adysx Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 Salut, Am si eu niste probleme SAU nedumeriri la care as avea nevoie de parerea voastra. E prima masina de offroad pe care abia am achizitionat-o. Jimny 2005, MRL manual, schimbator 4x4 la buton. (schimbat uleiuri, suportul mare al reductorului, crucea cardanica de la diferential spate) In urma primei calatorii offroad cu masina am observat: 1. Intre 55-63km/h, 90-95km/h se aude un vuiet perceptibil (ca de cutie sau la cutie) DOAR cand sunt in viteze (oricare) doar la accelerare sau pastrare viteza. Daca sunt pe liber la acele viteze nu se aude nimic, daca turez pe liber (in mers la acele viteze) iar nimic. Mentionez ca nu am observat acest lucru pana cand mi-a fost schimbat kitul ambreiaj, ulei reductor si ulei cutie viteze la Autonet Suzuki. 2. Tot de la Autonet am observat ca dupa ce merg cel putin 2-3 min cu viteza a 5-a, si reduc viteza cu schimbat in trepte inferioare, viteza a 4-a si a 2-a intra cu un pic de rezistenta / infranare. Restul vitezelor (1,3,5 sunt ok). Asta se intampla DOAR dc merg un timp cu viteza a 5-a, in restul timpului a 2-a si a 4-a intra la fel de ok ca si celelalte. 3. Tot de la Suzuki am observat un mic clonc in cardan cand plec in marsarier apoi in viteza 1 si invers SAU cand ii dau eu suturi. Iar cand merg cu 4x4L se aude destul de tare la socuri. E ok? 4 Dupa operatiile de la Suzuki dupa 3 zile am plecat pe offroad. La urcus puternic am simtit miros de ulei - in cei 200 de km pana la urcus totul a fost ok. Cand am ajuns in varf am obs ca de pe catalizator in primele secunde imediat dupa oprirea motorului iesea putin fum. Sub masina in dreptul cataliztorului pe podul masinii in lateralul cutiei am observat fff putin ulei. Poate fi de la faptul ca s-a schimbat uleiul si au "udat" ei peretii sau sare ulei pe langa busonul de umplere al cutiei? 5. Cand urc puternic in 4x4 la denivelari un pic mai mari se aude un scartait in fata. In aceleasi conditii in 2x4 nu se aude nimic. *Nu vreau sa arat cu degetul aiurea catre autonet, poate e o coincidenta, poate chestiile de mai sus sunt normale, poate abia acum le-am observat, nu sunt sigur. Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Aprilie 18, 2016 Partajează Postat Aprilie 18, 2016 Re: Cateva probleme Jimny 1. Verifica nivelul uleiului din cutie. In ultimele 3 poze se vede o pata de ulei (probabil) pe caroserie. Vezi sa nu ai pierderi pe la semeringul de la iesirea din cutia de viteze. Asta e o problema clasica la Jimny. 2. Verifica "cautatorul", ala de sub schimbatorul de viteze. Ambreiajul e reglat corect? 3. Nu stiu cit de tare se aude, dar e normal sa ai joc in diferential, unul mic. Daca se aud pocnete, verifica sa nu ai joc in cardanul spate si/sau ala intermediar. In 4x4L cuplul e cam dublu, deci apasa si tu mai cu mila pedala. 4. Inclin sa cred ca uleiul ala a ajuns acolo in urma urcusului tau. Nu esti de vina pentru asta, dar nici normal nu e. Fie vreun semering de la cutie a cedat (de regula ala de iesire), fie ai/ai avut prea mult ulei in cutie si atunci a dat pe la supra-plin. 5. MRL-urile manuale le-ai desfacut si gresat vreodata? Daca nu, atunci ar cam fi cazul. Daca atunci cind le desfaci gasesti rugina sau urme de rugina la capul de planetara, atunci stii de unde vine. N-ar strica si verifici si nivelul uleiului in diferentialul fata. Citi km are masina?... aia de pe bord, desigur. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adysx Postat Aprilie 18, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2016 (editat) Re: Cateva probleme Jimny Multumesc mult pentru raspunsuri. Peste o saptamana voi verifica toate cele recomandate - acum masina este lasata la focsani pentru antifonare pe dedesubt. Masina are pe bord acum 122 000 km. Cartea service si factura nemteasca de reparatii de anul trecut par sa confirme kilometrajul. MRL-urile sunt noi instalate in urma cu 1 saptamana. Nu cred sa fie ele de vina. In manualul lor scria ca sunt pre-gresate din fabrica si NU trebuie gresate la instalare. Dar le voi verifica. Daca scrataitul ala nu tine de MRL-uri ar mai fi vreo piesa suspecta? O sa verific si nivelul de ulei in cutie, logic ar trebui sa fi supra umplut cei de la suzuki cutia... Nu as crede ca au scurs tot uleiul vechi si au uitat sa reumple, mai ales ca tocmai am terminat o iesire de 200 km de offroad si 200 de asfalt, se gripa dupa atatia kilometri ma gandesc. Voi posta aici rezultatul verificarilor. Editat Aprilie 18, 2016 de adysx Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Aprilie 18, 2016 Partajează Postat Aprilie 18, 2016 Re: Cateva probleme Jimny Mai verifica si articulatiile pe fata (bucsi, rulmenti king-pin, etc.) + rulmentii de roata. Cutia de la Jimny are buson de golire + buson de umplere, insa daca se goleste cu furtunul pe la supraplin, atunci e usor sa o supra-umpli :wink: Altfel, busonul de umplere e exact la nivel. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adysx Postat Aprilie 18, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2016 Re: Cateva probleme Jimny Mai verifica si articulatiile pe fata (bucsi, rulmenti king-pin, etc.) + rulmentii de roata. Cutia de la Jimny are buson de golire + buson de umplere, insa daca se goleste cu furtunul pe la supraplin, atunci e usor sa o supra-umpli :wink: Altfel, busonul de umplere e exact la nivel. E posibil din graba sa faca asa ceva. Legat de fata, pot spune ca s-au schimbat rulmentii si alte minuni pe acolo, bielete etc. Ce pot spune este ca axul pe care sta roata are putina vaselina pe ea pe care o arunca pe janta... Si o intrebare destul de mare: de cand am fost la Autonet si au pus dopuri la conductele de vacuum (erau crapate) si am pus MRL-uri manuale, 4L cupleaza DOAR dc sunt in viteza 1 pe loc. In neutru flash-uie ledul de 4L, bipaie si NU cupleaza. Manualul spune ca 4L se cupleaza pe loc in neutru. Aici ce poate sa mai fie?! :( Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Aprilie 19, 2016 Partajează Postat Aprilie 19, 2016 Re: Cateva probleme Jimny Legat de fata, pot spune ca s-au schimbat rulmentii si alte minuni pe acolo, bielete etc. Ce pot spune este ca axul pe care sta roata are putina vaselina pe ea pe care o arunca pe janta... Asta inseamna ca a cedat semeringul de punte, pierzi ulei, care se amesteca cu vaselina. Verifica semeringul de pe partea respectiva. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adysx Postat Aprilie 20, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2016 Re: Cateva probleme Jimny Multumesc frumos pt feedback. Cand iau masina voi verifica toate cele si voi lasa aici rezultatele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adysx Postat Mai 20, 2016 Autor Partajează Postat Mai 20, 2016 Re: Cateva probleme Jimny Asa cum am promis revin cu detaliile, dupa antifonarea care a durat 4 saptamani. 1. La antifonarea masinii s-au taiat bucati de tabla din caroserie de la aripile fata si spate si pe la praguri. S-au inlocuit cu tabla noua, sudat, Kelfos, Grund, Antifon - teroson. Costuri totale: 1600 lei (manopera + materiale) 2. Intrat in service GTC si observat: a. Placa pedalier inlocuita in urma cu 900 km s-a strambat, urmand sa se crape iar. Se achizitioneaza o noua placa ce va fi ranforsata :( b. Cablul ambreiaj de inlocuit s-a uzat din cauza placii pedalier c. Joc in transmisie / cardane - NORMAL d. mi s-a comunicat ca vuietul pare sa vina de la reductor, si mi s-a recomandat sa nu fac nimic deocamdata (mi s-a spus ca datorita inaltarii masinii + jenti intoarse + cauciucuri mai mari 215 75 15 - fata de 205 70 15, reductorul si planetarele se vor uza mai devreme). Considera ca de la aceste modificari reductorul vuie datorita uzurii. MOdificarile de mai sus au fost efectuate in urma cu 900 km, dar eu vuietul l-am auzit in urma schimbarii kitului ambreiaj si nu stiu ce sa spun de concluziile GTC e. uleiul observat pe langa cutia de viteze a disparut complet - posibil supraplin f. uleiul din cutii si diferentiale - corespunzator ca nivel si uzura g. 4x4L va cupla doar pe loc si cu ambreiajul apasat (nu conteaza dc este pe liber sau in viteze) h. au facut un test drive cu masina si au concluzionat ca (,) cutia de viteze este in regula. NU au mers 2-3 min cu a 5-a la 100 km/h ca mai apoi sa observe intratul mai greoi in viteza 2 si 4 Cam atat deocamdata... Doar dc imi puteti confirma parerea GTC legat de punctul d. Multumesc frumos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 23, 2016 Partajează Postat Mai 23, 2016 Re: Cateva probleme Jimny a. Daca placa de la pedalier a cedat asa repede, suspectez ca efortul de apasare al ambreiajului este exagerat, deci trebuie investigat mai departe. Ai pus un ambreiaj HD cumva? Placa aia nu e printre punctele forte ale lui Jimny, dar in cazul tau prea a crapat repede. Hint: greseaza si cablul de ambreiaj. Pentru operatiunea asta insa, va trebui sa il scoti de pe masina. Alternativ, greseaza-l pe ala nou inainte de a-l monta. Daca la cablul vechi au inceput sa se rupa fire, inlocuieste-l inainte sa se rupa de tot pe cine stie ce coclauri. Cablul de ambreiaj e reglat corect? Adica incepe sa cupleze cam dupa 2-3 cm dupa ce incepi sa ridici piciorul sau are alt comportament? Ambreiajul lucreaza mai mult cuplat/decuplat sau ai si o plaja larga unde poti sa-l patinezi? d. concluziile celor de la GTC sint corecte, dar iar din ce spui tu, pare a fi o problema in alta parte: ambreiaj de proasta calitate si/sau montat prost, poate cutia nu a fost pusa la loc cum trebuie. Daca ambreiajul a fost inlocuit la Autonet, banuiesc ca au pus unul OEM. Carcasa ambreiajului are un capacel de plastic + unul de tabla care poate fi scos. Ia arunca un ochi pe acolo, piesele alea par noi? e. "Foarte" supraplin... Eu am avut vreo 300 ml in plus in cutie si nu a iesit pe nicaieri. In marsarier intra corect si usor de fiecare data? g. asa e. In teorie, masina ar trebui sa fie (si) in neutru. h. Fii sigur ca ai in cutie ulei 75w90. Daca ai pus un ulei mai gros, simptomele ar trebui sa se atenueze/dispara la caldura si sa se accentueze la frig. Daca ai pus un ulei mai subtire, teoretic o sa accentuezi uzura cutiei. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adysx Postat Mai 23, 2016 Autor Partajează Postat Mai 23, 2016 Re: Cateva probleme Jimny a. Daca placa de la pedalier a cedat asa repede, suspectez ca efortul de apasare al ambreiajului este exagerat, deci trebuie investigat mai departe. Ai pus un ambreiaj HD cumva? Placa aia nu e printre punctele forte ale lui Jimny, dar in cazul tau prea a crapat repede. Hint: greseaza si cablul de ambreiaj. Pentru operatiunea asta insa, va trebui sa il scoti de pe masina. Alternativ, greseaza-l pe ala nou inainte de a-l monta. Daca la cablul vechi au inceput sa se rupa fire, inlocuieste-l inainte sa se rupa de tot pe cine stie ce coclauri. Cablul de ambreiaj e reglat corect? Adica incepe sa cupleze cam dupa 2-3 cm dupa ce incepi sa ridici piciorul sau are alt comportament? Ambreiajul lucreaza mai mult cuplat/decuplat sau ai si o plaja larga unde poti sa-l patinezi? d. concluziile celor de la GTC sint corecte, dar iar din ce spui tu, pare a fi o problema in alta parte: ambreiaj de proasta calitate si/sau montat prost, poate cutia nu a fost pusa la loc cum trebuie. Daca ambreiajul a fost inlocuit la Autonet, banuiesc ca au pus unul OEM. Carcasa ambreiajului are un capacel de plastic + unul de tabla care poate fi scos. Ia arunca un ochi pe acolo, piesele alea par noi? e. "Foarte" supraplin... Eu am avut vreo 300 ml in plus in cutie si nu a iesit pe nicaieri. In marsarier intra corect si usor de fiecare data? g. asa e. In teorie, masina ar trebui sa fie (si) in neutru. h. Fii sigur ca ai in cutie ulei 75w90. Daca ai pus un ulei mai gros, simptomele ar trebui sa se atenueze/dispara la caldura si sa se accentueze la frig. Daca ai pus un ulei mai subtire, teoretic o sa accentuezi uzura cutiei. Multumesc pt raspunsuri: a. Inlocuiesc placa + cablul. Le voi spune sa il greseze. Ambreiajul a fost adus de mine: Exide (nu e HD) e. cateodata face figuri cu intratul in marsarier. dar am suspectat cablul de ambreiaj si suportul care iar a cedat... h. cei de la autonet au schimbat uleiul (Castrol 75w-90 adus de mine). Simptomele sunt prezente pe tot parcursul timpului. Le-am spus celor de la GTC sa verifice cutia si cumva kitul de amreiaj (pozitionare etc) dar cred ca au facut doar o inspectie vizuala si au concluzionat ca e ok. Mi-au spus ca au mers cu masina dar sigur doar la viteze mici cand a 2-a si a 4-a merg ok...(Spuneam ca a 2-a si a 4-a opun rezistenta dupa mers mai mult timp (3-4 minute) cu a 5-a la >=100km/h) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 23, 2016 Partajează Postat Mai 23, 2016 Re: Cateva probleme Jimny a. E bine sa gresezi chiar tu cablul. Il spinzuri de ceva, ca are peste 2m, si pui ulei de motor cu seringa pina curge pa partea cealalta. Mai mult ca sigur in service vor sari peste operatia asta sau o vor face superficial. E posibil ca intratul in marsarier sa fie de la placa de ambreiaj care a cedat. h. Hmm... asigura-te ca uleiul ala nu e falsificat. Jimny nu e facut sa mearga cu 100 de km/h, nu pentru ca nu ar duce si nici din cauza ca la viteza aia turatia motorului bate deja inspre 4000 de ture. Pur si simplu la viteza aia orice manevra de evitare devine imposibila. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adysx Postat Mai 23, 2016 Autor Partajează Postat Mai 23, 2016 Re: Cateva probleme Jimny a. E bine sa gresezi chiar tu cablul. Il spinzuri de ceva, ca are peste 2m, si pui ulei de motor cu seringa pina curge pa partea cealalta. Mai mult ca sigur in service vor sari peste operatia asta sau o vor face superficial. E posibil ca intratul in marsarier sa fie de la placa de ambreiaj care a cedat. h. Hmm... asigura-te ca uleiul ala nu e falsificat. Jimny nu e facut sa mearga cu 100 de km/h, nu pentru ca nu ar duce si nici din cauza ca la viteza aia turatia motorului bate deja inspre 4000 de ture. Pur si simplu la viteza aia orice manevra de evitare devine imposibila. a. Voi ramane langa ei sa ma asigur ca il greseaza cum trebuie. Legat de kitul de amreiaj pot spune ca am observat problema asta cu intratul in viteza imediat de am primit masina de la schimbul kitului... Cam in 20 - 40 km - pana am intrat pe centura bucurestiului. E posibil sa crape in 10 - 20 km? h. legat de ulei... l-am luat de la un magazin de profil, nu stiu ce sa mai zic... O sa dau un verdict legat de cutie dupa ce sch pedalierul si cablul... si ii pun sa verifice dc cutia e asezata cum trebuie si eventual sa arunce un ochi si la kit de ambreiaj... sper ca nu or fi atat de nebuni astia de la suzuki - autonet sa faca manarii de genul asta... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdd70 Postat Mai 27, 2016 Partajează Postat Mai 27, 2016 Re: Cateva probleme Jimny @adysx: Acum citesc abia despre problema ta cu pedalierul. Eu iti recomand sa nu il schimbi, am avut si eu aceeasi problema cu placa pedalier, eu am ales o varianta mai hai sa ii zic neobisnuita de reparare. In locul ranforsarii prin sudare am preferat sa fac 2 gauri cu burghiu de diametru 6mm si am bagat 2 suruburi mai lungi care au iesit prin compartimenul motor. Am pus saibe plate (late) de 6 mm atat pe partea dinspre pedalier cat si pe partea din compartimentul motor. Am pus apoi cate 2 piulite pe fiecare surub, una normala pentru apropiere si strangere apoi inca o piulita de M6 cu frana pentru evitarea desfacerii in mers. Am mers "in configuratia" asta 2 ani de zile pana am vandut masina. Tipul care a luat-o a vazut "problema" de fapt i-am aratat-o eu si a apreciat faptul ca am evitat repararea prin sudare. Singura grija este sa masori/apreciezi bine in ce loc dai gaurile astfel incat sa poti monta saiba si piulitele in compartimentul motor, si binenteles sa ai grija sa nu gauresti si altceva decat tabla. Eu asa am facut la momentul respectiv si m-am felicitat ulterior. Cu banii pe care i-as fi dat pe un pedalier nou am schimbat cablul de ambreiaj, asta chiar iti recomand, dupa ce vei schimba cablul vei fi uimit de cat de usor vei apasa pedala de ambreiaj. Oricare ar fi alegerea ta, iti doresc sa iti rezolvi problemele. Baga aici cum ai rezolvat. LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate