Razvan Dinescu Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 (edited) Va salut, Stiu ca ati mai vazut filmul asta...,dar scopul topicului, daca tot suntem o comunitate asa faina, ar fi sa obtin cele mai bune sfaturi. Tema care suscita interesul: Se pare ca nu pot face cu Patrolul ce imi doresc... Si orice as face saracutu cade prada propriei greutati. Rezolvarea: Aici am nevoie de opiniile voastre. Ce as vrea dupa mintea mea: Structura usoara cu sasiu si caroserie taiata de Samurai sau Vitara Punti Patrol Y60 sau y61 motor nu stiu.... Transmisie... nu stiu... Adaptabilitate iarasi nu stiu....adica flanse cutie... Etc La bunul simt creierul imi spune sa iau un Mitsu benziar englezoi cu superselect si sa ii pun o punte de Nissan pe fata si caseta de directie... Din viitorul acaret se va da jos tot ...nu raman decat scaunele si bordul.. Este realizabil? Pecuniar? Costuri aproximative... Ca sa stiu daca ma pot angaja la asa ceva... Fiind o caracatita de buget as vrea sa o pot upgrada ulterior in timp daca voi mai avea timp si fonduri. Ps. Va rog explicati-mi cat mai in detaliu daca aveti amabilitatea ca eu sunt atehnic. Ps. Stiu ca exista deja oameni care fac asta, ateliere dedicate..adica caracatite dedicate..ii salut pe aceasta cale! Le respect si admir munca dar eu chiar nu am fondurile necesare pt. un proiect de anvergura.. Totodata ma gandesc ca poate inventez eu apa calda. Daca gresesc si doar asta este solutia ...asta este.. Raman cu Patrolul.. " grea pierdere" ...dar eu tot cred ca pot sa iau ceva sa il usurez de tot, inaltat normal fara king-uri..fox-uri....un link pe spate, troliu ....si cam asta e ..cat mai simplu.. Multumesc, Razvan Edited March 20, 2016 by Razvan Dinescu Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexey86 Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Re: Caracatita Te mananca rau. :ha: Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvan Dinescu Posted March 20, 2016 Author Share Posted March 20, 2016 Re: Caracatita Te mananca rau. :ha: Incerc sa ma scarpin cat mai ieftin, iubite coleg... Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Re: Caracatita ... ieftin ? Vise de primavara ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sean70 Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Re: Vreau sa-mi construiesc o Caracatita ! Ca sa scapi ieftin mergi la o farmacie si cere ceva pentru oxiuri...:ha::ha: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiantElbrus Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Re: Vreau sa-mi construiesc o Caracatita ! Ma bag si eu in discutie pentru ca ma intereseaza subiectul. Desi sunt super super multumit de Y60 parca urla "extrem-ul" din mine. Daca tot nu am buget de caracatite in adevaratul sens al cuvantului (punti portale, directie hidraulica s.a.m.d.), ma bate gandul la un Y60 (de preferat 4.2 benzina) taiat. Colegul nostru @Muntean de la Sighet a facut un proiect asemanator si cred ca un asemenea proiect ar fi mult mai mult decat suficient pentru prietenestile de weekend. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 (edited) Re: Vreau sa-mi construiesc o Caracatita ! bad post Edited March 20, 2016 by zep Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sabau Gigel Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Re: Vreau sa-mi construiesc o Caracatita ! Decat sa te apuci tu sa construiesti mai bine una gata facuta si sunt multe la vanzare ! Membru club GTC Motosport: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexey86 Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 (edited) Re: Vreau sa-mi construiesc o Caracatita ! Ce inseamna ceva ieftin? 20-30000euro?:ha: Cum a zis si nea Gigi, iei una gata facuta si ai terminat povestea si scutesti minim 10000yeuro manopera. Eu zic la prima iesire sa te dai cu caracatita aia de te-a pus pe ganduri si pe urma iei o hotarare. Edited March 20, 2016 by Alexey86 Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dansoare Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 (edited) Re: Vreau sa-mi construiesc o Caracatita ! Razvane,pe linga bugetul usturator pt asa ceva mai pune: platforma ca sa ajungi cu ea in zonele noastre de joaca,timpi in plus pentru manevre plus dezavantajul ca trebuie sa te intorci la sfirsitul zilei in acelasi punct ca sa incarci si sa pleci! M-am gindit si eu la asa ceva dar ratiunea spune clar ca nu merita! Vei pune saptamina asta reductie pe Patrol,ai sa vezi diferenta in bine!:grin: Cu reductie,roti mari si blocanti pe ambele punti Patrolul hai sa fim seriosi ca se misca foarte bine in teren! Plus fiabilitatea de-a dreptul nesimtita!:h5 A fost traseu pe care nu l-ai terminat alaturi de Samuraie?:wink: Nu cred. Ca folosim troliul mai des,asta e,pentru asta il montam,nu? Si ar mai fi o varianta daca chiar nu mai poti dormi: se numeste RZR Polaris! Adisanul a trecut de la Patrol la motor si a ajuns la RZR. E incredibil ce face masinuta da' costa si asta o circa de bani! Dar ai dat banu si ai jucaria gata de atac,fara luni de munca si stres!! RZR Polaris 1000cm3,110HP,620kg-:grin::grin: si 25200 E cu TVA inclus. Nou-nout si inmatriculabil!:wink: Edited March 20, 2016 by dansoare Link to comment Share on other sites More sharing options...
vetu Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Re: Vreau sa-mi construiesc o Caracatita ! De ce nu optimizezi putin greutatea Patrol-ului? Renunta la tot confortul interior, taie spatele bob-style, coafeaza si partea anterioara pe unde se poate. Reductii si rotile mai mari sigur vor ajuta dar nici un upgrade de putere/cuplu nu ar strica sa iei in calcul. Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catalin40A Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Re: Vreau sa-mi construiesc o Caracatita ! Razvan, sunt in acest moment doua masini care se construiesc de catre colegii nostri. Una la Campina si cealalta la Ploiesti. Cand ai timp suna si vorbim. Prima este chiar in probe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irod Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Re: Vreau sa-mi construiesc o Caracatita ! Razvane tu vrei musai o caracatita sau doar un patrol mai usor deci automat mai fortos ? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Re: Vreau sa-mi construiesc o Caracatita ! Sa-ti tai masina si sa iti construiesti caracatita ...nu e o solutie. Motive sunt destule. Sa te apuci de un proiect "sanatos" dpdv tehnic tinand cont de faptul ca ar trebui sa te bucuri de acest hobby intr-o oarecare siguranta ... nu e loc de "experiente" low cost. Sa cumperi un proiect bine facut si testat, stii deja ce sume se vehiculeaza. Cred ca ar trebui sa "optimizezi" Patrolul, pastrandu-i intr-o oarecare masura forma initiala (sa poti merge cu ea si pe strada) si nu sa-l distrugi modificandu-l masiv si sa te bucuri in continuare de hobby. Cu cat amani mai mult decizia cu atat vei lua o decizie mai buna pentru tine, scapand de presiunea impulsului de moment. Cel mai greu in toata ecuatia asta este sa ne controlam reactiile in momentul in care calcam pe pragul impulsului. Odata ce reusim sa ne controlam aceste reactii, deciziile pe care le luam ulterior ne vor avantaja din toate punctele de vedere. Desigur este gratis si usor sa iei si sa dai sfaturi. Doar ca asimilarea lor si punerea lor in practica e putin mai dificila. Totul tine de liberul arbitru al fiecarui individ. In cazul tau, da-i un sut in cur la acest arbitru si trimite-l la colt sa-si ia o bere rece sa se racoreasca in timp ce tu mai reflectezi, in liniste, putin, asupra problemei. Suntem cu totii oameni mari la care ne plac aceste jucarii si oricat de frumoase si stralucitoare ar fi ne dorim intotdeauna altele si mai mult ... E normal, e una dintre caracteristicile umanitatii ...evolutia. Nu trebuie sa ne luam insa niciodata ochii de la balanta consecintelor... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvan Dinescu Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 Re: Vreau sa-mi construiesc o Caracatita ! Sa-ti tai masina si sa iti construiesti caracatita ...nu e o solutie. Motive sunt destule. Sa te apuci de un proiect "sanatos" dpdv tehnic tinand cont de faptul ca ar trebui sa te bucuri de acest hobby intr-o oarecare siguranta ... nu e loc de "experiente" low cost. Sa cumperi un proiect bine facut si testat, stii deja ce sume se vehiculeaza. Cred ca ar trebui sa "optimizezi" Patrolul, pastrandu-i intr-o oarecare masura forma initiala (sa poti merge cu ea si pe strada) si nu sa-l distrugi modificandu-l masiv si sa te bucuri in continuare de hobby. Cu cat amani mai mult decizia cu atat vei lua o decizie mai buna pentru tine, scapand de presiunea impulsului de moment. Cel mai greu in toata ecuatia asta este sa ne controlam reactiile in momentul in care calcam pe pragul impulsului. Odata ce reusim sa ne controlam aceste reactii, deciziile pe care le luam ulterior ne vor avantaja din toate punctele de vedere. Desigur este gratis si usor sa iei si sa dai sfaturi. Doar ca asimilarea lor si punerea lor in practica e putin mai dificila. Totul tine de liberul arbitru al fiecarui individ. In cazul tau, da-i un sut in cur la acest arbitru si trimite-l la colt sa-si ia o bere rece sa se racoreasca in timp ce tu mai reflectezi, in liniste, putin, asupra problemei. Suntem cu totii oameni mari la care ne plac aceste jucarii si oricat de frumoase si stralucitoare ar fi ne dorim intotdeauna altele si mai mult ... E normal, e una dintre caracteristicile umanitatii ...evolutia. Nu trebuie sa ne luam insa niciodata ochii de la balanta consecintelor... Mare dreptate, dau o bere ca am ramas cu banii pe care oricum nu ii aveam ....cep putin pt. moment... ala micu lucreaza nu doarme niciodata.. Multumesc Yonutz!! Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irod Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Re: Vreau sa-mi construiesc o Caracatita ! Mare dreptate, dau o bere ca am ramas cu banii pe care oricum nu ii aveam ....cep putin pt. moment... ala micu lucreaza nu doarme niciodata.. Multumesc Yonutz!! :ha: ramai Patrolist ca ii fain :grin: Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
sami 1300 Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Re: Vreau sa-mi construiesc o Caracatita ! rau cand al vezi pe Silviu Istrate pe unde urca cu usurinta si Patrolul debia iese cu troliul in bot .deci repede la banca si fa o achizitie:ha: glumeam desigur chestia asta implica multe si dureri de cap mari iti spun din propria experienta.dar si satisfactie apoi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cobrra Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Re: Vreau sa-mi construiesc o Caracatita ! rau cand al vezi pe Silviu Istrate pe unde urca cu usurinta si Patrolul debia iese cu troliul in bot .deci repede la banca si fa o achizitie:ha: glumeam desigur chestia asta implica multe si dureri de cap mari iti spun din propria experienta.dar si satisfactie apoi. salutare. nu cred ca silviu este un etalon ...drept urmare ar trebuii sa nu uitam ceea ce este perfect adevarat spusa de un om deosebit ...RIP ORESTIE http://forum.club4x4.ro/showthread.php?66021-Extremul-lui-si-nu-al-tau 1 Prahova 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catalin40A Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Re: Vreau sa-mi construiesc o Caracatita ! rau cand al vezi pe Silviu Istrate pe unde urca cu usurinta si Patrolul debia iese cu troliul in bot .deci repede la banca si fa o achizitie:ha: glumeam desigur chestia asta implica multe si dureri de cap mari iti spun din propria experienta.dar si satisfactie apoi. Da Mircea, una din masinile despre care ii pomeneam lui Razvan, este a ta ! Cu siguranta se va lamuri deplin cu privire la "caracatite"dupa ce ii vei prezenta proiectul ! Un proiect foarte reusit de altfel ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 (edited) Re: Vreau sa-mi construiesc o Caracatita ! rau cand al vezi pe Silviu Istrate pe unde urca cu usurinta si Patrolul debia iese cu troliul in bot .deci repede la banca si fa o achizitie:ha: glumeam desigur chestia asta implica multe si dureri de cap mari iti spun din propria experienta.dar si satisfactie apoi. Tu asa ai facut, credit la banca ptr hobby? :grin: Ce satisfactii ai avut? Poti sa dai cateva exemple concrete? :wink: Pe asta cu durerile de cap nu o inteleg ...pana la urma mergem la offroad sa ne destindem, sa ne simtim bine, sa ne deconectam de la cotidian. Durerile de cap le poti obtine si fara sa mergi la offroad ...alegi primul zid si dai aproape de el din cap, ca roackerii...:bannana Edited March 21, 2016 by Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irod Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Re: Vreau sa-mi construiesc o Caracatita ! Ai luat in calcul si confortul? Nu am mers nici o data cu o asa masina dar am vazut cateva si cred ca fata de Patrol stai ca puiul in buda :ha: asa mi se pare mie. Va rog cei care ati mers cu asa ceva sa ma contrazica daca vorbesc prostii. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
adb Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Re: Vreau sa-mi construiesc o Caracatita ! Intreb si eu... Nu e mai simplu sa iti iei un Samurai? Nu e el cine stie ce caracatita, dar comparativ cu Patrolul... e altceva...Mie imi plac ambele masini. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koch marius robert Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Re: Vreau sa-mi construiesc o Caracatita ! Salutare , pot sa iti vorbesc din propria experienta:grin: am avut y60 si y61 , nu am fost multumit de cum se misca in teren si fain frumos am inceput sa imi modific un samurai , adica am pus transmisie de g (reductor , cardane, punti ) legate cu suspensie fox si agitate de un motor 1.9pd. masinuta ii extrem de manevrabila si usoara (1470kg cu roata de rezerva cu hilift , rollcage etc) . la inceput am calculat ca ma incadrez in 10-12 mii euroi , dar calculu de acasa nu seamana cu cel din targ:al . Acum vrea sa revin la y61 asa greu cum e pt confort , spatiu etc. Gandeste de 1000 de ori inainte sa te apuci de asa ceva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Re: Vreau sa-mi construiesc o Caracatita ! Cred ca de banii aia mai bine puneai tot ce trebuia pe Y61 ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
koch marius robert Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Re: Vreau sa-mi construiesc o Caracatita ! Cred ca de banii aia mai bine puneai tot ce trebuia pe Y61 ... da doamne mintea romanului de dupa .....:old Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts