Venddetta Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Salut, sunt nou pe aici. De curand am achizitionat un suzuki vitara 1.6 16V, iar de 2-3 zile observ ca dupa ce opresc motorul, gasesc sub masina 2-3 picaturi de ulei, M-am uitat la motor si am observat o scurgere pe la garnitura capac culbutori, e posibil sa fie doar acolo? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Re: Scurgere ulei Salutare, in primul rand iti doresc sa ai noroc de masina! In al doilea rand esti sigur ca e ulei de motor? Daca da: ia studiaza si vezi daca sunt urme de prelingere pe motor. Daca zici ca ai observat o scurgere pe la capacul culbutorilor ar trebui sa se scurga pe motor in jos si abia de acolo sa ajunga pe asfalt. Studiaza chestia asta. Mai uitate la filtrul de ulei, vezi sa nu se scurga pe acolo si pe la busonul de golire al baii de ulei si unde se pupa baia de ulei cu motoul, se mai intimpla sa mai fie scurgeri si pe acolo. Numai bine! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tegzes Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Re: Scurgere ulei Daca e doar pe la capacul culbutor e simpla treaba. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Venddetta Postat Martie 27, 2016 Autor Partajează Postat Martie 27, 2016 Re: Scurgere ulei Salutare, in primul rand iti doresc sa ai noroc de masina! In al doilea rand esti sigur ca e ulei de motor? Daca da: ia studiaza si vezi daca sunt urme de prelingere pe motor. Daca zici ca ai observat o scurgere pe la capacul culbutorilor ar trebui sa se scurga pe motor in jos si abia de acolo sa ajunga pe asfalt. Studiaza chestia asta. Mai uitate la filtrul de ulei, vezi sa nu se scurga pe acolo si pe la busonul de golire al baii de ulei si unde se pupa baia de ulei cu motoul, se mai intimpla sa mai fie scurgeri si pe acolo. Numai bine! salut, exista scurgere de ulei pe motor, am verificat pe la filtru si pare in regula, in schimb vad urma de ulei si pe langa capacul de la distributie si nustiu daca s-a prelins tot de la garnitura aia sau sa nu fie si pompa de ulei de vina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad.ioan Postat Martie 30, 2016 Partajează Postat Martie 30, 2016 Re: Scurgere ulei posibil sa fie simering arbore cotit\simering axa cu came, sau ambele, daca scurgerea este in spatele capacului de distributie. In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 Re: Scurgere ulei Scurgeri clasice vitara: - simering ax came - simering vilbrochen - garnitura capac culbutori ( cu ocazia asta verifica si suruburile de tin axul pe pozitie, mai au tendinta sa se slabeasca din senin) - O ring delco ( se poate inlocui doar grija la pozitia delcoului, a pipei mai ales ) - garnitura baia de ulei ( se poate demonta si fara sa dai grupul fata jos, doar ca e mai anevoios si are o singura pozitie. Daca pierd oricare din cele 2 simeringuri, atunci cureaua de distributie posibil sa fie murdara de ulei, astfel, recomand si schimbarea acesteia. Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Venddetta Postat Aprilie 2, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2016 Re: Scurgere ulei Va multumesc pentru raspunsuri tuturor, am sa va tin la curent cand depistez care a fost cauza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sosobum Postat Aprilie 2, 2016 Partajează Postat Aprilie 2, 2016 (editat) Re: Scurgere ulei toata gasca ati uitat cel mai frecvent defect. -garnitura la pompa de ulei(poate fi de carton si coapta) si curge in dreptul pompei servo,langa filtru de ulei. Editat Aprilie 2, 2016 de sosobum poze Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Venddetta Postat Aprilie 3, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2016 Re: Scurgere ulei Am sa verific cu atentie pese tot, va multumesc pentru ajutor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate