Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Zgomot super select :)

rbr

Postări Recomandate

Salutare,

Azi am scos prima oara L200 in teren, model 2015, transmisie automata. In modul 4H, in zone cu noroi, unde banui ca pierderea aderentei declansa cuplarea fata, se aude un carait in fata, ca atunci cand schimbi viteza fara sa calci bine ambreiajul la o cutie manuala.

Din ce am gasit pe forum, pare a fi ceva rulment, mi se pare ciudat insa sa se defecteze atat de repede (masina e noua). A mai avut cineva problema asta cu super select nou-nout, ne-forjat, ne-cuplat aiurea Lc etc.?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Zgomot super select :)

Nu cumva este zgomotul de ABS intrat in functiune ?

Daca ai Superselect , nu merge pe 4 H in teren greu sau , in orice caz , solicitant. 4H la SS este pentru carosabil mixt , gen polei , uscat , ud si nu pentru teren greu. In teren greu cuplezi 4HLc ( adica centralul blocat ) sau 4LLc .

Editat de FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Pai intra ABS fara sa franez?

Terenul nu era greu, drum de pamant uscat, doar pe alocuri noroi, nu puteam sa opresc la fiecare balta si sa blochez centralul, sa trec, sa opresc iar sa deblochez samd.

A fost cu noi si un Duster 4x2, felicitari colegului pentru indemanare :)

Am cuplat 4Lc o singura data, la o mica urcare prin niste sleauri cu noroi.

Link spre comentariu

Daca ai controlul tractiunii , roata fara aderenta este franata ca sa se redistribuie cuplul pe cealalta roata a puntii . Franare exista . Sistemul asta SS este foarte inteligent conceput , dar totusi nu este chiar ca un diferential central deschis permanent . Modul 4H ( adica 4x4 permanent ) este pentru viteze mari pe drumuri amenajate. Nu este genul de transmisie pe care sa o utilizezi 4x4 permanent cu diferential central deschis. Este ca un agregat cu tractiune 4x4 clasica , la care ai optiunea ca la viteze mari si pe drumuri amenajate , cu conditii de carosabil mixt , sa poti rula fara griji . In aceste situatii solicitarile transmisiei nu sunt foarte mari . Cand intri in noroaie , trebuie sa utilizezi modul clasic de abordare a terenurilor nasoale. Nu considera ca ai transmisie de Land Cruiser 100 -120 - 150 , ca nu este. Alea sunt gandite pentru exploatare permanenta in 4x4. L 200 are o "optiune" suplimentara ( si grozava , in opinia mea ) pentru anumite situatii de drum dar , din cate am citit eu din pataniile unor useri cu SS , nu este genul de transmisie de abuzat in teren in aceasta configuratie .

Masinile astea 4x4 cu solutii constructive clasice , sunt facute pentru anumite conditii de rulare. trebuie sa le intelegi limitarile. Nu sunt SUV-uri. Sunt facute pentru munca si munca lor nu se desfasoara in conditii de rulare similare cu SUV-urile .

Eu nu cred ca masina ta are vreo defectiune. Sunt masini bune l200 insa trebuie sa studiezi atent modul de intrebuintare al tractiunii in combinatie cu sistemele active de control pe care le ai pe masina . Nu ai o carte tehnica la ea ? Nu ai primit un CD , ceva , in care sa se explice cu lux de amanunte situatiile in care este indicat sa cuplezi diferitele configuratii ale transmisiei ?

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Cartea e in maghiara :| Am pt ver anterioara in engleza, o sa caut mai multe info despre TC, e posibil sa fie si de acolo zgomotul. Pe scurta urcare cu 4LLc (unde e dezactivata electronica) parca nu s-a auzit, dar eram prea concentrat la sincronizat super selectul cap-mana-picior :D care sa puna masina pe traiectoria potrivita la momentul potrivit.

Din pacate (sau din fericire), cand am ramas usor impotmolit in padure (putin jenant, ca eram cu toate rotile pe sol, dar eram ca iarna cu gume de vara), n-am apucat sa blochez centralul sau sa incerc cu frana de mana, pana am adunat cateva crengi sa le pun la roti a venit un coleg cu Duster si m-a tractat din cacao. Da, sunt un newb :D

Link spre comentariu

Daca ai controlul tractiunii , roata fara aderenta este franata ca sa se redistribuie cuplul pe cealalta roata a puntii . Franare exista .

Asa e, dar nu "caraie" nimic, doar clipeste martorul in bord. A mea e 2007, tot automata, si chiar daca am plecat pe "auto" pe un drum de macadam ud ce s-a transformat in noroi.. nu am auzit niciodata vreun zgomot. Daca modelul nou nu are alte sisteme mai sofisticate care sa faca zgomotele descrise, e o buba.

Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

mnoah, am fost la service, am facut cateva cercuri pe iarba cu 4h pana s-a reprodus zgomotul, mecanicul zice ca e normal, de la esp, asa ca n-am mai bagat-o in service.

2 chestii insa raman putin neclare:

- mecanicul (proaspat intors de la un curs de pregatire pt modelul nou de L200) zice ca si la trecerea din 2H in 4H trebuie masina oprita si schimbatorul in neutru, desi peste tot scrie ca pana la 100 km/h se poate face din mers

- cand am plecat in tura de proba, a trecut mai greu din 2H in 4H, ne-am intors la service in 4H, apoi in drum spre casa la toate semafoarele la care am oprit, am tot cuplat/decuplat 2H/4H (cum a zis el, masina oprita, scos din viteza); la prima revenire din 2H in 4H s-au auzit vreo doua zgomote noi, metalice pana a cuplat, pe urma a mers ok - ca o completare la prima chestie, din 4H in 2H o singura data a trecut de pe loc, in rest toate trecerile s-au facut din mers (ma refer la cuplarea/decuplarea efectiva, moment in care led-urile se opresc din clipit, nu la momentul in care se da comanda din buton)

Link spre comentariu

nimeni prin TM? nici AR, HD, CS?

am gasit un video cu outlander in care zice ca trebuie sa ii dai ceva mai mult gaz ca sa se activeze TC-ul, un user in comentarii zice ca la Pajero se activeaza mai repede.

la L200 tacane repede dar parca fara rezultat, un test pe role ar fi edificator, cred.

[video=youtube;Oo-FjnIfZAQ]

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare