aztec Postat Septembrie 28, 2008 Partajează Postat Septembrie 28, 2008 Nu stiu cum sunt altii, dar eu cand ma gandesc la... Prosti. Aveam de mers la Bran in weekendul asta, pt relaxare, planifcat inca din perioada concediului.. adica de cam o luna. Vorbit de atunci pt cazare.. primit asigurari ca nu-i problema, ca nu va fi aglomerat in perioada asta.. Intre timp aflam de festivalul "Ravasitul Oilor".. o campanie dusa la tv de o companie de ape minerale ce sustin mancarea traditionala... bravo lor. Plecam din bucuresti vineri.. cam seara, pe la 5. Circulatie relativ ok. Aflu ca in Sinaia are loc si acolo un festival, trafic deviat pe la gara.. nu-i bai, dau mai departe pe la Paraul Rece.. ajung pe noapte in Bran, cazam.. Aflu ca sunt foarte multi doritori de cazare, bravo noua ca am vorbit din timp si ne cunostem cu gazda. Sambata dimineata.. pe la 12, ca un om normal ce se relazeaza, ne gandim sa "ravasim" si noi, adica sa vedem ce se intmpla pe acolo.. Lasam masina in pensiune, ca am vazut traficul, mai ales ca pt 2-3 km chiar nu deranjeaza o plimbare si nu avea sens sa mai caut si alte locuri de parcare... Coada de masini cat vedeai cu ochii.. cel putin de la "wolf" pana dupa platoul din spatele castelului. Mergand pe jos.. eram mult mai rapid decat masinile. Ok, festivalul "branzei si pastramei".. alea alea.. lume multa.. vine si Basescu. O luam spre "casa" sa pregatim la gratar pastrama. Coada de masini ca la balamuc. Se pare ca mai nou in afara de ATV-uri si alte alea este la moda ELICOPTERUL, ca mai toata ziua au zburat elicopere( 2 sau 3) cu turisti cred, nu prezidential.. de ce banuiesc ca turisti, pt ca in centrul branului si in alte zone am vazut panouri cu reclama la inchiriat elicoptere in Bucegi. Plus ca la venirea lui Basescu n am auzit elicopter.. si nu cred ca a zburat el oata ziua in zona. Si NU erau de politie. Ma rog.. trecem peste amanunt.. Duminica. trezirea.. se vede coloana prin fata porti.. nu-i bai ca o luam spre Brasov. Ok.. coloana de masini spre Bran(spre castel), spre Brasov se circula chiar bine.. Zic.. ce de lume in zona.. ies din bran.. coloana continua.. Ies si din Tohanul nou.. coloana nemiscata. Se impute (pt ei) treaba.. camp.. coloana continua. Intru i Rasnov.. coloana la locul ei. Prin centrul rasnovului.. o aparenta relaxare, cam 500 metri.. apoi coloana se regrupa pana la Real-ul din Brasov. Cam 25 km de coloana, msina bara-la-bara.. douazecisicinci kilometri. Vai de de cei care au stat in acea coloana. Din Brasov zic sa incerc totusi Valea Prahovei.. era devreme si aveam timp.. Chiar la intrarea in Predeal, la ultimul viraj al serpentinelor.. coloana. Intr si eu in coloana... merg cam in 30 min de la intrarea in Predeal pana la Petrolul de la gara. Zic.. cine stie cat e coloana.. nu-i mai bine pe Cheia? Ca stiu drumul.. e bun, merge. Ma rog.. o portiune din sacele.. acolo unde sunt etnici mai multi, cam la iesire sunt cateva gropi adevarate.. dar stiute. Deci ma intorc. La pod in Brasov, deja politia deviase traficul pe Cheia. Nu-i bai, se circula grupat, dar se mai poate depasi, insa ritmul e sustinut.. adica se circula tare. Chiar daca nu-mi place, sunt nevot si eu sa merg sustinut si merg la fel. chiar mai si depasesc. Asta pana dupa Cheia cand deja nu se mai poate depasi , doar merge in colona.. tare. Binenteles ca snt viteji ce depasesc in orb.. dar astia nu lipsesc nicicand. E... prin Valeni deja se impute putin treaba.. tot in coloana.. insa nu se sta. Asta e bine.. pana la Ploiesti.. tot cam asa. Politia sta la panda la linia continua.. in 2 locuri. Asta e bine.. pt ca deja e nesimtire sa faci depasiri cand vezi km de coloana. Politia are clienti ei, foarte desi si mai relaseaza stresul celor din coloana.. se vede dupa cum claxonau. In ploiesti se circula relativ ok.. tot asa pana la Otopeni. acolo am de luat decizia.. centura spre Mogosoaia sau .. Baneasa. Aleg Baneasa.... uimit ca niciodata..... nu este blocaj la aeroport baneasa.. chiar nu stau la acel semafor, il prind pe verde.. si merg intins pana la Arc.. Duminica seara. Liber. Atat de liber... de necrezut. Probabil ca restul au ramas in coloana la Bran.. sau in Predeal-Sinaia-Comarnic. De maine o luam de la capat.. de data asta in Bucuresti.. zi de zi, c doar au venit studentii.. incp facultatile.. macar sa nu ploua. ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 28, 2008 Partajează Postat Septembrie 28, 2008 Re: Ravasitul oilor.. sau lunga zi de coloana. Ai mare dreptate....de mult nu am mai vazut asa balamuc pe drumul spre Bran....eu am fost la Plaiul Foii....dar scarbit de nebunia de pe asfalt am luat-o pe camp.....pana la Zarnesti.....iar de acolo pe drumul normal.... PS elicopterele cu pricina sunt ale firmei Cobrex care se ocupa de zboruri de agrement.....in general Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roberto Postat Septembrie 29, 2008 Partajează Postat Septembrie 29, 2008 Re: Ravasitul oilor.. sau lunga zi de coloana. Mda, am fost si eu la Bran in weekend cu un grup de 12 ATV-uri, si daca va vine sa credeti nu am gustat un gram de pastrama. Am ajuns vineri seara, binenteles nu ne ardea decat sa desfacem niste licori de vre-o 18 ani si cu care ne-am luptat pana pe la 6 dimineata, asa ca sambata ne-am trezit pe la 11. Am plecat spre bran cu ATV-urile, noi fiind cazati undeva la vre-o 5 km de bran undeva in Simon, cu gandul sa mancam si noi pastrama ca tot romanu dar cand am vazut ce e in Bran unde intr-adevar se mergea bara la bara ne-am intors si am luat calea salbaticiei, cu gandul sa facem un traseu lejer si sa ne intoarcem mai pe seara, poate se va mai elibera Branul pana atunci. Nestiind nimeni zona, bazandu-ne doar pe GPS, ne-am aventurat la un traseu care s-a dovedit mult peste concursurile de Extrem de pe la noi, ajungand undeva pe la 12 noaptea inapoi ca cazare, multumita lui Dumnezeu, fiind toti intregi dar inghetati bocna. Traseul a fost cu atat mai palpitant cu cat vazusem la intrare pe traseu avertizare cu Rezervatie Naturala, si printre altele Densitate Mare de Ursi, si faptul ca dupa o coborare de nivel de 600 m in 2,5 Km nu stiam daca drumul se va bloca sau nu, iar acum de pe la 7 deja era o bezna de-ti bagai degetele in ochi.... Oricum, ne-a ramas in minte ca o amintire frumoasa... Am plecat Duminica la 3 spre casa pe Bran-Rucar-Targoviste-Bucuresti unde chiar s-a circulat foarte bine si in 3 ore eram in Bucuresti, asta in conditiile in care aveam fiecare remorci dupa noi. Samurai SJ413-87 KingQuad 700 -07 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Septembrie 29, 2008 Partajează Postat Septembrie 29, 2008 Re: Ravasitul oilor.. sau lunga zi de coloana. duminica seara pe la 22.30 apare un client la mine ... lasase intre timp familia acasa , ..... sustinea ce la ora 14 a plecat din predeal spre bucuresti si la 22 era acasa ...?! cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate