Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Silverstone MT 117 Xtreme versus alte simex resapate

Irod

Postări Recomandate

Din ce am inteles ca si comportament pur off road, Silverstone ar fi mult peste oricare resapat. Incepand din primavara anului trecut am inceput sa abordez trasee destul de diferite fata de ce faceam pana acum. Si cand zic diferit ma refer la mult mai mult noroi si mai putina stanca. MT-ul ,,obisnuit,, care il folosesc de 6 ani (BFG MT) si de care eram multumit, pare cam depasit de situatie si vad ca directia in care ma indrept nu cere neaparat un divort dar cere sa luam din cand in cand cate o pauza :ha:.

Aceasta pauza insemnand Simex pentru perioadele de toamna tarzie si primavara devreme (dupa topirea zapezilor ) si BFG MT in restul timpului inclusiv in perioada cu zapada. Daca imi puteti impartasi mai multe pareri despre Silverstone 117 Xtreme. Tot ce stiti despre el. Pana acum cateva zile eram setat pe resapate. O discutie cu un amic din oras mi-a aprins un beculet si m-a sucit.

El este fan 117 Xtreme. Am observat ca diferenta de pret intre Silverstone si resapate la dimensiunile ce le doresc eu este de doar 50-100 lei in functie de dif vanzatori. Am mai calculat ca Panzer IV nu parcurge anual mai mult de 12.000 km. Din acest nr de km calendaristic vorbind perioada in care as utiliza eu Silverstone-ul ar reprezenta cam 1 sezon complet adica circa 3 luni si facand o proiectie in km aproximativ 3000 km. Amicul meu zicea ca la utilizare mixta 117 tine pana in 10.000 km. Asta ar insemna pentru mine undeva la 3 ani de utilizare (daca nu le tai) , ceea ce mi se pare foarte decent.

Mai ramane o necunoscuta : cum se comporta 117 Xtreme pe asfalt (umed uscat) si cum se comporta pe asfalt in comparatie cu resapatul. Vreau un versus si la comportament rutier intre 117 si resapat.

Multumesc si sper ca nu v-am plictisit :wink:.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Silverstone MT 117 Xtreme versus alte simex resapate

Eu am pus Silverstone 117 Xtreme pe absolut toate masinile pe care le-am avut. Diferenta intre Silverstone si MT-uri e extrem de evidenta... Am prieten aici in Ocna cu masina identica cu a mea cu BFG MT-uri si vreau sa zic ca pe unde merge el 4x4 eu merg 2x4. Eu in teren bag 0.8 atm. sa prinda 4 crampoane odata pe sol. Trebuie sa fie ceva extrem extrem sa nu ma scoata.

Singurul dezavantaj intalnit de mine este partea cu asfaltul... sunet puternic... se uita oamenii ce tanc apare. Uzura accentuata la asfalt. Dar si aici sa nu te sperii ca nu-i chiar asa de negru dracu' :D Eu dupa 200km, inca am tepii aia pe ele... de preferat pe asfalt sa fie mai umflate si atentie pe viraje... mergi mai linistit.

Multi "offroadiști" din zona imi ziceau ca iarna nu fac nimic cu ele, ca nu am aderenta, ca patineaza cate si mai cate. Am fost cu ele pe zapada si am crezut ca-s pe uscat... nici o problema n-am avut. Am mers pe inclinatii laterale, rampe si pante, se comporta excelent.

Uite, daca vrei si ai timp, facem o iesire weekend-ul viitor si poti sa le vezi in actiune. Ti-l dau pe Patrolache sa-l incerci.

ps. in baia mare stiu pe cineva care-ti face super pret la silverstone noi.

Link spre comentariu

este un proiect pentru sfarsit de an ... , mai trebuie sa cumpar jante pentru ele , care cred ca vor fi BullFace de la GTC (sunt extrem de multumit de ele ) pana una alta mai am altceva de lucru pe la masina , dar am zis sa incep sa ma documentez si sa imi fac o parere cat mai clara.

Despre comparatia lor cu BFG MT, cred ca nu mai trebuie facuta , se stie deja clar ce avantaje si dezavantaje are fiecare. Mai mult ma intereseaza comparatia dintre 117 si simex resapat, comportament rutier si offroad. Daca ar putea sa mai dea si alti colegi un feedback despre nr de km cat merg Silverston 117 Xtreme la utilizare mixta on-off road (pana acum eu am auzit in jur de 10.000 km) cifra care imi convine de minune.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Eu am pus Silverstone 117 Xtreme pe absolut toate masinile pe care le-am avut. Diferenta intre Silverstone si MT-uri e extrem de evidenta... Am prieten aici in Ocna cu masina identica cu a mea cu BFG MT-uri si vreau sa zic ca pe unde merge el 4x4 eu merg 2x4. Eu in teren bag 0.8 atm. sa prinda 4 crampoane odata pe sol. Trebuie sa fie ceva extrem extrem sa nu ma scoata.

.

Ce dimensiune au cauciucurile de pe y60?

Link spre comentariu

Eu am insa turbo special track 265/75 r16. Ca dimensiune is la fel cu 33 r16 117 extreme, mai grele. Dar punand un cauciuc unu langa altul 117 extreme are crampoanele laterale mai mari in sensul ca sunt iesite mai tare spre parti decat insa. Din pacate in grupul din care fac parte nu avem 2 masini la fel deci nu ma pot pronunta la diferente in offroad. Pe sosea is dezastru zgomotoase, nu am stabilitate ( masina pe care is montate insa e grand cherokee) frana e slaba. Inainte am avut cooper stt iar diferenta este enorma, pe sosea era mult mai bine cu stt ,dar in offroad unde ramaneam cu stt cu insa trec fara probleme. A si la pret am dat 515 bucata fata de 850 silverstone.

Link spre comentariu

Eu am insa turbo special track 265/75 r16. Ca dimensiune is la fel cu 33 r16 117 extreme, mai grele. Dar punand un cauciuc unu langa altul 117 extreme are crampoanele laterale mai mari in sensul ca sunt iesite mai tare spre parti decat insa. Din pacate in grupul din care fac parte nu avem 2 masini la fel deci nu ma pot pronunta la diferente in offroad. Pe sosea is dezastru zgomotoase, nu am stabilitate ( masina pe care is montate insa e grand cherokee) frana e slaba. Inainte am avut cooper stt iar diferenta este enorma, pe sosea era mult mai bine cu stt ,dar in offroad unde ramaneam cu stt cu insa trec fara probleme. A si la pret am dat 515 bucata fata de 850 silverstone.

265/75/16 nu are cum sa fie 33 , ca doar e resapare nu implantare de silicoane :ha:.

Acestea fiind spuse am sa va rog sa fiti on topic.

Editat de Irod

Natura si aventura

Link spre comentariu

265/75/16 nu are cum sa fie 33 , ca doar e resapare nu implantare de silicoane :ha:.

Acestea fiind spuse am sa va rog sa fiti on topic. Inca nu am reusit sa primesc un feed back pt comportamentul rutier intre resapate si 117.

Masurate una langa alta sunt la fel. Silicoanele sunt pt altceva. Dar fiecare intelege ce doreste.

Editat de seba_st24
Link spre comentariu

Masurate una langa alta is. Silicoanele is pt altceva. Dar fiecare intelege ce doreste.

Salut,

Ma bag si eu in discutie si sustin ce a spus colegul Seba si anume ca pus unul langa altul, 265/75 R16 INSA este la fel ca un 33x10,5X16 Silverstone. INSA e predispus la pene laterale, deoarece este construit pe anvelopa de SUV, fata de Silverstone care are intarituri pe laterale. Ca si sa greutate, INSA este mult mai greu fata de Silverstone. Unde sta mai bine resapatul este ca nu se uzeaza asa repede si zgomotul la rulare este mai mic.

new hobby - off road :cl
Link spre comentariu

Sa demontam citeva mituri folcloristice:

1. Comportament mult mai slab in teren Insa/Silverstone-fals,ies in teren saptaminal si nu am observat asa ceva,unde urca Silverstone urca si Insa

2. Mult mai greu Insa fata de Silverstone-iar fals(ia spune-le Giorgele cit cintareste rezerva ta Silverstone:grin:)

3. Pretul-diferenta de 100 lei!!!!???:oo Nici in cele mai frumoase vise! Consultati site-ul Delta Grup si veti vedea.:wink:

4. Rezistenta scazuta pe laterale la Insa-in 6 ani de ieseala(multa!!) am taiat instant pe lateral un cauciuc intr-o piatra fixa fffascutita ce probabil ar fi taiat orice cauciuc! In rest nimic.

Cred ca singurul argument logic tine de intrebarea: cit mergi efectiv in off-road si cit pe asfalt? Baietii de baieti din zona Cimpina-Valea Doftanei au toti Silverstone-normal,doar au muntele si padurea in spatele casei!!:pr1

Noi astia din Bucuresti ce ne dam saptaminal avem toti Insa-iar normal pt ca batem 220km dus-intors de asfalt!:bleah

Acestea sunt parerile mele,fara suparare!:h5

Link spre comentariu

da un vs la comportament rutier nu face nimeni?

Natura si aventura

Link spre comentariu

Fiecare a spus o parere despre reesapate vs silverstone rutier si offroad. Poate nu intelegem noi ce vrei matale prin comportament rutier. Sa acordam stele in functie pe ce criterii. Subiectul oricum a mai fost dezbatut in topicuri mai vechi. Mai documenteaza-te de pe celelate topicuri si vei afla.

Link spre comentariu

Fiecare a spus o parere despre reesapate vs silverstone rutier si offroad. Poate nu intelegem noi ce vrei matale prin comportament rutier. Sa acordam stele in functie pe ce criterii. Subiectul oricum a mai fost dezbatut in topicuri mai vechi. Mai documenteaza-te de pe celelate topicuri si vei afla.

cites forumul acesta de ceva timp cu o frecventa de mai multe ori pe zi , am citit si alte topicuri si cam ce s-a mai scris. Am inteles ca 117 e mai zgomotos ca celelalte resapate , va cred dar e o informatie neinteresanta pentru mine. Interesant este cum sta pe curbe fata de ( Insa, Malatesta , Ziareli , Pneus ... sau ce mai vreti voi). Interesant e cum sta cu distanta de franare pe asfalt uscat , pe asfalt umed , pe asfalt umed in sezonul rece si toate astea comparand 117 cu resapate si nu cu MT-uri care clar il bat la cur. Nu vreau sa imi aratati ca MT este peste 117 pe asfalt ca asta stiu deja (am si eu) . Vreau sa stiu cum sta versus alte simex resapate.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Eu cu insa reesapat si ceilalti cu 117 extrem, cu mai mult de 60 km la ora devenim kamikaze. La un patrol ca e mai greu se aseaza o idee mai bine si a mers si cu 100 dar cu teama. Pe umed e dezastru si cu una si alta. Cu zapada pe asfalt am mers incetul si in 4x4 era relativ ok. In curbe nu ai ce merge cu viteza pt ca iti fuge spatele. Oricum mare diferenta pe asfalt nu este intre reesapat si silverstone. De cele mai multe ori cu simex daca vrei viteza trebe sa ai strada cu minim 2 benzi pe sens si cat mai singur. Pe anvelope este trecut sigla de OFFROAD, deci onroad cat mai putin, am impresia ca sunt si interzise pe asfalt. Cum a mai zis un coleg mai sus e in functie de cati km ai de facut, dupa mine pt diferenta de pret eu zic ca merita insa e aproape la jumate.

Link spre comentariu

Silverston este mult mai bun decat orice reesapat deoarece are crampoanele laterale aproape duble decat reesapatele.(in teren)

Banda de rulare la reesapat este dreapta de la interior spre exterior pe cand la silverston este un arc de cerc. De aici dimensiunile diferite la crampoanele laterale.

Umflat la 1 bar nu va avea 33 aceasta anvelopa isi mareste dimensiunea foarte putin in functie de presiunea din anvelopa. Este mult mai bine ramforsata pe talon gen anvelopele agricole.

Anvelopele reesapate sunt facute pe carcase de dube sau suvuri ramforsate pe banda de rulare cu o plasa de otel care in timp se rupe si se deformeaza.

Am intalnit anvelopa profil simex reesapata de 31 care in realitate erau aproape 33.

Intradevar pe sosea reeaspatele sunt mult mai silentioase si rezistente.(un bun compromis sosea-offroad)

Eu m-am rasturnat cu masina pe podul de la basarab pe ploaie la coborare cu silverstone de 33 m-am dus sanie.

Nu recomand silverstone sub nici un fel on road decat cu o foarte mare prudenta.

Vitara din 1997 cu motor 2.0 16v 132 cp

LR discovery 2 dec 2004 automata

Link spre comentariu

ce sa inteleg de aci ca 117 e mai slab pe asfalt pe langa resapat?

Rog patrolistii sa puna ceva impresii despre cum se misca patroalele (eventual posesorii de LC HDJ80 sau LC100 care sunt cam la acelas gabarit) cu guma asta stiind ca masinile noastre sunt mai grele.

Natura si aventura

Link spre comentariu

tu vrei sa compari bias-ply cu radial pe asfalt ?

i have no ideea what are you talking about :ha: , scuze dar nu inteleg termenii acestia ,stiu ca sunt structurii ale gumelor dar nu inteleg diferenta dintre ele. Daca vrei sa explici te rog.

Editat de Irod

Natura si aventura

Link spre comentariu

silverstone sunt bias-ply.

bias-ply e rege in teren. cam toate gumele de off (adevarat) extrem sunt bias-ply. din x motive.

are amprenta curbata mentionata mai sus de @lazarcostin, scoate masina din sleau, se lupta cu sleaul si se agata de el, are peretele ala lateral tare (unii nu au incredere neam in peretele lateral al unui radial) si, si , si...

resapatele sunt radial. radial-ul sta mai bine pe strada, pe viraje, se uzeaza mai greu, etc. d-aia bias-ply a pierdut lupta cu el pe piata mainstream si a cam devenit ilegal pe strada. radialul tinde sa fixeze masina pe sleau.

sunt ceva manuale de fizica pe net ce explica diferenta.

unii producatori au si bias-ply si radial pentru acelasi model(guma de obicei mai moale la bias-ply), spre exemplu interco. daca vrei radial bun cat de cat in noroi cu profil agresiv, sunt unele optiuni. poate mai slabe la noroi grav, dar bune si la altele.

si simex nu e acelasi lucru cu silverstone (2 companii diferite).

[edit]

https://books.google.ro/books?id=yncb0ohhmygC&pg=PA36&lpg=PA36&dq=bias+ply+vs+radial+tires+lateral+force&source=bl&ots=V1OAXWMDZ2&sig=JilTkQgLKX83uuDOF1_4zkbjH8s&hl=ro&sa=X&ved=0ahUKEwiTl4nx0r7LAhViD5oKHf_jCr8Q6AEIXjAK#v=onepage&q=bias%20ply%20vs%20radial%20tires%20lateral%20force&f=false

https://books.google.ro/books?id=zAU6AQAAMAAJ&pg=PA11&lpg=PA11&dq=bias+ply+vs+radial+tires+lateral+force&source=bl&ots=ZilUIPbsxN&sig=hmGLsQbMiPR33273OIk1FnOMmLE&hl=ro&sa=X&ved=0ahUKEwiTl4nx0r7LAhViD5oKHf_jCr8Q6AEITjAI#v=onepage&q=bias%20ply%20vs%20radial%20tires%20lateral%20force&f=false

Editat de adrianfd
Link spre comentariu

tu vrei sa compari bias-ply cu radial pe asfalt ?

Hai sa vorbim pe romaneste: bias-ply sunt anvelope diagonale si celelalte sunt anvelopele radiale. Diferenta intre ele o face modul de dispunere al firelor de cord.

Dati o simpla cautare pe google si veti gasi destule informatii in lb romana cu dezavantaje si avantaje intre anvelopele diagonale si radiale.

Din pct meu de vedere, anvelopele diagonale (silverstone mt 117) sunt ok pt cei care merg 90% in teren si 10% pe asfalt. Cele reesapate sunt grele, nu se tocesc asa de repede, nu ajung niciodata sa aiba performantele celor diagonale atunci cand storci untul din ele.

EX-NISSAN :tk
Link spre comentariu

Pret: anvelopa reconstruita (resapatul) e mai ieftina

Dimensiuni: pe Silverstone veti gasi o gama mai larga de dimensiuni decat pe anvelopa reconstruita.

Fiabiliatate: Silverstone-ul se va toci mai repede pe asfalt, in teren accidentat anvelopa reconstruita este inferioara anvelopei Silverstone/Simex avand in vedere ca este mai rigida, mai ales in conditii de temperatura scazuta. Desigur rigiditatea ii confera o rezistenta la uzura pe asfalt mai mare.

Mersul pe asfalt: comportament similar la rulare, stabilitate si franare.

Echilibrare: ambele anvelope se echilibreaza

Simexul este o submarca a Continentalului si este una. Produs in Malayesia. In UE importul acestora a fost interzis in urma cu cativa ani. Acum se pot cumpara Simexuri originale noi doar via Rusia sau Australia iar importul lor sa se faca prin cai mai neortodoxe (de exemplu echiparea unei masini care tranziteaza Romania din directia X spre destinatia Y). Pe piata romanesca inca se gasesc anvelope second hand Simex originale (ciclul 3 sau 4 de utilizare) cu dot 2007-2010.

Silverstonul este cu totul altceva. Este un fel de "Simex" low cost. De regula produs in Malayesia. Silvestonul fiind o anvelopa low cost nu are ranforsari laterale pe talon la fel ca Simexul original. Din acest motiv rezistenta ei la contactul cu corpuri contondente (taioase) pe flancuri este scazuta.

Insa Turbo profil Simex (special track) este o anvelopa reconstruita in Spania din cate stiu.

Daca te regasesti in vreuna din situatiile urmatoare: ai muntele in spatele curtii, cari masina pe platforma, iti permiti costul de achizitie initial sau dupa perioada relativ scurta de timp (1-2 ani in functie de cat si cum folosesti masina) atunci ...indiscutabil Silverstone. Ptr restul situatiilor: anvelopa reconstruita (Insa Turbo sau alta)

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Ca exemplu apropo de raNforsare talon silverston mt 117 extrem:

in urma unui accident am rupt roata de pe fata si am dejantat cu capatul de bara anvelopa,talonul de la interiorul , s-a taiat anvelopa pe talon pe o portiune de 5 cm se vedeau rupte trei straturi de sfori dar nu sa patruns.

Spre surprinderea mea anvelopa am mai folosit-o inca doi ani, chiar si acum este ok la noul propietar al masinii fara petec sau camera.

Am dejantat pe o urcare in groapa de noroi si am fost tras 200 m la vale dupa ce am scos 20kg de noroi din ea am unflat-o cu benzina si nu s-a deformat nu a patit nimic.

Editat de Astral

Vitara din 1997 cu motor 2.0 16v 132 cp

LR discovery 2 dec 2004 automata

Link spre comentariu

Pret: anvelopa reconstruita (resapatul) e mai ieftina

Dimensiuni: pe Silverstone veti gasi o gama mai larga de dimensiuni decat pe anvelopa reconstruita.

Fiabiliatate: Silverstone-ul se va toci mai repede pe asfalt, in teren accidentat anvelopa reconstruita este inferioara anvelopei Silverstone/Simex avand in vedere ca este mai rigida, mai ales in conditii de temperatura scazuta. Desigur rigiditatea ii confera o rezistenta la uzura pe asfalt mai mare.

Mersul pe asfalt: comportament similar la rulare, stabilitate si franare.

Echilibrare: ambele anvelope se echilibreaza

Simexul este o submarca a Continentalului si este una. Produs in Malayesia. In UE importul acestora a fost interzis in urma cu cativa ani. Acum se pot cumpara Simexuri originale noi doar via Rusia sau Australia iar importul lor sa se faca prin cai mai neortodoxe (de exemplu echiparea unei masini care tranziteaza Romania din directia X spre destinatia Y). Pe piata romanesca inca se gasesc anvelope second hand Simex originale (ciclul 3 sau 4 de utilizare) cu dot 2007-2010.

Silverstonul este cu totul altceva. Este un fel de "Simex" low cost. De regula produs in Malayesia. Silvestonul fiind o anvelopa low cost nu are ranforsari laterale pe talon la fel ca Simexul original. Din acest motiv rezistenta ei la contactul cu corpuri contondente (taioase) pe flancuri este scazuta.

Insa Turbo profil Simex (special track) este o anvelopa reconstruita in Spania din cate stiu.

Daca te regasesti in vreuna din situatiile urmatoare: ai muntele in spatele curtii, cari masina pe platforma, iti permiti costul de achizitie initial sau dupa perioada relativ scurta de timp (1-2 ani in functie de cat si cum folosesti masina) atunci ...indiscutabil Silverstone. Ptr restul situatiilor: anvelopa reconstruita (Insa Turbo sau alta)

:h5 no asa

totusi nu e chiar asa low cost 117 asta, o anvelopa de felul acesta are pret asemanator cu un BFG MT, Cooper STT sau GoodYear Wrangler

Natura si aventura

Link spre comentariu

cei care au utilizat 117 xtreme. Daca puteti face o estimare a cati km se pot face mixt cu 117 xtrem si guma sa mai poata fi utilizata in offroad. Fac parte din cei ce au muntele in spatele curtii , dar daca ies duminica si vin acasa pulbere de oboseala , e clar ca si luni si marti masina merge pe 117 pana imi revin si ma duc cu ea la vulcanizare.

Natura si aventura

Link spre comentariu

In 13-15000 km de asfalt le pui jos.

• Like 1

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare