SilenceDJ Postat Mai 3, 2016 Partajează Postat Mai 3, 2016 (editat) Salutare, as dori sa stiu cat ar costa intretinerea unui disco 2, 2.5 td5. (Rovigneta, asigurare, impozit, si taxa de prima inmatriculare) Ca autoutilitara si inmatriculata pe pensionar. Ca autoturism pe persoana fizica Multumesc Editat Mai 3, 2016 de SilenceDJ Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdd70 Postat Mai 3, 2016 Partajează Postat Mai 3, 2016 Re: Disco 2 cotizatii anuale Pot sa te ajut cu informatii pentru inmatricularea pe pers. fizica. Eu platesc asaȘ 1. impozit: 1050 RON - cam atat am platit eu anul trecut. Daca platesti pana in 31 martie ai cam 10% reducere 2. asigurare: eu am platit cam 1060 RON. Cum bine stii, asigurarea se plateste functie de niste variabile cum ar fi varsta, faptul ca ai facut sau nu accident, etc. Suma respectiva am platit-o pe 1 an intreg, pe 6 luni cel mai ieftin era in jur de 580 ron deci cam 1200 pe an. Am strans din b...i si am platit pe un an, am facut reducere cam 150 ron. 3. Rovinieta este ieftina - se plateste ca la autoturism, 130 ron/an. Masina mea e M1 daca ai autoutilitara e mai mult, cam 450 ron/an (sau pe undeva pe acolo) 4. Taxa de timbru - eu am platit 2200 euro (echivalent in ron) pentru masina care avea intre 13-14 ani vechime. Daca asteptam sa isi faca buletin (14 ani) taxa era cu 200 euro mai putin. Nu am asteptat. Astept insa sa fie declarata ilegala sa o pot recupera de la anaf. Despre revizii, eu ultima am facut-o acum 3 saptamani, cu piese cumparate de la L... AT m-a costat 550 ron. Manopera m-a costat 2 sticle de vin la un coleg fost mecanic pe Tatra. Revizia se face macar o data/an sau in functie de vechimea masinii la mai putin de 10000 km. Eu o voi face pe urmatoarea la 8000 km in plus. Si mi-am propus sa schimb doar filtrul de aer la 6 luni adica inainte de intrarea in iarna. Uleiul schimbat la cutia de viteze. Intra cam 3 litri, recomandat sa il iei din Anglia ( e mai ieftin) si se inlocuieste cam la 30.000 km sau la fiecare 2 ani. Uleiurile la diferentiale si cutia de transfer intra cam 6 litri in total dar este un ulei comun si relativ ieftin. Se schimba tot asa, la fiecare 30000 km sau macar odata la 2 ani. La ACE si la servodirectie intra in total cam litri din acelasi tip de ulei care costa cam 15 lire/litru. Mai bine il iei din Anglia. Perioada se schimb poate fi mai mare dar nu mai mult de 3 ani intre schimburi. La mine abia anul asta vine randul sa le inlocuiesc desi am masina de 2 ani. Termenele de mai sus sunt interpretabile, fiecare proprietar face cum vrea dar in felul de mai sus mi-am propus eu sa inlocuiesc consumabilele. In rest cum ti-o fi norocul. Eu spre exemplu am avut mici probleme care s-au remediat cu bani putini (cate un fir intrerupt, o siguranta arsa, etc) dar mai am si alte mici probleme care inca asteapta rezolvari (scaunul soferului nu se incalzeste, cand ploua se prelinge usor pe langa parasolarul stanga - asta sunt hotarat sa o rezolv cum se opresc ploile), altfel cablul de la injectoare+ulei in ECU - asta e o problema binecunoscuta. Cam atat iti pot spune. Pentru varianta autoutilitara iti pot spune ca am facut niste calcule: impozit mai mic dar RCA + vigneta mai mare. Rezultatul final - cam aceiasi bani. Prefer M1 decat N1 din cauza ca fac ITP la 2 ani si nu la 1 an. Sper sa iti fie de folos. Seara buna! 1 LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate