Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

MAF FORESTER 2007 - testare

luciand

Postări Recomandate

Salut!

Este cineva care poseda un Forester SG 2.0X/2007 (cred ca nu conteaza asa tare asta) dar care are acest tip de MAF pe care scrie AFH70M-59A / 22680-AA360 si doreste sa ma ajute 5 minute sa il testez pe masina mea? Am motive sa cred ca acest debitmetru e cel putin in afara parametrilor. Stiu totusi ca ele se defecteaza destul de rar si parca nu as da ~800 lei si sa nu fie defect. L-am curatat asa cum trebuie si nu s-a imbunatatit si nici nu s-a inrautatit situatia.

Dau si eu o bere doua...debinde de gabarit :)

Multumesc anticipat!

Editat de luciand
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: MAF FORESTER 2007 - testare

Salut! Imi pare rau, nu pot sa te ajut efectiv pt ca nu sunt din Bucuresti, de fapt a momentul asta nu sunt nici macar in tara. Pot in schimb sa-ti povestesc din experienta proprie dar si din ce am discutat la vremea respectiva cu altii:

Acest model de MAF se strica destul de des, la mine s-a stricat exact dupa 3 ani. Doar ce-mi iesise masina din garantie, asta era in 2010. L-am cautat vreo 2 saptamani: dezmembrari, site-uri, aftermarchet...... apoi am platit 1500 pe el nou, original la SMT ( pret la promotie, altfel era 1800) Am injurat bine, am platit si asta e. Sunt multumit ca de cand am masina, Impreza 1,5 L 2007, nu s-a mai stricat nimic altceva. Asta-i singura problema pe are am avut-o cu ea. Si pt ca sunt fan Subaru i-am cumparat si o sora mai mare: Impreza WRX STI 2,5 L 2007 :grin::grin::grin:

Revenind la problema ta:

Daca motorul merge de parca ii functioneaza doar 3 pistoane, se ineaca, da in nas etc. si atunci cand scoti mufa de la debitmetru isi revine la mersul normal, rotund atunci e debitmetrul de vina. Cel putin asa a fost la mine.

Daca e debitmetrul atunci iti sugerez cauta mai bine si scormoneste net-ul pt ca sunt sigur ca il gasesti mult mai ieftin decat 800. In 2010 eu am fost obligat sa dau 1500, masina era prea noua s-o gasesti prin dezmembrari sau ca diferiti producatori de piese sa faca replici. Acum nu e cazul. Sigur il gasesti prin dezmembrari la 200-250 lei sau aftermarket la 300-350.

Piesa asta a fost montata de Subaru pe mai multe motoare si modele de masini nu doar Forester 2 L.

Spor la cautat!

Link spre comentariu

Re: MAF FORESTER 2007 - testare

Salut! merci pt raspuns si sfaturi

Ei bine la mine daca scot mufa nu e nici o schimbare :)

Am urmat si procedura de diagnosticare din manualul de service, am ajuns pana la ECM sau cum ii zice ca nu mai retin(calculatoru de sub mocheta pasagerului) sa verific firele catre MAF totul pare ok si procedura zicea REPLACE MAF,

Ce ma intriga, este faptul ca pe diagnoza imi da valori debitmetrul si chiar masoara si temperatura ca am inteles ca tot el face asta pe intake. Am facut cam tot ce m-a dus capul...si nu am gasit nici o solutie.

Faza naspa e ca eu nu ma prea pricep la motoarele astea sau la altele :) eu sunt cu electronica. Am inceput sa citesc despre cum functioneaza moatoarele astea cu o caruta de senzori si am inteles....ca nu inteleg nimic :)

Ce ar mai putea fi sa mearga inecat asa... Ar putea fi injectoare infundate? Nici filtrul de benzina nu l-am schimbat dar si pe GPL merge identic.

Apropo de pretul 800 RON -am zis asa aproximativ. Acelasi model de maf HITACHI l-am gasit cu 720 parca cel mai ieftin si 250 SH dar parca nu as lua unul SH. Cat despre aftermarket, eu aplicand cunostintele mele de electronica, banuiesc ca un aftermarket ar putea sa nu fie corect calibrat...sau nu stiu. Si atunci pentru 2-300 in plus, macar scap de problema. Oricum de cand o am...nu am ce ii reprosa. Nu a picat nimic(daca excludem amortizoarele SLS si reviziile/intretinere)

O sa imi fac curaj sa ma duc la service la diagnoza. Daca o fi acceptabil pretul sa mi-o repare :D daca nu... o carpesc eu cumva.

Mai astept o idee, poate are cineva o sclipire :)

Bafta!

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare