aaddrryyss Postat Mai 4, 2016 Partajează Postat Mai 4, 2016 (editat) Salutare tuturor. Mi-a intrat mie in cap ideea fixa ca niste Goodyear Duratrac vor fi urmatoarele mele anvelope. De aici decurg multiple dileme: - par sa se gaseasca extrem de greu atat pe la distribuitorii nostri cat si la modul general prin Europa. Daca as trai in US aparent ar fi floare la ureche - defapt si la urma urmei Goodyear nu produce dimensiunea ce mi-ar fi mie necesara :-( Detalii: Din cate inteleg, Discovery 3 poate avea roti de urmatoarele dimensiuni: 235/70/R17 ---> 17 * 2.54 + 2 * (23.5 * 0.7 ) = 76.08 cm 255/60/R18 ---> 18 * 2.54 + 2 * (25.5 * 0.6 ) = 76.32 cm 255/55/R19 ---> 19 * 2.54 + 2 * (25.5 * 0.55) = 76.31 cm Eu am jante de 18, deci m-ar coafa ceva cu 255/60/R18, numarul 2 din lista. Problema: pe site-ul GY (la cuvintele din urma am pus un link, nu stiu de ce nu apare figurat ca atare) am vazut ca baietii nu fabrica pe aceasta dimensiune. Cele mai apropiate optiuni ar fi: 255/70/R18 ---> 81.42 cm (muuult prea mari) 265/60/R18 ---> 77.52 cm (par sa fie aproape ce trebuie) Admitand ca as face pace cu dimensiunea 265/60/R18 (banuiesc ca imi complic rau relatia cu ITP-ul...), unde le gasesc de cumparat? Literal vorbind, am despicat internetul in 16 si nu am gasit nicaieri. Pe aici pe forum am mai auzit ca lume a mai avut Duratrac pe Discovery. Cum v-ati descurcat? Editat Mai 4, 2016 de aaddrryyss Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
YCE Postat Mai 4, 2016 Partajează Postat Mai 4, 2016 Re: Goodyear Duratrac + Land Rover Discovery 3 Nu se mai fabrica / nu se mai aduc in Europa / nu se gasesc in RO - asta am inteles dupa ceva telefoane date la cei care se ocupa cu comercializarea anvelopelor Au mai fost prin ianuarie cateva seturi de Duratrac 255 55 R19 si cam atat Te poti eventual orienta spre 265/60R18 Cooper AT3 - destul de ieftine si bune ex-Iulika0069 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aaddrryyss Postat Mai 5, 2016 Autor Partajează Postat Mai 5, 2016 (editat) Re: Goodyear Duratrac + Land Rover Discovery 3 E de mirare ca Duratrac-urile sunt discontinued...pareau apreciate si cautate. Dar nah...ascunse sunt caile... Ma intriga sugestia "265/60R18 Cooper AT3". M-am gandit ca poate e vreun typo in ce priveste 60-ul dar am mai citit si pe forumuri australiene de lume ce foloseste aceasta dimensiune. Cu toate astea, "la noi" nu vad decat cu 65. Deja roata devine mult prea mare, se face de vreo 80 centimetri. Duratrac-urile, desi "nestandard" si ele, parca-parca mai mergeau cu ai lor 77jumate...(vreo 76 vrea Discovery3 in mod normal). La modul general, am schimbat tactica: nu are rost sa ma mai uit eu pe net dupa caracteristici sau review-uri sa ma lamuresc ce anvelopa e mai buna / doribila. Pur si simplu am luat la rand o tona de site-uri romanesti, englezesti si germane sa vad ce se vinde concret pe dimensiunea mea. Alternativele par sa fie (ignorand optiunile standard vara/iarna): General Grabber AT2 General Grabber AT Michelin Latitude Cross Toyo Open Country A/T Continental Cross Contact AT Sa vezi acum nehotarare...:ga Editat Mai 5, 2016 de aaddrryyss Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 Re: Goodyear Duratrac + Land Rover Discovery 3 Sub rezerva gasirii dimensiunii convenabile, as alege intre General Grabber AT2 si Toyo. Stiu mai multi utilizatori relativ multumiti de ambele, chiar pe Disco 3 sau 4. Bafta la alegere! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lazarcostin Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 Re: Goodyear Duratrac + Land Rover Discovery 3 Geolandar A/T-S G012 le stii? cred ca ar fi o varianta pe care le gasesti la 770 ron bucata si 650 fara tva Vitara din 1997 cu motor 2.0 16v 132 cp LR discovery 2 dec 2004 automata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aaddrryyss Postat Mai 6, 2016 Autor Partajează Postat Mai 6, 2016 Re: Goodyear Duratrac + Land Rover Discovery 3 Nu le stiam, insa de vreo ora tot "fac cunostinta" cu ele :-) Am vazut review-uri, am vazut filmulete pe youtube... Nu par rele insa nu sunt pe dimensiunea 255/60/R18. Ce-i drept, nici Duratrac-urile nu erau dar...parca aveau ceva ce ma inspira :-) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
YCE Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 Re: Goodyear Duratrac + Land Rover Discovery 3 --- Ma intriga sugestia "265/60R18 Cooper AT3". M-am gandit ca poate e vreun typo in ce priveste 60-ul dar am mai citit si pe forumuri australiene de lume ce foloseste aceasta dimensiune. Cu toate astea, "la noi" nu vad decat cu 65. Deja roata devine mult prea mare, se face de vreo 80 centimetri. Duratrac-urile, desi "nestandard" si ele, parca-parca mai mergeau cu ai lor 77jumate...(vreo 76 vrea Discovery3 in mod normal). Gasesti si cu 60, cum sa nu? Am vrut sa imi iau acum cateva zile si ultimul pret a fost de ~630lei/buc - noi, fabricatie 2015 (DOT 3615) Problema la mine e ca nu prea incap jantele pe 18" (discurile sunt de 355mm); daca ai nevoie de o recomandare pt 255/55R19 :) - am citit de bine despre Cooper Zeon LTZ Din ce am inteles, General AT[2] si Toyo AT[2] sunt mai rigide / mai grele decat Cooper AT3; iar Toyo sunt mai slabe in teren decat General si Cooper (vorbim doar de AT-uri, da?) ex-Iulika0069 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 Re: Goodyear Duratrac + Land Rover Discovery 3 Eu stiam ( dar este posibil sa ma insel ) ca AT-urile ,cu parti din profil oblice si lunguiete ,sunt pentru o utilizare in special pe suprafete asfaltate . Cu cat sunt blocurile centrale mai lungi, cu atat "musca" mai putin in teren. Toate celelalte AT-uri prezentate sunt departe de GY DuraTrac in teren ( care DuraTrac se apropie de un MT mai slabut ) . Depinde ce vrei sa faci cu masina . DuraTrac-urile sunt mai mult pentru off-road serios , noroaie ( blocuri rarefiate ). Celelalte sunt niste gume de sosea ceva mai agresive dar limitate in off-road. Putin prea compacte . Mai degraba sunt pentru forestiere si drumuri amenajate . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aaddrryyss Postat Mai 6, 2016 Autor Partajează Postat Mai 6, 2016 (editat) Re: Goodyear Duratrac + Land Rover Discovery 3 Mda. Aia mi-a placut si mie la Duratrac-uri: par sa aibe o sansa decenta cand vine vorba de namoale, datorita profilului. La fel cand vine vorba de zapada, datorita siping-ului generos. Par sa fie ok si pe asfalt. Ca veni vorba de "ce se face cu masina"; cam ce am descris mai sus: 85%-90% drumuri pe asfalt (varatic_uscat / tomnatic_ud / iernatic_inzapezit) dar odata ajuns la destinatie si iesit de pe sosea as vrea sa nu dau inapoi in fata unui petic rezonabil de namol ori zapada. Ca veni vorba de namol si zapada: - pe sosea am un respect sanatos (frica) fata de zapada. Nu ma intereseaza neaparat sa avansez prin straturi impresionante de faina, e ok daca ma mai si intepenesc, nu ma supar. As vrea insa sa pot frana cat de cat ok cand stratul de zapada e subtirel dar batatorit, ori cand sub zapada moale se afla gheata. De as putea duplica experienta pe care o am in Renault Megane-ul sotiei, echipat cu anvelope standard de iarna, as fi multumit. Duratrak-urile pareau sa promita asta. - in afara soselei am un respect sanatos (frica) fata de namol. Cu zapada mai e cum mai e...te mai intepenesti, te mai dai jos, mai impingi, mai lopatesti, etc, nu mi se pare o experienta traumatizanta. Namolul insa mi se pare perfid. Nici nu pot sa evaluez intotdeauna corect daca o sectiune de traseu e traversabila sau nu (namolul are prostul obicei sa fie deghizat sub apa, zapada, iarba ori namol care arata inofensiv la inceput), iar daca m-am intepenit...namolul e tare murdar si complicat de iesit din el; asta imi pare traumatizant :cr1 Duratrac-urile pareau sa promita comportament decent si in cazul asta. Am pomenit mai sus de "un petic rezonabil de namol ori zapada" in afara drumului. Ce inteleg eu prin asta, si ce pretentie aveam de la Duratrac-uri: - zapada: any amount is fair game - varietatea proaspata si pufoasa, chiar si inalta de juma' de metru e usor traversabila cam cu orice (de exemplu un Renault Megane echipat cu cauciucuri bune de iarna, si care a lasat in urma lui "semnatura" continua a propriului scut fara sa ramana suspendat :ca Cand vine vorba de zapada nasoala, congelata si suspendacioasa...well...Discovery3 se lauda cu garda la sol de 30 de centimetri si ma asteptam ca Duratrac-urile sa onoreze. - namol: m-as fi asteptat sa nu raman intepenit intr-o grosime cat de cat comparabila cu "inaltimea balonului", deci 15-20 centimetri, acolo. Daca as sti apriori ca e mai mare de atat as ocoli sau m-as intoarce. Totusi nu sunt MT-uri. Problema e ca...ma tot uit la lista de AT-uri enumerate mai sus, si nici unul nu-mi inspira increderea necesara pentru a aborda ce am descris pana acum. Profilul Duratrac-urilor avea logica, iar review-urile erau covarsitor pozitive. I was truly sold. Ce chestie ciudata...sa te rogi de Goodyear sa-ti ia banii iar ei sa nu vrea. :uameni Chiar nu inteleg manevra asta cu retragerea modelului de pe piata europeana. Editat Mai 6, 2016 de aaddrryyss Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 Re: Goodyear Duratrac + Land Rover Discovery 3 Realitatea este ca DuraTrac-urile nu sunt gandite pentru 85-90 % asfalt. Noroiul este pacatos si in afara de MT , nici o alta anvelopa ( nu discutam aici de extreme gen Simex ) nu da randament cu adevarat. Nu prea am auzit de AT-uri care sa fie bune in noroi serios. AT-ul nu este gandit sa descarce noroi. Daca vrei cu adevarat sa mergi asa mult pe asfalt , Duratrac-ul nu este o idee buna. Numai pentru 10-15 % off-road si din aia doar ocazional o balta , este inutil sa cumperi o anvelopa asa profilata . Dimensiunea jantelor tale ( 18 " ) te cam limiteaza in alegeri. Vad ca tipodimensiunile 255/60/18 nu prea se fabrica . Echivalente pe 17 ai 19 exista la mai multe. Oricum , sunt putine AT-uri bune cu adevarat si in conditii de iarna. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aaddrryyss Postat Iunie 3, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2016 Re: Goodyear Duratrac + Land Rover Discovery 3 Anvelopele cu care am mers in ultimii 3 ani, Bridgestone Blizzak DM-V1 de iarna s-au tocit. Au trait cam 50.000 km. Ciudat e ca desi am fost atent mereu la presiunea din roti (2.3 fata, 2.5 spate), s-au tocit mult mai rau pe interior si exterior (nu se mai distingea profil) decat in centru (mai erau 2-3 mm de profil). Aparent au fost totusi under-inflated. Bonus, am descoperit si un cui infipt intr-una din ele. Am vrut initial sa iau niste Goodyear Duratrac pe care sa le tin all-year-round. Cum au iesit din fabricatie si nici nu se mai gasesc pe nicaieri prin Europa (si oricum nu erau pe dimensiunile mele) m-am reorientat spre General Grabber AT pe care le voi tine doar vara. La iarna va veni altceva. Noile anvelope sunt facute in Slovacia, au 11-12 mm profil, aproximativ 17 kg (m-a tot speriat net-ul ca AT-urile sunt grele, omoara acceleratia si consumul, etc...cele vechi de iarna aveau 16kg), sunt fabricate in saptamana 47 din 2015 si au costat 2400 lei si niste maruntis. Sunt la fel de galagioase / silentioase --- cum doriti sa considerati --- ca cele pe care le-au inlocuit, cu diferenta ca cele vechi aveau o tonalitate mai inalta (tantar) iar astea noi mai joasa (bondar). Per ansamblu, percep nivelul de zgomot ca fiind civilizat, nederanjant. Consumul a ramas si el la fel. Nu-i de mirare avand in vedere diferenta de greutate de doar 1 kg. Defapt...probabil si cele vechi au avut 17 kg cand erau noi... Consum deci...autostrada Bucuresti-Pitesti, 100km/h cruise control, fara AC, trapa deschisa --- temperatura placuta de primavara plus miros de flori in aer :-) --- calculatorul zice 7.3l la suta. Stiu eu ca mincinosul vrea sa zica defapt 8.7 (intotdeauna la pompa imi iese cu 1.4 in plus). Ceea ce e ok, Land Rover scrie in cartulie ca 8.5 extraurban, deci suntem in grafic. Off road...am un deal impadurit, simpatic, pe la bunici pe la tara, care a fost Nemesis-ul meu cu anvelopele vechi. Nu am reusit niciodata sa il urc. Zona fiind puternic impadurita, panta in cauza sta mai mereu umeda iar pe sub frunze, etern e namol. Cam cat balonul rotii de adanc. Si cu radacini. Unele "de-a dreptul", ce formeaza mici trepte, altele orientate oblic fata de fagas. Destul de nasol per ansamblu. In trecut, stiind ca presiune mai mica in roti ajunta in conditii de off road, o mai scadeam la 1.5 bar. Nu indrazneam mai mult de teama sa nu pierd anvelopa de pe janta. In special radacinile alea piezise arautau amenintatoare rau de tot... Acum, fiind in "conditii controlate" si dupa niste informare pe net am indraznit 1 bar pe fata si 0.8 pe spate. Victorie. Dar cu mult wheel spin, miscat de volan stanga-drepta, si emotii. Una peste alta, multumit de achizitie, nu mai visez la Duratrac-uri. http://s1174.photobucket.com/user/aaddrryyss/media/IMG_1783_zpsinnuw7ct.jpg.html http://s1174.photobucket.com/user/aaddrryyss/media/IMG_1771_zpsjajtrg3t.jpg.html http://s1174.photobucket.com/user/aaddrryyss/media/IMG_1775_zpskvp0qz9w.jpg.html http://s1174.photobucket.com/user/aaddrryyss/media/IMG_1801_zpsoot4ich6.jpg.html http://s1174.photobucket.com/user/aaddrryyss/media/IMG_1806_zpsqysssq3x.jpg.html http://s1174.photobucket.com/user/aaddrryyss/media/IMG_1790_zpsp7esxzmm.jpg.html http://s1174.photobucket.com/user/aaddrryyss/media/IMG_1786_zpsrs1ilajf.jpg.html Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aaddrryyss Postat Iulie 4, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2016 Re: Goodyear Duratrac + Land Rover Discovery 3 Experienta noua: zgarieturi / taieturi pe sidewall. Am mers 20-30 km pe niste drumuri forestiere la munte + cateva treceri bolovanoase prin albii de rau. O parte din drum a fost facuta cu presiunea normala, iar alta parte cu 1,4 - 1,5 bar. Nu atat din considerente de aderenta cat mai mult de confort. Au rezultat frumusetile din imaginile de mai jos. O sa ridic utilajul pe elevator sa vad cum se prezinta si partile din interior ale anvelopelor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aaddrryyss Postat Iulie 7, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2016 Re: Goodyear Duratrac + Land Rover Discovery 3 Fost-am la vulcanizare. Anvelopele nu sunt afectate si pe laterala din interior. Iar ce se vede in poze a fost categorisit drept superficial. De acum inainte, pe teren bolovanos nu voi mai scadea presiunea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate