe punte . Daca totul pare convenabil se trece la sudarea lor pe punte .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

No atunci sa zic cum am facut io in necunoasterea mea ...

Am ales sa instalez pe o singura parte ( pe stanga ca pe dreapta trecea esapamentul ) si pe aceasi parte cu foile de arc ( peste punte ) . Mi-am decupat doau piese care se asezau bine pe punte , ca un piscot cu decupare semicirculara la centru , am masurat distanta intre centrul puntii si centru curubului de la ochiul fix al foii de arc si am facut bratul la cat mai exact aceasi lungime intre centrul bucsei de la capatul bratului pana la centru decuparii semicirculare a pieselor care ar fi trebuit sa fie fixate pe punte .

...acum urmeaza o mica variatie - se poate inlocui surubul de la ochiul fix cu unul mai lung care tine si bucsa de la capat , sau se poate articula capatul bratului cu un cercel ca la cercelul foii de arc . Acolo unde erau foi subtiri care flexau mult ar fi fost o prostie sa nu pun cercel mobil , din simplul motiva ca arcul cu foi flexibil isi schimba permanent lungimea si antiwrap ramane cu lungime fixa , consecinta fiind o rigiditate excesiva . cercelul trebuie sa fie cat mai scurt sa nu aiba tendinta de a se inclina ( cred ... nu am observat deloc ca ar foi probleme chiar si cand am gresit ceva si a trebuit sa-l lungesc ( adina m-am grabit si dupa ce era totul gata mi-am adus aminte ca mai trebuie bagate pene compensatoare de unghi intre arcuri si punte ) .

Acolo unde erau foi scurte care flexau un lat de palma in sus si trei degete in jos l-am montat nearticulat , cu surub mai lung dar si masina era o cotineata ridicola ... din multe aspecte ... inclusiv al propietarului ( la multi ani Macfero crapati-ar inima ) .

Dupa ce se stabileste lungimea si pozitia bratului , se ia o incarcare media a suspensiei si se aseaza piesele cu decuparea semicirculara pe punte . Daca totul pare convenabil se trece la sudarea lor pe punte .

Copiat,printat si trimis la tradus!!! :)

Multumesc frumos!

Link spre comentariu

... sa-ti fie de folos , imi pare rau pentru greselile din text . Mai inspira-te din poze ( am cautat ,eu nu le mai am pe alea de le-am facut ) .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare