Dpopescu Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Dupa cum spuneam in topicul de prezentare sunt posesorului unui Land Cruiser Bj73 din 87,care momentan se afla in plin proces de restaurare. Cand am achizitionat masina am observat ca aeroterma nu merge actionata din butonul dedicat pe nicio dreapta,ci pusa pe direct printr-un alt intrerupator. Daca tot masina este partial demontata am decis sa demontez si bordul pentru a vedea eventualele probleme caroseriei,ocazie cu care am demontat si aeroterma, Dupa cum spuneam era pusa pe direct,iar instalatia originala anulata. Am reintrodus mufele ei,dar nu merge.... Banuiesc ca este rezistenta din imaginile de mai jos (nu stiu cum se numeste),piesa ce este montata pe corpul aerotermei. Masina fiind pe 24v ma gandesc ca nu pot face nicio improvizatie cu o piesa de la o masina pe 12v Imi poate spune cineva ce sa masor sa-mi dau seama daca ea este de vina? Din cate stiu chiar daca este defecta ar trebui sa mearga pe treapta maxima.Se pot anula dreptele de viteza si pune pe direct(macar sa fie actionata din comutatorul ei si nu alte butoane) Atasez niste poze cu piesa respectiva si cu insemnele de pe ea. Din pacate nu avem niciun electrician in zona care sa ma ajute :( In spatele bordului este montat si un transformator de la 24 la 12 din care este alimentat casetofonul ( ma poate ajuta la ceva?) Multumesc anticipat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Martie 16, 2016 Partajează Postat Martie 16, 2016 Re: Problema aeroterma BJ73 Nu ai gasit schemele electrice? Eu as masura rezistentele respective, la prima vedere par ok. Sper sa gasesc pe la mine una tot pe 24 vedem daca daca "se pupa" valorile cu cele pe care le vei masura tu. Ai mai putea sa verifici punct la punct ce iese de pe comutator cu intrarile din rezistenta desi nu cred ca acolo este buba. Eu as mai verifica daca este legatura la masa pe motorul aerotermei apoi amanuntit sigurantele din panou respectiv break-erele si releeele situate pe coloana de directie posibil acolo sa ai surprize. @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 (editat) Re: Problema aeroterma BJ73 Bag de seama ca nu ai manualul de reparatii.Uite ce scrie la manual. Daca dai o adresa de mail iti trimit manualul sau il poti descarca de aici http://daemon4x4.org/portal/downloads.php?dcid=17&p=3 Editat Martie 17, 2016 de Alin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dpopescu Postat Martie 17, 2016 Autor Partajează Postat Martie 17, 2016 Re: Problema aeroterma BJ73 Am manualul si am si reolvat problema :h5 Era piesa de pe circuitul aerotermei ce se afla pe stalpul din stanga CB 30A. Pare a fi o siguranta de protectie care in interior are o placa care face punte si uneste circuitul (sau il intrerupe in caz de ????) Placuta respectiva are pe spate o piulita pe care am strans-o atat cat tabla sa faca contact intre cele doua fire. merge bine pe toate treptele...nu stiu insa rolul acelei piese si nici daca ce am facut poate sa sauneze instalatiei. Am cautat informatii pe internet despre acest CB ,dar nu gasesc decat statii :) Poate ma lamureste cineva ce e piesa respectiva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 (editat) Re: Problema aeroterma BJ73 CB - circuit breaker am scris prin postul de ieri sa incerci sa il verifici - rolul acestuia este de a intrerupe circuitul electric daca apare un supracurent - peste valoarea inscrisa pe el. In mod normal ar trebui sa refaca circuitul dupa un interval de timp daca nu sunt probleme pe circuitul respectiv - lucru care nu s-a intamplat in cazul tau. Daca nu gasesti sa il inlocuiesti, monteaza pe circuitul respectiv macar o siguranta fuzibila la valoarea respectiva sa fii acoperit. Bafta, Editat Martie 17, 2016 de robertz @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dpopescu Postat Martie 17, 2016 Autor Partajează Postat Martie 17, 2016 Re: Problema aeroterma BJ73 CB - circuit breaker am scris prin postul de ieri sa incerci sa il verifici - rolul acestuia este de a intrerupe circuitul electric daca apare un supracurent - peste valoarea inscrisa pe el. In mod normal ar trebui sa refaca circuitul dupa un interval de timp daca nu sunt probleme pe circuitul respectiv - lucru care nu s-a intamplat in cazul tau. Daca nu gasesti sa il inlocuiesti, monteaza pe circuitul respectiv macar o siguranta fuzibila la valoarea respectiva sa fii acoperit. Bafta, O sa montez o siguranta si o sa monitorizez eventuale probleme. Oare merge inlocuit modulul respectiv cu ceva de genul ? Multumesc http://www.ebay.com/itm/30-Amp-In-Line-Circuit-Breaker-Stereo-Audio-Car-RV-30A-30AMP-Fuse-12V-24V-32V-/251628335785 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 Re: Problema aeroterma BJ73 Ar trebui, insa nu stiu cat spatiu fizic ar ocupa, cauta pe la colegii care se ocupa cu dezmembrarile nu ar trebui sa te coste prea mult unul original. @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dpopescu Postat Martie 17, 2016 Autor Partajează Postat Martie 17, 2016 Re: Problema aeroterma BJ73 Ar trebui, insa nu stiu cat spatiu fizic ar ocupa, cauta pe la colegii care se ocupa cu dezmembrarile nu ar trebui sa te coste prea mult unul original. Nu am gasit niciunde la dezmembrat cu motorizarea asta si instalatie pe 24v. Cat despre spatiu,se gaseste undeva pe traseu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 (editat) Re: Problema aeroterma BJ73 Da-mi o serie de piesa (part number), poate te pot ajuta.Iti pot spune,din experienta proprie, ca nu vei gasi la dezmembrari piese pentru masina ta.Este o masina veche si foarte rara la noi in Romania, iar cine o are nu o dezmembreaza , o reconditioneaza. Editat Martie 17, 2016 de Alin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dpopescu Postat Martie 18, 2016 Autor Partajează Postat Martie 18, 2016 Re: Problema aeroterma BJ73 Da-mi o serie de piesa (part number), poate te pot ajuta.Iti pot spune,din experienta proprie, ca nu vei gasi la dezmembrari piese pentru masina ta.Este o masina veche si foarte rara la noi in Romania, iar cine o are nu o dezmembreaza , o reconditioneaza. O sa ma uit astazi sa vad daca este ceva scris pe ea! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 18, 2016 Partajează Postat Martie 18, 2016 (editat) Re: Problema aeroterma BJ73 Codul piesei de care ai nevoie e acesta: 87138-90K01 Pretul ei este 271 lei plus TVA original Toyota. Ca fapt divers iti zic si termenul de livrare pe care l-am primit de la Toyota: 4 iunie :grin: Piesa e de fapt un grup de rezistente legate in seria iar fiecare legatura dintre ele reprezinta o treapta a ventilatorului. Daca gasesti pe cineva dispus sa ti-o repare, ai aici o poza cu valorile fiecarei rezsitente in parte. Eventual poti sa construiesti un divizor rezistiv de genul asta cu niste rezistente pe care le gasesti in comert. Trebuie montat undeva pe traiectul de aer rece astfel incat sa fie racite rezistentele de aerul care vine de la ventilator sau de afara. Editat Martie 18, 2016 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dpopescu Postat Martie 18, 2016 Autor Partajează Postat Martie 18, 2016 Re: Problema aeroterma BJ73 Dupa cum am scris ieri,am rezolvat problema! Nu era de la rezistente ci de la protectia de suprasarcina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 18, 2016 Partajează Postat Martie 18, 2016 Re: Problema aeroterma BJ73 Dupa cum am scris ieri,am rezolvat problema! Nu era de la rezistente ci de la protectia de suprasarcina. Scuze, am observat tarziu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Martie 18, 2016 Partajează Postat Martie 18, 2016 (editat) Re: Problema aeroterma BJ73 Am inteles ca vrei sa inlocuiesti acea protectie la suprasarcina , CB (circuit breaker).Am inteles bine? Si ca sa nu mai mai deschid o alta discutie , la mine aeroterma functioneaza de ceva vreme doar pe treptele 3 si 4 , la manual scrie ca ar trebui sa fie o rezistenta undeva in dreapta , la picioarele pasagerului care sa controleze treptele de viteza , am gasit-o, am masurat-o, e buna.Mai este ceva , undeva?@Max? Editat Martie 18, 2016 de Alin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dpopescu Postat Martie 19, 2016 Autor Partajează Postat Martie 19, 2016 (editat) Re: Problema aeroterma BJ73 Am inteles ca vrei sa inlocuiesti acea protectie la suprasarcina , CB (circuit breaker).Am inteles bine? Si ca sa nu mai mai deschid o alta discutie , la mine aeroterma functioneaza de ceva vreme doar pe treptele 3 si 4 , la manual scrie ca ar trebui sa fie o rezistenta undeva in dreapta , la picioarele pasagerului care sa controleze treptele de viteza , am gasit-o, am masurat-o, e buna.Mai este ceva , undeva?@Max? Daca gasesc una poate buna o inlocuiesc.Pana atunci insa,o las asa si pun o siguranta pe traseu. Piesa ce se ocupa de trepte este montată pe corpul aerotermei.este cea din pozele din primul post.Pe aia ai masurat-o? Cu siguranta este rezistenta. Înafara de acea rezistenta,mai este un releu,si Cb-ul ,dar alea nu au legătură cu treptele . Editat Martie 19, 2016 de Dpopescu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Martie 19, 2016 Partajează Postat Martie 19, 2016 Re: Problema aeroterma BJ73 Nu am gasit niciunde la dezmembrat cu motorizarea asta si instalatie pe 24v. Cat despre spatiu,se gaseste undeva pe traseu Eu as extinde cautarea nu numai la motorizarea aceasta(13b) este instalatie pe 24V cele cu motor 1HZ la seria 7 au instalatia tot pe 24V, daca nu ma inseala pe mine memoria si pe seria 6 sunt instalatii pe 24, iar aici pe forum sunt colegi mult mai in masura sa dea detalii pentru seria 6 daca au disponibil ceea ce iti este tie de trebuinta. @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dpopescu Postat Martie 19, 2016 Autor Partajează Postat Martie 19, 2016 (editat) Re: Problema aeroterma BJ73 Sincer,nici nu stiu dacă siguranta respectiva este defecta. Avand acea piulita pe care doar am mai strâns-o putin si acum merge.... LE" se pare ca siguranta se reseteaza pe acea gaurica(cel putin asa am citit pe net) In poze se vede si orificiul si piulita pe care eu am strans-o Editat Martie 19, 2016 de Dpopescu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ion_Bumbu Postat Martie 19, 2016 Partajează Postat Martie 19, 2016 Re: Problema aeroterma BJ73 Pare a fi o siguranta termica ( prin efect termic de fapt ) cu resetare manuala, sint si cu autoresetare. In interior sint 2 contacte actionate de un bimetal, pot fi oxidate dupa atita timp. Ceva de acest gen era si la redresoarele de incarcat bateria , alea romanesti de prin 1980 ce aveau si o pozitie de boost de vreo 20Adc. Cu grija cred ca se poate indeparta capacul de aluminiu si curati cu un smirghei fin ansamblul de contacte. Grig Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dpopescu Postat Martie 19, 2016 Autor Partajează Postat Martie 19, 2016 Re: Problema aeroterma BJ73 Se decapseaza usor si intr-adevar se poate curata.maine o sa ma ocup de ea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Martie 20, 2016 Partajează Postat Martie 20, 2016 Re: Problema aeroterma BJ73 Din nefericire, stransul piulitei i-a modificat drastic caracteristicile: poate declansa la un curent mult mai mare decat cel initial! Solutia cea mai corecta este inlocuirea cu alta noua. (chiar si simpla curatare ii poate schimba proprietatile) Parerea mea:old It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 20, 2016 Partajează Postat Martie 20, 2016 (editat) Re: Problema aeroterma BJ73 Asata e si suspiciunea mea , dupa strangere s-au mai presat contactele ... dar se poate masura amperajul de rupere cu un ampermetru si eventual regla , dupa curatare . Caz in care ... cat e sarcina initiala de fabrica ? Sau ... cat consuma maxim ventilatorul si la ce suprasarcina s-a apreciat punctul de rupere ? Oricum , se paote inlocui si cu altceva similar , amperajul e termenul definitoriu ... in ce circuit e folosita ( 6, 12 , 24 ...40 V ... ) rezulta sarcina maxim admisibila . Editat Martie 20, 2016 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate