nickhope Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Salutare tuturor, Intr-un topic ceva mai vechi am discutat despre problema emisiilor de gaze peste limitele admise. Feroza mea are probleme in acest sens si, deocamdata nu le-am dat de capat. Am inlocuit sonda Lambda si catalizatorul, iar ulei nu consuma si totusi atunci cand am fost sa verific emisiile de gaze am constatat ca la una dintre valori in loc de "sub 100" aveam 265 iar la alta in loc de 0.6 aveam 6.5 (imi pare rau dar nu stiu ce inseamna acele valori ci doar transcriu ceea ce mi-a spus operatorul respectiv. Parca a doua valoare era CO core, dar nu sunt sigur). L-am rugat sa-mi dea niste sugestii apropo de ceea ce as putea face ca sa rezolv situatia si acesta mi-a spus ca masinile din generatia asta (respectiv Suzuki si Feroza din anii respectivi) fie "au valori de Euro 5", fie au valori total aiurea cum e cazul meu. A zis ca ar trebui sa le iau pe rand: sonda Lambda, catalizator, admisie, calculator, etc.. Am fost la prima verificare dupa schimbarea sondei Lambda si aveam valorile de mai sus. Dupa ce am schimbat catalizatorul (care era GOL, adica in cutia de tabla nu era NIMIC si nici nu era nici o urma ca ar fi fost decupata cutia pentru a se scoate continutul) am verificat din nou. Prima valoare, paradoxal, a crescut de la 265 la 320, iar a doua a ramas constanta. Avand in vedere ca de putina vreme am facut o revizie completa a chiuloasei intr-un service specializat (inclusiv schimbat supape si semeringuri), ma gandesc ca ar trebui sa-mi indrept atentia spre sistemul electronic de control (ECU). Cineva mi-a spus de curand ca, desi este vorba de un computer incipient, exista posibilitatea ca sa se umble la softul acestuia, mai ales de catre cei care doresc sa obtina mai multa putere de la motor decat a programat fabricantul, o astfel de modificare ducand la un consum mai mare de carburant si implicit o emisie mai mare de gaze decat cea normala. Aici vine prima mea intrebare: stiti ceva de treaba asta ? Si daca DA, atunci exista posibilitatea modificarii softului respectiv la valorile initiale din fabrica ? Exista binenteles si posibilitatea ca ECU sa fie defect. Imi propun sa verific acest lucru imprumutand unul de la un prieten cu Feroza care are emisii normale si sa verific daca cu acel ECU valorile emisiilor sunt normale. Aici vine insa intrebarea urmatoare: se poate schimba pur si simplu ECU de pe o Feroza pe alta fara nici o problema, adica fara alte setari necesare ? Nu exista riscul sa-i stric ECU prietenului dupa ce-l folosesc la mine ? Cu speranta ca, la fel ca in alte dati, o sa primesc de la voi informatii si sfaturi foarte utile, va multumesc anticipat. Foloseste-te de bani si iubeste oamenii ! Niciodata invers ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grigsilviu Postat Martie 28, 2016 Partajează Postat Martie 28, 2016 Re: Sistemul electronic de control (ECU) Pune te rog o poza cu rezultatul noxelor de la ITP. Sa incercam sa vedem care este problema. Numai bine. Silviu Grigore Tel.: 0760.654.468 / Gratis nu exista, ieftin nu rezista :wink: E-mail: grigsilviu@gmail.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nickhope Postat Martie 29, 2016 Autor Partajează Postat Martie 29, 2016 Re: Sistemul electronic de control (ECU) Pune te rog o poza cu rezultatul noxelor de la ITP. Sa incercam sa vedem care este problema. Numai bine. Imi pare rau, dar nu mi-a trecut prin cap sa fac o poza cu ecranul aparatului ... Eram prea suparat apropo de vestea primita ... Foloseste-te de bani si iubeste oamenii ! Niciodata invers ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate