citony2004 Postat Mai 26, 2016 Partajează Postat Mai 26, 2016 (editat) Salutare si vreau sa va multumesc inca o data pt sfaturile date anterior cand si-a luat sora-mea Jimny (e inca foarte fericita cu el si in afara de o mica “suieratura”, ocazionala, pe la roti fata, aproape imposibil de explicat si de rezolvat, nici o alta problema…doar consmabile). Sa revin la ce vreau eu…fac asa cum am facut si data trecuta si va spun cam pt ce am nevoie, asa ca, daca deranjez rog sa se stearga sau daca nu este postat in sectiunea potrivita rog sa fie mutat (mentionez ca de peste o saptamana citesc noapte de noapte si cu cat citesc mai mult cu atat sunt mai confuz)… Necesitati: - Masina sa fie capabila sa traga lejer o remorca, trailer, pana la 750 kg (remorca cu motocicleta, o barca mica sau chiar o platforma cu alta masina usoara, la nevoie); - Va fi folosita ocazional, cam o data, de doua ori pe saptamana, in principiu pe distante scurte de pana la 30-50 km, dar vreau sa am curaj sa plec si cu ea, o data pe an, daca am nevoie 3.000-5.000 km fara sa ezit; - Nu vreau sa fie foarte mare, ca si gabarit, de preferat 4 usi dar numa plang nici cu 2; - Cred ca as vrea, dar nu e obligatoriu, un acoperis demontabil vara, nu sunt chiar fan prelata, inca nu stiu sigur ce si cum; - Motorizare pana in 2.0, poate si 2.2 maxim, diesel, economica (va fi inmatriculata si folosita in alta tara iar asigurarile si taxele sunt sensibil mai mari decat pe meleagurile noastre) - Fiind a 2-a, poate a 3-a masina, trebuie sa fie ieftina, pana in 3.000 euro zic eu acum si mai ales fiabila, adica cea cu cele mai putine sanse de a ajunge prin service, ieftina la intretinere, nu foarte rara, astfel incat sa se mai gaseasca piese de schimb cat de cat; - Conteaza mult siguranta, rezistenta la coroziune (mare/ocean in apropiere) dar si aspectul conteaza cat de cat, pt ca va fi folosita si de nevasta-mea (eu sunt multumit cu cele doua roti ale mobrei); - 4x4 nu cred ca as vrea sa fie permanent, intrucat va fi folosit foarte rar, spre deloc…ar fi interesant sa fie acolo, la nevoie…poate e util cand pui barca la apa, sau cand trebuie sa scoti pe cineva impotmolit, etc. - Mecanica si electrica cat mai simpla, pt ca stiti si voi cat de scumpe sunt service-urile in afara, si as prefera, pe cat posibil sa nu ajung pe acolo decat poate pt distributii sau nici de aia. - Cutia nu ma pricep, dar nu cred ca cele automate sunt foarte utilizate pe 4x4; - Viteza nu e importanta, suntem soferi normali, de zi cu zi, distante lungi dar “responsabili si legali”. - De preferat volan pe stanga, dar la ce imi trebuie mie, merge si pe dreapta. Sper ca nu am uitat nimic, iar daca am uitat o sa revin cu completari. Initial, dupa experienta placuta cu Jimny, vroiam sa merg pe japoneze, dar acum, dupa ce ma citit pe aici sunt complet confuz. Ce ma astept eu sa imi ziceti sunt anumite marci, cu modelul si motorizarea cele mai fiablile (ex aberant: Suzuki Vitara, 2000-2005, 1.8 tdi sau Nissan X-trail 2.2 dtx…ma rog, intelegeti voi ce si cum as vrea) Marturisesc ca la aspect sunt atras de englezoaice dar inteleg ca motorizarile BMW nu sunt usor de gasit. Inteleg ca viata e plina de compromisuri, asa ca sunt deschis si la asa ceva… (perfectiunea nu exista) Multumesc anticipat de sfaturi! Update. Sa incepem o lista: 1. Freelander TD4 facelift 3/5 usi (an pana la cat, nu stiu ce S/SE/SW?) Editat Mai 27, 2016 de citony2004 update Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 26, 2016 Partajează Postat Mai 26, 2016 Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie Pentru zone cu umezeala englezoaicele tin cel mai bine, doar ca o sa gasesti mai greu un Td4 cu cv automata in bugetul alocat, eventual tot un RHD, poti gasi unul in 2 ( 3) usi, spatele se decapoteaza, pe fata are trape manuale demontabile. Alte detalii gasesti in subforumul Freelander. La restul de marci sper sa te ajute colegii de forum. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Mai 27, 2016 Partajează Postat Mai 27, 2016 (editat) Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie Pfff am citit zeci de postari pe acest forum pentru a cauta ''masina perfecta'' si am constatat un singur lucru ca totul se rezuma la pret. 3000 euro nu este o suma ok pentru o masina buna, din cautarile mele un LRF TD4 facelift ''bun'' se invarte pe la 5000 euro....O masina la 3000 euro luata de pe net fara un istoric pe un forum ca acesta indiferent de marca va necesita o revizuire cap coada astfel incat sa ofere confort fizic, psihic si siguranta. Tot la 3000 euro poti lua o masina buna de la un coleg care a avut grija de ea a intretinut-o a avut un jurnal pe forum unde a prezentat cam tot sau aproape tot ce a facut la masina. Deci mare atentie si incearca sa restrangi un pic criteriile de cautare. Sa iti dau un exemplu ca nu ma feresc cu toate ca am masina la vanzare.Pretul elementelor de directie la Feroza te da pe spate sunt foarte scumpe si se gasesc greu la Grand Vitara se schimba situatia le gasesti usor si ieftin, un radiator de GV il gasesti nou la vreo 300 ron in schimb la Feroza fara 800 nu scapi. Cauta, compara, analizeaza :) Urmareste sectiunea de vanzari a forumului si lasati anunturile de pe diverse siteuri cu masini aduse din tari straine pline de rugina si impopotonate cu bulbare si proiectoare. Editat Mai 27, 2016 de Caphonne Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
citony2004 Postat Mai 27, 2016 Autor Partajează Postat Mai 27, 2016 (editat) Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie Multumesc de sfaturi...de unde cumpar inca nu stiu, dar din motive logistice exclus sa cumpar din tara. Nu sunt blocat pe TD4, dar fiind in Anglia acum, ma gandesc ca mi-ar fi mai usor sa gasesc. Eram pe vremuri indragostit de LandCruiser, apoi de Rav4, Outlander sau X-Trail, apoi mai vin ceva modele de la KIA sau Hyundai, care si-au dovedit si ele fiablitatea in timp...mai este si compromisul de la Renault Scenic...samd ...Nu am vrut sa dau exemple pt a nu canaliza discutia spre un anume model.. - in 3 usi volan dreapta https://www.gumtree.com/p/land-rover/land-rover-freelander-td4/1170811676 - in 5 usi volan stanga https://www.gumtree.com/p/land-rover/left-hand-drive-freelander-td4-84000-miles-in-south-east-london/1166414627 Atentie, nu caut acum masina, ci doar marca/model..mai sus sunt doar exemple. Si pana la urma, pt ceva km mai putini si o stare tehica mai buna poate sa nu fie facelift... asta decid cand intru la "cautare masina" Iar pretul de 3.000 nu e batut in cuie, dar nu vreau sa largesc marja de propuneri prea mult pt voi, si asa am stabilit limita asta teoretica. 1. Se descurca bine o jucarie ca asta sa traga remorca? http://ww3.autoscout24.es/classified/289940752?asrc=st|as Celalalt Jimny 1.3 benzina il simt nu are putere de remorca, dar asta fiind diesel ma gandesc ca s-ar descurca. 2. De Vitara, ce sa zic, masini relativ urate, dar serioase, stiu http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=226285542&fuels=DIESEL&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&scopeId=C&isSearchRequest=true&maxPrice=4000&minFirstRegistrationDate=2005-01-01&makeModelVariant1.makeId=23600&makeModelVariant1.modelId=20&pageNumber=1# Asadar masini se gasesc, dar trebuie sa stiu ce caut mai intai. Stiu, toate sunt masini si depinde noroc, dar totusi... Astfel de sfaturi si idei asteptam de la voi, dar poate nu m-am facut inteles prea usor, si imi cer scuze. Editat Mai 27, 2016 de citony2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rbr Postat Mai 27, 2016 Partajează Postat Mai 27, 2016 Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie "Theres no replacement for displacement". Ce vrei tu cred ca nu se poate. Si mica si puternica? Si ieftina si functionala? Si frumoasa si devreme acasa? :) Pentru autoutilitare taxele sunt mai mici, ia si asta in calcul. Uite un tabel pentru capacitati de tractare la Suzuki (gasesti tot acolo si alte marci): http://www.aa.co.nz/cars/maintenance/towing/towing-weights/suzuki/ Cu Vitara si remorca cu frane mai merge sa tragi 1500 de kg, dar cu Jimny... Eu as mai pune si o marja de siguranta pentru conditii mai grele de drum (rampa, polei, franare), e greu sa stapanesti uneori doar masina, daramite masina si remorca... Nu vreau sa te descurajez, doar sa privesti mai realist situatia :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 27, 2016 Partajează Postat Mai 27, 2016 Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie La 1500 kg cel mai bine se descurca Td4, poate sa traga 1800 kg (sau 2040 cu restrictii de incarcare a vehiculului tragator) de preferat cu cv automata, te scuteste de mestecat in cutie, automata isi gestioneaza singura cuplul necesar si retrogradeaza singura daca este necesar. Asa cum ti-a spus si @Caphonne, Td4 bun sub 5000 euro nu gasesti, iar la englezi este o moda sa demonteze cardanul pt un consum cat mai mic (cca 0,5-1 l/100 km). Dar in continuare iti zic sa testezi ce vrei sa cumperi, sa vezi ce ti se potriveste cel mai bine (interior, tinuta de drum, consum, etc). Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
citony2004 Postat Mai 27, 2016 Autor Partajează Postat Mai 27, 2016 (editat) Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie Multumesc domnilor...asta e genul de discutie pe care mi-o doream. Am carat motocicleta pe remorca si am pus barcuta la apa pana acum cu Kangoo si Ducato, asadar poate am exagerat cu cele 1.500kg pt ca pana acum am dus un max de 750kg (o sa modific in primul post). Nici Kangoo nu s-a chinuit, dar cred daca era 4x4 zbura. Ducato nici nu a cracnit. Cred ca un 4x4 oricat de mic s-ar fi descurcat. Nu erau masinile mele, doar le imprumutam la nevoie. Acum insa vreau ceva pt mine si da, se poate sa fie greu sa indeplineasca toate conditiile, dar tractatul nu e chiar un bai principal...cum ziceam la inceput: sa fie capabil la nevoie (mai mult de moft). De fapt asta era ideea mea ori un 4x4 mai mititel ori un 4x2 mai puternic. De fapt, la tractat pe sosea nici nu are nevoie barca de 4x4, doar cand o pui la apa pt ca o lasi pe rampa cu spatele pana intra spatele masinii cu puntea sub apa, ca sa intre barcuta complet in plutire. Cu Kangoo trebuia sa leg remorca barcutei cu funia de masina ca sa o las mai de la distanta de rampa. TD4 e deja in carti, dar asteptam si alte propuneri, de japozene, germane sau altceva, pt ca in momemtul cand incep cautatul pt cumparat nu vreau sa fiu blocat intr-un singur model...stiti cum e: mai iei si ce gasesti. Cat despre ploi, polei, alunecus, exclus pt zona unde va fi folosita masina. Intr-adevar, marele minus la TD4 e acel 4x4 permanent, care e util foarte rar, dar consuma carburant in plus pt el mereu. Demontatul cardanului nu imi spune decat ca masina a fost mai mult folosita de oras, deci nu chinuita la noroi. Editat Mai 27, 2016 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
citony2004 Postat Mai 27, 2016 Autor Partajează Postat Mai 27, 2016 Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie .....din cautarile mele un LRF TD4 facelift ''bun'' se invarte pe la 5000 euro... Piata inca poate... Uite un exemplu de ceva cu potential ...putin murdara, pe la vreo 200.000km, scaun putin "uzat"...dar vreau sa spun ca se poate... se pot gasi si cu aspect mai bun si mai putini km, dar se ridica putin la pret. NU vreau sa ma apuc acum de cautat pt ca as pierde muuulte sute de ore fara sa iau ceva...cum spuneati si voi...abia ma informez acum. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Mai 27, 2016 Partajează Postat Mai 27, 2016 (editat) Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie @citony,un 4x4 permanent, nu inseamna neaparat ca-ti consuma carburant in plus,pentru ca la LRF,tractiunea nu este 50/50 pe punti. In alta ordine de idei, sa gasesti in UK un LRF si facelift si la bani buni si cu volanul pe partea care trebuie, nu vad de ce ai mai sta pe ganduri. Iar cu tractiunea permanenta, tocmai asta e smecheria, ca te ajuta exact cand ai nevoie de ea,ca doar pentru asta a fost conceputa. Nu cunosc ce consum au alte marci auto din aceeasi gama, dar inclin sa cred ca este foarte apropiat si grija asta e nejustificata. Mai degraba te-ai gandi la costul intretinerii pe termen mediu sau lung,in functie de cat ai de gand sa pastrezi masina. P.S: car cu LRF-ul din dotare un ATV de 250cc si nici nu-l simte iar @DKW,trage remorca cu 2 motociclete in acelesi conditii.Concluzile le tragi singur. Editat Mai 27, 2016 de Liviu-San Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Mai 27, 2016 Partajează Postat Mai 27, 2016 Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie Ai spus ca locuiesti in Anglia. Ia in calcul in primul rând costurile de întreținere si apoi mașina vine singură, crede-ma pe cuvant. In primul an cand m-am mutat acolo, cu permis românesc la motor 1.8 benzina mi-au facut oferta la asigurare £1800 :op Am zis pas si am mai așteptat 1 an, timp in care mi-am preschimbat permisul cu cel de UK. Apoi am primit oferta la motor de 2l - £800/an. Nu era putin dar era o diferență enorma față de prima data. Anul asta mi-a scazut asigurarea la £400. Am facut o cotatie pt un motor de 4500cc si mi-au dat ofertă £800/an. Parca e alta viata. Daca pun ceva bani deoparte o sa imi permit sa întrețin si altceva in fata casei in afara de Pinin. @Caphone ti-a zis de prima data foarte bine, totul se reduce la costuri. :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 27, 2016 Partajează Postat Mai 27, 2016 Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie ,trage remorca cu 2 motociclete in acelesi conditii.Concluzile le tragi singur. De la 230 kg in sus, bucata. Nu mai pun la socoteala intratul si iesitul din garaj, prietenii stiu de ce.:old, sau drumuri de 300-600 km cu remorca, pe serpentinele patriei. De cand l-am luat, din 50000 km facuti in tara peste 25000 km sunt cu remorca incarcata cu motociclete. Pentru mine este exact ceea ce trebuie, impozit 182 lei, consum mediu 8,7%, cu remorca incarcata la maxim nu a sarit de 10% mixt. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
citony2004 Postat Mai 28, 2016 Autor Partajează Postat Mai 28, 2016 Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie Pai da, lucrezi in alta tara, de bucuri de salarii mari si beneficii, dar si taxele si cheltuielile sunt pe masura. Am patit toti la fel cu asigurarile..mie de la 800 in primul an, nu am gasit sub 500 anul asta...concluzia, SORN masini deocamdata (oricum nu le foloseam decat la cumparaturi si de aici pana colea si ramas la motocicleta, care e inmatriculata pe Franta...asigurare ceva mai mica dar cel mai important, fara ITP...acum am un NCB (bonus-malus) de 3 ani valabil oriunde in UE pt auto si altul pe 3 ani pt moto. Acum intr-adevar, pe Spania nu stiu cum sunt asigurarile si taxele, dar cam oriunde, masinile pana in 2.000 cmc sunt rezonabile la taxe. De aici motivul pt care caut asa ceva. Am nevoie sa ma mut de aici, si am multe bagje cu mine + moto, asadar, aveam de ales intre un van si un 4x4...am mers pe 4x4 +remorca inchisa, pt ca imi va util acolo sa plimb moto si barcuta de colo-colo...si da, de asta va rog pe imi dati aceste variante diferite, pt ca sunt multe variabile aici si costurile de intretinere conteaza. Trebuie sa te adaptezi si parcului local de masini pt ca si asta conteaza la mentenanta. Mi-am facut toate calculele si, bani strang cat pot, ca sa am si de masina si de chiria (care trebuie platita pe un an in avans, ca nu am nici cont bancar si 3 fluturasi de salariu, cum cer ei acum)...astea sunt calculele mele in mare, dar mai sunt multe altele..adusul familiei din tara acolo si mutatul bagajelor...toate sunt cheltuieli...de aceea masina trebuie sa indeplineasca cat mai mai mult din cerintele mele... Va multumesc inca o data tutror. pt pareri... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Mai 28, 2016 Partajează Postat Mai 28, 2016 Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie Pai da, lucrezi in alta tara, de bucuri de salarii mari si beneficii, dar si taxele si cheltuielile sunt pe masura. Am patit toti la fel cu asigurarile..mie de la 800 in primul an, nu am gasit sub 500 anul asta...concluzia, SORN masini deocamdata (oricum nu le foloseam decat la cumparaturi si de aici pana colea si ramas la motocicleta, care e inmatriculata pe Franta...asigurare ceva mai mica dar cel mai important, fara ITP...acum am un NCB (bonus-malus) de 3 ani valabil oriunde in UE pt auto si altul pe 3 ani pt moto. Acum intr-adevar, pe Spania nu stiu cum sunt asigurarile si taxele, dar cam oriunde, masinile pana in 2.000 cmc sunt rezonabile la taxe. De aici motivul pt care caut asa ceva. Am nevoie sa ma mut de aici, si am multe bagje cu mine + moto, asadar, aveam de ales intre un van si un 4x4...am mers pe 4x4 +remorca inchisa, pt ca imi va util acolo sa plimb moto si barcuta de colo-colo...si da, de asta va rog pe imi dati aceste variante diferite, pt ca sunt multe variabile aici si costurile de intretinere conteaza. Trebuie sa te adaptezi si parcului local de masini pt ca si asta conteaza la mentenanta. Mi-am facut toate calculele si, bani strang cat pot, ca sa am si de masina si de chiria (care trebuie platita pe un an in avans, ca nu am nici cont bancar si 3 fluturasi de salariu, cum cer ei acum)...astea sunt calculele mele in mare, dar mai sunt multe altele..adusul familiei din tara acolo si mutatul bagajelor...toate sunt cheltuieli...de aceea masina trebuie sa indeplineasca cat mai mai mult din cerintele mele... Va multumesc inca o data tutror. pt pareri... In bugetul tau gasesti honda crv 2001-2004...honda h-rv ...foarte fiabile consum mic intretinete regulata ca la o masina normala...mai bune ca freelander la orice vrei tu Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
citony2004 Postat Mai 29, 2016 Autor Partajează Postat Mai 29, 2016 (editat) Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie Unde stiu unde gresesc in cautare, dar pt 2002-2004 (CR-V 2001 iese din calcule ca nu imi place, ca si HR-V, toti anii, care tot uratel pare) nu gasesc CR-V Diesel de vanzare pe nicaieri, nici mobile, autoscout, etc...sunt ceva, dar benzinare. Sau ma rog, una singura, asta, care iese ceva din buget. http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=226173391&fuels=DIESEL&isSearchRequest=true&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&scopeId=C&minFirstRegistrationDate=2002-01-01&maxFirstRegistrationDate=2004-12-31&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=5&pageNumber=1&fnai=prev&akamai-feo=off Dar oricum, intra pe lista pt ca imi place. De la Toyota merge asta? http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=225777000&scopeId=C&fuels=DIESEL&isSearchRequest=true&categories=OffRoad&categories=Van&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&maxMileage=200000&minSeats=5&maxCubicCapacity=2000&maxPrice=4000&minFirstRegistrationDate=2001-01-01&makeModelVariant1.makeId=24100&pageNumber=1&fnai=next&akamai-feo=off# Ar mai merge in lista si Suzuki Vitara, Toyota, Mitsubishi si poate Nissan dar nu stiu ce modele se preteaza. Restul marcilor, nu zic ca nu sunt bune, dar sunt prea rare si e greu cu mentenanta. Update lista: 1. Freelander TD4 facelift 3/5 usi (an pana la cat, nu stiu ce S/SE/SW?) 2. Honda CR-V 2.2 dupa 2002 Editat Mai 29, 2016 de citony2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 29, 2016 Partajează Postat Mai 29, 2016 (editat) Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie In bugetul tau gasesti honda crv 2001-2004...honda h-rv ...foarte fiabile consum mic intretinete regulata ca la o masina normala...mai bune ca freelander la orice vrei tu Dezvolta ideea, dar fara sa faci un versus. Update lista: 1. Freelander TD4 facelift 3/5 usi (an pana la cat, nu stiu ce S/SE/SW?) 2. Honda CR-V 2.2 dupa 2002 Freelander Td4 facelift, ani de fabricatie 2003-2006, poti gasi inmatriculate si in 2007, ca nivel de echipare ai codarile E, S, ES, SE, HSE, Premium si Premium Sport Editat Mai 29, 2016 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
citony2004 Postat Mai 29, 2016 Autor Partajează Postat Mai 29, 2016 Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie Dezvolta ideea, dar fara sa faci un versus. exact..va rog mult, sfaturi fara sa deschidem polemici sau comparatii.... Exact cum va rugam la inceput, ajutati-ma cu cea mai buna si potrivita varianta pentru mine dintr-o anumita marca/model, pe care voi ati studiat-o mai mult si/sau care v-a dat voua randamentul cel mai bun. Freelander Td4 facelift, ani de fabricatie 2003-2006, poti gasi inmatriculate si in 2007, ca nivel de echipare ai codarile E, S, ES, SE, HSE, Premium si Premium Sport Imi poti da te rog un link unde sa aflu mai exact ce inseamna toate codarile alea in parte...poate conteaza, poate nu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 29, 2016 Partajează Postat Mai 29, 2016 Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie exact..va rog mult, sfaturi fara sa deschidem polemici sau comparatii.... Exact cum va rugam la inceput, ajutati-ma cu cea mai buna si potrivita varianta pentru mine dintr-o anumita marca/model, pe care voi ati studiat-o mai mult si/sau care v-a dat voua randamentul cel mai bun. Imi poti da te rog un link unde sa aflu mai exact ce inseamna toate codarile alea in parte...poate conteaza, poate nu. http://www.automobile-catalog.com/model/land-rover/freelander_1gen.html Dupa cum am mai spus si in alte thread-uri, am in ''intretinere'' 3 Freelandere, un Td4 2002 in 3 usi (al meu), un Td4 2001 in 5 usi (al sotiei) si un KV6 2.5 l 2001( al socrului), toate cu cv automata, cel mai ''vechi'' este in familie din 2007 si cel mai ''nou'' din 2011, cel mai alergat este cel al sotiei, cca 305000 km pe bord, fara nicio interventie pe partea de transmisie, singurele interventii majore au fost schimbarea fuliei de angrenare a accesoriilor, o rola intinzatoare, curelele de la accesorii, pompele de motorina, senzorul de presiune de pe rampa de injectoare sii blocul de valve de la cutia automata (fostul proprietar nu schimbase niciodata uleiul in cutie si vreo 2 solenoizi erau pe duca). In rest doar schimburile normale de zemuri si motorina cat cuprinde. Mici probleme am avut cu fiecare, dar avand in vedere varsta masinilor nu mi s-a parut a fi un capat de tara. Daca nu s-ar fi achitat onorabil de sarcini erau vandute de mult. In linii mari sunt masini bune la toate, au carat de la materiale de constructii pana la diverse fiare, le-am bagat pe tot felul de drumuri, au fost momente in care am tras de ele pana la limita, si tot nu au cedat. Pe partea de tractare chiar nu am ce sa le reprosez. Nu pot sa ma pronunt in materie de alte marci, nedetinand altceva in afara de Freelander. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
citony2004 Postat Iunie 30, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2016 Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie La Toyota RAV4 D4-D 2.0 din 2005 se poate pronunța cineva cu privire la, va rog? Nu stiu exact modelul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Iunie 30, 2016 Partajează Postat Iunie 30, 2016 (editat) Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie Dezvolta ideea, dar fara sa faci un versus. Freelander Td4 facelift, ani de fabricatie 2003-2006, poti gasi inmatriculate si in 2007, ca nivel de echipare ai codarile E, S, ES, SE, HSE, Premium si Premium Sport pai cel mai simplu te uit pe forumul Honda la sectiunea crv sa vezi ce probleme au baietii cu ele ...inspre 0 si dupa baga un ochi la noi pe forum la freelander si incepe cu rabdare sa citesti zecile de pagini cu probleme eu la honda mea in 3 ani am schimbat un termostat si cam atat .becuri aprinse in bord nu am vazut deloc .masina se indreapta spre 300.000 km si am dat 1600 euro + taxa ... versus nu o sa fac pt ca gasesti pe youtube clipuri cu ambele in noroaie si poti trage concluzii ca si masina principala , cand va fi sa schimb Hrv-ul tot honda va fi probabil Crv 2.0 i dupa 2010 ca si model .Eu cat posesori de honda cunosc nu am auzit pe nimeni sa se planga de fiabilitatea exagerata. inca un plus ar fi dotarile masinii standard care la alte marci premium se gasesc doar in lista de optionale si alea doar la clasa bussiness ;) ... sunt pe olx cateva crv-uri la vanzare ia vezi ca dai scroll pana iti amorteste degetul ca sa citesti lista cu dotari spatiul interior la freelander mi s-a parut mai mic decat la HRV deci cu Crv nu avem cum compara eu cel putin nu mi-as cumpara o masina englezeasca cu motor nemtesc ...cand in fabricant nu e in stare sa isi faca singur motoarele cam da de gandit la honda hrv exista tractiune fata sau tractiune integrala , DAAARRR cea cu tractiune fata se poate converti in 4wd foarte simplu Editat Iunie 30, 2016 de timberland0910 Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
citony2004 Postat Iunie 30, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2016 Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie Am citit doua nopți aproape, dar știi cum e... Acum sunt si mg da si confuz ca în prima zi. Am citit că, așa cum spui si tu, CRV și HRV sunt fruntea, dar nu găsești mereu ce vrei, iar acum am dat de un RAV4. Din ce citesc citesc nu au acces probleme deosebite, dar o părere onestă, directe, de la un posesor/utilizator face toți banii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Iunie 30, 2016 Partajează Postat Iunie 30, 2016 Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie Am citit doua nopți aproape, dar știi cum e... Acum sunt si mg da si confuz ca în prima zi. Am citit că, așa cum spui si tu, CRV și HRV sunt fruntea, dar nu găsești mereu ce vrei, iar acum am dat de un RAV4. Din ce citesc citesc nu au acces probleme deosebite, dar o părere onestă, directe, de la un posesor/utilizator face toți banii. pai o masina buna o cauti si o gasesti cam in 6-7 luni ...ia cauta aici http://www.hasznaltauto.hu...is cam cu 1000 euro mai ieftine decat in germania Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Iunie 30, 2016 Partajează Postat Iunie 30, 2016 Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie aici pt crv : http://www.hasznaltauto.hu/talalatilista/auto/T4R1C47Q6E63O433QP86182C7GFKG453E4PUAMJJC0C34ZTUUG2F8OLPZHLD1GJ5544IHIO1DDSSWJDLGMFO2M7YIF1766MSL5YELGRT697Y8J1IAQODKT49JWAHJTHG96Y9Z28HMREIZPHTL8EZ8CTSRK3I7W5LC6QPCWJ3GRA2028QTWUW5KWUD6MUP4C859P81O/page1 aici pt hrv: http://www.hasznaltauto.hu/talalatilista/auto/DOSR5OL3P6POQEEE327WD6EWYT3P3FZKYRFCEQAIPKUFZ57JS9ATTFE1J57J51QT5OH6LJEQ9T8QLUDYZOKTW7WJTZALQP5ULRP0Z532ZOITEHS2AHOHCG7AGJGD4SG8QI3Z1U0S5TL6U9RUKHTMSJCJ7C86GSSG0SJUDJ0L66442GE1910DIF59567DJP59O82L4Q/page1 Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Iunie 30, 2016 Partajează Postat Iunie 30, 2016 Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie de pe site-ul asta am luat foarte multe masini si motociclete pt prieteni la preturi muuuult sub mobile.de,autoscout, Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
citony2004 Postat Iunie 30, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2016 Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie O sa arunc diseara o privire, dar in fuga mi se par destul de scumpe si acolo...oricum poate merita, dar sunt pest ebugetul alocat de mine..pana la urma din tot din Olanda, Franta, Germania, poate Suedia sau mai stiu eu unde. Nu as fi de acord cu criticile Freelander-ului...in primul rand ar trebui sa il critice/judece cei care au sau au avut. Iar in alta ordine de idei, m-am dat cu unul aici, asa de curiozitate...de un comfort exceptional si o pozitie de drum ireprosabila. Nu am gasit inca nimic...Rav$ s-a postat aseara si s-a vandut de dimineata...m-am ofticat oleaca. Era in Franta Mai caut... acum nu prea imi vine sa iau de Anglia ca nu stiu cat mai tine cu exportul fara vama si sa nu ma trezesc cu surprize in octombrie, cand plec. Si mai e si cimplicat totusi cu importul/inmatriculatul in Spania...au astia niste proceduri de te iei cu mainile de par...dureaza pana la 2 luni si costa pana l 1.ooo euro...cei mai multi apeleaza la firme intermediare ca sa scape de cozi si dureri de cap, dar te arde o firma din asta cu 300 euro doar comision. Multumesc de raspunsuri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Iunie 30, 2016 Partajează Postat Iunie 30, 2016 Re: Stiu ce vreau, dar nu stiu ce sa iau…sfaturi achizitie O sa arunc diseara o privire, dar in fuga mi se par destul de scumpe si acolo...oricum poate merita, dar sunt pest ebugetul alocat de mine..pana la urma din tot din Olanda, Franta, Germania, poate Suedia sau mai stiu eu unde. Nu as fi de acord cu criticile Freelander-ului...in primul rand ar trebui sa il critice/judece cei care au sau au avut. Iar in alta ordine de idei, m-am dat cu unul aici, asa de curiozitate...de un comfort exceptional si o pozitie de drum ireprosabila. Nu am gasit inca nimic...Rav$ s-a postat aseara si s-a vandut de dimineata...m-am ofticat oleaca. Era in Franta Mai caut... acum nu prea imi vine sa iau de Anglia ca nu stiu cat mai tine cu exportul fara vama si sa nu ma trezesc cu surprize in octombrie, cand plec. Si mai e si cimplicat totusi cu importul/inmatriculatul in Spania...au astia niste proceduri de te iei cu mainile de par...dureaza pana la 2 luni si costa pana l 1.ooo euro...cei mai multi apeleaza la firme intermediare ca sa scape de cozi si dureri de cap, dar te arde o firma din asta cu 300 euro doar comision. Multumesc de raspunsuri. Eu nu am criticat freelanderul ci prietenii care detin de ce nu trece o zi sa nu apara cate un topic cu probleme freelander? De bun ce e? Arunca un ochi si pe forum la honda si vezi ce probleme au....se arde cate un bec mai schimba baietii cate o sonda la 200.000 km Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate